רושם ראשוני

../images/Emo17.gif רושם ראשוני../images/Emo17.gif

* עד כמה משפיע אצלכם הרושם הראשוני? * ** מה חשוב לכם שיהיה ברושם הזה? ** *** אופי באמת לוקח על היופי??? *** אני חושבת שרושם ראשוני הוא חשוב מאוד, זה הא"ב של הכל זה איך האדם מייצג את עצמו. חשוב לי שיהיה מטופח בדברים הבסיסיים ביותר אפילו (קצת מעבר לדיאודרנט בלבד) אני חושבת שבחורה חייבת להשקיע בעצמה ולא להסתובב "מוזנחת", כנ"ל גבר. אני לא מחפשת יופי אבל כן טיפוח (שזה מוסיף המון), וזה כן לוקח ברושם הראשוני. קראו לי איך שבא לכם, אבל אני לא אצא עם טרול מוזנח כי יש לו אופי מדהים. הנה קצת נתונים שראיתי: הזמן שבו אנשים קובעים רושם ראשוני על בני אדם הוא 4 שניות בממוצע. אך יש לאותו אדם עוד דקה בערך לשנות את הרושם קצת... 55% המראה והלבוש קובעים 38% הטונציה (טון הדיבור) 7% תוכן הדברים. בשביל רושם ראשוני חיובי - תהי/ה יפה ותשתוק/י ... אולי זה עצוב... אבל במציאות זה נכון!!! מהרבה נסיונות אישיים הפנמתי את זה טוב מאוד. אולי יהיו כאלה שיבואו נגד ויקראו לי "שטחית" ששופטת, אבל זה מה יש!!! בבקשה אל תהפכו את זה לדיון עליי... פשוט הבאתי את דעתי... ומחכה לראות את דעתכם בנושא !@

Paranoid Eyes

New member
ממש לא..

בנאדם שיסתכל עליי , יחייך וישתוק.... נו באמת.. איזה מין רושם זה.. ומה הקטע הזה (וזה בתגובה להודעהה ראשית) של תהיי יפה ותשתוק/י ..??? כאילו.. אתם רוצים שהבנאדם יכיר אתכם בזכות המראה, שתמצאו חן בעיניו בזכות המראה? או שאתם גם רוצים להראות שיש לכם איזה אייקיו מסתתר בקופסא הנפלאה הזו שנקראת מח. אצלי רושם ראשוני, הוא הקובע, הכי קובע... ונדיר וקשה לשנות אותו. לרוב, אנשים נפסלו אצלי על אופי.. על שטחיות מוגזמת, על חוסר צניעות, שחצנות זה מעצבן אותי. על טיפשות... ואני מדברת באמת על בחורים שלא הצלחתי לנהל שיחה אחת נורמלית, מעניינת ומגרה את האינטיליגנציה שלי ולו במעט. על דיבורי סקס? גם אם זה כאילו אמור להראות שהוא אדם סו קולד עלק ליברלי., אז לא.. אצלי זה לא תופס. היו מקרים, על לבוש איום ונורא... יעני חוסר התאמה מוחלט! ולמרות זאת, אני אעדיף לצאת לדייט שלי עם מכנס דייגים וסתם איזה חולצה ושהוא יבוא כמוני, טיפוח מינימלי... מקלחת, ריח טוב... חיוך.. זה מה שחשוב הרי :) בקשר למראה חיצוני, מעבר לבגדים... טוב זה כבר כל אחד וטעמו שלו, אין על מה לדבר כאן. ועוד דבר.. אתם תצחקו עליי, אבל אם אני לא מגלה בדייט הראשון, לפחות 2 נושאים משותפים.. שאחד מהם חייב להיות מוזיקה! לפחות בחלקה! זה די מוריד לי....:/ אז אצלי דייט ראשון כולו במלואו זה הרושם הראשוני.. לתת לבנאדם צ'אנס.. אולי הוא יפתיע בסוף :)

"תהיי יפה ותשתקי"

זה הכוונה בדקה הראשונה... זה מדובר על רושם ראשוני... גם ככה ברושם הראשוני (כמה שניות ראשונות) לא תוכלי להראותאת מנת האייקיו המושקעת שלך...

Paranoid Eyes

New member
תקני אותי אם אני טועה

אבל בכמה שניות ראשונות את כולה מחייכת ואומרת שלום.. צריך להיות ממש ממש ממש אדיוט בשביל שבשניות הראשונות תעשה רושם ראשוני רע.

Zoharrr

New member
:)

* עד כמה משפיע אצלכם הרושם הראשוני? * ** מה חשוב לכם שיהיה ברושם הזה? ** *** אופי באמת לוקח על היופי??? *** הרושם הראשוני בד"כ מכריע אצלי, חשוב לי שיהיה חיוך טוב,עיניים טובות,מראה יפה,מטופח,לבוש בטעם אשני אוהבת,צחוק מתגלגל,איטלגנציה ברמות מטורפות,שנינות. ברושם ראשוני אופי לא לוקח על יופי אצלי. אבל החבר הכי טוב שלי, יוצא עם בחורה, שבפעם הראשונה שהם נפגשו היא היתה אצל חברים שלו, והוא התלבש כזה יפה,והיא היתה עם פיז'מה, והיא ידעה שהוא יהיה שם ולא השקיעה והוא כ"כ התעצבן וסיפר לי על זה, ואמרתי לו:"יאללה,שתלך קיבינמט!" הם 3 חודשים ביחד... עברו לגור ביחד... הוא הולך להציע לה נישואים... D: טוב שהוא לא הקשיב לי....

lb22

New member
את יודעת שחצי ממה שאמרת

לא מגלים רושם ראשני...

Zoharrr

New member
איזה חצי??!?

אצלי רושם ראשוני זה חצי שעה. הכל מגלים בו. וגם אם זה פחות רק שנינות ואינטלגנציה לא מגלים בו.

lb22

New member
על פי מחקרים פסיכולוגים

ובמקרה יש לי מחר על זה מבחן.... רושם ראשוני לוקח בין 4 שניות לעוד מספר שניות. את אולי אומרת שאצלך זה אחרת אבל זה בתת מודע שלך ואז מידי פעם זה קופץ לך לראש. זה לא משהו שאת שולטת עליו.

d e m o sthenes

New member
לי ולחברים שלי יש מפשט שאומר ככה:

פנים יפות לא מכפרות על אופי מכוער אבל אופי טוב מכפר על פנים מכוערות. זאת בגדול התשובה שלי. האופי של הבן אדם מאוד משפיע על הצורה שבה אנו רואים אותו, כמובן שגם רושם ראשוני חשבו ואיך אנחנו תופסים את הבן אדם.

Dark Muse

New member
אני צנצנת אם תצא עם מכוערת

רק בגלל שהיא נשמה טובה. וגם חברים שלך מבלבלים את המוח, וכל מי שאומר שאופי זה הדבר היחיד שקובע אצלו מבלבל את המוח. תחשוב אבולוציונית... כדי להמשך למישהי, היא צריכה להיות יפה בעיניך. כדי לחיות עם מישהי, היא צריכה גם להיות עם אופי טוב (שוב, בעיניך). אני אישית לא מאמין בדבר הזה ש"אם זה אופי, אז יופי לא משנה לי" גם אם לא תצא אם דוגמנית, אני די מאמין שלא תצא עם מישהי שלדעתך תהיה הכי מכוערת בעולם, אפילו שיש לה אופי מדהים.

d e m o sthenes

New member
וואי איזו הגזמה, לא אמרתי שאני אצא

עם מכוערת כי יש לה אופי טוב, סך הכל המפשט אומר אופי משפיע על האופי אך לא להפך. לא צריך להגזים, ברור שעם מישהי ממש לא מושכת אותי אז אין סיכוי.

נועם m

New member
תשמע...

ברגע שאתה מסמפט מישהו- אני לא מדברת אפילו על אהבה, רק אדם שאתה מספט- הוא אוטומטית נהייה פחות מכוער בעיניך. שים לב לזה.ולמה? כי אתה משליך מהתכונות הטובות שלו גם על החיצוניות. אז אולי לעולם לא תחשוב שהוא בראד פיט 2, אבל הכיעור פחות ופחות ישנה לך. קל וחומר לגבי אדם אהוב: פתאום, עיקר מה שאתה רואה בפנים שלה, זה את העיניים שלה שזוהרות בכל פעם שהיא רואה אותך. וזה, בסופו של דבר, מה שישנה לך. ואם אתה עדיין לא מאמין לי, קבל עדות ממקור ראשון (זוהר, אני מקווה שזה בסדר
) :

נועם m

New member
הוא לא הוסיף את הקישור!! ../images/Emo46.gif

אני אנסה עוד פעם: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=909&msgid=80691871

Dark Muse

New member
אני אלך קצת רחוק עם התאוריה שלי

אני חושב שכל מי שאת מדברת איתו, בשלב מסויים את לא תחשבי שהוא מכוער. זה אומר, שכל הידידים שלך, בעיניך, הם לא מכוערים, ואולי אפילו חברות. לדעתי לחיצוניות יש השפעה רבה למידה שבה אנשים מתחברים אחד עם השני. זה רע, נכון, אבל זאת דעתי. אגב, כמובן שזה עניין של טעם. אני יכול להיות חבר של מישהי שתראה בסדר, עם אופי מקסים, שלרוב האנשים היא תראה מכוערת. אני לא אהיה חבר של מישהי שבעיני היא מכוערת. אגב אני מסכים איתך שלהכרת הבן אדם ואופיו, יש מידה רבה בשיפור המראה החיצוני...

RVD18

New member
רושם ראשוני יכול גם להטעות...

לא תמיד איך שמישהו נראה לנו בהתחלה, הוא ככה באמת (אם זה מבחינה חיצונית, או אופי או כל דבר...) לא שיש הרבה מה לעשות נגד זה, כי זה הרושם שמקבלים...אלא אם כן, אנחנו באותה סביבה עם האדם ואחרי כמה זמן מגלים שהוא אחר לגמרי. רק לפעמים אולי לתת צא'נס...ולא רק בזוגיות...סתם מישהו שלא נראה לנו. ומסכים לגבי הטיפוח, זה משפיע הרבה. אפשר לקרוא לזה שטחיות אבל ככה זה...מי שמשקיע בעצמו עושה רושם יותר טוב...

למעלה