חג שבועות
שמח לכולם

eladי

New member
ומה לגבי בריחים, הפלות, אצבעות

לעין וכל מיני טכניקות מאד מכאיבות וקטליות ש... לא ראיתי באגרוף ? אפילו בעיטות די מוזנחות (אלא אם מדברים על קיק-בוקס או תאילנדי, אבל זה כבר לא אגרוף). זה כמו להגיד שמברג שטוח הוא הכלי האולטימטיבי, כי הוא גם פותח ברגי פיליפס וגם יכול לשמש כאיזמל ופותחן קופסאות. הכי טוב להכיר עוד טכניקות, ולא ללמוד רק טכניקה אחת. הרחוב מקום מגוון. אם הייתי נתקל במתאגרף, הדבר האחרון שהייתי רוצה זה להשתמש בכלי שהוא מכיר ויודע הכי טוב - ולכן רצוי להכיר גם טכניקות אחרות שאינן בהכרח אגרוף.

שאלה שמעניינת אותי..

למה אמרת קודם אגרוף אורח כך קיק בוקס ומואי טאי? שניהם יעילים לדעתי מאגרוף מהסיבה הפשוטה שיש בהם גם רגליים, ולא רנאה לי שמשהו מתחומי הספורט הנ"ל מרחם עלה יריב בזירה........ חוץ מזה איפו שאני מתאמן אנחנו גם לומדים להתאבק ובכלל כיסוח צורה.....

BROWN BOMBER

New member
תקרא את השירשור של אורי...

כל סגנון שעוזר לך להפוך את גופך לנשק יכול לעזור לך. תלוי איך אתה שלוט בו. אני מסכים עם זה בהחלט. בעניין האיגרוף... אצלי זה עניין של טעם אישי. מבחינתי לאיגרוף כסגנון לחימה פשוט ולא מיועד להגנה עצמית אלה ללוחמה בזירה בלבד. אבל דבר אחד מאפיין אותו באופן חד משמעי: זה יעיל... בלי הצגות וטריקים מיותרים - ישר ולעניין. עם אתה שואל אותי על סגנון הכי אולטימתיבי להגנה עצמית.. לדעתי אין על ה "סאמבו". אומנות לחימה המשמשת את יחידות העילית של הצבא הרוסי. מכיר את OLEG TAKTAROV מה UFC? זה הסגנון...

IshMaElf

New member
ראית פעם תחרות סאמבו? כיום זה מזכיר

ממש ג'יוג'יטסו ברזילאי, מאוד מאוד דומה... איגרוף זאת שיטה מאוד מוגבלת לקרב רחוב, אדם חייב שיהיו לו כלים של גראפלר בשביל לשרוד טוב קרבות בסגנון פרי פייט. ועוד משהו, אל תזלזל בכוחה של בעיטה גבוה טובה מאדם שיודע לתת אותה זה מאוד חשוב בקרב שיהיה לך את הכלי הזה. תיראה את מירקו "קרוקופ" לטעמי סטרייקר מהטובים בעולם, שים מולו מיתאגרף מעולה מהמדרגה הראשונה בקרב פרי פייט ורוב הסיכויים שמירקו יאכל אותו בגלל שלמירקו יש גם בעיטות מעולות.

BROWN BOMBER

New member
איגרוף מוגבל?../images/Emo2.gif

רק שתדע שמירקו קרוקופ שאתה כל כך אוהב מגיע גם הוא מרקע של איגרוף קלאסי. וכח עוד כמה שמות מכוכבי ה PRIDE וה UFC שהגיעו מרקע של איגרוף. גרי גודריג' ואיגור ווצ'נצ'ין. הסגנון התחרותי של הסאמבו הוא באמת די דומה לג'יוג'יטסו ברזילאי אבל יש גם את שיטת הרחוב שהצבא משתמש בו והוא הרבה יותר משוחרר וקטלני. אני בשום אופן לא מזלזל בכוחה של בעיטה גבוה, אבל בקרב רחוב זה ממש מיותר. עם שמת לב, בזירות של קרבות ללא חוקים מאוד נדיר שמישהו ישתמש בבעיטות גבוהות וזה מסיבה אחת פשוטה.. מי שמשתמש בבעיטות גבוהות בקרב בלי חוקים, הרבה יותר קל להפיל אותו מהרגליים וזה מהווה סכנה רצינית בקרב רחוב. במיוחד עם אתה נתקף ע"י מספר אנשים. אבל אגרוף קצר וטוב המבוצע נכון ומהר יכול להפיל כל תוקף הכי קשוח שתפגוש. זה גם לא יפריע לך עם הם יהיו מספר תוקפים. למה דווקא סמבו? כי מתאבק סמבו יכול לצאת מכל מצב עם זה בעמידה או על הקרקע. הוא מסוגל להיתמודד עם כל מצב.

IshMaElf

New member
אני לא אומר שאיגרוף זה ספורט מוגבל

אני אומר שאיגרוף לבד זה כלי מוגבל יחסית, ברור שזה כלי מאוד מאוד חשוב ויעיל יותר מבעיטה גבוה או בירכייה אבל אתה חייב לשלב את זה עם משהו כי לבד זה לא עובד לדעתי בקרבות "רחוב" לדוגמא. וסמבו, אין לי שום דבר נגד סמבו זה דבר תותח.

razcoren666

New member
לא ממש מדויק

איגור לא בא מאיגרוף אלא מקיקבוקס ופשוט השתמש יותר בידיים בקרבות NHB שלו, יצא לי לראות כמה קרבות שהוא גמר ע"י בעיטות. גם גארי לא הגיע מאיגרוף טהור, ובכלל בUFC הראשון שהוא הופיע הוא ייצג אומנות קוריאנית אם אני לא טועה בשם KUK SON משהו. אחד הבודדים בMMA שהגיע מאגרוף טהור הוא דווקא דון פריי, וגם הוא התאמן המון בג'ודו. קשה לי לחשוב כרגע על מתאגרפים שהצליחו ב.MMA

RoyceGracie

New member
גארי גודריג' עשה קוק סול וו ?

זה האומנות לחימה שמאסטר יהושוע סופר דאן 8 בה

razcoren666

New member
תראה בעצמך...

אני לא יודע עד כמה זה אמין, אבל זה מה שהיה אז...

BROWN BOMBER

New member
מה עם טנק אבוטט?

גרי גודריג' היה מספר פעמים אלוף ארצות הברית באיגרוף ואיגור חבר לקיקבוקס מאוחר יותר. במקור הוא מגיע מהאיגרוף. זה מידע בדוק...

razcoren666

New member
מאיפה המידע הזה??

עד כמה שאני יודע גארי התחרה בתור חובבן בקנדה וזהו תסתכל בקישור.

IshMaElf

New member
אתה מיתווכח איתו? ...

הוא הדבר הכי קרוב שיש לאינציקלופדיית mma אנושית =].

למעלה