שאלה על חלב

../images/Emo173.gifשאלה על חלב../images/Emo173.gif

תומר בן שנה ושלוש עד היום הוא אכל ארוחת ערב וינק לקינוח עכשיו אני מנסה להוריד את ההנקה הזו של לפני השינה הבעיה שהוא לא מוכן להכניס לפה את התחליפים למיניהם חשבתי לנסות לתת חלב רגיל ( או את החלב בננה/וניל שראיתי על המדפים ) או חלב עיזים או שוקו אבל מתוק אני מפחדת לתת בגלל השיניים וחלב רגיל אני לא יודעת אם רצוי בגיל הזה האם בגיל כזה התחלתם עם חלב רגיל כבר ? למשהי יש עצה מה אפשר לתת לו במקום - אותו סיפור יש לי שהוא מתעורר בשש בבוקר המטפלת מכינה לו ארוחת בוקר ( חביתה עגבניה וכו´ בסביבות שבע וחצי )אבל שהוא מתעורר הוא מתנפל עליי וברור לי שהוא רעב ואני לא מצליחה לחשוב מה אני יכולה לתת לו להחליף את הציצי למישהי יש רעיון ?

התשובה שלי מכילה בעיקר שאלה

למה התחליף לחלב אם הוא חלב ? כלומר וזה אני מקווה שאחרות ידעו לענות חלב אם מספק אבות מזון שהתינוק זקוק להם לצמיחתו עם הזמן תינוקות עוברים לתזונה מעורבת (הנקה ומה שאנחנו מכנים מוצקים) עד למעבר של רק אכילה ללא הנקה. אני לא בטוח שחלב (פרטי לדימיון של הנקה כאמצעי האכלה המאפיין את מחלקת היונקים) הוא מקבילה לחלב אם ושיש בו מרכיבים שמשום מקור אחר לא ניתן לספק יתרה מכך, וזו דעה הכי פרטית שלי, נראה לי שחלב ממקור חי הוא לא בשורה גדולה ליאור

שאלה טובה../images/Emo4.gif

אולי כי התרגלתי לראות חברות עם ילדים גדולים שעדיין לפני השינה מקבלים את הבקבוק חלב שלהם אז יש לי בראש שככה ילדים נרדמים אולי באמת הכי טוב שהוא באמת יאכל ארוחת ערב דשנה ויקנח עם מים או תה ונוותר על החלב בינתיים היום זה היום השני שאני לא מניקה אחרי הצהרים ובערב לפני השינה וטפו טפו הולך טוב אחרי הצהרים אני חייבת להסיח את דעתו מהציצי וזה אומר לצאת מהבית גם שעוד די חם
אבל זה עובד ועכשיו אני מתחבאת בחדר מחשב ומחכה שהוא ירדם .. אני הולכת לקרוא את שאר התגובות..

אין לי נסיון עם הנקה וגם לא עם ילד

בגיל הזה, אבל אולי מה שאגיד יתרום לך משהו (או שפשוט לא יעזור ואז אל תתייחסי). אם הוא מתנפל בבוקר על ציצי, אולי זה יותר פינוק מאשר רעב. את אומרת שאת התחליפים הוא לא אוהב, אז אולי הוא יאהב דייסה? יש דייסות מאד טעימות גם בטעם שוקו. הייתי מנסה לתת לו בבקבוק מכיוון שהוא רוצה למצוץ משהו, כחטיף שיחזיק אותו עד ארוחת בוקר. לגבי חלב פרה, אני הבנתי שאפשר לתת מגיל שנה, אבל אין לי נסיון. רחל

הי רחל

דוקא בבוקר אני חושבת שזה לא פינוק כי הוא לא אכל משמונה בערב אז סביר שהוא באמת רעב ( הוא קם התחיל לקום שעה קודם בגלל שאין לו הנקות בלילה) אולי אני אפשוט על איזה סופרפארם מחר ואקנה עוד כמה דייסות (תחליפים יש לי פה מכל המינים לכל המעוניין )

אני ממליצה לקנות את האריזה של

רמדיה שמכילה מספר אריזות אישיות מסוגים שונים כדי שתבדקי מה הוא אוהב, ואח"כ לקנות חבילה גדולה של אותו סוג שהוא אוהב. חבל שאין את זה לגרבר! טוב שהבהרת את הנקודה כי אחת שלא מבינה בהנקה כמוני יכולה לטעות! ענבל עדיין אוכלת בלילה, ואני נותנת לה כי אני לא מאמינה במלחמות עם הילדים (יש הגורסים שצריך לגמול אותם מההרגל) על צרכים בסיסיים. אבל אני מסכימה שהנקה בגיל כזה כדאי לגמול, במיוחד אם את רוצה להביא לתומר אח/ות קטנ/ה. אז מה, את חוזרת ללב-רן? רחל

אם לא נצליח לבד

משום מה הפעם אני קצת משלה את עצמי שכן.. אז עוד כמה חודשים אני חוזרת ללברן - מתכון מנצח לא מחליפים ! הוא כבר הוכיח לי שהוא יודע לעשות אותם מתוקים
ויפים

הי ליט

קודם כל, מצטרפת להמלצה על דייסה. בבקבוק, אם הוא אוהב, או בכפית. אני הייתי נמנעת מהדייסות בטעמי שוקולד וממותקים למיניהם ומנסה למשוך לכיוון דייסות דגנים שהן בריאות יותר. את הדייסות לא חייבים להכין בתחליף או בחלב. אפשר גם עם מיץ פרי (כזה של גרבר למשל). בעניין תחליפי החלב - אם הוא לא שותה אותם, חשוב לשים לב לתאריך שפתחת אותם. אסור להשתמש בקופסא שנפתחה יותר מחודש.

כמה לינקים חשובים ודעתי בנושא

מצורף קישור למאמר של טובה קראוזה בנושא תזונת תינוקות. עפ"י המחמירים מגיל שנה בערך ניתן לתת מוצרי חלב לתינוק, הרוב נותנים הרבה לפני. לדעתי את יכולה לתת לתומר - שאני חייבת לומר שהוא הורס אמיתי - משקה טיבעי על בסיס חלב, כלומר: חלב עם אבקת חרובים (בדיוק טעם של שוקו), או עם שקדיה בבלנדר כמו מילקשייק ועוד ועוד. טעים!

לא מדויק...

בארץ ההוראה היום היא שניתן לתת חלב ניגר לילד מגיל שנה. לעומת זאת דווקא ההמלצות של ארגון הבריאות העולמי מחמירות יותר ולא ממליצות על חלב ניגר לפני גיל שנתיים... ליט, לדעתי את באמת יכולה לתת לו חלב (אלא אם כן הוא מגיב בקיבה לא טובה או משהו כזה) ובנוסף לסידן שהוא מרוויח מכך הרי שכפי שגאיה הציעה את יכולה להעשיר לו את זה אף יותר! מקווה שיסתדר

אפשר לדלל במים

אם את לא רוצה לתת ממש חלב. חברות שלי נתנו וגם ילדים שטיפלתי בהם בגן, קיבלו חלב, חלקן את החלב-וניל. אני מבינה שאת פשוט רוצה לגמול מציצי נכון? לעניות דעתי, כמו שירלי, אפשר לתת חלב בכייף, אני אישית לא הייתי נותנת שוקו אם הוא אוהב חלב. הרגל הופך לטבע - וטבע קשה לשנות.....

כן אני רוצה לגמול אותו

והאמת שהוא לא ממש אוהב מתוק עכשיו ניסיתי חלב וניל והוא עשה לי לא עם הראש אחרי שלוק אחד הבאתי בקבוק מים והוא שתה בשמחה מה לעשות הוא רוצה לשמור על המשקל במקום אמא שלו כנראה

הפכתי עכשיו את המקרר

לחפש את השקדיה אבל מסתבר שהמטפלת מחסלת אותה בשיטתיות באמת רעיון מעולה אפילו אני חושבת שאין צורך להוסיף חלב לשקדיה רק מים מבטיחה עידכונים!

המטפלת מחסלת את השקדיה... ../images/Emo6.gif

וואלה יופי , אולי היא גם תקנח בחלב שאוב?...
דבה שכמותה , היא לא יודעת כמה ש"שקדיה" משמין???(אמרה ענת ה"שדופה"
) צחקתי קשות אחרי שקראתי מה שכתבת. צריך באמת לשים לב כשמראיינים מטפלת ולשאול אותה על אהבותיה הגסטרונומיות...אולי היא בכלל אוהבת "יוקנובה" כבש ואורז - ואז ה
ישאר רעב? נקודה למחשבה! ענת.

הרסת אותי מצחוק ../images/Emo6.gif

אז המטפלת הזאת היתה נהנית בבית שלי! מה שבטוח שיש אצלי יותר יוקנובה מאשר שקדיה! וזה מביא אותי לשאלה: מה זה שקדיה? מאיזה גיל נותנים? ברור לי שזה משמין, הרי רק השם מוצף בקלוריות, אבל מכיוון שענבל צריכה תוספות משמינות ואני בתקווה שכל ק"ג שהיא תוסיף ינשור ממני, אז נראה לי שווה ניסוי. האמת, יש משהו בזה, הרי הפרימדונה הקטנה היא סרבנית אכילה, ועל כל ביס שהיא אוכלת אמא צריכה לאכול ביס "הדגמה". אם היא תאכל יותר טוב, אולי אני ארזה
רחל

שקדיה היא למעשה תערובת של שקדים

מרוסקים ממותקת במולסה , אם אני זוכרת נכון. ילדים מאוד מאוד אוהבים את זה , אפילו סרבני אוכל כמו הבת המתוקה שלך - ואני ממליצה שתתני לה. איפה קונים את זה? - לא יודעת. תשאלי בסופרפארם או משהו בסגנון. ו-בתיאבון!!! ענת.

מה ז"א ממותקת?

עד כמה שאני יודעת השקדיה היא פשוט שקדים לבנים מרוסקים לעיסה. המתיקות באה מהשקדים עצמם. זה טבעי, זה מכיל המון ברזל וסידן וזה מעולה להוסיף לכל דבר שרק אפשר. את השקדיה המקורית קונים בכל בית טבע ואני קניתי שקדיה אחרת בסופר (היפר-נטו) באיזור של המוצרים הטבעיים-אורגניים, סויה, טופו וכד´. מומלץ להוסיף את זה למחיות פירות (אם ענבל עוד אוכלת כאלו) או כשאת מורחת לה פרוסה עם משהו אז למרוח גם את השקדיה. בקיצור להוסיף לכל דבר שאפשר. גם משמין (שקדים) וגם בריא (שקדים). בתאבון

טוב , אז אולי טעיתי...

פשוט - נוב סיפרה לי שהיא ממתיקה את השקדיה במולסה - אז חשבתי שהשקדיה ממותקת.

למעלה