שבת שלום +שאלה קטנה

שרוך

New member
../images/Emo175.gif שבת שלום +שאלה קטנה../images/Emo16.gif

בס"ד שיהיה לכולנו חודש טוב ושבת שלום שבת של אושר של מנוחה ושל כבוד... רציתי לשאול אנשים גם הדתיים שביננו וגם החילונים בשבת של המסע באיזה עיר הייתם? ומה הכי זכור לכם מהשבת? וסתם שאלה לא קשורה האם בבית כנסת שהלכתם בערב שבת התפללתם קרליבך או אשכנז פשוט? שבת שלום לכולם שרוך

Eowyn of Rohan

New member
שבת שלום../images/Emo13.gif

היינו בורשה בשבת והסתובבנו בעיקר באיזורים בהם היה הגטו. הכי זכור לי שהייתי מסטולה לגמרי כי הייתי חולה
.. וגם שישבנו מחוץ לבית הכנסת הגדול של הגטו ושמענו מנגינות של חנוכה
. אנחנו מבצפר ממלכתי אז לא הלכנו לבית כנסת בערב שבת.

ה י י ל ה

New member
המשלחת שלי שהתה בשבת בקרקוב

וכן, הלכנו בשבת לבית הכנסת, הטמפל הגדול שם............ למרות שחצי מהמשלחת הי חילונית...........

אצלנו היה מצחיק בשישי בערב../images/Emo77.gif

חלק מהילדודס לא רצו ללכת לבית כנסת כי "אנחנו לא הולכים אפילו בישראל, אז למה שנלך עכשיו", אבל הם לא יכולים להישאר במלון לבדם כמובן, ובגלל שהם סירבו להבין זאת, היה תהו ובוהו, כל האוטובוס צרחות, כולם רבים עם כולם, ואני וחברה שלי החלטנו שאנחנו צופות מהצד ופשוט נקרענו מצחוק כל הדרך!!!! איזה חוויה

ה י י ל ה

New member
אצלנו במשלחת.........

בגלל שחצי דתיים ומצי חילוניים אז החילונים שבננו (שגם אני כלולה בהם) הבנו את העניין ולא עשיו בעיות עם זה, שפוט זרמנו............

•BluEyeS•

New member
ביום שבת...

היינו במלון בקראקוב ונסענו למכרות המלח ולזאקופנה... היה פשוט יום מדהים! ולא התפללנו בבית כנסת או משו... עשינו אבל קבלת שבת בשישי בערב =]

Pukipsey007

New member
היינו בקראקוב

אם זכרוני אינו מטעיני. וגם אני חילונית
לכן לא זכור לי באיזה נוסח התפללנו. אבל, מה שהכי זכור לי מהשבת הזו בבית הכנסת המפואר [זה הטמפל כנראה] זה כל האנרגיות החזקות שהיו בבית הכנסת בפולין. נוער יהודי מישראל מתפלל בבית כנסת בפולין, שר זמירות ובפשטות "עושה שמח"
זו הייתה חוויה ממש חזקה, עוברת בי צמרמורת קלה כשאני נזכרת בכל האנרגיות שהיו שם.

Lp Fairy

New member
אצלנו

אם אני לא טועה זה יצא על פורים...שניה בודקת..חחח אכן..יצא פורים על יום שישי בערב...היה לנו מישו דתי אחד במשלחת שהוא ידיד קרוב שלי..(התקרבנו מאוד שם בפולין..) ושם במלון קרקוביה אני זוכרת הוא עשה קידוש..וזה היה כ"כ מרגש כי אנחנו תמיד בבית עושים קידוש למרות שאנחנו לא דתיים..ולשתות מהיין..חחח לא יודעת זה ממש ריגש אותי..ואז הרי בארץ אירגנו משלוחי מנות ושלחנו את זה לפולין אז כול אחד קיבל את המשלוח מנות שלו...וכולם עלו להתלבש לפורים..וחזרנו למטה וכמובן איך אפשר בלי גיטרה ושירון כזה היה ממש נחמד.. באותו יום שישי היינו באושוויץ.. וביום שבת נראה לי שזה היה פלאשוב כי אותו ילד דתי לא יכל לבוא הוא נשאר במלון ובגלל זה קיבלתי תפקיד בפלאשוב... חח חפרתי.. אנחנו הלכנו לבית כנסת אני לא זכרת את השם אבל כמו כול הישראלים התחלנו לשיר את השירים שאף אחד לא יודע את המילים..חחחח שבת שלום גם לך..[=

היינו בקראקוב

בבע\ית הכנסת הרמ"א לא היה בשבת מניין, ולכן נכנסנו באופן ספונטני למרות שכולנו חילוניים. לאות תודה כיבדו אותנו בעליה לתורה, ואני קראתי "מפטיר". למרות שאני לא דתי- זו הייתה חוויה ייחודית.

קראקוב

ובוודאי שהיינו בבית כנסת שהתפללו שם גם בנוסח ספרדי וגם אשכנזי כדי שכולם יוכלו להתפלל כראוי. אצלנו כולם באו ללא יוצא מהכלל למרות שזו הייתי משלחת חילונית........

12בומבה

New member
הגישה נחמדה.

אבל אין דבר כזה בית כנסת שמתפלל את שני הנוסחים. ובטוח שלא הייתם בבית כנסת ספרדי-פשוט כי פולין זאת ארץ אשכנזית ואין סכוי שיהיה שם ספרדי. זה מזכיר לי שבתפילה בערב שבת חברות שלי חיפשו שעות סידור ספרדי והיתעצבנו שהן לא מוצאות עד שנזכרו שהן בפולין,ואין סיכוי שימצאו סידור תימני!

התפללו גם וגם

אני שאלתי במפורש כדי להיות בטוחה ושרנו את ניגון קראקוב של קרליבך אם זה עוזר לשרוך חחחחחחחח

12בומבה

New member
איך? באותה תפילה?

אני ממש אשמח שתסבירי לי איך עושים זאת? (אני לא צינית)

אין לי מושג איך

אני לא מבינה בזה אבל עובדה שאלתי אנשים שמבינים בזה (מורה מלווה שהיא דתייה) והיא אמרה שחלק מהתפילה עשו בנוסח ספרדי......

שרוך

New member
אז ככה...

בס"ד שלום לכולם מה המצב? לרוב מה שנהוג כיום גם בבני עקיבא ( תנועת נוער דתית ) ונראה לי שגם ככה עשו שם ... זה שבערב שבת קבלת שבת כלומר את אותם 4-6 פרקי תהילים+ לכה דודי והמזמור תהילים שאחריו עושים אשכנז או קרליבך ואז תפילת ערבית של שבת כלומר מברכו עד הסוף עדות המזרח.. מקווה שעזרתי

12בומבה

New member
גם אני מבני עקיבא

ומה שאמרת זה לא תפילה מעורבת זה פשוט נוסח "ספרד" ולא ספרדי. ייתכן שפשוט קריאת התורה שלהם היתה בהברה ספרדית וזה השילוב עם אשכנז.

למעלה