שבת שלום +שאלה קטנה

MnEmTa

New member
אז תופתעי לדעת שיש...

יש את בית הכנסת הספרדי העתיק בזמושץ' שבמחוז לובלין.

12בומבה

New member
באמת?

מגניב. אני חייבת לברר איזה סיפור יש מאחורי זה. אם אני אדע אני אעדכן.

אצלנו

אנחנו בערב שישי היינו בבית כנסת בקראקוב.. זכור לי מהשבת את ההרגשה האדירה הזאת של לזכות לעשות שבת בארץ זרה, ארץ שהאדמה שלה ספגה המון דם של אותם יהודים בדיוק כמוך שעמדו והתפללו באותו בית כנסת באותה שעה של יום שישי.... אני זוכר גם את ההרגשה ובמיוחד את המחשבה הזאת של לקיים מצווה מתחילתה ועד סופה מבלי לחשוש שמשהו נורא ייקרה "מאחורי הגב"... משלצערנו לא קרה לפני 60 שנה. ואני חושב שבאמת השאלה הזאת לא קשורה לכן לא אענה עלייה כי זה באמת לא חשוב איך התפללנו ..העיקר שהתפללנו. זכורים לי עוד דברים אבל קשה להיזכר.

שרוך

New member
הבהרה קטנה

בס"ד שלום לכולם שבוע טוב ומבורך שנזכה לשבוע של אושר ושמחה רציתי רק בבקשה להבהיר משהו האלה השניה "האם בבית כנסת שהלכתם בערב שבת התפללתם קרליבך או אשכנז פשוט? " היתה בגדול לדתיים שבנינו כי מין הסתם אני לא מצפה מנער חילוני שידע מהזה נוסח קרליבך.. מקווה שלא נפגעתם היה לי ברור שלא כולם הלכו להתפלל אבל מכיוון שיש לי גם חברים חילונים שבזכות המסע לפוליו התקרבו לדת רציתי לשמוע את הדעה של חברי הפורום ... שוב מצטער על השאלה שבוע טוב שרוך

mayamoreno2001

New member
אנחנו

היינו ביום שבת בוורשה הסתובבנו הרוב ברגל מפני שהיו שומרי שבת ולא רצינו להרוס להם הינו בבית כנסת אבל אני לא ממש הייתי שם מפני שאני דיי שונאת בתי כנסת אף פעם לא התפללתי בהם ותאמת אני גם לא מתכוונת... אבל בקטנה.. בקיצור יום שבת נחמדי מדי..

היינו בוורשה

להגיד לך מה היה בער"ש אני לא יכולה כי לא הייתי בביכנ"ס... יותר נכון, המשלחת הייתה והאוטובוס שלנו לא היה (היינו 3 אוטובוסים) כי לוח הזמנים שלנו היה דפוק!! ולא בגללנו! בבוקר התפללנו בנוסח האשכנזי הפשוט אבל גם אז הגענו רק מהקריאה בתורה. את כל ההתחלה התפללנו במלון. מה שהכי זכור לי זה הקטע של הטילטול שאסור בפולין כי אין עירוב. היינו צריכים לשים שקיות עם הדברים שאנחנו רואים לקחת (כגון ארוחת צהרים) בפינת חדר האוכל, משם לקחו לנו אותם הפולנים לאוטובוס שילווה אותנו בסיור בוורשה מטעמי ביטחון. כשהורידו לנו את השקיות מהאוטובוס שמו אותם במרוכז. אנחנו רצינו להפרד קצת מהקבוצה (כי היינו מחולקים יחסית ל2 קבוצות) אז הלכנו וביקשנו מאחד המדריכים (מלווים, או איך שלא קוראים להם) הפולנים שיעביר לנו את השקית. הוא - שכנראה ליווה כבר כמה קבוצות - הבין מה אנחנו רוצות וישר נענה לבקשתנו אבל זה היה ממש ממש מצחיק וזה מה שאני זוכרת.

trigotrigo

New member
אנחנו גם היינו בוורשה

התפילה הכי זכורה לי מהשבת. היא הייתה מאוד מרגשת. אני מתנצל, אך כחילוני אני לא בטוח בהבדלים בין קרליבך לאשכנז פשוט, אשמח אם תוכל להאיר את עיני.

שרוך

New member
אני ינסה להסביר מהזה קרליבך..

בס"ד שלום לכולם אז ככה אני ינסה להסביר מהזה הנוסח קרליבך מקווה שעוד אנשים שיודעים מהזה ינסו לעזור קרליבך זה מנגינות שחיבר הרב שלמה קרליבך זצ"ל ( זכר צדיק לברכה) נפטר לפני מס' שנים... מנגינות אשר שרים אותם בתפילה לרוב בני עדות אשכנז ולרוב בערב שבת ... כיום הנוסח הזה נפוץ בהרבה קהילות של צעירים לאומיים דתיים.. יש למשהו עוד משהו להוסיף? שרוך נ.ב איך אפשר לעלות לפה שיר של ר' שלמה קרליבך?

לפה אי אפשר

תעשה קישור אבל ניגון קראקוב זה אחלה שיר זה בעצם שיר במסע שלנו ואני עדיין נהנית לזמזם לי אותו לפעמים

הייתי אומרת גם ש...

זה סגנון תפילה מקפיץ שכזה כל מי שמתפלל בנוסח כזה, עם כל השירים של הרב והכל, פשוט מתחיל לרקוד באמצע התפילה. לפחות כך אני מרגישה את זה.

למעלה