דיון

• פותח הנושא ne ro
  • פורסם בתאריך

ne ro

New member
../images/Emo175.gif../images/Emo41.gifדיון

מהי עמדתכם הכלכלית? קפיטליסטית
ית, קפיטליסטית מתונה, סוציאליסטית או קומוניסטית. למשל: במדינות מערב אירופה , בדומה לישראל החינוך הוא בחינם. נכון, בישראל אתה משלם גם "מס הכנסה",בערך 30% משכרך, לא רק לזה, אלא גם במקרה שהבן שלך סובל מהפרעות נפשיות, אתה נאלץ לקבל סיוע מה"ביטוח לאומי"- המסייע לך בקיצבאות. אך- בצרפת - למשל - הלימודים באוניבריסטאות הן בחינם !!!!!!!!!!!! חינם !!!!!!! וכמובן יש גם את עניין הפנסיה. בקיצור, מה דעתך?

אני סוציאל-דמוקרט

מאמין במדינת רווחה, צימצום פערים, מתן הזדמנויות לכל השכבות להתקדם. אני מאמין בכלכלה הדומה למדינות סקנדינביה, קפיטליזם מרוסן, עם הגבלות ומעורבות של המדינה כל זה כמובן בתוך המגבלות הפרטיות שלנו כמו העובדה שאנחנו חייבים, נכון להיום להחזיק בתקציב ביטחון ענק. אני מאמין בזה מתוך האינטרס של ליצור חברה חזרה וסולידרית שבה הקהילתיות חזקה, העזרה ההדדית חזקה, לכן לדעתי חובה ליצור במקביל לצה"ל מערכת רחבה של שירות לאומי בה ישרתו כל אזרחי ישראל שלא ילכו/הולכים לצבא. אני בעד ביטול עובדי הקבלן. פנסיה לכל עובד. הגדלת שכר המינימום. פיקוח והקטנת השכר לשיאני השכר בשירות הציבורי. הגבלות על אנשי עסקים בכל הקשור לקניית חברות (18 משפחות שולטות ברוב ההון של המדינה). יותר תקציבים לחינוך ובריאות. הורדת קצבאות הילדים. הגדלה לקשישים. הפסקת הבניה כליל באיזור המרכז והשקעה בפריפריה.

ne ro

New member
ומה בנוגע להפרטה?

אגב סוציאל-דמוקרט = סוציאליסט.

אפשר לקרוא לזה גם ככה

אך חשוב לציין, אני לא מתנגד לשוק חופשי ולקפטליזם, אני רק חושב שמעצם הדינמיקה שלו צריך להחזיק אותו קצר ולרסן אותו במקרים כאלה או אחרים. אני לא מאמין בראליות של "שיוויון מוחלט" ואני לא חושב שלמדינה יש זכות לכפות את אותו שיוויון, מה שכן היא צריכה, באמצעים כאלה או אחרים, לדאוג לצימצום פערים.

ne ro

New member
ומה דעתך על המשטר הצרפתי?

משטר סוציאליסטי אינו בהכרך התנגדות לכלכלת שוק חופשי .

אנטוליו

New member
על מנת שתהיה לנו כלכלה של מדינות סקנדינביה,

צריך גם חומר אנושי ומנטליות של מדינות אלה. שכחת שאנו במזה"ת, אסיה, העולם השלישי?

ne ro

New member
ישראל היא עוף מוזר

מצד אחד: 1. תושבייה שונאים את הערבים והמוסלמים אך 1. מנטאלית אנחנו במזה"ת 2. תרבותית אנחנו מאוד מאוד מאוד במזה"ת !!

ישראל היא באמת עוף מוזר אך לא מהסיבות אותם

מנית, הפכת את זה להרבה יותר מידי פשטני. - לא כל ישראלים "שונאים ערבים מוסלמים" - הם פשוט שונאים את האוייבים שלהם שבמקרה הם ערבים ומוסלמים, דבר טבעי ולגטימי. - מנטאלית אנחנו שילוב של מערב ומזרח. - תרבותית אנחנו בהחלט מערביים למרות שהעתקנו כמה מאפיינים מהאיזור. אנחנו קרובים יותר לאירופאים ולאמריקאים מאשר לערבים.

ne ro

New member
אבל מהזאתאומרת תרבותית אנחנו קרובים

"לאירופאים ולאמריקאים " ... אם כבר, הזיקה התרבותית היחידה של ישראל היא הזיקה האנגלו סקסית , הההשפעה היחידה בישראל היא אמריקנית או אולי אנגלית, אני לא מצאתי איכזורים צרפתיים למשל בישראל, ובטח לא איטלקיים או גרמניים ... קל לסלף עובדות...

לאירופה באופן כללי, אירופה וארה"ב.

למרות הערסים, הישראלים המכוערים ובכלל כל המנהגים הלא יפים שלמדנו מה סביבה שלנו. נכון שאנחנו לא לגמרי אירופאים, אך אנחנו לגמרי מערביים.

ne ro

New member
"כל המנהגים הלא יפים שלמדנו מה סביבה שלנו"

אתה יודע מזה מזכיר לי, מישהו שמנסה לרקוד ולא מצליח וטוען שהרצפה עקומה.

ne ro

New member
ומה דעתך על הסגידה שלנו לשפה ולתרבות אמריקנית

ואנגלו סקסית?

יש לנו חומר אנושי מעולה, ועל החסרנות מול

הסקנדיבים אנחנו מפצים ביתרונות משלנו (יכולת אילתור, המצאות, דימיון, יצירתיות, חשיבה מחוץ לקופסא), אז נכון, אנחנו עצלנים, מחפשים קורי דרך, חכמולגים וכו'...אף אחד לא מושלם. לא תהיה לנו "כלכלה כמו של סקנדינביה" מאחר ואנחנו חייבים תקציב בטחון של 50 מיליארד שקל, אך זה עדיין לא אומר שאנחנו יכולים לעבוד על פי השיטה שלהם, עדיין ניתן להיות מדינת רווחה ברמה כזו או אחרת.

ne ro

New member
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

ענק !!!!!!!!!!! "חומר אנושי מעולה"...

רוצה סקירה?

בכל הקשור לפיתוח בהייק טק ישראל, למרות החינוך הצולע והמדינה הלא תומכת ישראל במקומות הראשונים בעולם אם לא ראשון. כמות היהודים/ישראלים באקדמיה העולמית, זוכי פרס נובל, פיתוחים צבאיים. והכל ביחס חסר תקדים יחסית לפחות מ15 מיליון איש, מתוכם כמעט חצי ישראלים. אכן חומר אנושי מעולה! אין מקום לציניות, אין מקום לזילזול, הפוטנציאל הוא עצום.

למעלה