סקר עבירות נדירות

../images/Emo178.gif ../images/Emo194.gif ../images/Emo67.gif סקר עבירות נדירות

כולנו חיללנו שבת, לא התפללנו, לא הנחנו תפילין וכו' וכו'. אבל מה עם דברים יותר נדירים? כמה מאיתנו אכלו שטיקעל חאזער (חתיכת בשר חזיר ..) אני מודה שעוד לא יצא לי ואני די נרתע מזה .. זה מנוגד לרגש שלי. זה כאילו לא נקי או מזוהם. אני יודע שחזיר נקי בדיוק כמו תרנגול או פרה בהכשר הרב לנדאו, אבל בכל זאת זה מין רגש כזה. אז איך מתגברים על זה? האם כדאי ליזום דבר כזה כדי להתגבר על הפחד? אולי להזמין בטלפון ממסעדה לא כשרה ואז להגיד "לשם ייחוד קודשא בריך הוא .. בשם כל ישראל .. ברוך אתה יי אלוהינו למך העולם אשר קידשנו במצוותיו וציוונו לאכול בשר חזיר! ממממ יאמי! .. (ואולי צריך גם להוסיף ברכת שהחיינו?..) ומה עם לשכב עם אשת איש ? מזכיר לי את הסיפור הידוע שאחד בא לרב בבכיות נוראות והתלונן שהבן שלו השתגע. "הוא אוכל חזיר ושוכב עם שיקצע'ס" זעק האיש מקירות לבו הטהור .. קימט הרב את מצחו חרוש הקמטים והגיב " השתגע? זה נורמלי! אם היה שוכב עם חזירים ואוכל שיקצע'ס אז היית יכול לטעון בצדק שהוא השתגע .. "

סלסרו

New member
../images/Emo13.gif

אלה העברות הנדירות שלך? חזיר ואשת איש?.. כשפתחתי את הפוסט קיוותי למשהו יותר עסיסי. אגב, אם אתה עושה עברות "בדווקא", סימן שאתה עדיין חרדי/מאמין. אם היית אפיקורס אמיתי היית מבין שאין כל הבדל בין בשר זה או אחר, וממילא אין כל "ענין" לעשות "בדווקא". זה כמו שלא תאכל תפוח או חתיכת עוף "בדווקא".

לחוד

New member
דווקא

גם אם אדם לא מאמין, לפעמים עדיין קיימת משיכה לעשות עבירות בדווקא. אל תשכח ששנים של חינוך ואמונה לא נמחקים על ידי הגיון צרוף, והמעשים הדווקאיים הללו מסייעים ליישב את ההגיון עם הרגש. גילוי נאות: אין לי שום משיכה לעשות/לא לעשות מצוה/עבירה כלשהיא.

nini132

New member
כמו שאמר סלסרו

אין עניין לעבור איזה עבירה/tapuzforum/images/Emo201.gif אני מזמן לא עוקב/רושם/בודק איזה עבירות עשיתי, ואם מה שאני עושה יגרום נחת רוח/כאב מוח לבוראי [בהנחה שיש בורא]. עבירות נדירות/עבירות חמורות. מהזה משנה? כבר לא שם לב/tapuzforum/images/Emo201.gif הגיע הזמן שתעבור הלאה/tapuzforum/images/Emo69.gif

הזכרת לי את המשגיח בישיבה

כולנו ... אבל מה עם ... . למעשה כדאי באמת לעשות פעולות שישחררו לך כמה פלונטרים . אצלי למשל גם אחרי שבראש הדברים היו ברורים, עדיין היה קושי רגשי עצום למחוק כל מה שגדלתי עליו ,בשלב זה הייתי צריך להתאמץ ולעשות פעולות שישברו את הקושי הזה .אני לא ישכח את הפעם הראשונה שאכלתי חזיר , רעדתי כולי והייתי בטוח שאני יקיא הכל באמצע המסעדה ,אם לא החבר שדחף אותי לעשות את הביס הראשון הייתי משתפן .תוך כדי שאכלתי התחלתי לקלוט שזה בסך הכל אוכל טעים, ואחרי זה הרגשתי שהמחסום נפרץ . היום אני מתגעגע לריגוש שהיה לי בפעמים הראשונות של עשיית עברות 'רציניות ' ,אבל מה לעשות ,אין. ואם כבר מדברים ,לפי מה שכתבת שאשתך לא טובלת ,אז לאכול חזיר קטן עליך . ועוד טיפ קטן ,אם אתה גר באזור חרדי אל תזמין הביתה חזיר ,הרי חמירא סכנתא מאיסורא .

יש עוד דברים חמורים יותר

לשון הרע וגם לקום בצהרים בלי קריאת שמע ואפשר להגיד שחוץ מקבוצה מסוימת בציבור החרדי (שמכונה צדיקים וצולי``ם) אין אחד שלא עובר על זה מדי פעם. הנושא הוא הרגש החרדי שהצליחו להחדיר בך (ונראה לי שזה בעיקר מה שמפריע לרבים להיות חילוני)

rachel437

New member
כל האוכל מצה בערב פסח כבועל ארוסתו בבית חמיו

אחד טען שהוא אכל מצה בערב פסח וזה לא אותו הדבר

לחוד

New member
טוב. זה כבר שייך לתחום ההגזמות החז"ליות

כל המקיים מצות ציצית כאילו... כל הכועס כאילו... וכן הלאה

גנדרן

New member
אני יכול לומר

אני בהחלט יכול לומר שבועל ארוסתו יותר מהנה מלאכול מצה ערב פסח

גנדרן

New member
אכן אבל...

זה היה הניסיון שלי .... אולי הנסיון של כותב המאמר היה לצערו אחר.... ואני בהחלט יכול להסכים שיש ארוסות שכנראה עדיף לאכול מצה.....

סוג ב

New member
מה העניין בדווקא?

אתה תאכל חזיר, כי אסור? קצת אבסורדי. אני לא אכלתי, כי אני עדיין שטופת מוח ומפחדת "לטמא את הנפש".. פירות ים מגעילים אותי.. אבל אכלתי דג לא כשר ולא בדווקא- כי פשוט זה היה בצלחת של מישהו לידי וזה קרץ לי. מה העניין לאכול דווקא כי אסור? תאכל כי בא לך וזה מגרה אותך... זה מזכיר לי קרוב משפחה אפיקורוס, שמאז שהוא יצא, הוא שותה נס אחרי ארוחה בשרית... ואני תמיד זכרתי שקפה מגעיל אותו... בעניין האשת איש- עזוב את הפן ההלכתי- זה לא מוסרי. אני מציע לך להתרכז בעבירות אחרות, מאשר אישה נשואה... חסר בנות פנויות??

אז ככה

לגבי הדווקא,אני מבין אותו,זה פשוט מגיע כהוצאת פורקן של דבר שהיה אסור אצלו בעל כרחו הרבה זמן,זה לא קשור אם הוא מאמין או לא,זה פשוט פורקן,ואני מבין את זה מאוד!לגבי האשת איש,ברור שהוא לא התכוון לאישה רגילה שנשואה באושר עם בעלה,ברור שכוונתו לאחת כמונו אנוסה שסובלת כמונו מזה שנולדה חרדית ולא יכולה לחיות כאוות ליבה,לדעתי בכזה מקרה המבט של מוסריות אשת איש שונה לגמרי!

מתבי6

New member
אתה צודק בחלק מהדברים

אם זה משהו שהוא מאוד רצה והרגיש חנוק אני יכול להבין אותו. אבל שוב הדברים הם דברים שהסביבה הטבעית שלנו לא מכילה אותם וקשה להגיד שהוא מרגיש שהוא חייב לפרוק אותם. למשל, הוא הזכיר אכילת חזיר. אם הוא מזדמן למסעדה ויש שם והוא חייב לפרוק, עוד איכשהו אפשר להבין אבל לרשום ברשימת המטרות שלו לאכול חזיר, לדעתי יש בזה משהו קצת חולני. תתרכז בדברים היפים בעולם. תלמד, תרחיב אופקים, תראה עולם. למשל, תנסה לפתוח לאישה קצת את העיניים. מספיק שתתחיל לספר לה רק מקצת מהעולות שעושים לנו מנהיגי הציבור בשם הלכות שהם המציאו ועל ידי כך יורדים לחיינו, זה יתחיל לחמם אותה והתוצאות יהיו בהתאם. אין לי עניין להתאמץ לדבר בטלפון בשבת כשאני פשוט לא מחפש את זה. גם לי זה נחמד כיום מנוחה. לעומת זה להתפלל, כשיש מישהו נחמד לדבר איתו בבית הכנסת, זה כבר מתחיל להישמע אחרת. כבר אמרתי פעם את דעתי. צריכים להיות `פרקטיים`! אני שמח שאשתי כזאת ומאחל את זה לכל אחד ואחת.

סלסרו

New member
בטח שאתה יכול.

לא להניח תפילין זה פשוט מאד. פשוט לא מניחים. הרי הנחה זה אקט, אם אין סיבה לעשות את האקט, פשוט לא עושים אותו. הכרתי בחב"ד (יותר נכון: עבדתי תחתיו) חסיד ידוע מה"חוייזרים" של הרעבע. רק מה, רצו עליו שמועות שהוא לא מניח תפילין, ואני מאמין שהשמועות הללו נכונות. יש לי הוכחה כמעט חותכת שתפסתי אותו מחלל שבת. לחלל שבת זה גם פשוט. לאחר הכל, מה ההבדל בין שבת ליום אחר? מדליקים אור, חותכים ניר בשירותים, כותבים משהו על המחשב - והפלא ופלא, השמים אינם נופלים ורואים שזה סתם פסיכולוגי וניתן להתגבר על כך חיש קל. לאכול חזיר ומאכלי ים משום מה גורם ליוצב"ש יותר רתיעה מעברות אחרות. אז אני מציע לאנשים כאלה להתחיל מבשר בחלב (למשל עוף קורדון בלו - יאמי!), כי הרכיבים מוכרים להם רק שהצירוף שלהם זר להם. כשהם רואים שבסה"כ זה מאד טעים והשמים אינם נופלים, קל להם יותר לפנות למאכלים אחרים, עם טעם שונה מאד. לחזיר יש טעם שאדם דתי מעולם לא טעם, וכפי שכתב ניטשה, על טעם וריח יש להתווכח..

טוב, אני יכול, אבל לא רוצה

אולי אני מפחד? אולי אני נרתע? אולי אני לא יודע מה. תכלס אני מקפיד להניח תפילין כל יום. זה משום מה חשוב לי (וזה לא איכפת לי אגב). תכלס אינני אוכל משהו שלא כשר (אפילו בשר שהוא "רק" בהכשר רבנות קשה לי לאכול...). תכלס אני לא מחלל שבת (אבל אני כן קורע נייר בשירותים...). קשה לי לעשות את זה, גם אם קשה לי להסביר. אולי זה ענין של זמן, אולי זה גם עניין אינדיבידואלי של יחסים אל מול הדת - שלי בדרך כלל הם נעימים ויש בהם גם מוטיב רגשי חיובי חזק, כך ששום דבר לא דוחף אותי לחלל (גם לא חידלון האמונה שלי), ומצד שני הרגשות גירסא דינקותא מאד מאוד דוחפים אותו שלא לעשות. זה לא עניין של שמיים נופלים, ברור לי שלא. למרות זאת, אינני רוצה אפילו להתנסות, שוב, משום מה.

moshe010

New member
תנסה לא להניח תפילין שבוע אחד

ואז לא תוכל להבין איך בזבזת כל יום שעה על שטויות ופשוט לא תצליח לחזור לזה

למעלה