הסכם אימון

שחף 01

New member
../images/Emo18.gifהסכם אימון

האם בתחילת האימון אתם מחתימים את המאמן/ת על הסכם שמגדיר את מה שראוי בקשר? אם כן, כיצד הגדרתם את תכניו? האם עומד בקריטוריונים משפטיים, או אחרים?

שחף 01

New member
../images/Emo8.gifתיקון טעות

הכוונה כמובן היא להחתמת מתאמן/ת ולא מאמן/ת.

כן וממליצה

אני מחתימה על טופס שנוסח על יד עורך דין. ממליצה לפני התקשרות . משתי סיבות : האחת הגנה משפטית שלא נגע ולא אזדקק אבל .... ושנית והכי חשובה לדעתי רואה בכך תהליך ראשוני של מחוייבות הן שלי והן של המאומן .

אלדר01

New member
דעתי קצת שונה

רק את הקטע הכספי רצוי לסכם בכתב. לגבי הגנה משפטית.הסכם לא יעזור כי בבית המשפט לרוב לא מקבלים חוזה אחיד ושנוסח ע"י צד אחד.זה נחשב לחוזה "מקפח".

הסכם

אני מחתימה את המתאמן על הסכם אימון שבו מצויינים הפרטים הבאים: מחיר, מועד לתשלום, יום בשבוע שאנו נפגשים. וסעיפים שאושרו על ידי עורך דין: אחריות אישית ושמירת סודיות. על הסכם זה חותם המתאמן במפגש הראשון. המסמך מהווה מעין מסמך משפטי. כמו כן לאחר המפגש על מחוייבות (אחד המפגשים הראשונים) אני ומתאמן חותמים על טופס מחויבות לאימון, אשר מטרתו סמלית ומגדירה מה המחויבות של כל אחד מאיתנו לתהליך ותוצאות האימון. אריאלה מוזדן מאמנת אישית

tlingit

New member
ברוכה הבאה אריאלה מוזדן ../images/Emo140.gif

יופי שאת מצטרפת לפורום שלנו
כלומר את מפרידה, גם בזמן (מבחינת התהליך) וגם בתוכן בין שני סוגי הסכמים רעיון יפה. שאלה: סעיף שמירת הסודיות נראה לי מובן, למה הכוונה בסעיף אחריות אישית? אני מזמינה אותך להציג קצת את עצמך, אם את אתה רוצה
ולעיין בכללי הפורום, במאמרים
ובקישורים
שלנו באיחולים לדיונים מרתקים ופורים

../images/Emo13.gifהיי אריאלה

ברוכה הבאה. מחר בבוקר - אברך אותך גם באופן אישי ענת

היי אריאלה

אשמח ליותר פרטים בהקשר של טופס מחוייבות לאימון . בהקשר המשפטי שנשאלתי אז: אני חושבת שקיים הצורך להיות מכוסה מכל הייבט משפטי. ולשמחתי עדיין לא נתקלתי ולא השתמשתי בחוזה להגנתי אבל מכיוון שאנו עוסקים עם אנשים אין לדעת מה יהיה מחר.... אספר לך סיפור שאחרי ששמעתי אותו רצתי להכין את המסמך עם עו"ד. יש לי חברים שיש להם בית קפה. אחת המלצריות כמובן בשוגג שפכה תה חם על אחת האורחות. כעבור תקופה הוגשה להם תביעה על סה"כ 200.000 ש"ח . הבגדיים שנזרקו לפח... נסיעה לחו"ל שבוטלה בשל הכוויה.... לימודים שהופסקו בשל הכויה...... עוגמת נפש...... בעיות נפשיות...... ועוד ועוד..... בקיצור המלצה חמה שלי להיות מכוסים משפטית .

הסכם

אני משתמשת בהסכם שיש בו 3 קטגוריות: מסגרת העבודה - תעריף, מקום ומשך האימון, ביטול וכו' אחריות - תוצאות האימון הן מבחירה ובאחריות המתאמן (כולל הכרזה על בריאותו וכשירותו הנפשית) ציפיות - זו קטגוריה שאני משאירה פתוחה ואנחנו ממלאים אותה יחד. ברוב הספרים (הטובים) המוקדשים לאימון יש פרק המתייחס לגירסאות שונות של הסכם. הם כתובים בשפה האנגלית אבל ממליצה גם לעיין בהם. יום נעים ענת

אלדר01

New member
כמה שידוע לי הכל באנגלית

אבל לא אנגלית של אוקספורד..אין בעיה לקרוא ולתרגם.

G r e

New member
לא חושב

את הסיכונים הרי תמיד אפשר להפחית. נכון חלק מהעבודה שלנו זה לעזור למאומן לאפשר לעצמו לקחת יותר סיכונים ואמת היא שסיכון הוא סיכון גם בגלל שמרחפת מעליו עננת הכישלון. לכן עלינו בתור מאמנים לעזור למאומן להיות מודע לסיכונים, לפירושם המשתמע וכמו כן גם להערכותו לקראתם (שחלק ממנה היא לעזור למאומן ליצור בסיס איתן שעליו לכשלנות מזדמנים תהיה כמה שפחות השפעה) חוץ מחוזה כספי , אני חושב שאין כל צורך, לי לפחות , להטריד את המאומן בחוזים נוספים. למה לי ליצור במאומן התנגדות פנימית לכל התהליך כבר מההתחלה וכבר בכלל? ("למה הוא מתנער מאחריות? מה הוא הולך לעשות לי? מה זה השאלות האלו?...") אני פשוט מעדיף לשאול את המאומן אם הוא רוצה להחתים אותי על איזה חוזה משלו (כמובן רק אם אני מרגיש שצריך ובתזמון מוצלח) האם בתור מאמן מרחף מעלי הסיכון של תביעה משפטית מצד המאומן? לא חושב. הרי לא מתקיים מצב בתהליך האימון שבו אני קובע למאומן מה לעשות- הבחירה היא תמיד שלו! נכון חלק מהתפקיד שלי הוא לתמוך בבחירה שלו, לכבד אותה ולעבוד איתו עליה (אם זה מה שהוא רוצה) אבל בשום פנים ואופן לא לדחוף לו אחת משלי (אחרי הכל המאומן הוא זה שיודע מה טוב לו באמת ולא המאמן, אני רק רוצה לעזור לו לגלות את זה בעצמו) אם נניח מדובר בבן אדם שמחפש תמיד את מי להאשים (אפשר לעלות על אחד כזה די מהר) אני פשוט נמנע מלעבוד איתו , גם כי אנשים כאלו מדכאים אותי וגם כדי לא ליצור סיכון מיותר. מקווה שזה עזר לך איכשהו [email protected]

tlingit

New member
ברוך הבא G r e ../images/Emo140.gif

יופי שאתה מצטרף לפורום שלנו
העלית כמה נקודות חשובות למחשבה, תמיד נפלא לראות עוד זויות מבט. שאלה, כשאתה אומר נמנע מלעבוד עם אדם שמחפש את מי להאשים - האם אתה מתייחס לכך שלא תתחיל איתו תהליך אימון, או שתפסיק תהליך אימון ברגע שתזהה את הדפוס? גם אני נוכחתי שהכנסת הסכם מפורט בתחילת האימון יוצרת בעיה אצל מתאמנים, שנוצרות שאלות של "מה קורה פה?" ובעיה בזרימה של הדברים שצריך להתגבר עליה. בנוסף, עד כמה שידוע לי, הסכמים שפוטרים מאחריות אינם תקפים במבחן בית-משפט אשר בכל מקרה יבדוק את המקרה באופן פרטי. אני מזמינה אותך להציג קצת את עצמך, אם אתה רוצה
ולעיין בכללי הפורום, במאמרים
ובקישורים
שלנו באיחולים לדיונים מרתקים ופורים

G r e

New member
בתשובה לשאלתך

לפני שאני מחתים מאומן פוטנציילי על הסדר כספי אני מעדיף לקחת קצת זמן, בד"כ סידרה של אחד עד שלושה מפגשים (או כמה שאני מרגיש שצריך) , זמן מספיק בשבילי כדי לדעת אם אני רוצה ואם בכלל כדי לי להתחיל איתו בתהליך. אם קורה מצב שבו לא זהיתי דפוס כזה או אחר (כמובן שההתיחסות היא לדפוס חשיבה הרסני עד כדי כך שהופך את המאומן, את קוד ערכיו, לסיכון אפשרי עבורי) במשך המפגש\ים המקדימים אלא רק לאחר מכן, באמצע התהליך, באותו הרגע שזה קורה אני אשתף את המאומן בחששותי, יבהיר לו את עמדתי, ואשאל אותו אם לדעתו יהיה נכון להמשיך בתהליך. [email protected]

tlingit

New member
מאד מעניין ../images/Emo13.gif

מבחינת תהליך האימון, מה קורה בשלושת המפגשים הראשוניים האלה? איך אתה מגדיר למתאמן את המפגשים האלה?

G r e

New member
שאלה יפה

את המפגש הראשון אני לא מגדיר באופן רישמי כי הרי מטרתו העיקרית היא לגרות את הגיונו ודמיונו של המאומן, לכן הגדרה (שהיא בעצם סוג של קיבוע) יכולה רק להזיק! את המפגש השני והשלישי (או כמה שאני מרגיש שמספיק) אני מגדיר בתור מפגש\י הכרות. *במפגשים הבאים אני נותן למאומן להגדיר את נושא הפגישה, הגדרה שיכולה בשקט גמור (או ברעש מפוצץ אוזניים) להשתנות ולקבל צורה חדשה כמה וכמה פעמים לאורכה.

tlingit

New member
המשך

שוב, מסקרנת אותי הדרך שבה אתה בונה את התהליך, ואיך אתה מציג זאת למתאמן פוטנציאלי (לקוח) כשאתה אומר מפגש ראשון, אתה מתכוון ל"שיחת מכירה"? כלומר אחרי שפגשת באקראי או הפנו אליך מתאמן פוטנציאלי, אתה קובע מפגש "הסברים"? האם מפגש זה מתקיים פנים אל פנים או בטלפון? (אני רושמת את השמות במרכאות כשומרי מקום לשמות שאתה נותן להם - מעניינת אותי הדרך שאתה רואה את הדברים מצד אחד, ואיך אתה מציג זאת למתאמן מצד שני) ושוב, איך אתה מסביר ללקוח פוטנציאלי את עניין 3 פגישות ההיכרות שאחריהן, בעצם, יכול שלא להתחיל תהליך אימון? כל כך מרתק לראות כמה דרכים אפשריות בתחום האימון האישי, איך כל מאמן מוצא ובונה את דרכו האישית מאד, ועד כמה יש מקום להתאמה האישית כל כך של הצוות מאמן-מתאמן.
(סקרנות בלתי נגמרת
)

G r e

New member
לחיי הסקרנות!

מפגש ראשון-פנים מול פנים, שיחה מגרה. לאחר המפגש הראשון , במידה והלקוח רוצה להמשיך איתי , אני מתאם איתו מפגש נוסף , ללא תשלום , אותו אני מציג כמפגש היכרות (למעשה תחילתו של תהליך האימון) כשמטרתו הרשמית היא "לראות איך אני יכול לעזור לך בלאפשר לעצמך לחיות חיים מוצלחים". כשמתבהר לי פחות או יותר עם איזה טיפוס יש לי עסק (יכול לקרות בדקה הראשונה של המפגש הראשון או באותה מידה גם בעיצומו של המפגש השני) אני חותם איתו על הסדר כספי.

היי Gre

למרות חוסר ההגיון (רק לכאורה) בתביעות נהסוג הזה - הן קורות ובעולם גם הוגשו כבר כמגד מאמנים. נכון שזה נדיר אבל אם קרה כבר - אתה ואני לא רוצים להיות הבאים בתור. ההנחות המקצועיות בדבר אחריותו ובחירתו של המתאמן ברורות לנו אבל תמיד יכולה להיטען טענה בדבר נזק מפחתי, כלכלי או נפשי שנגרם כתוצאה מהאימון. לכן - האינטרס הוא שלנו ולא של המתאמן ומסיבה זו לא הייתי שואלת את המתאמן אם בא לו להחתים אותי על הסכם אלא יוזמת אחד משלי. אני מאמנת , בין השאר, במסגרת פרוייקט ארצי, מורים ומנהלי בתי ספר מכל הארץ. ושם נתבקשנו לבטח את עצמנו (!) מפני תביעה אפשרית. כבר היו דברים מעולם. שבת טובה ענת

למעלה