קלאפר

S u B

New member
../images/Emo18.gif קלאפר ../images/Emo18.gif

אוקיי, אז מאיפה אני אוכל לקנות קלאפר או איך שמכנים את החפץ הזה שמכריז על תחילת טייק..
וכמה הוא בערך הוא יעלה לי?!

bobby6killer

New member
למה דווקא קלאפר ולא חבילת דפים

שעליהם תכתבי את הדברים האלו?

shellydeez

New member
כי כי כנראה היא רוצה להרגיש מקצועית

לדעתי תנסי באי.בי. לדעתי שם תוכלי למצוא או שתפני לאיגוד הישראלי לקולנוע. אני בטוחה ששמה יש מעבר לזה אני ממש לא יודעת...

ברונדבי

New member
מי סופר בימנו..

מצלמים סצנה אחרי סצנה, זווית אחרי זווית. מחכים 2 שניות בהתחלה ו2 בסוף. השחקנים מתרגלים, הבמאי יודע..הכל בסדר. היום תוכנות העריכה נורא נוחות ואפילו בלי מיספור אפשר להפריד ולהבדיל בקלות, לא חשוב במיוחד. סתם קטע. אבל נו, קלאפר..אה..לא בישראל שידוע לי \:

ברונדבי

New member
לא שאלה טיפשית בכלל.

קלאפר זה המכשיר הנ"ל אשר כותבים עליו מספור של הסצנות\שוטים ושאר פרטים על הסרט. זה נועד לעזור לבמאי ולעורך להגיע לסדר מופתי שבעריכה הם לא יתקלו בבעיות ודאגות וכד'.

lollapalooza

New member
אעע

בשביל לא להתקל בבעיות בעריכה יש לוגינג. הרבה יותר מסודר והרבה יותר מדוייק. (כי יש טיים קוד, נו) קלאפר זה נחמד, אבל ממש לא צריך אותו.

../images/Emo122.gif לעשות לוגינג זה מייגע..

במיוחד אם הצלם שעובד איתך מכבה ומדליק את המצלמה כל 2 שניות בממוצע..

ברונדבי

New member
פתרון

אם אתם משתמשים בפרימיר , יש אפשרות קלה מאוד של מספור בקובץ טקסט לכל הקטעים שהעתקתם מהמצלמה למחשב. באופן עקרוני לבטח נראה שבשלבי העריכה הסופיים של הסרט לא השתמשתם בכל הקטעים ולכן, אף על פי שלא העתקתם את כל הקטעים מהקלטת, זה מראה נופך רציני ועמוק, ומכוון שהמורה שלכם לא בודק את הקלטת לעומק, זה מספיק וחוסך המון זמן. מומלץ!

pink cigarette

New member
חהחה.

גמרתי עם הלוגינג לפני שבוע, וכבר התחלנו לנעביר חומר למחשב. ייאההה. בשבוע הבא יהיה ראף-קאט.

Drorrrrrr

New member
היום עשיתי העברה ממיני ל-VHS

ועכשיו יש לי את הכל על VHS, ככה שהשבת אני אעשה לוגינג, כמה כיף.

pink cigarette

New member
יפה לך :)

אני כבר הספקתי להעביר, לעשות לוגינג מלא לשני הסרטים ולדגום למחשב כמעט את כל החומר של אחד הסרטים. אבל היי, אני התחלתי קודם :) תעדכן במה שקורה אצלך! אתם עובדים על פרמייר או משהו אחר?

Drorrrrrr

New member
פיינל קאט, על פרמייר עבדנו שנה

שעברה, פיינל קאט פחות כיפית
.

pink cigarette

New member
יצא לי לעבוד על פרמייר גם השנה.

יש אצלנו בביה"ס שלוש מערכות עריכה - שתיים של פרמייר ואחת שלא ידועה לי, והיא רק של הי"בניקים. השנה יש לנו ארבעה סרטים ושלוש עורכות, אז כיוון שאני עורכת שניים מהסרטים הוחלט שאני אעבוד על אחת ממערכות הפרמייר כדי שיפתנה יותר מקום ויהיה פחות לחץ בלוח זמנים, וגם לחסוך לי את הזמן שייקח לי ללמוד לעבוד בתוכנה חדשה. אז יצא לי נחמד, כי הפרמייר תוכנה נורא נחמדה. מצד שני, אני לא אלמד עוד תוכנה שיכולה להיות שימושית בעתיד, וזה קצת חבל.

Drorrrrrr

New member
השלישית בטח אביד...

פרמייר נורא קלה, אבל אומרים שהאפשרויות בה הן מעטות לעומת הפיינלקאט.

pink cigarette

New member
בשביל לעבוד עם פרמייר כל מה שצריך

זה בעצם לא לפחד ממחשבים ולדעת אנגלית בסיסית. אפילו לא לדעת מה אתה קורא, אלא רק לדעת לקרוא. זה ממש קל, אבל זה בסדר כי ככה ל אצריך לבזבז המון זמן על ללמוד להכיר את התוכנה. לא יודעת מה השלישית, שמעתי משהו שיש בו את המילה "סטאר" ונאמר לי שזו תוכנה שכבר כמעט לא משתמשים בה. אבל לך תסמוך על מרכז המגמה שלי..

למעלה