קלאפר

ברונדבי

New member
לוגגינג עושים בזמן עריכה

דהיינו, בזמן שלוקחים מהקלטת. זה עוד לפני, בשביל הלוגגינג אפילו.

Drorrrrrr

New member
אוי ואבוי

לבלגאן שיהיה לך כשאתה תבוא לדגום בלי לוגינג מסודר. כדאי להכין לוגינג מסודר עד כמה שאפשר, כדי לערוך את תהליך הדיגיטציה כמה שיותר מהר. חוץ מזה שאם אתה פתאום במהלך העריכה צריך איזשהוא שוט שלא דגמת למחשב, במקום לעבור על כל הקלטות [בסרטים דוקומנטריים לדוגמה, חומר הגלם יכול להגיע ליותר ממאה שעות!] אתה פשוט מחפש את מה שכתבת בלוגינג.

ברונדבי

New member
הממ, אז..

1. עסקתי בסרטים עלילתיים, דגמתי כל מה שנראה טוב, ובלי רחמים, היה מספיק מקום. ככה שלא הייתי צריך לחזור בדרך כלל לוידאו. (אולי פעם בכמה זמן, אבל זה לפי קלטות, זכרנו בערך.) 2. לא היו לי בעיות באי סדר של הלוגינג, באמת..כאילו, לדעתי אתהטועה.

pink cigarette

New member
הייתי נורא נגד הרעיון של לוגינג

כשהסבירו לי מה רוצים ממני, וכרגע אני מאמינה גמורה. קודם כל לוקחים את הכל ומעבירים לקלטות "זונות" באיכות נמוכה יחסית כדי לראות את חומר הגלם. אח"כ רואים הכל ורושמים מה בדיוק לוקחים (עפ"י הטיימקוד, סצינה, שוט וטייק). אח"כ הולכים לחדר עריכה, ועבודה מייגעת ושוחקת חומר-גלם של שעות הופכת לקצרה בתשעים אחוז בערך. כיף לא נורמלי, עובדים רק לפי הטיימקוד, ובקלטות ה"זונות" אפשר לעשות שימוש כמה שרוצים, כי זה לא החומר המקורי. אני מאמינה גמורה בלוגינג כרגע. יותר מסודר, יותר "נקי", יותר חסכוני בזמן, הכל. נפלא.

Drorrrrrr

New member
הו הו וכמה שחשוב להעביר את הקלטות

עם החומר, לVHS. היום העברתי קלטת אחת, שהייתה מלאה בדרופים. אני לא יודע מה אני אעשה
.

pink cigarette

New member
אחח, דרופים זה מהשטן.

מה אומר ומה אגיד, ישבנו ודגמנו שתי קלטות וחצי, ולא היה אפילו דרופ אחד. תענוג! מצלמה משובחת, בין השאר. איזה כיף זה.

pink cigarette

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif !!!!11

אני שונאת קלאפר, בתור עורכת. זה מייגע גם על הסט. לא השתמשנו בו למרות המלצות של רבים וטובים (וטובים פחות) ובשלב הלוגינג בכלל לא הרגשנו בחסרונו. להפך. טיימקוד הרבה יותר יעיל מקלאפר, בעיקר אם יש ניהול-תסריט שטורח לכתוב את הזמנים של כל טייק (כמו שצריך לעשות).

אה... הבנתי... תודה רבה...../images/Emo9.gif

אני ידועת מה זה פשוט לא ידעתי שקוראים לזה ככה...

ganooov

New member
אגב,

היום משתמשים גם בקלאפרים דיגטליים, במקום הגיר/וואטאבר שהשתמשו בו פעם.

S u B

New member
חבר'ה נסחפתם.. ../images/Emo13.gif

בסה"כ שאלתי איפה אני אוכל להשיג את זה, כי ידידה שלי רוצה לקנות את זה בתור מתנה לידיד שלה.. חחח... פתחתם פה דיון על קלאפרים.. אבל תודה בכל מקרה.. ואני אשמח אם תקבלו אותי אליכם לפורום, עשיתי מגמת תקשורת בביה"ס והיה ממש נחמד ובכלליות, אני חושב לימודי קולנוע באוניברסיטה.. נ.ב. קוראים לי ספי, בן 18, לפני גיוס.. יום נעים..!

pink cigarette

New member
אני רוצה אני רוצה!

למען האמת, ל"תפוז" יש משהו דומה :) כשישבתי בדוכן האגודה באיי.קון האחרון הגיע אלעד מהנהלת הפורומים, לתת לבאפיסטים (נדמה לי) כרטיסי ביקור של הפורום שלהם - כרטיס של תפוז אנשים שבו אפשר למלא את שם הפורום והמספר שלו בתפוז. נורא נחמד. אז גם אני קיבלתי כרגע לפורום שלי ובכלל היה מצחיק. זהו.

למעלה