העבודה היא חיינו

TheSunshine

New member
התפטרתי..

זהו, הגשתי את התפטרותי. אני לא חוזרת כעת לעבודה באופן רשמי על מנת לטפל בצאצא עוד קצת לפני שאחפש משהו קרוב יותר אליי. מלאת חששות ונרגשת מהצעד. אני אמורה להגיש מכתב התפטרות על מנת לקבל את הפיצויים, יש למישהי נוסך לדבר כזה? תודה תודה

boringvered

New member
גרררר!!! בוס ח*א ../images/Emo46.gif

אשמח לשמוע את דעתכם ועצתכם... להלן עלילות הבוס החדש שלנו.... אני עובדת עבור מוסד ציבורי. שעות העבודה שלנו הם 8.5 ליום. בעקבות הלידה וזכותי לשעת הנקה אני עובדת כרגע 7.5 שעות. במקור ניסיתי אפילו לעבוד 8 שעות וקבלתי הוראה מכ"א אדם שאסור לי לעבוד יותר מאותם 7.5 שמאשרים לי כאם מניקה. אני מגיעה ב- 7:30 ויוצאת ב- 15:00. רב האנשים מגיעים ב- 8:00 ויוצאים ב- 16:30 או קצת אחרי. לפני כחודשיים וחצי הגיע לנו מנהל חדש. הוא מודע לעובדה שאני אם מניקה. אפילו ראה את הילדה שלי ואמר לי כמה שזה עושה לו חשק לעוד ילד (גררררר). אבל באחת הישיבות הוא לא הבין למה אני עובדת רק עד 15:00. הבהרתי לו שככה מאשרים לי במסגרת העבודה במוסד הנ"ל. ובכל מקרה, אני גם מוגבלת עקב השהיה של הילדה במשפחתון והעובדה שאני היא זו שאוספת אותה הביתה, כך שמקסימום הייתי יוצאת ב- 15:30, כי היא שם עד 16:00. לפני יומיים הוא זימן את הצוות שאליו אני שייכת לישיבה בין 16:00 ל- 17:00. אחד הקולגות שהיה איתו בעת זימון הפגישה אמר לו שאני לא אוכל להגיע (וזאת אחרי שהוא [הבוס] אמר שכולם חייבים להגיע). אז הוא בתגובה אמר לו ש "ורד לא תכתיב לי מתי לזמן ישיבות". אני קבלתי את הישיבה וכמובן ששלחתי לו הודעת ביטול. מעבר לכך שלחתי לו מכתב ששאל אותו אם הוא יכול לשנות את מועד הישיבה, אלא אם כן הנוכחות שלי בישיבה לא חשובה. התשובה שלו הייתה שהוא משתדל, אבל שכאן (המוסד הנ"ל) אנשים לא מסיימים את עבודתם בשלוש... כתבתי לו מכתב נוסף, ובין השאר ציינתי כמה שחשוב לי לקחת חלק בישיבה שמשפיעה על אופי העבודה שלי, וכן את העובדה שעבדתי המון שעות עד סמוך למועד הלידה, ושעכשיו בשלב זה אין לי אפשרות לעשות זאת... לא קכלתי בכלל התייחסות וזאת למרות שאני יודעת שהוא שלח המון תכתובת לאנשים אחרים. אני מתוסכלת מאוד מהמצב. דברתי עם המנהל הישיר שלי ואמרתי לו שאני רוצה לפנות לכ"א במקום. הוא אמר לי שזה מסוכן לי... למרות זאת דברתי עם מישהי בכ"א אדם והיא הציעה לי לדבר עם הסמנכ"לית... ואני בדילמה בנושא... האם אני מסכנת את מעמדי בכך שאני בסך הכל מעוניינת לקחת חלק פעיל בעבודה השוטפת וזאת למרות שאני עובדת במשרת אם כפי שמקובל במוסד בו אני עובדת? ממורמרת ומתוסכלת... ורד

new mermaid

New member
../images/Emo4.gifגם אצלנו זה ככה...

(אמנם עדיין לא חזרתי אבל אני זוכרת היטב) תגידו, למה כל הישיבות החשובות עם הבוסים הגדולים מתחילות ב18:00?! הם לא עובדים לפני? נשמע לי מקרה קשה ומוכר של שוביניזם. אצלנו זה מגיע עם החיוך הפטרוני והאמירה ה"מתחשבת": טוב, אבל XXX הולכת מוקדם. וגם שאלה על בסיס יומיומי: מתי את הולכת היום? אההה... ב15:00 כמו כל יום כבר 3.5 שנים. לא הייתי הולכת לכח אדם, זה קרב אבוד לדעתי. הייתי יוזמת שיחה איתו (ממסר יותר קל להתעלם) ומסבירה שאני אחראית ומסורה, תמיד מסיימת את המטלות שלי למרות שאני הולכת מוקדם, ובעיקר מביעה נכונות (אמיתית) להשאר לישיבות חשובות במיוחד בתנאי שתהיה לי התראה של יום מראש, להתארגן עם בייביסיטר/סבתא וכולי. ד"א, אמא שלי אומרת שזו עיצה גרועה כי בהתחלה זה לישיבות חשובות, אח"כ רגילות ואח"כ כועסים שזה לא יומיום, אבל לדעתי אין מה לעשות, לפעמים התפקיד והאווירה העיסקית היום מכתיבים את זה |אייקון מושך בכתף| בעיקר אל תתרגזי, כי זה אבוד. רק תהיי עירנית שלא דוחקים את רגלייך
מאמא עובדת חרוצה אחת לשניה

boringvered

New member
הייי

אני מודה שאני לא בעד לתת לו את שלו ע"י הגעה לישיבה ומציאת סידור. אני אם מניקה, וגל עדיין אוכלת רק שתי ארוחות מוצקים ואני כבר לא שואבת מספיק בשביל שיהיה לה חלב שאוב כשאני לא נמצאת. מעבר לכך, המוסד בו אני עובדת לא מאפשר לי להשאר מעבר לשעות האלה.... ואני גם חושבת שיש מושג של לתת אצבע, לוקחים את כל היד. נתתי את כל היד ואף יותר ממנה בתקופה של לפני הלידה. עכשיו אני עובדת במסגרת השעות שצריך ולא פחות מכך. רק הוא מתעקש לקבוע לי בשעות שלא מתאימות, ובאופן עקרוני ביותר, ולא מתוך זה שקשה לו למצוא שעה אחרת. אני ממש מרגישה שהוא מנסה לכופף אותי להחלטות שלו, רק מתוך הצורך לכופף ולא מפני שאני מורדת או משהו כזה. רק בגלל שהוא כוחני... אני מחזיקה את עצמי מאוד קצר בנושא, כי כן, אני מאוד מתוסכלת... אין ספק שעולם העבודה אינו סלחני ומתחשב באמהות, וזאת למרות כל היומרות היפות... ורד

galiaS

New member
אני היתי מציעה לך

לדבר עם הבוס שלך על הדילמה שהוא מציב בפניך. נראה שהוא עושה שרירים כדי להראות שהוא המנהל ואולי אם תדברי איתו (שיחה אישית, לא באימייל) הוא יתרכך. אני היתי פונה לכח אדם להתייעץ אתם רק אחרי שאהתי מדיברת איתו, בהמידה והשיחה אתו לא פתרה כלום. זה עלול לפגוע בו. אוף...כל כך מבאס שצריך לעבוד עם חארות.

boringvered

New member
צרה היא שהוא לא מקשיב כשמדברים

איתו. כל הגישה שלו מאז שהגיע היא שאף אחד לא יגיד לו איך לעשות דברים. עד כדי כך שהוא סרב לעשות חפיפה עם קודמו בתפקיד. הוא הטיל עלינו משימה לבצע שהפריעה לעבודה השוטפת שלי (טיפול בתקלות מחשבים). בצעתי את המשימה כל עוד לא היו תקלות (המשימה הייתה תיעוד מחשבים). כל פעם שראה אותי בסביבה היה אומר לי לתעד. הייתי מנסה להגיד לו שאני מבצעת את התיעוד אבל זה בין התקלות שהם גם חשובות (שהרי הוא הגדיר לנו עד כמה חשוב לטפל בתקלות... ). הוא פשוט לא הקשיב. היה פוטר אותי בהינף יד וממשיך בדרכו וזורק שוב לאוויר את המילה "תיעוד". ולא רק אני מתלוננת על זה שהוא לא קשוב. גם עובדים אחרים שהוא נמצא מעליהם. כל הגישה שלו היא להחליט ולא לתת לאף אחד אחר להגיד לו... מעין "חולה שליטה" כזה... ולפי זה ברור לי שבעצם זה עניין של עקרון לא לתת לי להיות הגורם שבגללו קובעים שעת פגישה. הוא חייב להיות זה שמחליט... והנה עוד אירוניה. אתמול הוא ישב עם מישהי אחרת מהצוות שהיא רווקה בישיבה עד 17:30, למרות שהיא בדרך כלל הולכת הביתה ב- 16:30. כהיא אמרה לו שכבר מאוחר, הוא שאל אותה אם במקרה הבעל והילדים מחכים לה שהיא כל כך לחוצה...
בקיצור, אני די חוששת ששיחה איתו לא תועיל... למרות שאני אנסה לתפוס אותו ולדבר איתו... האופציה הנוספת היא פשוט לא לעשות כלום. לא להגיע לישיבות שהם לא בשעות שלי, ורק לדאוג שיכנס כסף בחשבון הבנק... בקיצור, להקטין ראש וזהו... ממש מעולה... (זהו, שלא...). תודה על ההאזנה... ורד

dorlim

New member
חמודה ../images/Emo24.gif

לזה שהוא ח#א את לא צריכה אישור
אבל נראה לי שמבחינתך עדיף שתמצאי סידור חד פעמי לגל, תגיעי לישיבה ותשתתפי בה כמו כל העובדים (אולי באותו יום תגיעי מאוחר כדי לא לעבור על החוקים של כ"א) ורק אח"כ תזמי איתו שיחה שהנה את עושה מאמצים אבל מבחינת כ"א זה בעייתי. תעמידי אותו על הטעות ותבקשי שישתדל לקבוע ישיבות שנוכחותך חשובה בהן בשעות יותר מקובלות.
בהצלחה

אפרת12

New member
אני כל כך לא יודעת מה להגיד

רק להתעצבן איתך. אני לא זוכרת שנתקלתי בהתנהגות כזו כלפי (באופן כללי - כי אחרי שילדתי עבדתי רק 4 חודשים ורוב הזמן נורא התחשבו בי, כך שאני מנסה לחשוב על התנהגות דרעקית כזו בהזדמנויות אחרות ולא מוצאת. לא שאין דרעקים) כך שאני לא מצליחה בכלל לחשוב איך להתמודד. אני מסכימה שלעשות מאמצים וכן להיות בישיבות מאוחרות אם מודיעים לך מראש זה לא הפתרון הנכון, אבל יש כאלה שעושות את זה. אבל - שוב - לא כשמדובר בבנאדם שבאופן עקרוני מנסה לעשות דוקא. אני גם לא יודעת איך לפנות לבנאדם ולהבהיר ל ש"כן, שמתי
שיש לך בעיה עם זה שלאנשים יש דברים אחרים לעשות בחיים חוץ מאשר לסור למרותך ולהיכנע לגחמותיך, אבל אני מציעה לך בנימוס לשפר את דרכיך כי זו התנהגות לא יפה". צריך לגשת לשיחה כזו עם המון פיקחות וגם כנות, וכמה שאני מנסה לשבור את הראש - אני לא מוצאת את המילים שגם יעשו את זה וגם יחדרו דרך מסך האטימות שאת מתארת אופף אותו. היה לי פעם מקרה אחר, שבו הבוס ניסה לנשל אותי מתפקידי בדרכי עורמה, הענין הוא שפשוט לא נתנו לו. אפילו ללא ידיעתי, אם היה מנסה לתת למישהו אחר לעשות את תפקידי, לקבוע פגישות שהיו בתחום אחריותי בלי לזמן אותי - תמיד היה מישהו שהיה אומר "שכחת את אפרת" או דואג ליידע אותי. היה גם מקרה אחד של - "אנחנו לא מגיעים אם אפרת לא נמצאת כי אין משמעות לפגישה בלעדיה". האם ניתן אצלכם לארגן חזית אחידה כזו
עזרה הדדית בנושאים האלה מאוד עוזרת (אם כי עד כמה שזכור לי הבחור שעובד איתך לא בדיוק נוקף אצבע בכיוון)

galiaS

New member
אם הוא פשוט כזה

אין כל כך מה לעשות. אני מאמינה שהיתי נוקטת באופציה הנוספת שהעלית שהיא לא ממש לעשות משהו. בסופו של דבר אני מאמינה שארגונים מקיאים מתוכם טיפוסים כמו המנהל שלך. האם יש לך חברות בכ"א? אולי אפשר לזרוק להם מילה בצורה לא פורמאלית?

בימבילי

New member
הייתי חייבת להגיב על

משפט אחד: "בסופו של דבר אני מאמינה שארקגונים מקיאים מתוכם טיפוסים כמו המנהל שלך". אני לא יודעת אם זה עצוב או פאתטי אבל במקומות ציבוריים המנהלים האלו לא יוצאים מהמערכת ורק ממשיכים להתקדם. לי יש דוגמא אישית עם הבוסית ה"מקסימה" שלי שבחיים לא יקיאו אותה, לצערי...

אביטלתל

New member
בדיוק להפך למרבה הצער

כמה שהארגון גדול יותר, כך האנשים האלה פורחים בהם והסיכוי הוא שהם יקודמו יותר גבוה

קלריסה

New member
סתם גועלי אחד

תסלחי לי שאני לא עוזרת לך בעצות טובות כמו חברותיי המלומדות, אבל אני חושבת שיש גם מקום לקרוא לילד (לבוס) בשמו: ע"ע כותרת הודעתי זו

yaelia

New member
מה עם הילדים שלו?

אשתו עובדת עד 15:0 כדי לקחת אותם בזמן מהמשפחתון/גן? הוא בטח מתקשר אליה ואומר אני נשאר עד נורא מאוחר בעבודה היום, יש לי המון ישיבות. זה רק מראה כמה סדר היום הגברי לא מתאמץ אפילו במאום להתאים את עצמו למציאות של משפחה או איזשהם 'אילוצים' מוזרים כמו ילדים למשל. מרגיז. אבל אם את רוצה להמשיך לעבוד שם, אני חושבת שבמקרה הזה את חייבת להתכופף מעט, או לסדר את יום העבודה שלך כך שיתאים לישיבה ועדיין ימשך 7.5. שעות, זאת אומרת פעם בכמה זמן מישהו אחר יקח את הפצפונת מהמשפחתון ואת תגיעי מאוחר יותר לעבודה. נראה אם יהיה לו מה לומר על זה. חצוף.

sael

New member
הניסוח שאני כתבתי:

לכבוד תאריך ..... הנדון: הודעה על סיום עבודה הריני להודיעכם על התפטרותי וזאת בשל עבודה בהיקף משרה מלאה שאינה מותירה לי מספיק זמן פנוי עם בתי, וברצוני להקדיש זמן רב יותר לגידולה. התפטרותי תיכנס לתוקף בתוך 30 יום מתאריך זה. בכבוד רב, .......

משוש30

New member
ואו מזל טוב! (?)

שיהיה המון בהצלחה תהני מהחופש עם הקטנה מקווה שתמצאי כשמתאים לך משהו טוב

nubi

New member
../images/Emo24.gifמאחלת לך המון הצלחה!

וגם אני התפוטרתי-מקופ"ח. לא הגענו להסדר לגבי יום שנוח לי לעבוד בו. לא עשינו יותר מדי מאמצים וטוב לי ככה.

למרות

שאני מומחית בהתפטרות
- אין לי נוסח כתוב. לפי ראות עיני ונסיוני, צעד כמו שעשית מביא לשינויים לטובה. שיהיה בהצלחה!

למעלה