Pagra Baleben

New member
../images/Emo185.gif

סתם מתכון שמצאתי אני לא בדיוק בטוחה שהוא לילדים, אבל שיהיה- |מודגש|רוטב עגבניות בסיסי לפסטה - גרסה 1 |מודגש| רוטב עגבניות בבישול ארוך, ללא שמן. מכינים אותו כשיש בשוק שפע של עגבניות עסיסיות וזולות, זהו רוטב למזווה, שכדאי להכין בכמות גדולה, לחלק לקופסאות ולשמור במקפיא. לייעול העבודה מומלץ לקצוץ את כל ירקות השורש במעבד מזון. סיר חשמלי לבישול איטי יתאים מאוד להכנת הרוטב הזה. חומרים ל-3 קופסאות (כל אחת מספיקה ל-500 גרם פסטה): 3 ק"ג עגבניות בשלות (אפשר, אבל לא חובה, לקלף), חתוכות גס 3-2 בצלים, קצוצים גס 3-2 גזרים, קצוצים גס 2 גבעולי סלרי + 1 ראש סלרי, קצוצים גס צרור עשבי תיבול 5 שיני שום, חצויות מלח ופלפל שחור, טחון טרי * מניחים את כל החומרים בסיר גדול עם תחתית עבה ומבשלים כחצי שעה מעל להבה בינונית עם מכסה. * מנמיכים את הלהבה, מכסים חלקית לאידוי הנוזלים ומבשלים עוד שעה-שעה וחצי. * מעבדים לרסק במעבד מזון ומסננים כדי להיפטר מגרעינים וקליפות. יוצקים לקופסאות ומקפיאים.
 
למעלה