זכרונות מפפריקה....

מיאו

New member
שיוווו איזה קטע של פןרום מגניב!!!

ברכות למנהל הפורום על היוזמה ! ושלום לכל אחיי לסליק. אני כבר כמה שנים חיה בת"א... לא ממש מתגעגעת לרחובות אבל יש בהחלט כמה דברים בילתי נשכחים: * כשהיה אפשר ללכת על מסילת הרכבת בכניסה לעיר כככ, ביום חם... * קומזיצים בגבעת הקיבוצים... * אש לילה בפרדסים.... כן פעם היו פרדסים... * מזמוזים בגבעת אהבה הישנה... איך הרסו את המקום הזה ??? * מסיבת סילסטר בבית העם עם די ג´י לא ידוע... * מק דיוויד... כשהיו רטבים על השולחן.... * דיסקים ברון בי ופאניקה * תפוח מסוכר ברחוב הרצל ביום העצמאות... * הלונה פארק שהיה מגיע לעיר ליד שוק בילו או במגרש כדורגל.... * פלפל קריטי... (טוב שיש דברים שנשארים) * פאב החבית... קומה שניה... גיל חמש עשרה... בירות כשאסור... * מחבואים * אצבע שחורה * סטנגה.... אוף יש עוד הרבה... אני אישית מידי פעם כשאני מגיחה לרחובות אני לא מפסידה ביקור בבית הקפה ברל´ה לאיזה שוקו קוביות ולמילנו לאיזה סיידר חם. רחובות היא העבר שלי, ההיסטוריה שלי... העתיד שלי בת"א. תמיד כייף לבוא לבקר, מה גם שהמשפחה שלי, כלומר מי שאני אוהבת הכי הרבה בעולם עוד שם. נשיקות לכולם.

j i m m y

New member
אחח אני זוכר את המנזה..

כשהמכשפות הופיעו שם את אחת מההופעות הראשונות שלהם.. הייתי בן 13 או 14.. אני זוכר את ענבל פרלמוטר המדהימה מנגנת.. היא שבתה אותי בקסמיה. איפה המנזה, המקום שהיה יכול להיות בכיף תחליף הוגן ללוגוס בת"א. (שכבר נסגר).. ניסו להפוך אותו לכל מיני מקומות, אבל לא היה כמ המנזה. תוחזר המנזה לאלתר !

yoavl1

New member
הב-הב!

מק-דיוויד????? יואו, אני זוכר את זה, מול בנק הפועלים ברחוב הרצל... המוכרת הבלונדינית המבוגרת שם, תמיד הייתה מספרת לי כמה שהיא אוהבת את ג´וליאן שגראן מ"מסיבת גן".... אחחח...איזה ימים.... רון בי עוד קיים? אין ספק שה´ברל´ה´ מספיק טוב בשביל להוות מקום מפלט לכמה רגעים מהחיים.... אין על התפריט הקבוע שלי שם.... אני מגיע לשם, וכבר אין צורך להזמין כלום...אילנה כבר אומרת למלצריות מראש...הבחור הזה יזמין ג´בטה גבנ"צ, עם הרבה נבטים,והרבה מיונז, וכוס קולה. לאחר מכן, הוא יזמין ג´וקולדה וכוס מים.... תבואי לבקר פה הרבה. יואב.

מיאו

New member
תמסור לאילנה ד"ש ../images/Emo13.gif

כן כן רון בי עוד קיים וביום חמישי שעבר אפילו קניתי ברחובות נעליים בסכו עור ויש כאן מישהו שלא הלך עם הקבקבי עץ שלו????? אלה ששברו לנו את הרגליים ולא ויתרנו! אני אחזור לבקר בטח למה לא
אולי יום אחד אפתח לי איזה ברל´ה מתחת לבית בת"א. לא חסרים בתי קפה בת"א חלילה אפילו יש לי את הקפה השכונתי שלי... אבל אני מתה על הברל´ה. אגב מי זוכר את האיש הירוק עם האופניים שהסתובב ברחובות? זה שהיה לבוש כולו ירוק והיה מדבר לעצמו ומחלק דברים? יום טוף נשיקה מיאו

yoavl1

New member
את מבלבלת בין שני אנשים....

האיש הירוק היה מסתובב עם סל ירוק ואוסף דברים ירוקים ובבחירות של 96 הוא אמר שהוא הצביע מרצ כי הם בצבע ירוק, ואח"כ הוא נהיה כתום וורוד ובטח הוא מקיף את כל צבעי הקשת. האיש על האופניים זה שולם האגדי שהפך את אופניו לניידת משטרה. הוא עדיין מסתובב עם האופניים שלו ברחוב הרצל וצופר עם הצופר שאין לי מושג מהיכן הוא השיג. בקרוב אני מעלה לפורום "מילון מונחים" כאפליקציה חדשה ליד הסקר, הגלריות, והמאמרים ומן הסתם אני אוסיף גם את הדמויות האלה. גדולה את...

מיאו

New member
אהההההה רגע רגע !!

האיש הירוק אתה צודק זה אותו איש בדיוק גם לו היו אופניים והוא היה מקשט אותם על פרנזים כאלה כמו של מעודדות בצבע ירוק... תמיד זה היה נראה לי קטע של אופניים של ילדות בנות 12 את הקטע עם מרץ אני לא מכירה טוב לדעת
ובקשר לשולם... הוא גר בהוסטל ברחוב הזה שיוצא ממנוחה ונחלה... למרות שהוא גר בהוסטל ויש לו פיגור הוא עובד ויש לו חברה גם מההוסטל. מדהים. ועכשיו אני רוצה לראות כמה מוכנית להודות באשמה: כמה כמוני היו מתפלחים בלילות קיץ לבריכה של מכון ויצמן? היה טריק כזה להיכנס לשם עם כרטיס מגנטי. אם אני חושבת על זה... לא נראה לי שיש מישהו שנשארו לו סיוטים מהעיר הזאת... חוץ מהכסאות המאוד לא נוחים שהיו בקולנוע של בית העם. אגב אחרי כמה שנים רק הבנתי שלגנוב שוקו ולחמניה בבוקר שאחרי "ל"ג בעומר זה קטע של עיירות קטנות כמו רחובות. בראשון לציון נתניה וחיפה לא שמעו על זה

yoavl1

New member
עוד תיקון קטן...

החברה של שולם, למיטב ידיעתי, היא אשתו
בקשר למכון וייצמן, אני פעם אחת התפלחתי, וכמעט תפסו אותי, אז הפסקתי עם זה... לגנוב שוקו זה עניין רחובותי ??? פעם אחת בכיתה ז או משהו כזה עשיתי מסיבת פיג´מות לחברים שלי וכולנו קמנו בבוקר והלכנו לגנוב לחמניות
ואז בדיוק הגיעו הבעלים של המכולת ותפסו את חבר שלי, ומאז יש לכולנו סיוטים....

מיאו

New member
אישתו, לא אישתו, אתה קטנוני ../images/Emo13.gif

סתאםםם.... יאללה זכית באליפות "מי מכיר את רחובות יותר טוב" אבל זה רק בגלל שאני כבר כמה שנים חיה בלב ליבה של הסצינה התל אביבית
תבוא פעם, יש לי אספרסו קטן וחמים מתחת לבית נזמין אותך לאיזה דרינק נעביר ערב דחקות על רחובות.

yoavl1

New member
לגבי האליפות...

בקרוב נערוך אליפות שכזו בפורום. אל דאגה. אני חייב לציין שפעם בפורים ראיתי אותם יחד, והיא הייתה מחופשת לשימפנזה, וזה היה נורא משעשע...
אגב, מיד עם הזמנתך לערב דאחקות, פתחתי את כרטיסך האישי, וראיתי שאת בת 102... אז אני לא מתפלא שאת זוכרת דברים על רחובות הישנה, אבל אני מתפלא שאת לא מדברת על המושבה דוראן....
מאיזה רובע את באלטנוילנד?

מיאו

New member
אל תאמין לכל מה שאתה קורא ../images/Emo13.gif

צר לי לאכזב אותך אני לא בת 102 סתם הרגשתי ככה ביום שמלאתי את הכרטיס. אני בת 29 ולכן אני זוכרת כל כך הרבה. אני בדיוק מאותו דור שזכה לשדות של חרציות ברחובות ובבית על עץ, טיפוס על עץ מנגו וכ"ו אבל המינוס שאני כמעט ולא מכירה את רחובות עכשיו. יש לי אח קטן (קטן עלק) בי"ב לומד בדה לשיט... יום חמישי שעבר היה לי יום חופש ובאתי להסתובב איתו בעיר. כדי לאכול משהו הוא לקח אותי למסעדת הפארק.... לפני שיקומו עלי כל אלה שיצעקו "בשר זה רצח" אומר לך שהיו אחלה שיפודי אווז. רצח או לא רצח, זה מה יש. אוהבת בשר !!! אבל כל הפארק מדע הגדול הזה, ים המסעדות ובתי הקפה... הרס קצת את הקסם של פעם. מצד שני.... קידמה, היי טק, נו, היה ברור שהכל יום אחד יהיה אחר. אגב אני לא חושבת שאני אחזור לגור ברחובות... אחרי עוד כמה שנים פרועות בשנקין אני זזה לכיוון רמת אביב

yoavl1

New member
מיאו

זה בסדר, לא חשבתי לרגע שאת בת 102...מקסימום 95 ככה... אני גר ברחוב נווה אלון, ובשכונה שלי יש המון בניינים חדשים מסביב לכל הרחוב ופארק נחמד באמצע, אבל כמעט אף אחד לא יודע או לא זוכר, שעד לפני כמה שנים, במקום כל הבניינים האלה, היו פרדסים שבהם היינו מתחבאים ומשחקים, בערך לפני 10-12 שנה. אני בן 22, אגב. את עדיין מרגישה רחובותית, מיאו?

מיאו

New member
לא ../images/Emo13.gif אני מרגישה חוצנית...

עם תל אביב זאת הייתה אהבה ממבט ראשון. ת"א זה דגם מוקטן של ניו יורק. ואתה יודע מה? מה שאני שונאת ברחובות זה שזה כמו קיבוץ קטן שכולם מכירים את כולם ויודעים על כולם. הדוגמא הטובה ביותר היא יום חמישי שהייתי כל היום ברחובות פגשתי לפחות חמישה עשר אנשים שהכרתי עקב היותי "רחובותית".... אני לא מתה על מקומות כאלה שכולם מכירים את כולם. בת"א אתה לא מכיר אף אחד (חוץ מהחבר´ה שלך)... לובש מה שבא לך, מתנהג איך שבא לך. ואולי כי זה קטע שמתאים לי עכשיו בחיים שלי שכולם מסביב בדירות שכורות כמוני עם שכר דירה עצום ומלא חשבונות... עם פיצוציות שפתוחות עד ארבע בבוקר אם בא לי גלידה, ואם אני רוצה לראות הצגת חצות באמצע השבוע. אני בגילי לא חושבת שהיה לי מה לעשות ברחובות. יבשה מידי. ולכן אני לא מרגישה רחובותית. אגב ההורים שלי גרים לידך... מה שעוש;ה אותנו שכנים חורגים. אגב מישהו זוכר את רדיו הד? הרדיו שהיה בבית של ניר פורר? אז שידרתי שם מהרגע שהוא נפתח עד שהוא נסגר. היה כייף כייף כייףףףףףף ימי הרדיו העליזים. ומה איתך אתה מתכנן להשאר בעיר?

yoavl1

New member
רדיו הד....

106.9 - ודאי שאני זוכר. די ג´יי ג´ייס, ראובן ארז, משה צמרת, ניקולה, קרייזי אדי....נכון? אני זוכר טוב? הרדיו בבית של ניר פורר נפתח, אחרי שהם סגרו את ראשונית 105.4 והם התחרו ב"רדיו סטייל" של יורם מ´פניקה´ ששידר ב-101.2. אז שידרת שם? מממ...מי את
נראה לי שכן,שאני אישאר ברחובות בעתיד הקרוב והרחוק, אפילו שלעולם לא ניתן לדעת... אולי מלבד 2-3 שנים שבהם אני אלמד באוניברסיטה העברית, או בבן גוריון. אני עוד בהתלבטות לגבי זה. את גם מהאזור שלי?

מיאו

New member
אתה גדול !!! יא אללה איזה זיכרון

אתה גדול בחיי !! יפה זכרת. היו רק שתי שדרניות, כך שאין הרבה אופציות. מה גם שהייתי בתחנה מהיום שהוקמה עד שפורקה... אוי איזו תקופה מעולה... מה שאומר שגם רדיו טוב ידעו לעשות ברחובות... הבעיה שלא כל כך חוקי... אם אתה יכול לעלות לכאן גם קיבצי סאונד אז יש לי עוד קלטות של שידורים שבין לבין יש גם את הג´ינגלים של התחנה. המלצה לך ללמוד בירושלים.... אני מתה על העיר הזאת... אתה תתייבש בבירת הנגב. ולהלן המסלול של: גן מלכה ליד בית העם. בית הספר היסודי סמילנסקי חטיבת ביניים ביחד תיכון דה שליט.... את ההמשך אני אשמור לעצמי
וכן שכנים

yoavl1

New member
אני ממש מצטער, אבל....

אני לא זוכר את השמות של השדרניות שהיו שם...הזכרון שלי בד"כ לא רע, אבל אני ממש לא זוכר את השמות.
אני גם אוהב את ירושלים. הסיבה היחידה שחשבתי על באר שבע, היא פרופ´ ברוורמן הענאאק! אבל במקצוע שאני אלמד, נראה לי שאין מתחרים כל כך לפרופ´ שלמה אבינרי וחבריו בעברית. אולי באמת ננסה להעלות קבצי סאונד לכאן? אני רוצה לפתח את הפורום הזה לכמה שיותר כיוונים. גן מלכה? זה ברחוב הסמטתי הזה, יחזקאל חביבי? סמילנסקי? אני מניח שלמדת שם לפני שעדה אדלר התמנתה למנהלת שם,נכון? ומה זה "ביחד"? ברחובות??? ואני אשמח דווקא לשמוע את ההמשך, גם אם לא בפורום הזה (תרתי משמע...)
יואב

מיאו

New member
נו סוף סוף אני מחדשת לך משהו ../images/Emo13.gif

"ביחד" היה בית ספר שהוא חטיבת ביניים בין התיכון ליסודי. זה היה איפה שהיה בזמנו בית ספר עמית בסוף סוף רחוב סירני. קקה בית ספר, אינטגרציה מהגהנום. שנאתי שם כל רגע !! זאת הייתה התקופה המזעזעת של חיי: מחזור ראשון פלטה חצ´קונים. טנקס גוד שגיל ההתבגרות עבר לי בגיל חמש עשרה וכלום לא נשאר. אז מה אתה הולך ללמוד? אגב יש שלוחה שי העיברית ברחובות הידעת? ועוד משהו שלא רבים יודעים: במכון וייצמן בכניסה קצת אחרי השומר יש גנה עם כל צימחי המרפא עם שמות והסברים. להיט!!! מומלץ ללכת לראות. רק ירוק אחד אין שם.... מהסוג של המפלגה. ערב טוף רחובותתתתתתתתת אני הולכת להתקשר לאמא

yoavl1

New member
אכן חידשת לי ../images/Emo98.gif

רגע, אבל זה לא בי"ס דתי? ניסיתי לנבור בארכיון המוחי שלי ולנסות לגלות מתי והיכן היה המחזור הראשון שלי, אך ללא הצלחה....
לגבי השלוחה של האוניברסיטה העברית...את מתכוונת לפקולטה לחקלאות במקרה? או שיש עוד שלוחה? לפני 5-6 שנים, בגיל היפה של הנעורים היינו הולכים כמעט כל ערב למדשאות של מכון וייצמן , יושבים שם, מנגנים קצת, משחקים אמת או חובה, ונהנים מהחיים... וטוב מאוד שאין שם את הירוק של המפלגה. ואני מקווה גם שלא תהיה כזאת מפלגה. (מצטער,אייל...
) אני רוצה בשנה הבאה, להתחיל לימודים לתואר ראשון ביחסים בינלאומיים ומדעי המדינה. עד קורס צוערים במשרד החוץ הדרך עוד ארוכה.
ד"ש לאמא! אם היא צריכה כפית סוכר...את יודעת איפה אני גר (ואפילו יצא חרוז...) יואב

מיאו

New member
אני לא מדברת על הפקולטה

יש ממש שלוחה של העיברית ואפילו למה שאתה רוצה ללמוד. אבל אתה צריך לברר איפה זה בדיוק כי יש לי זיכרון של ברבוניה.

למעלה