נמ...
חוץ מזה לא תמיד ברור מי הסאמא ומי האוקא (ע"ע יאמיבו, בהחלט נתון בספק אם האזוקי, שנראית יותר חזקה ותוקפנית, היא הסאמא כי היא אלימה יותר, או האטסומי שבעצם שולטת בכל הרגשות שלה- ברוגע ושלווה). ובאמת זה לא תמיד תלוי בסאמה/אוקע.יש גם את יאמאטו וקויה מלאבלס,שאחרי פרק 10 כבר ברור שאין סמא ואין אוקע במערכת יחסים. יש גם את קאשימאשי שבכלל סותר את כל מה שאמרת עכשיו, את ביססת את העובדות הללו על כמה סדרות שראית כשממש לא כולן כאלה. הדוגמה שנתתי שם לתבנית של שוג'ו-איי ושונן-איי זאת רק דוגמה.יש המון תבניות שונות של סמא/אוקע,ואני הבאתי תבנית שאני מכירה היטב...באמת שלא ראיתי מספיק סדרות שוג'ו-איי ושונן-איי כדי לבדוק את כולן ^_^;; ובלי קשר, לפי מה שאני יודעת סאמאים הם תמיד מכונסים בלי קשר לשונן או שוג'ו איי, ותמיד הם יהיו אלה שיגררו את האוקא שלהם, בין אם זה לסביות ובין אם זה הומואים, לכן קוראים לסאמא _סאמא_, AKA 'שולט'. מסכימה עם הכל,אבל אותן תבניות בנויות על איך הסמא עצמו יהיה,חוץ מהקטע הראשוני שהוא 'שולט'. מדובר כאן על סטיגמות ולא יותר, בשוג'ו ושונן איי יש הרבה יותר ממה שאמרת, לא קובעים את זה בצורה כזו יבשה, ולפי דעתי עדיף קודם לראות את הסדרה בשביל העלילה ולא בשביל הלסביות\הומואים (בשביל זה יש יורי ויאוי שמיועדים לסטיות האישיות). ברור שיש הרבה יותר ממה שאמרתי!אבל זה פשוט התבניות,לא יותר מזה.את לא יכולה להשוות יותר מידי בין יורוסוי לקנאזוקי,נכון? אבל עובדה שהתבנית עצמה או חלקה היא אותה תבנית של סמא אוקע חזק/חלש. אם את פוסלת סדרה כי הבת שם לא מאוהבת בבן אלא בבת, אז זה באמת חבל. לא התכוונתי לזה שאנשים פוסלים את הסדרות האלו בגלל שאלה בת ובת שמאוהבות,אלה בגלל התבניות עצמן שאנשים פשוט לא אוהבים. אני,למשל,לפני שהייתי לסבופובית ואהבתי שוג'ו-איי ולא אהבתי שונן-איי - לא אהבתי שונן-איי בגלל אותן תבניות שהיו לזה,וכן אהבתי שוג'ו איי בגלל אותן תבניות שבדרך כלל היו קיימות בזוג של שוג'ו איי. למרות שלצערי יש גם סדרות שמבוססות רק על זה ש"אמג לסביוטטטטטטטטט OTP אמג אמג אמג לסביות אמג לסביות!!!!!!!!!!!!!" ואז זה סתם בזבוז זמן בלי קשר. סטראווברי פאניק!!!111 ם_ם ועוד משהו-לסבופוביות או סתם אי-אהדה ללסביות/הומואים לא תמיד באה רק ממקום שקרה משהו לאותו בן אדם ובגלל זה הוא לא יכול בשום פנים ואופן וגם אם יירצה לאהוב לסביות/שוג'ו-איי/שונן-איי/הומואים (כמו שקרה לי). יש מאחורי דברים כאלה היגיון והסברים. למשל-הסיבה לכך שאנשים שמאמינים בישו/אלוהים או כל אל עליון אחר (ברוב במיקרים) היא שהם פשוט דואגים לקטע של ה"פרו ורוו" או וואטאבר.הם מאמינים שברגע שניתנו לך חיים,ואתה יכול להעריך אותם-אתה צריך לתת חיים בדיוק כמו שהם ניתנו לך. ובכל זאת,גם אם זה לא ניראה לך צודק ה"הפליה" הזאת אלו דעות ואמונות של אנשים אחרים,ואין ממש על מה להתווכח על זה.דיונים מקיימים על עובדות במטרה לשנות דעות,לא על דעות במטרה לשנות דעות. אז..אמ...רק לזכור שאין צורך להגיב בכעס בגלל שיש אנשים כאלו וזה לא ניראה לך בסדר,ושעדיף וכדאי להמשיך את הדיון על אותן "תבניות" ולמה אנשים אוהבים אותן/לא אוהבים אותן ואם הן בכלל קיימות וזהו,נה? ^_^;;;