קישורים/מאמרים/הודעות/מודעות

ד ר ו ר 1

New member
מאמר טוב של גדעון לוי../images/Emo26.gif

הממזרים לא שינו את הכללים מאת גדעון לוי אין התחסדות גדולה יותר מהתנערותו של הרמטכ"ל, משה יעלון, מפעולת השייטת ללוחמי השייטת נגרם עוול משווע. הם יצאו לעוד פעולת חיסול שגרתית, דומה לעשרות פעולות חיסול אחרות, השלימו את משימתם על הצד הטוב ביותר - פצעו, חיסלו והסתלקו בלא פגע; ופתאום קמה עליהם סערה ציבורית שכזאת, ועוד בניצוחו של הפיקוד הבכיר של צה"ל. הממזרים שינו לכאורה את הכללים - ולא טרחו להודיע ללוחמים. למעשה הממזרים לא שינו כלום. אין התחסדות גדולה יותר מהתנערותו של הרמטכ"ל, משה יעלון, מפעולת השייטת. הדיבורים על הצורך ברענון הפקודות ובשינון הוראות הפתיחה באש - שמא, כפי שהכריז הרמטכ"ל, הועברו לחיילים מסרים כפולים - מגוחכים. לוחמי השייטת נהגו על פי הפקודות והמדיניות, שמעולם לא העבירו מסרים כפולים, אלא מסר חד-משמעי: לחסל. מי שהוציא את פקודת החיסול הראשונה, בבית לחם, אחראי גם לווידוא ההריגה בכפר ראבא. מי שהקים מחסום בין בית איבא לשכם אחראי לכל מעשי ההתעללות בתושבים הנתקעים בו - עם כינור או בלעדיו. בשבועות האחרונים אין יום בלי פרשה: הילדה איימן אל-המאס ברפיח, הכינור בבית איבא, ההתעללות בגופה, פעולת השייטת. פתאום התברר שצה"ל מתנהג לא יפה בשטחים וכולם מזועזעים. העיסוק המוגבר הזה בהתנהגותו המוסרית של צה"ל בשטחים נועד להוליך שולל. הרמטכ"ל שם עצמו מזועזע פתאום, אך ורק כי אמצעי התקשורת הפופולריים, שמעלו כל השנים בתפקידם, שינו לרגע את טעמם והחליטו לדווח בהבלטה על מה שהיה ידוע להם מזמן. תגובת הפיקוד הבכיר נועדה לעורר את הרושם שמטרתו לעקור את הנורמות הפסולות מן השורש, ולפיכך הוא מציג מצג שווא כאילו מדובר בתופעות חדשות או חריגות. לא חדש ולא חריג. מאז הונהגה שיטת הכיבוש הנוכחית, הכוללת חיסולים ומחסומים, לא היתה לפיקוד של צה"ל כל כוונה לתקן את העיוותים המוסריים. מי שמתרגש מהפרשות האחרונות, נותן ידו לתעתוע. וכי איזה הבדל מוסרי יש בין חיסול עם וידוא הריגה לבין חיסול בלעדיו? לוחמי השייטת, דובדבן, מסתערבי מג"ב או טייסי חיל האוויר כבר חיסלו בפעולות דומות לפעולה בכפר ראבא 208 פלשתינאים מתחילת האינתיפאדה - על פי נתוני הקבוצה הפלשתינית לשמירה על זכויות האדם (PHRMG). הלוא מדובר בשגרת יום אצל היחידות הללו. זה ארבע שנים שצה"ל מחסל בממדים מבעיתים, הורג ילדים, מוודא הריגה ומתעלל במחסומים, ופתאום מתעוררת סערה. החיילים לא נשחקו - תמיד היו כאלה שנהגו כך; וצה"ל לא הידרדר - הוא כזה כבר זמן רב. יחידות עלית ויחידות תחתית. הצבא נגוע בשיכרון כוח. גם העיסוק במספר ה"חפים מפשע" שצה"ל הרג נועד להסיט את הדיון מהעיקר. בין שמדובר ב-29 "חפים מפשע" שנהרגו ב-2004, כמניין צה"ל, או ב-111, כמניין ארגון בצלם - הספירה הזאת מכשירה את כל מקרי ההרג של מי שלא מוגדרים "חפים מפשע". כך לא עולה השאלה האומנם כל מיידה אבנים, כל זורק בקבוק תבערה, אפילו כל חמוש, ראויים להוצאה להורג בלא משפט, בלא מעצר? כולם בני מוות? ועל פי איזו אמת מידה מוסרית פלשתינאי עם רובה, שנלחם על עניין צודק, נחשב למי שאינו חף מפשע, ואילו ישראלי עם רובה הוא חף מכל פשע? מהיום שבו החלה מדיניות החיסולים היה ברור שהמדרון חלקלק וההידרדרות בו מהירה. החיסולים נהפכו למובנים מעליהם וצה"ל החל להפעיל יחידות חיסול, אין דרך אחרת לתאר את פעילותן. אופן הריגתו של מחמוד כמיל בכפר ראבא מזכיר את העדויות על חיסולו של איברהים מחמוד בג'נין, כחודש וחצי לפני כן. לפי עדי ראייה, בעט מסתערב של מג"ב באיברהים הפצוע, ששכב מדמם על רצפת המוסך שאליו נמלט, ואז ירה צרור בראשו (צה"ל מסר אז בתגובה, כי מתחקיר ראשוני לא מוכרת לו טענה על וידוא הריגה וכי ימשיך לחקור). איברהים לא היה מבוקש אלא עובר אורח שנקלע לפעולת חיסול של פאדי זכארנה. ההבדל היחיד בין שני החיסולים נובע כנראה מהעובדה שבג'נין החיסול אירע מוקדם מדי, לפני שהתקשורת והרמטכ"ל החלו להזדעזע. טוב שלוחמי השייטת הוחזרו בסוף השבוע לשטחים. עכשיו הם יוכלו להמשיך בשגרת החיסולים באין מפריע, מצוידים בפקודות המרועננות. הרמטכ"ל, מצדו, יוכל להמשיך להתחרות בראש הממשלה, בשר הביטחון ובאלוף פיקוד המרכז מי אומר יותר פעמים "הצבא הכי מוסרי בעולם". עד הפעם הבאה, כששוב המצלמה תהיה במקום הלא נכון ברגע הלא נכון, ושוב תפרוץ סערה-לרגע בגלל עוד חריג מזעזע. אחר כך שוב ירועננו הפקודות והכל ישוב למסלולו: המחסלים יחסלו, המתעללים יתעללו והרמטכ"ל יצקצק בלשונו.

radiolynch

New member
סרט תיעודי../images/Emo70.gif

לכל משתתפי הפורום חג שמח שמי ירדן כרמין, סטודנט בבית הספר "סם שפיגל" לקולנוע וטלוויזיה בירושלים. במסגרת לימודי אני מביים סרט תיעודי קצר שיעסוק בנושא הסרבנות תוך התבוננות בקונפליקט המשפחתי מול ההורים או מול האח או האחות של סרבן לשירות סדיר או מילואים. מי שמעוניין לשמוע פרטים נוספים מוזמן ליצור איתי קשר בפורום או בטלפון 0545454883 או אי מייל [email protected]

radiolynch

New member
סרט דקומנטרי

לכל משתתפי הפורום חג שמח שמי ירדן כרמין, סטודנט בבית הספר "סם שפיגל" לקולנוע וטלוויזיה בירושלים. במסגרת לימודי אני מביים סרט תיעודי קצר שיעסוק בנושא הסרבנות. מי שמעוניין לחלוק את סיפורו ומוכן להצטלם לסרט או כל מי שמעוניין לשמוע פרטים נוספים מוזמן ליצור איתי קשר בפורום או בטלפון 0545454883 או אי מייל [email protected]

NightElf

New member
אחד החיילים הישראלים התחנן על חייו

"אחד החיילים הישראלים התחנן על חייו" "אחד החיילים במוצב התחנן על חייו בפני הלוחם שלנו, אבל הלוחמים שלנו פגעו פגיעה ישירה בכל החיילים"... עוד אמר כי "ארגוני ההתנגדות אינם מכירים בכל ההסכמים התבוסתניים שנרקמים נגד העם הפלסטיני". עם רוע כזה, איך אפשר לצפות מהם לשלום אמיתי...?

Alexco

New member
תגובה

אין צורך לכתוב אותה הודעה יום אחרי יום. מספיק להגיב להודעה המקורית בהודעה עם תוכן של לפחות 10 תווים או אייקון (כל עוד היא לא בת יותר מ72 שעות) והיא תקפוץ לראש העמוד.

Alexco

New member
../images/Emo187.gifקישורים/מאמרים/הודעות/מודעות

קישורים, מאמרים, הודעות, מודעות וכיוצא בכך נא לשרשר לפה. אם ברצונכם/ן שמאמרים פרי עטכם/ן יתפרסמו במדור המאמרים של הפורום, אנא פנו אליי במסר אישי.

NightElf

New member
*הערה*

הקישורים שהבאתי למעלה לא היו מתוך מטרה לקישוריות נטו, אלא אני מעוניין לקבל תגובה עליהם ועל הנושא\שאלה שהעליתי בהם.

Alexco

New member
לא הבנתי מה התגובה שאתה מחפש?

כן, יש טרור. אנחנו יודעים. השאלה היא, כמו שכבר כתבתי לך פעם ולא התייחסת, כמה תמיכה עממית יש לטרור, ולארגוני הטרור. עובדה שאחרי אוסלו אחוזי התמיכה בטרור היו אחרים, והעם הפלסטיני נתן לגיטימציה למאסר טרוריסטים על ידי הרש"פ.

NightElf

New member
את התגובות שהגיבו חיפשתי

ומעניין אותי לדעת אם יש ארגון מקבל ל"בצלם" בצד הפלסטינאי, ארגון שכל פעם שמתבצע פיגוע ביהודים, אז אותו ארגון מרים קול צעקה ומוחה ומפגין על הפגיעה בחפים מפשע, או שאולי המנטליות הפלסטינית הדיקטטורית המדכאה לא מאפשרת השמעת קול שכזה מצד הפלסטינים?

כנראה שלא נתקלת בישראלים שהיטלר

הוא ילד קטן לעומתם . אתה עוד צעיר עוד יצא לך לפגוש אותם . סתם לדוגמא רעיון מינורי שלהם הוא : להפציץ את רצועת עזה במטוסי B52 יש קיצונים משני הצדדים אז מה להכנע להם ? הרוב השפוי צריך להוביל לפתרון ואם יהיה פתרון כמו שצריך שני הצדדים ידכאו את הקיצונים שבתוכם .

NightElf

New member
מה הקשר? שאלתי על ארגון פלסטיני

שמקביל לארגון "בצלם" הישראלי? אם קיים ארגון כזה בצד הפלסטינאי שזועק בכל פעם שיש פגיעה ביהודים חפים מפשע? (ובמקרה של הפלסטינאים המקביל, אז גם לא חפים מפשע...) מי דיבר על קיצוניות? או הפצצת עזה?

sela v

New member
רחובות ת"א

לא נשלטים ע"י חמושים פלסטינאים, בניגוד לרחובות שכם שנשלטים ע"י חיילי צה"ל. מה יש בדיוק לחקור לארגון כזה לפיגוע? משהו מעניין שראיתי ב-NRG הוא אתר של קדאפי ובאותה עת הכתב הביא אתרים של מתנגדיו, שמראה שגם אצל הערבים יש דעות שונות.

NightElf

New member
רחובות שכם

הם לא מטרה מועדפת לפיגועים ע"י חמושים יהודים, בניגוד לרחובות ת"א שהם המטרה הכי מועדפת לרצח חפים מפשע ע"י המחבלים. לא הבנתי את השאלה שלך : "מה יש בדיוק לחקור לארגון כזה לפיגוע?" ולא אמרתי שאצל הערבים יש דיעות שונות, בכל מקום שיש מעל שני ראשים תמיד יהיו עשר דיעות, אני דיברתי על ארגון גורף בעל תמיכה גדולה יחסית, בדומה לבצלם, שזועק מהצד הפלסטיאני על יהודים שנרצחים בפיגועים, בניגוד לחגיגות שמתרחשות כיום ברחוב הפלסטינאי לאחר כל פיגוע.

Alexco

New member
מה?

בצלם בעל תמיכה גדולה יחסית? אנחנו מדברים על אותו בצלם?

NightElf

New member
רשמתי יחסית

יחסית לאפסיות של "הבצלם" הפלסטינאי, זה כן הרבה.

sela v

New member
היחסיות שלך מוזרה

אולי כדאי שתלך ללמוד בחוג לסטטיסטיקה לפני שאתה עורך סקרים. לגבי שכם לא יודע בדיוק, אבל ידוע שמתנחלים מציקים וגם רוצחים פלסטינאים, ובסוף בשביל לא לחשוף את איך השב"כ גילה אותם, חלקם מסתובבים חופשי.

הגבתי לכל ההודעות שלך כאן .

באשר לבצלם הפלסטיני . ראשית אתה מקבל בחיוב את "בצלם"? ממש מוזר . ותפסיק להיות תמים בעזה למשל מי שיפצה את פיו או יותר טוב רק יחשב בזאת שהוא משת"פ חייו אינם שוים כקליפת השום יותר . אני מכיר קצינים ישראלים שהיו רוצים להוציא מידע מפלסטינים הם היו מאיימים עליהם שהם יראו בחברתם בפומבי . עובד כמו שעון האיום הזה . ובכלל מה איכפת לך המוסר של הצד השני תדאג קודם כל למוסר של הצד שלנו . כנס ל"שוברים שתיקה" ותראה . ואולי תבין קצת למה הפלסטינים התחילו להתקומם . ואם תרצה תוספות גם לי יש מה להגיד בנושא . ויש לי לא קצת לאחר שירות מילואים רב שנים באינטיפאדה והרבה מקרים גם לפני האינטיפאדה הראשונה. דוגמא קטטנטנה ממש של התעללות בעצירים פלסטינים . לממשל בחברון הובאו לילה אחד כ 40 עצירים פלסטינים לא משהוא מיוחד הפרת עוצר או משהוא כזה . הלילה הוא קר מאד בחברון ורובם היו ללא לבוש חם . הם הושארו בחוץ כל הלילה וגודרו בקונצרטינה עד לחקירתם למחרת בבוקר . ועוד מקרה של ילד בן 10 שנתפס כשהוא זורק אבנים הוא הובא לבסיס כפות . וחיילים שלא קשה לנחש את היחוס הפוליטי שלהם בעטו בו ללא רחם . אז מי שמתפלא על ההתקוממות של הפלסטינים שיחשוב שנית אותי זה לא הפתיע . הייתי מצפה ממך בתור טבעוני להוקיע את הצד שלנו בנושאים שבצלם מעלה . ולא לתהות למה לפלסטינים אין בצלם משלהם . איך אפשר לערוך הקבלה כאן בכלל ?

NightElf

New member
רק חבל שהגבת בלי קשר...

מתי אמרתי שאני מקבל "בחיוב" את בצלם? בעיניי הם יוצרים תדמית גרועה על ישראל בעולם. אני בעד לטפל באירועים שחיילים מתעללים בפלסטינים, אבל לא לשדר את זה לכל העולם תוך סילוף האמת ונתינת תחושה של משהו שקרה מבלי שאנשים שהיו שם ידעו איך זה היה באמת. ואני לא כזה תמים, לזה התכוונתי בדיוק, הרחוב הפלסטיני הוא לא רחוב סלחני, ואבוי למי שיראה זיקת אמפטיה לצד הישראלי. מה הקשר לטבעונות? בגלל הטבעונות אני צריך להבין את הרציחות של חפים מפשע? אי אפשר לערוך הקבלה, וזאת בדיוק הפואנטה.

Alexco

New member
תגובה

מדוע אם אתה לא מקבל בחיוב את בצלם, אתה מבקר פלסטינים שלא מקבלים בחיוב ארגון זכויות אדם פלסטיני מקביל לבצלם? האם אתה יכול להביא לפה סילוף אחד של האמת על ידי בצלם? הרחוב הפלסטיני לא מאפשר להביע אמפתיה כלפי הצד הישראלי? אם יש פלסטינים שאין בהם אמפתיה כלפי ישראל זה כנראה בגלל שישראל מבחינת הדור הנוכחי של הפלסטינים מיוצגת כמעט ורק על ידי צבא הכיבוש והמתנחלים. בכל אופן יש פלסטינים רבים שמביעים אמפתיה כלפי הצד הישראלי, ונראה לי מגוחך שאתה מתייחס אליהם בביטול, במקום לתמוך בהם ולחזק את ידם. ועוד שאלה, מה היחס ב"רחוב הישראלי" למי שמביע אמפתיה כלפי הפלסטינים?

למעלה