שבוע טוב

../images/Emo187.gif שבוע טוב ../images/Emo13.gif ../images/Emo187.gif

אז איך היתה שבת? קפאתם? רתחתם {מהשוויגער
}? ובלי קשר לכלום רציתי לשאול שאלה שאלתית: מי "איש/אשת הסוד" שלכם? בן/בת הזוג? אמא? אבא? חבר/ת ילדות? גם וגם? גם וגם וגם? שומרים בבטן
אם התשובה היא בן/בת הזוג - מה היה לפני כן?

אמממ,לפני הכל

את כל השיחות הכי הכי אישיות שלי אני עושה עם הקב"ה...החבר הכי הכי טוב!! לפעמים מתייעצת אם אמי,ולפעמים עם 2 חברותיי הטובות,תלוי מה הסיטואציה. יש דברים שגם עם הבעל,תלוי שוב פעם מה הבעיה

נעמה92

New member
בעלי ורק בעלי

לפעמים אנחנו מתייעצים גם גיסי שהוא החבר הכי טוב שלנו

טחג

New member
לפעמים הבעל

והרבה פעמים שומרת בבטן. התוצאה הכאובה של זה היא שלפעמים דברים יוצאים בפורומים לא כ"כ מתאימים - תוך כדי שיחת שכנות וכדו'. מנסה לחשוב על פתרון לזה. לפני הבעל לא ממש אנשי סוד - לכל התלבטות התייעצות עם מישהו אחר:אבא/אמא/חברות/מורה מסוימת/חברה גדולה.

שבוע טוב../images/Emo13.gif

היתה לנו אחלה שבת (חוצמזה שבלילה נאלצנו לאכול אוכל פושר כי כיוונו תשעון שבת של הפלטה הפוך במקום מ4-9 כיוונו מ9-4...) בבוקר אכלנו אצל סבא וסבתא והיו שם המון אחיינים, עשינו גם יומולדת לאחד הגיסים, בקיצור היה שמח... ובקשר לשאלת איש הסוד - ללא שום ספפק זהו אישי היקר מכל
לפני שהכרתי את אישי אשת הסוד שלי היתה אחותי

אביטל62

New member
הייתה לנו שבת נפלאה

היינו אצל גיסי וגיסתי, ובמוצ"ש נודע לנו שאחותי ילדה בת!!!! שיהיה לכולם שבוע טוב!!!!

איזה יופי. ברכת ה' ../images/Emo65.gif../images/Emo95.gif../images/Emo65.gif../images/Emo95.gif

בן או בת
קולולולולולולולולולולולולולולוללו

היתה שבת מנוחה../images/Emo9.gif

אמנם כל היום שבת הייתי במיטה עקב הקאות ושלשולים אבל לפחות נחתי...חחח וחוץ מיזה, נראה לי שזה ב"אשמיותי"- בגלל כל העוגות שהפרסתי בליל שבת, אבל אל תגלו
ההורים שלי חושבים שזה היה וירוס..חחח נשות הסוד שלי הן:
כיום אחותי הגדולה שעד שילדנו היתה היריבה הכי גדולה שלי, שזה ממש מענין...
מאז ומתמיד: חברתי הטובה, שאני כיום, משום מה מתקשרת איתה דרך הטלפון הרבה יותר טוב מאשר פנים מול פנים
אמא שלי- שזה גם נהיה יותר אחרי שהתחתנתי- בתור בחורה לא היה לי כלום איתה...
אתם- חברי מהפורום!!! בפניכם אני פורסת את ההגיגים הכי סודיים שלי- יענו- כמו יומן חי... נחמד לי-לא?

רפואה שלמה או ברוך רופא חולים? ../images/Emo24.gif

את מוכנה להרחיב לגבי אחותך ואמא שלך- זה ממש מעניין אותי. מי התחילה בשינוי? איך זה קורה? איך את מנתחת לאחור?

אחותי ואמא שלי זה מורכב...

בתור האחות הבכורה, היה לה "רומן" עם אמא שלי, ואני הקטנה ממנה בשנה הייתי אמורה לדעתן להיות העתק של אחותי בכל- מה שגרם לחיכוכים, לשנאה, לקנאה וליחסים עכורים. מה שקרה אחרי שהתחתנתי, זה שא' כל- כבר לא דרנו בכפיפה אחת, מה שהוריד את נקודת החיכוך מ1000 ל10 ונתן לכולנו פרספקטיבה שונה על העבר, ההווה ועל החיים שלנו כמשפחה בכלליות. ב' כל- אמא שלי למדה שיש עוד טיפוסים בביתה מלבד ביתה הבכורה, אחיותי ואחי גם הם לא חשבו שהם אמורים לחכות את הבכורה בכל הליכותיה, והם מה שנקרא- לימדו את אמא שלי "פרק"... בין כך ובין כך למדנו לכבד אחת את רעותה כל אחת ממקומה ולהעריך את מה שלא ידענו להעריך לפני כן כי היינו עסוקות במריבות וכעסים. היום אני החברה הכי טובה של אמא שלי
, אפילו שלא נאה לה להודות בזה... בכל זאת- אמא פולניה...חחח
ואחותי היא החברה הכי טובה שלי- אני לא יודעת מה הייתי עושה בלעדיה
אין מי שבבינה אותי יותר ממנה והיא האשה הכי חכמה שאני מכירה!- וגם היום קורה שאנחנו מתווכחות או חלוקות בדעותינו אבל שתינו יודעות להודות בטעויות שלנו ושתינו יודעות להעריך אחת את אחותה כל אחת בתחומים שבהם היא ראויה להערכה. ולשם ההגינות, אציין שגם כשחייתי עם בעלי בטוב ובנעימים והיינו חברים אוהבים, זה היה ככה. אפשר לאמר אפילו שלבעלי יש חלק עצום באיחוי הקשרים שלי עם המשפחה, ונראה לי שקשר נישואין שמנתק את הבנ"א מהמשפחה ומהאהובים שלו, זה לא קשר בריא אלא קשר כפייתי. כמובן במקרים סטנדרטים, לא במקרים כמו למשל עם החמות של המתולתלת מהכפר שברור שאין לה שום דבר לעשות מלבד להתרחק ממנה, אבל אני מאמינה שלא כל משפחתו של בעלה מטורפת כמו החמות ועם שאר המשפחה הוא כן שומר על קשר... וזאת כמובן רק דוגמא שעלתה הרגע בדעתי.

תפסיקי כבר כ"כ הרבה להודות...

במקום זה אשמח לקבל תגובות אוהדות... בכל זאת חשפתי פה נתח מחיי, אז אני מצפה שהחברה פה קצת יגיבו ויתענינו, ו(אני לא מתכוונת לסוג תגובות שבאות ממקום של תחושת יהירות ועליונות אפילו אם הן לא מכוונות לפגוע. עצם המבט היהיר מרגיז אותי- מבינים?) ובקשר לקשר עם אמא פולניה- אני לא יודעת אם אני יכולה כי אמא שלי רק חצי פולניה, יכול להיות שאמא לגמרי פולניה היא כבר חסרת תקנה חחח

העצה הראשונה שלי...

תהיי מאד לא פולניה איתה!!!! זאת אומרת, אם את מאשימה אותה במשהו- תלכי על זה, אל תפחדי מתגובתה, כשאת רואה שהיא לא מתיחסת אליך כמו שאת מצפה ממנה בתור אמא, תגידי לה את זה: "תראי איך שאת חסרת אכפתיות ולא מתענינת, כאלו שלא ילדת אותי ואני לא הבת שלך, אני הייתי רוצה שיהיה לך קצת יותר מעורבות במה שעובר עלי- אני הבת שלך למען ה'!!!!"- אמא שלך תתחיל להתגונן ולהגיד לך שזה לא כמו שאת חושבת, ובודאי שאכפת לה וכו'... ואז תמשיכי: "אז למה את לא יכולה להראות לי את זה?? אני אמורה הייתי כל השנים, ובתור ילדה לנחש את זה לבד??? את יודעת שבמשך שנים אני כבר מרגישה כך??!! מה, זאת בושה לגלות רגשות???" (אפילו שאת יודעת בתוך תוכך שכן אכפת לה אבל תגרמי לה להראות את זה) טוב... זה ממש פטטי כל הסימולציה הזאת, כאלו, אני אפילו לא יודעת לאיזה עצות בדיוק את מצפה..חחח אז אם לא אכפת לך לפרט קצת יותר,זה אולי יהפוך ליותר הגיוני, כל ה"יעוץ" הזה...

אמא שלי הייתה נקרעת מצחוק אילו

הייתי אומרת לה דבר שכזה. אמא שלי, אגב, היא פולניה במעטה תימני, שזה בעצם הרבה יותר גרוע, משום שהיא מוסווית :) עכ"פ, אני בחרתי להתעלם, כיוון שברור לי שכל דבר שאעשה יגרור תגובה, שאמא נוהגת לכנותה "ביקורת בונה". אה הא. זה נשמע בערך כך : "וואו, איזו חולצה יפה את לובשת!". וכאן, ממש לפני שהתכוונתי לאמר "תודה רבה", היא תקדים ותאמר "...אבל מה זו החצאית המזעזעת הזאת?! לא הצלחת להתאים אותה למשהו יותר סולידי, הא? אני כלל לא מבינה כיצד ניתן לרכוש משהו, שצבעו כצבע מזון, שנלעס נבלע ויצא מאותו מקום, במרקם מעט שונה. איך?! תסבירי לי! איך??" AND IT GOES ON AND ON :) אני אפילו לא מנסה להתחכם :) ויתרתי, ועכשיו אני בן-אדם הרבה יותר שמח! :)

candy77091

New member
עצה נבונה.

גם אמא שלי ובעיקר אמא שלה-סבתא שלי כזו נוראית ומה שאמרת זה בדיוק מה שאני עושה והיא מתעצבנת כשאני לא עונה לה..

נעמה92

New member
אין אבל אין

אשה יותר פולניה מאמא שלי, ובאמת הכי טוב זה לא לענות, כי אמא שלא מתערבת היא לא פולניה,אין לכם מושג כמה היא מנסה להתערב לי בחיים, על כל דבר יש לה מה להגיד, הכי חשוב זה להיות עקביים, ולא להגיב

אם בטיפוס מתערב עסקינן...

אז הטקטיקה אכן שונה, אמא שלי לא כ"כ טיפוס כזה, היתה פעם ועבדה על עצמה, אז רק אחותי וגיסי הגדולים סבלו ממנה אבל מ-זה סבלו?- חבל"ז!!! אני יותר התכוונתי לפולניה קרה שלא מסוגלת להפגין רגשות חיוביים כלפי הילדים... ובאמת לא כ"כ דייקתי בדברי, כי הצורה שבה הייתי אומרת לה את מה שכתבתי למעלה, היתה יותר עקיפה, ז"א: "על עצמי אני בכלל לא חושבת כבר, התרגלתי, אבל תראי איך את מתייחסת ל---X!! את חייבת לדעת שהוא בטח מרגיש הכי מסכן בכיתה בגלל זה, את לא צריכה להיות נגדו אלא איתו!!! וכו' וכו'... תתפלאו אבל אי אפשר היום להכיר אותה, איך שהיא השתנתה!!!!

למעלה