ע מ י ש

New member
דעתי היא שאתה

כותב שטויות גזעניות שאין מקומן כאן בפורום שנועד לדיון בתנ"ך. ואני ממליץ למנהלת הפורום למחוק את ההבלים הללו ויפה שעה אחת קודם.

זה לא היה גזעני בכלל ../images/Emo70.gif../images/Emo31.gif../images/Emo128.gif

היתכוונתי לומר שלהם יש רק " נפש בהמית " - כלומר " נפש חומרית שמטרתה לשרת רק את העולם הזה ! , ואילו לנו היהודים יש גם " נפש בהמית " וגם " נפש אלוקית " שהיא נפש רוחנית שכל המטרה שלה זה רק להגיע אל העולם הבא ! , לכן יש לנו הרבה יותר מיצוות מאשר לגויים ! " הבנת את זה ברוך
"

masorti

New member
אז יש הבדל גנטי בין יהודים וגויים..

לנו יש נפש מודל טוב יותר. במה זה שונה מתורת הגזע? הרי תורת הגזע טענה שהיהודים מנוולים ורמאים מטבעם, וזה שקול לטענה שיש להם פגם מובנה בנפש. נ.ב. מה לגבי גוי שהתגייר? האם לאותו גוי היתה נפש עילית מרגע לידתו, או שברגע הגיור הנפש שלו עוברת שידרוג למודל משופר?

../images/Emo70.gifגוי ש-כורת ברית עם העם היהודי../images/Emo70.gif

" גוי ש-היתגייר והפך להיות יהודי ! , ישאר " יהודי ! " לנצח נצחים !!!!! " , אפילו יהודי שהפך להיות " נוצרי ! " הוא ישאר יהודי לעולם ועד !!! .

masorti

New member
לא ענית על השאלה...

האם לגוי שמתגייר יש נפש אלוקית, ואם כן - ממתי (מרגע לידתו או מרגע גיורו)?

לא יודע ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

מה שאני כן יודע ש-היינו ב-הר סיני וקיבלנו את התורה אז קיבלנו גם " נפש אלוקית " שהיא נפש נוספת לנפש הבהמית שלנו שיש אותה אצל כל אדם וכל המטרה שלה זה החומריות והעולם הזה ! . כי הנפש האלוקית רוצה רק את העולם הבא ולא מעניין אותה " העולם הזה ! , עם החומריות שלו ! , כי היא רוצה להגיע אל העולמות העליונים שהם " עולמות רוחניים ! וקרובים הרבה יותר אל הקדוש ברוך הוא ! "

masorti

New member
"לא יודע" זה לא פתרון...

ובמקום לברוח לנאומים על הר סיני, תברר את שאלת הגוי שהתגייר. אולי לא הבנת, אבל כל התיאוריה נופלת בגלל שאלת המתגייר.

../images/Emo63.gif לפי תורת החסידות ! ../images/Emo22.gif ../images/Emo63.gif

לפי תורת החסידות : " גוי שהיתגייר ישאר תמיד יהודי ! " , לפי ההלכה אם יהודי עשה " ברית מילה " הוא ישאר תמיד יהודי אפילו אם הוא ילך להיות נוצרי ! .

פלגיה

New member
אבל מה הוא היה לפני כן?

עם נשמה "בהמית" או נשמה "יהודית"? (ותורת החסידות זה בכלל לפורום אחר)

פלגיה תקראי מה כתבתי למעלה !

לגוי יש אך ורק !!! - " נפש בהמית " כי הם מיתעסקים רק בדברים הקשורים לעולם הזה ! , שהוא " חומרי " . אין להם את הרוחניות המיוחדת של עם ישראל ! . אפילו לסינים במיזרח הרחוק הרוחניות שלהם מיתעסקת רק בדברים של העולם הזה !!!!! . רק לנו יש רוחניות שהיא קשורה לעולמות עליונים ! , שהם רוחניים ומעבר להבנה של בני האדם ! . ליהודי יש נפש נוספת שהיא רוצה רק להגיע לעולמות הרוחניים ולא מעניין אותה העולם הזה !!! .

masorti

New member
האם *לאחר הגיור* לגוי יש נפש בהמית?

או שמרגע הגיור הגוי שהתגייר זוכה איכשהו בנפש רוחנית?

" נפש בהמית " יש לכל אדם ../images/Emo70.gif

השאלה היא " איך אני מיתמודד עם הנפש הבהמית ומנסה להכניע אותה לטובת " הנפש האלוקית ! " . השאלה בחיים היא " איך אני מיתמודד ומוחק את הנפש הבהמית ? " .

כן ../images/Emo70.gif כי הם מיתעסקים רק בעולם הזה

הגויים אין להם את הרוחניות המיוחדת ואת ההבנה העמוקה של העולם הזה ושל של העולמות הניסתרים כמו שיש אצל היהודים
" הבנת
" .

גם המוסלמים ו-הערבים הם גויים ../images/Emo70.gif

להם יש רק " כסף !
, נשים !
, וגם כבוד !
" לכן המוסלמים ניקראים : " קליפת ישמעאל " , ואילו הנוצרים ניקראים : " קליפת עשו " ,

ע מ י ש

New member
באמא שלי איזה ערימה

של שטויות והבלים. לכל הגויים יש תיאוריות על גן עדן ועל העולם הבא, כל הדתות מלאות בקשקשת הזו. תתעורר חביבי, אתה לא בן יחיד.

פלגיה ל-גוי יש רק " נפש בהמית " ../images/Emo70.gif

לגויים יש רק " נפש בהמית " כי הם מיתעסקים רק עם העולם הזה
, שהוא העולם החומרי
, ולכן אין להם
, אני מדגיש שוב פעם
, " אין להם " נפש אלוקית רוחנית " כמו שיש אצל " היהודים
"
בגלל ש-לנו חשוב יותר " העולם הבא
" שהוא עולם רוחני
מאשר העולם הזה שהוא " חומרי
"

usa2003

New member
אם הזכרת את ברית המילה אז ...

מהי מהות ברית המילה ? האם החיתוך שנעשה הוא תיקון לטעות של הא_ל בורא האדם או 'הטבעת חותמת' פיזית להיותך יהודי . מדוע נשים לא מחוייבות בברית משהו אחר ש'יסמן' אותן כיהודיות? יש לי מענה אישי לכל השאלות שלי . הטענה שלי הוא 'כשמה כן היא' ברית המילה היא הברית של האדם עם המילה שלו.כלומר ברית עם דבריו,מוצא פיו ,זאת כדי יתחייב לדבר דברי אמת ולא לשקר . זוהי מהות הברית. עוד בטרם למד לדבר מתחייב הילוד כי ידבר דברי אמת (ברית מילה). עד כמה שאני יודע החיתוך בגיל 8 ימים יוצר צלקת בגוף ובנפש של התינוק (זוהי טראומה די רצינית לילוד לעבור אירוע כזה) אולי אירוע שכזה יש לו השפעה גם על התפתחות הילוד לאדם שמשקר פחות או שמחצין את האמת יותר . בקיצור האם יש עוד מישהו שמפרש את ברית המילה כמוני ?

ברית מילה זה היגיינה של אבר המין !

" ברית מילה " נועד למנוע חיידקים !!! , וגם בעתיד בזמן הזיווג שהאישה לא תיסבול את החיידקים של הבעל .

masorti

New member
ואני חשבתי שברית המילה נועדה...

לסמל ברית עם האל. אם כל הענין הוא רפואי, אפשר למצוא פתרונות רפואיים פחות כואבים. עובדה שמאות מליוני גויים חיים מצוין בלי ברית מילה ושומרים על היגיינה טובה של איבר המין.

למעלה