בועז העצני ודני רובס

../images/Emo188.gif בועז העצני ודני רובס

בועז העצני, פעיל ימין נגד ההתנתקות ובעד סרבנות פינוי, יתארח בפורום סרבנות בעד ונגד, היום בשעה 17:00, וישוחח עם הגולשים על סוגיית הסרבנות. אתם מוזמנים להעלות שאלות בפורום סרבנות בעד ונגד כבר עכשיו.
ראש הממשלה לא מרוצה מאופי השפה העברית כפי שהוא בא לידי ביטוי כיום... דני רובס לעומת זאת, שהוא בין השאר חובב השפה העברית, יתארח בפורום האקדמיה החלופית ללשון העברית (ובקיצור אחל"ה) בשעה 18:30 ויענה לשאלות הגולשים בנוגע לכתיבתו, למשחקי המילים האהובים עליו ולהתייחסותו לעברית כפי שהיא נראית היום. אתם מוזמנים לשרשר שאלות בנושא בפורום אח"לה.

שור3

New member
הוא בא להרצות ואתם נתת לו במה

לא שמעתי ולוא גם שאלה אחת חריפה ממוקדת שתשים אותו במקום. הוא מפר חוק, בוגד בערכי המדינה ומסית לדבר עבירה. מעניין אם גם לעברינים אחרים הייתם נותנים במה רחבת לב ומפרגנת כזו

גם צבא שלם,

שעומד לבצע פקודה בלתי חוקית בעליל הוא עבריין. חבל שיש כל כך מעט סרבנים יחסית - אנשים שהעקרונות האנושיים קודמים אצלם לפקודות מאנשים שיש להם רק כסף, מעמד ו"אני" בראש.

eliors

New member
ממתי פינוי ישובים זו פקודה בלתי

חוקית בעליל? ממתי שאתה החלטת כך? אני יחזור על מה שאמרתי כבר בעבר.... ההחלטה על ההתנתקות התקבלה בדרך דמוקרטית!

eliors

New member
ברגע שנתת את הקול שלך לנבחרי העם

והם החליטו שצריך לבצע את ההתנתקות אזי ההתנתקות הוחלטה בדרך דמוקרטית.

masorti

New member
אם פקודת טרנספר תתקבל בדרך דמוקרטית

גם כן תמליץ לציית לה?

sela v

New member
איך זה בדיוק בלתי חוקי בעליל

האם הפינוי הוא סיכון חיים מידי למפונה?

masorti

New member
מה זה קשור?

ואם הממשלה והכנסת יחליטו ברוב דמוקרטי לטרנספר את כל ערביי טייבה לירדן, יש שם סיכוי חיים מיידי למפונים? אז אם כך, האם זו פקודה חוקית?

sela v

New member
כן

כי את המתנחלים מעבירים למקום אחר ללא בעיה. נראה לך שירדן תקבל את ערבי טייבה? ועוד דבר כל האדמות שיושבים עליהם המתנחלים לא בדיוק שייכות להם. וגם נניח אם קנו משהו, עדיין מה שהימין מחפש זה דמגוגיה.

masorti

New member
שוב מה זה קשור...

ונניח שירדן תסכים לקבלם. (תמורת 50 מיליארד דולר מארה"ב, נניח.) אז הפקודה לטרנספר את ערביי טייבה תהיה חוקית? ואיך בדיוק האדמות של המתנחלים לא שייכות להם? הרי גוש קטיף הוקם על שטח מדברי ללא בעלים קודמים רשומים בטאבו, וכל רצועת עזה היא בחזקת שטח ללא ריבון (היא לא סופחה מעולם למצרים לפני 1967). וגם מרבית שטח ההתנחלויות ביו"ש הוא במצב דומה. והכי אהבתי את המשפט האחרון שלך... "וגם נניח אם קנו משהו, עדיין מה שהימין מחפש זה דמגוגיה." בוא ואתרגם מה שאמרת ללשון פשוטה... "וגם אם כל טענותי המפולפלות קורסות כמגדל קלפים, אני לא אתן לעובדות לבלבל לי את המוח".

+

גם תל אביב היא שטח כבוש, אז תפנו את עצמכם מהעיר המלוכלכת הזאת לפני שאתם מפנים את גוש קטיף.

masorti

New member
בזה אתה טועה...

תל אביב אינה שטח כבוש, משום שהיא ניתנה למדינה היהודית בהחלטת החלוקה. יפו, לעומת זאת, היא בהחלט שטח כבוש בדיוק כמו שכם ועזה.

ממה שאני הבנתי,

הכפר שעליו נבנתה תל אביב היה כפר שיצאו ממנו עשרות מחבלים, כשלבסוף הוחלט להכנס אליו ולהחריב אותו.

antikibush

New member
לך תלמד היסטוריה, ואח"כ תחזור הנה.

תל-אביב לא הוקמה על כפר ערבי. כשתל-אביב הוקמה לא היה מי ש''ייכנס אל הכפר ויחריב אותו''- כי ליהודים בא"י בכלל לא היה צבא באותה התקופה. אפילו ארגון ''השומר'' היה רק בחיתוליו. אם היהודים שהקימו את תל-אביב היו ''מחריבים את הכפר'', לא היו להם ידיים עובדות שבעזרתן הם הצליחו להתקיים- ידיים שהיו, כמה צפוי, ידיים ערביות. השכונה הראשונה של תל-אביב, ''אחוזת בית'' (זה היה שמה של העיר, אגב) הוקמה אמנם לא רחוק מיפו, אבל בהחלט לא באה על חשבונה ולא החריבה שום-דבר (וזה בלי לציין שיפו היא עיר לכל דבר, בודאי במונחים של תחילת המאה ה-20. לא ''כפר שיצאו ממנו עשרות מחבלים''). ודבר אחרון לגבי כפרים באזור תל-אביב, בהחלט היה כפר ערבי באזור שבו היום יושבות השכונות הצפוניות הרחוקות של תל-אביב. הוא הורחב ותושביו גורשו במהלך מלחמת העצמאות. חלקם הגדול ברחו למחנות הפליטים של רצועת עזה. עשרים שנים אחרי הסיוט של הגירוש מביתם, הגיע הצבא הישראלי גם למחנות הפליטים שלהם, ויישב את האזור באלפי נערים כתומים וחסרי כל ידע היסטורי בסיסי מהסוג שלך, שחוברו לרשת האינטרנט על-מנת להראות ברבים את בורותם ההיסטורית, בזמן שלמאות אלפי הנערות והנערים הפלשתינאים מסביבם אין אפילו כסף בשביל לקנות מחשב, ודאי שלא בשביל להתחבר לאינטרנט המהיר ולמלאות את הרשת בהבלים על כך ש''תל-אביב הוקמה על חשבון כפר שממנו יצאו עשרות מחבלים''.

אני באמת לא יודע היסטוריה,

זו לא בושה. את מה שאני אומר כאן אני מבסס על דבריו של עורך דין שהעביר לנו שיחה. רק חבל שאתה שוכח את אותם ערבים שכן יש להם מחשב עם אינטרנט, והם פורצים לעשרות אתרים עבריים עם הדגל הרצחני שלהם וכתובות הנאצה שלהם. רק חבל שאתה שוכח שהם בעלי שיעור הילודה הכי גדול בעולם והם מביאים את זה על עצמם. רק חבל שאתה שוכח שאת הכסף שכן יש להם - אנחנו נותנים להם. רק חבל שאתה שוכח שהנערים והנערות הערבים האלה בכלל לא רוצים מחשב, הם רוצים לזרוק עליך אבנים, לירות עליך ולהתפוצץ על הילדים המסכנים שלך כשהם נוסעים באוטובוס, עומדים בתחנה או קונים בשוק. אל תיתנו למה שאתם רואים לסנוור אתכם, הערבים רק הגבירו את מספר הפיגועים השנה. הצבא פשוט מנע את רובם והתקשורת מטשטשת.

ובכלל,

אני עדיין יותר מאמין לו ולא לך, כי אתה חושב כמו ילד שלא עבר את גיל שנתיים והוא חושב כאדם בגילו. אתה הרי חושב שהערבים הם אנשים שאפשר לעשות איתם טרור למרות שאתה רואה אותם כל יום בחדשות, ועוד אחרי הצנזורה האדיבה שעושים להם. מה שווה כל הידע שלך אם דברים כאלה אתה לא מבין...

למעלה