אני לא חי רק בתוך האנוכיות של עצמי.
כן, אנחנו בהחלט צריכים לקבל אדמות בתוקף הסכמים בינלאומיים. למה? כי האדמות האלה לא באמת שלנו רק כי אנחנו אומרים שהן שלנו, או כי איזה ספר בן 2500 שנה אומר ככה, בדיוק כמו שהאדמות האלה לא באמת של הפלסטינאים רק כי הם אומרים שהן שלהם. אאם לבנון תחליט פתאום ששטחים מהגליל שייכים לה, האם זה יהיה מוסרי? האם זה יהיה צודק? הרי היא גם יכולה לתרץ את זה בטיעון הכל כך נוח של "זה שלנו מתוקף קיומנו...". מי אמר לך שהאדמות האלה שלך? את החלטת? גברתי, צר לי לבשר לך את זה, אבל את חיה בתוך משפחה של עמים, ולכל העמים האלה בדיוק את אותן הזכויות כמו לך ולעם שלך. את לא יכולה להחליט שאת עושה מה בראש שלך, בדיוק כמו שאדם החי בתוך חברה לא יכול להחליט שהוא עושה מה בראש שלו. את לא יכולה להכריז בעלות על שטחים כאלה ואחרים, רק משום שכרגע נורא בא לך על האדמות האלה. הזכות על גוש קטיף היא לא כמו הזכות על תל אביב, משום שהזכות על גוש קטיף לא קיימת לעם הישראלי. לישראל אין את הזכות הבסיסית ביותר להחזיק בשטחים האלה, בטח ובטח שלא לשבת בהם. עלי להזכירך שגם הפלסטינאים טוענים לבעלות על הארץ הזו "מתוקף הקיום שלהם כעם...", אם כך מי צודק? למה לך מגיעים השטחים האלה ולא להם? למה, כי את חזקה יותר אז מגיע לך להחזיק בשטחים האלה? לא, זה בהחלט לא ככה. את חייבת להבין שאין לך את הזכות לקחת משהו שהוא לא לך, ושטחים שלא ניתנו לך במסגרת הסכמים כאלה ואחרים הם בהחלט לא לך. אני מניח שאת לא תומכת בגניבה, ובכן התייחסי אל זה באותה הצורה בדיוק - התנחלות היא גניבה, זה בדיוק מה שזה. למה ניתנו להתחלויות שמן? ובכן, כי זה בדיוק מה שהן. התיישבות על אדמה שהיא לא לך היא התנחלות, אין מה לעשות. זו המילה בשפה העיברית המתארת כיבוש התיישבותי. קיימת בעיה גדולה מאוד בתפיסה בקרב האוכלוסיה בישראל (אני נמנע מלהשתמש בביטוי "בימין הישראלי" משום שאני בטוח שהתפיסה הזו קיימת גם בשמאל) - מדינות ערב הן לא המדינה של הפלסטינאים בשום דרך ובשום צורה. זה בדיוק כמו שתגידי "למה שלא נאחד את בריטניה ואת ארה"ב? הרי בשתיהן מדברים אנגלית..." - למה לא? כי הבריטים והאמריקאים הם שני עמים שונים לחלוטין, וכעם מגיעה להם ההגדרה העצמית שלהם. הפלסטינאים הם עם - הם לא ירדנים, הם לא מצרים, הם לא אירנים, הם לא עירקים וכו' וכו', הם פלסטינאים, וכפלסטינאים מגיעה להם הזכות להגדרה עצמית, וחלק גדול מאוד מהזכות הזו היא מדינה פלסטינאית. למה שהם יהגרו לארצות ערב? למה שהם יתפזרו ויחיו בגולה? מה שהם יתפזרו בקרב העמים האחרים? להזכירך, גם היהודים פוזרו בגולה, וזכינו למדינה משל עצמנו, אז למה לפלסטינאים לא מגיע? כי לנו יש תסביך גדול ונחיתות? זה נכון, ערפאת לא היה מנהיג מי-יודע-מה - הוא עשק את עמו, שדד אותם, גזל מהם את רכושם והוריד את רמת החיים שלהם לרמות לא אנושיות, אבל את לא יכולה ללהתעלם מהאחריות שיש לישראל על חוסר התנאים האנושיים ברשות הפלסטינית, מהתוצאות של הכיבוש הישראלי המתמשך בשטחים. אני אודה - את רוב הישובים שהזכרת אני לא מכיר, ואין לי שמץ של מושג איפה הם ממוקמים על המפה, אבל מן ההקשר הבנתי שהם נמצאים מעבר לקו הירוק, וכאלה אין להם זכות להתקיים. למה? ויש לי תחושה איומה של דז'ה-וו - משום שהם נמצאים על אדמות שלא היו שלנו מלכתחילה, ואין לנו שום זכות לשבת עליהם.