חלום...

gui1

New member
הכוונה לחלומה של דנה

המוטיבים של מוות או אנשים שחוזרים אלינו מס פעמים בחלום אלו גם זהים לחלומות שהיו לי וההסבר המעננין שלך יכול גם להתאים לי מאד הזכיר המוטיב שלוש שגוי מחליט להתגייר 3 פעמים דוחים אותו כדי לראות עד כמה הוא רציני

זה מתאים גם לי ולעוד רבים רבים

אני נזכר שכשדנה נכנסה לפורום בפעם הראשונה ושמה אז היה אחר, היא כל הזמן נעה ב 3 מישורים במקביל. אני חושב שדיברנו על זה. נכון דנה ? זה היה בשלב ההוכחות
. המוטיב הכי חזק של 3 זה הזמנים והצורה. עבר, הווה ועתיד ותלת ממיימדיות. זהו בעצם בסיסו של הקיום שלנו. כולנו שבויים שלהם ולכולנו יש עיניינים איתם. בהקשר זה אומר שריפוי הומיאופתי נע בשלשה מיימדים בעת ובעונה אחת גם לאחור = תיקון הסיבות השורשיות, גם הווה = תיקון מה שעכשיו שלמעשה הוא שהביא את המטופל לקבלת הרמדי והעתיד שכן מתחוללים שינויים ותהפוכות חיוביות ועמוקות באדם. האם את מוכנה כבר להתגייר ? ולא נידחת אף לא פעם אחת. מהרגע הראשון התקבלת. אני שמח לראות שאת חוזרת. עכשיו אולי אני חושב שבחלומה הופיעו שלשת האבות.
על מה את חלמת?

פעם אחת

חשבתי מה משמעות השמות אברהם יצחק ויעקב. אברהם = אברא עם, לברוא עם, השליחות. יצחק = יצא חוק (לא צחוק של שרה), על פי התורה שבעל פה או האגדה יצחק נעקד ומת ושוב חי. כלומר שהוא יצא מהכלל ומסגרת חוקי החיים. זה כמו לצאת מהבריכה. יעקב = יה עקב = האמונה והביטחון בכוח העליון שידאג לנו בעת צרה. זה כמו לקפוץ מהצוק של נתי. זה כמו ללכת אחרי האינסטינקט הפנימי. פעם ראשונה לקבל תחושה של שליחות ויעוד, פעם שניה להבין שאי אפשר להיות כמו כולם והרצון לפרוץ את המסגרת ופעם שלישית להיות נאמנים לעצמנו. אולי אני מברבר אבל זה מה שיצא לי. קחי מזה מה שמתאים לך.

../images/Emo26.gif../images/Emo127.gif|ימיןיש עוד משהו שקשור ב 3

גוף הבשר, השכל והרגש. על הכל מרחף "חוק השלשה" שהביא אוספנסקי מאת מורו גורדייף שהביא אותו מחיפושיו אחרי ידע אזוטרי האל יודע היכן. אלה חוקים קוסמיים שמשפיעים ובלתי ניתנים להשפעה, ולמעשה הכל כפוף אליהם. חוק השלשה הוא 3 כוחות (עקרונות) המשפיעים על ההוויה והאדם. למעשה הם התולדה מהאחד העליון אל הריבוי התחתון. כמו פירמידה. החוק הזה קובע שכל תופעה, בכל מישור שהוא ובכל עולם שבו היא עשויה להתרחש, מהתופעות המולקולריות ועד לקוסמיות, היא תוצאת צירוף או פגישה של שלשה כוחות שונים ומנוגדים. המחשבה שלנו מכירה בקיומם של שני כוחות ובצורך שבשני כוחות אלה ליצירה של תופעה : כוח והתנגדות, מגנטיות חיובית ושלילית, חשמל חיובי או שלילי, זכר ונקבה וכן הלאה. אך אפילו את שני הכוחות האלה אין בני האדם רואים תמיד ובכל מקום, שלא לדבר על קיומו של כוח שלישי או מיימד שלישי. הידע שגורדייף מביא טוען שלעולם לא יוכלו כוח אחד או שני כוחות לחולל תופעה. נוכחותו של כוח שלישי הכרחית כי רק בעזרתו שני הראשונים יכולים לחולל תופעה או התרחשות. לכוח הראשון ניתן לקרוא פעיל או חיובי, לכוח השני סביל או שלילי ולכוח השלישי מנטרל. שלושתם פעילים באותה המידה. גורדייף נותן דוגמא של אדם הרוצה לעבוד על עצמו על מנת לשנו אחדות מתכונותיו על מנת להגיע לרמה גבוהה יותר של קיום. הכוח הפעיל-חיובי יהיה תשוקתו ויוזמתו. הכוח הסביל-שלילי יהיה שיגרת החיים הנפשיים ההרגלים שמגלים התנגדות ליוזמתו. שני הכוחות האלה יאזנו זה את זה או שאחד מהם יכניע את חברו, ובאותו הזמן יעשה יחלש מידי לכל פעולה נוספת ( כלומר לא יוכל לממש את נצחונו ). כך ינועו כוחות אלה אחד סביב השני מבלי להגיע להכרעה ואחד בולע את השני ללא תכלית. דבר כזה יכול להמשך כל החיים. אדם עשוי לחוש ברצון או יוזמה אך היא נבלעת בשגרת היומיום הרגילה ונעלמת לא ממומשת. היסוס לעד. כך זה ימשך עד להופעתו של כוח שלישי ( הרמדי ), בצורה של ידע חדש התומך או מחזק את היוזמה והרצון, רק אז השיגרה היומיומית יכולה להכנע ולהרפות, כך שהאדם יוכל להיות פעיל בכיוון שרוצה. כל תופעה תהיה אשר תהיה היא גילוי וביטוי של יחסי הגומלין שבין שלשת הכוחות האלה. כך שמספר 3 מלמד על יציאה מתקיעות, החלטה.

gui1

New member
השותפים הסדנטרטים

אביו אימו והבורא . gui1 - נוא השם שנבחר אבל אפשר שם חיבה gui ....

gui1

New member
להתגייר ?

זה רובד שלא תלוי בי כיהודיה, אני חושבת שליהודי מימד זה כבר בוטל-לטוב ולרע- אבל על היהודי יש מימד חזק הרבה יותר,מימד של קבלת התורה בכל שניה ושניה להיות מוכן וכן להתחדש בכל רגע ורגע שלא תהיה עליו הרגל החזרה בתשובה -ואין הכונה למה שמקובל היום - אלא החזרה האישית שלך הכוללת הכרה בחטא הודעה בו וקבלה לעתיד הינם תהליכים שלא נפסקים. החשבון נפש בסוף יום הוא גם מה שבסוף מזמן אליו את החלום שיבוא

הרקמה האנושית משולה לרשת של

קורי עכביש. כולם מחוברים אל כולם בדרך זו או אחרת. כך גם בנוי גוף האדם. כל התאים מחוברים האחד אל השני במילארדי צרופים כאשר חוט שני עובר בין כולם. וכשאומרים "גוף" למעשה מתכוונים לאוסף של אינספור תאים -בני אדם. אם יש חוסר מסויים, נאמר בסוכר, כל הגוף חש בזה, מי יותר מי פחות. גם הנפש ורוח האדם שותפות לכך בהיותם גופים רוחניים. לכן כשאני אומר משהו לגבי עצמי זה אומר גם לגבייך, כי אנחנו חברים לאותו הגוף. החלום שלך הוא גם החלום שלי ושל רבים רבים אחרים. ואולי גם על זה נאמר : "כל ישראל ( או האנושות ) ערבים זה לזה", ו"הילכו שניים בלתי אם נועדו", או "כל המציל נפש אחת כאילו הציל עולם ומלואו".

למעלה