סקופ!

  • פותח הנושא D221
  • פורסם בתאריך

D221

New member
../images/Emo188.gif סקופ!

יש לי סקופ! הולך להיפתח בית ספר לברמנים הכי ברמה שיכול להיות, עם תנאי קבלה וסינון, עם שני מורים מהתותחים הגדולים בשוק, בעוד כחודשיים בתל אביב. כל מקום שיקבל ברמן מהם.. ייצא מורווח
זה ייערך באחד הברים הטובים והווותיקים בתל אביב. אני ממליצה בחום לכל מי ששוקל לעשות קורס לחכות וללכת אליהם. פרטים נוספים בהמשך. אני מחכה כבר לראות את השיעור פתיחה! (כמובן שקיבלתי הזמנה לבוא לראות)
 
לא מרגש....

אותי בכל אופן.+ הטרנד דיי מיצה את עצמו, כשבשוק יש שחקנים גדולים, חזקים, ומקצועיים מאוד - ומדי חודש משוחררים לאוויר העולם מאות ברמנים חדשים (שחלקם הגדול מוצא עצמו מוזג קפה ומחמם עוגות קינמון במיקרו בכל מיני מקומות). אפילו את פלח השוק של בית ספר נישה שבא בגישה אחרת, כביכול ביתית יותר ופחות ממוסחרת - כבר מאייש שחקן אחד לפחות. אז... מה נזכרנו עכשיו?
 

maxfain

New member
מה שליאור אמר..

תנאי קבלה לבית ספר לברמנים? נו באמת. ד"א ליאור, היתי בסו קאסה בשישי, אמרתי נבוא לראות את המקום..
 
ואללה? לא הייתי שם.

כמעט הגעתי כאורח, אבל בסוף חוזל"ש. מה רשמיך? סופ"ש הזה אני עובד, כנראה חמישי ושישי.
 

maxfain

New member
מממ..

ת"א בכפר סבא
העיצוב מאוד יפה, הקהל גם רובו היה יפה. ברמנים חמודים, חוץ מהשחור המציק
לא כ"כ יודעים למזוג גינס, וזה בשיא העדינות.. הבחורה (הקטנטונת החמודה) שמזגה לי פור רוזס, מדדה עם שוט שנראה לי בסדר, הבחור המציק שמזג לי אחרי זה מזג ישיר, החסיר לי קצת פחות מ15 מ"ל. הבחור עם המשקפיים מזג בומביי לחבר, בלי פורר, מנה מאוד יפה. סך הכל, אין כאלו מקומות בכפר סבא/רעננה, מאוד נחמד.
 

ספיידי1

New member
וואי גינס באמת מוזגים שם זוועה

ליאור, בלי להעליב אבל הברמנית שמזגה לי את הגינס מזגה אותו כמו שהיא מוזגרת קרלסברג(ראיתי!) היא אפילו לא חיכתה שהקצף ירד או משהו... פשוט מזגה והגישה
 
מי זו היתה? אני אנגוס לה בצוואר!

יש שתי בחורות בבר סה"כ... מי מהן? (ואני אשאיר לך לתאר אותן) סתם, 1, אני אבדוק אחקור ואעביר הלאה למי שצריך. 2, אני חדש בתחום מזיגת גינס. ורק בשביל לראות שאני יודע למזוג גינס כמו שצריך: א. מוזגים (ללא הטייה) כ3\4 כוס. ב. מניחים בצד, ממתינים עד שכל הקצף עולה (דקות בודדות) ג. משלימים מזיגה ללא הטייה, לכיוון ההפוך (לדחוף את הידית במקום למשוך) ומגישים. נכון? (אני אמנם הרבה זמן בתחום [יחסית, כן?], אבל מעולם לא עבדתי במקום שהגיש גינס, וגם רק לאחרונה התחלתי להנות מסטאוטים... אז לא ממש התעניינתי) ועוד משהו... את ברז הגינס הביאו כשאני הייתי בתאילנד, ולא יצא לי לעבוד יותר מדיי מאז.
 

Symbolic

New member
מזיגת גינס

למזוג בהטיה של 45 מעלות שני שליש כוס (ומיישרים לקראת סוף המזיגה הראשונה) - אפשר לזהות בקלות - שני שליש זה התחתית של הסמל - השפיץ התחתון - כאשר הברז ב"משיכה קדמית" מניחים את הבירה למשהו כמו דקה, עד שהקצף מופרד מהגוף והוא שחור לחלוטין. מסיימים במזיגה ללא הטיה כאשר הברז ב"משיכה אחורית". מוזגים כמובן עד סוף הכוס עם קצף פס עדין מעל שפת הכוס, חשוב שלא ינזל. כמובן שהקצף שיתקבל לאחר משהו כמו דקה הוא קצף עבה ויפה כמו בספרים. ולהלן חברים - הפרפקט פיינט. אגב - יש עוד שיטה של שליש, שליש, שליש, שאומרים שהיא טובה יותר, אבל באמת לוקחת ים זמן. המזיגה הנכונה בגינס היא קריטית, לקצף, לטעם ובעיקר למרקם, ומי שלא מוזג ככה פשוט לא לקבל את הבירה. ותעשו טובה שאתם מוזגים, בעצם כל בירה, ובעיקר גינס, לא לדחוף את הפיה של הברז לתוך הנוזל! זה לא הגייני, מגעיל, ומעצבן שעושים את זה. טיפה להתאמן ולמזוג כאשר הברז באוויר ולא נוגע לא בכוס ולא בנוזל בתוך הכוס. צ'ירס
 
קודם כל תודה,

ובלי קשר לגינס, למזוג בלי שהפיה נוגעת בכוס? מה הביעה בהגיינה? מילא בנוזל אבל בכוס? אצלנו מקפידים לנקות. כשאני מוזג אני לא נוגע לרוב, אבל לפעמים בעיתות לחץ, ו\או סתם מתוך פרץ הרגשת "מאאאגניבות" (אם אתה מתעלם מעניין לא לגעת בכוס עם הפיה), יש דרכים למזוג בירה ולעשות עוד 7876397694 דברים במקביל. זה יעיל ונראה מצויין מבחוץ.
 

maxfain

New member
לא מחייב, זה גימיק.

אני אישית עושה, יש לנו ברמנים שלא עושים.
 
אני בכלל עושה לב

תלתן זה קונבציונלי מידי . לבונים אני לא טורחת לעשות תלתן , גם ככה עד שמלצר לוקח זה נופל, אבל על הבר זה נראה לי כמעט הכרחי .
 
בקלות

נכון שמציירם תלתן פשוט מזיזים את הכוס ל8 שמניות ככה שיצא תלתן , אז לב זה אפילו פשוט יותר, פשוט מזיזים לצורה של לב.
 

maxfain

New member
כן.. מה שהבחורה אמרה..

אחי זה ממש שטויות. לחברים אני עושה כוכבים, לידידות לבבות, ללקוחות תלתנים, לקמצנים בולבול
 

D221

New member
אני לא עושה כלום ../images/Emo10.gif אולי אני אתחיל באמת

 

D221

New member
ממ ניסיתי, לא עבד.

כל מה שקשור לצייור, גזירה, תפירה... 2 ידיים שמאליות. ניסיתי אחרי שראיתי כאן את הרעיונות לעשות משהו על הגיניס... מה שיצא זה שמההתעסקות באיור( ניסיון) נמזג יותר מידי וסתם גלש לי מהכוס... במקרה הטוב יצא לי משהו שמזכיר בערך לב, או קשקוש. לא בשבילי הדברים האלה.
 

maxfain

New member
לאט לאט..

צריך קצת להתאמן, אבל באופן עקרוני זה נורא פשוןט..
 

rustynail

New member
שיהיה בהצלחה, סלקציה בקורס...חוקי?

תנאי קבלה??? פסיכומטרי , ממוצע בגרויות? רמת אלכוהול בדם? הכרת מותגים בטעימה עיוורת? "כוסאומו המדינה הזאת.... בן אדם רוצה לעבוד במקצוע שלו... "( מעכיר בירה מסווננת בפילטר מזגנים...) תנו לי ברמנית שיודעת למזוג מהר מ15 ברזים לחייך ללקוחות לדעת מה היא מוכרת ועם מוסר עבודה.. כן קורס לא קורס אוהבת רד רד בול וודקה אלסקה אבל יודעת מה זה islay התקבלת.. המודעה מנוסחת לנשים בלבד ע"פ חוק עוד ברמן אחד בבר ונשנה את שם הבר לאיזשהו שיר של הוויליג' פיפל.... נ.ב. בפורום שכן בוואלה ישנה מודעת דרושים לארליך בהצלחה...
 
למעלה