מה דעתכם?

מימי20

New member
../images/Emo19.gifמה דעתכם?

חילוני ודתיה, יש מצב? וחילוניה ודתי? יש שוני בינהם?

Carl Freeborne

New member
יש מצב, ואני גם מכיר מצבים...

אבל שניהם צריכים להיות עם ראש פתוח ולהתפשר קצת. סביר שהבחור הדתי (או הבחורה הדתיה) יצטרכו להבין שהם יהיו אנוסים להנות בשבת ממלאכה של הבן זוג החילוני. והחילוני יבין שבבית (או בכלל) הוא יוכל כשר..

mayakol

New member
למה?

מי אמר שהדתי מבין בני הזוג יצטרך בהכרח חהנות בשבת ממלאכה של בן הזוג החילוני? אולי החילוני יחליט שכחלק מהפשרה הוא ישמור שבת? (ככה זה לדוגמא אצלי בבית...)

Carl Freeborne

New member
תראה.. אמרתי כך גם מהכרות עם מקרים

ואני מאמין שאם החילוני יסכים לשמור שבת, הוא כבר ישמור כשרות, ואולי חוץ מתפילה הוא יהיה כמו דתי בכל העניינים - ואז אין פה עניין של בעייה שהיא הנושא של השרשור...

mayakol

New member
לא ממש מסכימה

הוא אולי יעשה את הדברים האלה, אבל יש סיכוי שהוא יחוש שהוא חש חיי פשרה. אין כל הכרח שחוץ מתפילה הוא יהיה כמו דתי בכל העניינים. שוב אני יכולה לומר- ראה דוגמת אמא שלי: שומרת שבת וכשרות בשביל שלום בית, אבל היא ממש ממש לא דתיה...

Baby Boo

New member
אפשרי מאוד..

תלוי כמובן ברמות החילוניות והדתיות אבל עם המון סבלנות וכבוד הדדי אפשר. יש לי חברה מאוד טובה חילונית כופרת לגמרי חבר שלה בא מבית דתי מאוד היא עושה אצלו שבתות ועושה כל מה שצריך לעשות.. זה אומנם עולמות שונים אבל ניתנים לגישור

מתנדב

New member
איגור למה לעניות דעתך זה לא רצוי?

אני רואה במהלך כזה גישור מעולה בין שני הצדדים, אע"פ שברוב המקרים ההתפשרות היא נוטה יותר לצד הדת, אמנם ישנם מקרים שזה ההפך אבל הם מקרים בודדים...

....

כי לדעתי שני הצדדים יסבלו מחיים ביחד אלא אם כן תהיה השפעה של צד אחד על האחר... אני גם תוהה מה יהיה בעניין חינוך הילדים... הבעיה היא יותר גדולה מדישור בין 2 צדדים... הבעיה היא לחיות בבית אחד ע"פ 2 תרבויות שבהרבה מצבים מתנגשות...

מתנדב

New member
נכון מאוד, ששני דעות בבית מתנגשים

יחד, אך ע"פ הרוב כשמגיעים להחלטה מסויימת אין כל התנגשות ביניהם, ומגיעים גם לפשרה בעניין חינוך הילדים, ואני יכול להגיד לך שרוב הציבור החילוני, מעדיף חינוך דתי, ועל זה יוכלו להודות הרבה מהם...

......

פשרה אף פעם איננה אידיאל, לכן בשביל להמנע מזה עדיף שלא יהיה זוג מעורב... "ואני יכול להגיד לך שרוב הציבור החילוני, מעדיף חינוך דתי" אומנם פגשתי כמה אנשים שמעדיפים חינוך דתי, אבל אין לי שום מידע רשמי שרוב החילונים מעדיפים זאת. האם לך יש מידע רישמי?

מתנדב

New member
אני לא אגיד לך שיש לי מידע רשמי...

אבל רוב הסקרים ורוב החילונים שקיימתי איתם שיות אמרו לי חד משמעית החינוך הדתי הוא החינוך הטוב ביותר...

טיפוסית

New member
חוץ מזה שיהיה להם קשה להסתדר ביחד

יש מצב והיה מצב אבל חבל על כל הקשיים מי שאוהב קשיים- בכיף

סבא-חילוני סבתא-דתייה../images/Emo70.gif מהתחלה../images/Emo70.gif

הם לא חזרו בתשובה/שאלה באמצע הנישואים....

באדי בו....לא הבנתי אותך.....

חילונייה כופרת
עכשיו אני מבינה למה חלק מהחילוניים שונאים אותנו! הם לא כופרים! הם פשוט לא מאמינים!

פלסטיק

New member
יש מצב בו דתי/ה יתפשר?

נניח בדיני נידה? בשמירת שבת? בחינוך ילדים? אם כן אז יש מצב, אם לא אז פשוט זו התכופפות של החילוני בפני הדתי.

למעלה