מה דעתכם?

בת יפתח

New member
../images/Emo45.gif

לדתי יש כללים מוגדרים , מבחינתו הם טאבו. לחילוני לא , ולכן הוא בדרך כלל יהיה זה שיתפשר.

פלסטיק

New member
אז בעצם החילוני "חוזר בתשובה"

בלי שירצה לחזור בתשובה אלא בגלל שרוצה את בן הזוג

בת יפתח

New member
פחות או יותר...

הוא לא חוזר בתשובה , אבל כך זה נראה לעין. מה גם שהילדים ילכו לכיוון הדת , כי כבר אמרנו שהדתי בדרך כלל לא יתפשר על החינוך. נוצר מצב שהחילוני נשאר "לבד" בהשקפת עולמו. ( אגב, זאת רק פרשנות אישית שלי מאנשים שאני מכירה.)

מתנדב

New member
פלסטיק, חשוב להבהיר דבר אחד...

אנחנו כדתיים / חרדים לא נוכל להתפשר על קיום המצוות, על מה חשבת שנוכל להתפשר? לא לשמור שבת? לא לאכול כשר? לא ללכת לשיעורי תורה? על מה? שמירת המצוות ותפילה ושמירת שבת ולאכול כשר, זה הסמל שלנו... עכשיו אם אתה התאההבת בבחורה דתיה, עליך להתפשר לצד הדת, אלא אם כן אותה בחורה חושבת לעזוב את הדת וללכת לכיוון השני, אבל להישאר דתיה ושהיא תתפשר על השבת או על דברים אחרים?

פלסטיק

New member
בודאי שלא נוכל להתפשר

אולי בנושא קטניות בפסח (וגם זה לא בטוח) לכן ברור שהחיים ביחד אפשריים רק אם החילוני (או המחמיר פחות) מבטל את דעתו בפני המחמיר יותר וזו בעצם התשובה לשאלה

Sמית

New member
בהחלט כן !!!

1. שכנה שלי חילונית וחבר שלה דתי - הם ביחד כבר 5 שנים. 2. אימי ואבי היקרים כבר 30 שנים ביחד באושר עם 4 ילדים.

ronen1981

New member
אולי יש מצב אבל לא איתי.

כאילו סתם קשר לא רציני אפשר אולי אם לא אכפת לה אורח החיים שלי שהוא חופשי. אבל כמשהו רציני בהחלט לא כי חשוב לי שהילדים שלי יקבלו חינוך חופשי .

למעלה