רוצה להגיד לכם מה דעתי עליכם

../images/Emo190.gif רוצה להגיד לכם מה דעתי עליכם ../images/Emo190.gif

הפגנות מחוסרי הדיור הפגנות הרופאים הפגנות עובדי משק החלב כל הההפגנות זה הסתה מתוכננת של השמאל הקיצוני כדי להפיל את השילטון של ביבי !!!!! את המפגינים השמאלנים מעניין רק צפון תל אביב - שאר חלקי הארץ לא מעניינים אותם כל היום הם רק מדברים עם טלפונים יקרים והולכים לשחות בחוף הים ואחר כך בלילה הולכים להפגין נגד ביבי .

naf86

New member
כי לכל מי שתומך בימין

יש דירה בבעלותם? כי לכל הסטודנטים הימניים יש בעל בית שנותן שכירות נורמלית? כי מחירי הדלק הולכים לפי הדעה הפוליטית? כי מחירי המוצרי מזון נמכרים במחירים שונים לפי מגזר פוליטי? כי כל הרופאים שייכים לשמאל הקיצוני המחאה הזאת היא שילוב של כמה מחאות ביחד. אותם סטודנטים צפוניבונים שעכשיו באוהלים יהיו עוד כמה שנים בזוגות צעירים שלא מצליחים לסיים את החודש. אותם אנשים שעכשיו בתל אביב עדיין צריכים לשלם 7.5 שקל על דלק. זה מאבק של כולם. לא רק של השמאל.

למה לא עשו הפגנה בדרום תל אביב ../images/Emo35.gif

לא לא התחילו את המאהל ב- דרום תל אביב / יפו / בת - ים
למה דווקא בשדרות רוטשילד ליד כל השמאלנים העשירים . מארגני ההפגנה - דפני ליף וקילגסיה הם : " ילדי עשירים מפונקים "
יותר נכון : ילדים אשכנזים שמאלנים של בתים עשירים

naf86

New member
כי דרום תל אביב

מלא בפולשים מאפריקה. מה להם ולהפגנות? נכון, מי שהתחיל את ההפגנה הם ילדים אשכנזים שמאלנים שבאים מבתים עשירים. אבל גם הם רוצים עצמאות ולא להיות תלויים כל החיים באבא העשיר. גם הם רוצים לעבוד ולהרוויח מספיק כסף לגור בדירה ולא ברחוב. זה שהם באים מבתים עשירים זה דווקא מעולה, כי הם מראים שהם לא רוצים להסתמך על הכסף של המשפחה אלא להיות עצמאיים. חוצמזה, אם "ילדי עשירים מפונקים" כבר לא יכולים להרשות לעצמם דירה במחיר סביר, מה עם ילדים של אנשים ממשפחות רגילות? "אם בארזים נפלה שלהבת, מה יגידו אזובי הקיר?"

אני לא ראיתי מפגינים של שכונות מצוקה

בכל הרעש הגדול הזה אני לא ראיתי מפגינים של שכונות מצוקה או מפגינים של עדות המזרח .

דווקא הקימו אוהלי מחאה גם בפריפריה

בבאר שבע, למשל. וצ'רלי ביטון מהפנתרים השחורים הצטרף למחאה ואמר שדווקא טוב שזו מחאה שהתחילו אשכנזים, כי מהם קשה יותר להתעלם. לפחות תדייקי בעובדות.

האם תושבי המאהל בתל אביב בקשר איתם ../images/Emo35.gif

האם תושבי המאהל בשדרות רוטשילד יצרו קשר עם תושבי מאהלים בדרום תל אביב והפריפריה
האם איכפת להם בכלל שיש מאהלים אחרים

Buki Sruki

New member
א. כן הם בקשר איתם

ב. שוב - האם את יודעת שמית וספציפית בדיוק מי ומי יושב בכל אוהל ואוהל - שאת יוצרת בהכרזות מכלילות? בעיני ההכללה היחידה שאפשר לעשות היא שיושבי האוהלים - בין אם בת"א ובין אם מחוצה לה - הם אנשים אכפתיים שדואגים גם לעצמם וגם לאחרים - ולמצבה של מדינת ישראל בפרט.

naf86

New member
קריית מלאכי הרגע הצטרפה למחאה

גם קריית גת, באר שבע, דימונה. לא בדיוק האזורים הכי עשירים...

פיש דוג - הם מוכנים לקבל רק ערבים ../images/Emo198.gif

הם מוכנים לקבל רק ערבים להפגנות שלהם בתל אביב

פיש דוג

New member
גם את הערבים הם מוכנים לקבל רק להפגנות. אבל

חס וחלילה אם אחד כזה יגור לידם, ישר הם מוציאים את הדרכון וטסים לחו"ל.

Buki Sruki

New member
את עברת אחד אחד בין המפגינים -

ובדקת מה מוצאו? (אגב, למה זה משנה וחשוב לך מאיזה מוצא המפגינים? ומה עם מעורבים? הם "מזרחיים" או "אשכנזים" לשיטתך?) בדקת איפה כל מפגין גר? (האם מובטח לך שאם ההתרכזות היא בשדירות רוטשילד - אז כל מי שהתכנס שם גם בשדירות רוטשילד? יש לך הוכחות שאין שם גם כאלה שגרים דרום ת"א או בכלל מחוץ לת"א, ר"ל?) בדקת מה כל אחד מהמפגינים הצביע בקלפי - ומה הוא חושב? יש לי תחושה שאין לך שמץ של מושג מי מפגין - אבל את זורקת פה מילים על ימין ועל שמאל רק כדי להפוך את ההפגנה ללא לגיטימית. ואגב - אם את המחאה אירגן השמאל, אז מה? אז היא לא לגיטימית? (בפעם האחרונה שבדקתי - ישראל עדיין הייתה דמוקרטיה ועדיין לא הוקמה פה משטרת מחשבות שתאסור על אנשים לחשוב (ואפילו להצביע!) שמאל. כשיגיע היום ובישראל יהיה מותר לחשוב רק מחשבות ימניות - אולי יהיה משמעות לדברייך...) האם לא ייתכן מצב שרעיון מסויים שמעלה השמאל - יאומץ גם ע"י אנשי ימין (או להפך, כמובן...) - או שזה מדע בדיוני עבורך? ולמה משנה לך מה מצבם הכלכלי של מי שהחלו את המחאה? אם מצבם הכלכלי לא רע - זה דווקא יפה מאוד שהם דואגים גם לאילו שלא שפר עליהם גורלם ומזלם - ושהם לא תוקעים את הראש בתחת של עצמם רק כי אצלם הכל בסדר. אם זה נכון מה שכתבת - אז הם אנשים שממש ראויים להערכה, ומסתבר שאנשים עשירים ואמידים הם לא כל כך מנותקים כמו שחשבתי...

Jen74

New member
זה תלוי איפה את מחפשת את המפגינים

יכול להיות שבאר שבע מאוכלסת באשכנזים שמאלנים ואין שם בני מעמד הפועלים ממוצא מזרחי?

Buki Sruki

New member
מה זאת אומרת?

אנשים בוחרים איפה לגור לפי מוצא והצבעה בקלפי? בתל אביב אין אנשים שמצבעים ימין והוריהם ממוצא לא אשכנזי? למה צריך לשלוח אותה לב"ש? הרי ברור שהטענות שלה מופרכות ולא מבוססות - והיא מכלילה בשם תדמיות ששיננו עבורה היטב היטב. (שמאלנים = אשכנזים, עניים = מזרחים, תל אביב = שמאלנים, עשירים = שמאלנים ואשכנזים וכו'...) הגברת הזאת חיה בעולם של הכללות וסטראוטיפים שזה פשוט מביך עבורה...

אם לא ראית את המפגינים של שכונת מצוקה

תפקחי את העיניים. את מוזמנת לבוא לחולון. תעלי ממחלף הקוממיות לכיוון קרית בן גוריון. ברחבת הדשא שמול תחנת הדלק. יש שם עיר אוהלים ורובם נשים חד הוריות עם ילדים קטנים.

Buki Sruki

New member
כנראה היא "תל אביבית שמאלנית מנותקת"

שחיה בבועה - ולכן היא לא מצליחה לראות את המוחים משכונות המצוקה, והפריפריות.

כן

אני גיליתי שדווקא אנשים שבאים מרקע סוציואקונומי גבוה מבינים עד כמה רע פה. דליה מירוחם לא ביקרה אף פעם בדנמארק והיא בטוחה שכל העולם גר בדיוק כמוה, אפילו פעם היא שמעה שבאפריקה אנשים רעבים ללחם והיא אומנם משלמת על לחם 10 שקל אבל היי לפחות יש לה לחם, לכן חיה טובים. נכון שמי שמרוויח הרבה כסף חי יחסית טוב . (יכול לשכור או לקנות דירה קטנה, טס מידי פעם לחול, הולך לבריכה) , אבל אותם אנשים שמרוויחים וטסים לחו"ל מגיעים לארצות מתקדמות ואז הם מבינים מה מעמדם האמיתי וכמה חייהם היו טובים יותר אם המדינה הייתה מאמצת רעיונות מעבר לים ומיישמת אותם כאן. האמת שזה די כואב לדעת שחבר שלך בארצות הברית עם אותה ההשכלה וותק בעבודה מרוויח כפול ממך ומשלם חצי ממך על ההוצאות (כלומר יכול לחסוך פי 4 כל חודש). ואז אתה מטייל קצת באירופה ומבין שאפשר לקנות לחם שיפון מלא בחצי יורו , סלסת תותים (מוכרים אותם בסלסלאות עץ) ביורו וקילו עגבניות ב 20 סנט (תוצרת ישראל,זה הרג אותי לגמרי) , ואפשר ללמוד על חשבון המדינה, או לשכור דירה 3 חדרים ב 250 יורו כולל ארנונה. כנראה שאותם "שמאלנים עשירים ומפונקים" החליטו שמספיק להם לעבוד קשה ולא להגיע לשום השגים יחסית חבריהם בחול, אולי אפילו המחשבה הנוראית הזאת שלא בא להם למשכן את הכבד שלהם ל 30 שנה הבאות עבור דירת 3 חדרים בפרדס חנה (שעולה היום כבר 800,000 ש"ח ) עברה להם בראש. אולי אותם "שמלאנים עשירים" מפלצות האדם האלה יצליחו במלחמתם ויורידו את יוקר המחיה הזאת רחמנא לצלן ואז יהיה נעים פה.אני מפחדת לחשוב על מה אני אעשה עם כל הכסף שאני סוף סוף אצליח לחסוך, אולי אסתום את החורים בשיניים.בכלל מי רוצה שיהיה פה קל? קל זה משעמם, אנשים שקל להם קוראים ספרים, או יורדים לגינה ואם כל האנשים יקראו ספרים וישבו בגינות ויהיה להם טוב המדינה תתפרק! סבא שלי אמר לי לפני כמה ימים שאני מפונקת בגלל שאני לא מוכנה לגור עם בעלי, 3 ילדים(היפוטטים) ו 3 חתולים בדירת חדר בגודל של 30 מטר,הוא אמר שככה הוא גדל בגטו והוא יצא בסדר.

Buki Sruki

New member
באשכרה.

ןהקטע הוא שישראל רואה בעצמה מדינה מערבית מתקדמת. מתקדמת ברוורס אולי - יחסית למדינות המערב. ועכשיו - אסור למי שכן שפר עליו גורלו למחות ולהזדהות עם מי שקשה לו - רק כי יש לו כסף. אסור כאן למחות נגד הממשלה, אסור להגיד שקשה לך (אתה צריך לחיות כמו החלוצים - לסלול כבישים ולאכול חצץ. פחות מזה - אתה מפונק שלא רוצה לעבוד ורק רוצה לשחק מטקות בים), אסור לך להביע סולדריות עם מי שיש לו פחות ממך, אסור לתמוך באחרים - מי שנופל - בעייה שלו... זה כבר לא הקושי היום יומי של פרנסה, והחזקת הראש מעל המים. עכשיו זה גם אחרים שבאים שבכוח מנסים להוריד את הראש של המוחים מתחת למים - כדי שחלילה לא ישמעו מה שיש להם להגיד. כדי שחלילה לא יבינו עוד ועוד אנשים שהם לא לבד עפ המצוקה - אלא שבעצם זו מדינה שלמה שכורעת תחת נטל הקיום הכלכלי... אני תוהה - מי האנשים האלה שכל כך חשוב ודחוף להם להשתיק את המחאה הזאת? ממה הם כל כך פוחדים? מה יש להם להפסיד מהמחאה? (או יותר נכון - מה יש להם להרוויח מהשתקתה?...)

למעלה