רוצה להגיד לכם מה דעתי עליכם

אני אומר לך מי מנסה להשתיק את המחאה הזאת

לפני הכל אלו אנשים צרי עין. נניח שקניתי דירה לפני 4 שנים ב 400,000 שח והיום ערכה עלה ל 900,000 שח. אנשים באמת מאמינים שהם הרוויחו חצי מליון שקל. הם לא מבינים שכל עוד הם גרים בדירה ולא מכרו אותה הם לא הרוויחו כלום. או שאם הם מחליפים דירה ששווה 900,000 בדירה ששווה 1200,000 הם הוסיפו 300,000 שח מה שלפני 4 שנים היה מוסיף להם רק 150,000 או אפילו פחות מכך. אנשים כאלו לא רוצים שמחירי הדירות ירדו כי אז הם "יפסידו". הסוג הנוסף הוא אנשים שקנו עכשיו בעליות והם מבינים שאם המחירים ירדו הם יפסידו הרבה מאד כסף כשימכרו. לא אכפת להם שהם לקחו משכנתא ל 30 שנה וב 20 שנים הקרובות גם ככה הם לא יזוזו לאף מקום העיקר שהם לא יפסידו. הסוג השני שרוצים להוריד את המחאה אלו אנשים בעלי אינטרסים כלכלים ופוליטים. אני לא יודעת אם אתה יודע אבל בזמן מלחמת העולם השניה הנאצים הוסיפו למי השתיה פלאוריד. זה חומר שאחד התכונות שלו הם חוסר רצון להתנגד. אני לא צריכה לספר לך שבמדינת ישראל אחוז הוספת הפלאוריד למים היא הגדולה מכולם. (אם תשאל אותי למה אנשים התחילו להתנגד דווקא עכשיו אולי הסיבה נעוצה בכך שכולם שותים היום מים מנרלים או מים שעברו תהליך של טיהור :) ) . תראה כמה כיף לכל הביבי,אולמרט,ברק שקנו נכסים במקומות אסטרטגים במחירים זולים, עכשיו הם מוכרים אותם במחירים כפולים ומכופלים ומכניסים את הכסף היישר לכיס שלהם. מספיק להבין מפרשת הביביטורס אלו אינטרסים יש כאן. צד אחד מנהל מדינה, טס לחול, אוכל במקומות הכי טובים בעולם וישן במיטות הכי טובות בעולם והצד השני מקים עיתון ומשפיע על דעת הקהל, אם זה בעזרת כתבות שהוא רושם או פרסומות שהוא מחליט לשים בעיתון. נניח מתי ראית פרסומת לטחינה סעיד? או שוקולד מחמוד? מצד שני במרכז האם ראית גם פרסומת לשמן זית התנחלותית או מדבקה על החסה שהיא מגיעה מגוש קטיף כזה או אחר? מחזיקים את כולנו במכנה המשותף הנמוך ביותר.לא מראים לנו יותר מידי עוני וגם לא יותר מידי עושר. אני אתן לך דוגמא לאיך אני מוחה כל יום ואם אנשים היו מוחים כמוני המצב היה משתנה מאד מהר. מאז מהפכת האינטרנט אני קונה כמעט כל דבר דרך המחשב. סכיני גילוח, בשמים, בגדים , הנעלה. מחיר בושם יוקרתי מאד בארץ עולה 800 שח. המחיר בצרפת 150 שח + משלוח ומע"מ כדת וכדין במכס שילמתי 200 שח על הבושם. חיסכון של 75 אחוז במחיר. סכיני גילוח בארץ עולים 80+ לחבילה של 4 סכינים. בארצות הברית 12 סכינים של אותה החברה עולים 36 שח לאחר משלוח ומיסים( חפשו באי בי). חיסכון של מעל ל 50 אחוז. שמלת כלה בארץ לא יקרה במיוחד עולה 5500 שח את שלי הזמנתי בעלות של 1000. חיסכון של 80 אחוזים. וככה יש עוד ועוד דוגמאות. ככל שיהיו יותר אנשים שיתנגדו לגניבה הזאת של המדינה ככה נשלם פחות. אז יש דברים שאי אפשר לייבא וזה בעיקר מזון ולכן על הדברים האלו צריך להילחם בכל הכח.

naf86

New member
זה היכה בי חזק

כשעברתי לארה"ב. אני מסתכל על החיים שלי בישראל ותוהה איך הצלחתי בכלל לשרוד. זה אחד הסיבות שאני פעיל פה. נכון, אני מסודר במדינה מתקדמת, אבל עדיין יש לי משפחה וחברים בישראל שלא יודעים עד כמה הם פראיירים. זה מגוחך שמוצרים ישראליים יותר זולים בניו יורק מאשר בישראל. זה מגוחך שאני מרוויח פה כפול על אותה עבודה, אבל דברים יותר זולים.

אז יש חבורה של אנשים שאכפת להם מהמדינה הזאת

ואכפת להם ממחירי הדיור (שגבוהים בכל הארץ) וממחירי מוצרי היסוד (שדומים בכל הארץ) וממחירי הדלק (שמופקעים בכל הארץ) ומתנאי הרופאים (שיש בכל הארץ) והעובדים הסוציאלים (שאם כבר, הנגיעה שלהם היא דווקא לשכבות החלשות) והזיזו את התחת שלהם מהמזגן בבית הקפה לאוהל כדי לשפר את החיים של כולנו (כי הרי משאבת הדלק לא תבקש ממך לראות את הפתק ששמת בקלפי לפני שהיא תקבע את המחיר). ואת מתלוננת שהמיקום הגיאוגרפי של המחאה לא לרוחך? אז תקימי אוהל ביפו ותמחי בשם מצביעי הימין הנעשקים.

Buki Sruki

New member
היא גם התלוננה על ההצבעה שלהם בקלפי

(כאילו שהיא באמת יודעת מה הצביע כל אחד מהמוחאים), ועל המוצא שלו (כאילו שהיא יודעת מה מוצא הוריו של כל אחד מהמוחאים), ועל מצבו הסוציו-אקונומי של הוריו (כאילו שהיא יודעת מה מצבו הסוציו-אקונומי של הוריו של כל אחד מהמוחאים) הקיצר - היא מתעניינת רק בקליפה וכל מה שמסביב - והתוכן עצמו (המחאה ומה היא אומרת) מעניין אותה כקליפת השום. היא עסוקה רק באנשים עצמם - ולא במה בהם אומרים.

droriko

New member
ב-ו-ל-ש-י-ט

אם תיקחי את כל אחת מההפגנות שמנית תראי שהמפגינים פועלים אך ורק למען עצמם . לא תראי בהפגנה על מחירי הדל כאלה שאין להם אוטו כמו שלא תראי בהפגנת הרופאים כאלה שאין להם חלוקים לבנים . אני רוצה לשאול , כל ה"פעילים החברתיים" האלה שיושבים עכשיו ברוטשילד , כמה מהם היו בהפגנת הנכים שהיתה לפני כמה חודשים?

droriko

New member
שזה מצחיק

כי דאגה אך ורק לעצמך זאת חשיבה קפיטליסטית דווקא .

../images/Emo23.gif שים לב

יהודית אילני, אחת מהפעילות הבולטות של מחאת הדיור בשדרות רוטשילד בתל אביב, הנה חברה במפלגת בל"ד (של המחבלים: בשארה, זועבי, מח'ול..), הצטרפה לרשימה עירונית מקומית בת"א שמהללת את הג'יהאד ופעילה בכמה ארגונים ממשפחת NIF - הקרן לישראל חדשה (הקרן החדשה לישראל). מה המשותף לעיתון של נוני מוזס, אנשי NIF, מפלגת בל"ד? לא, לא נכון. לא מחאת הדיור ולא הקמת מאהל לחסרי בית בת"א. המשותף זה - השנאה לבנימין נתניהו, לממשלת הימין ולזהותה היהודית של המדינה. נוני מוזס דאג להקדיש לאירוע השמאל הקיצוני את העמוד הראשי בגיליון השבת של "ידיעות אחרונות" ולהעביר את המחאה בשידור ישיר ב - Ynet. יוזמת המחאה, דפני ליף, אמנם אינה מוכרת לציבור, אך בתפקידה כעורכת וידאו, היא חתומה בין השאר על סרטון של NIF שהוכן במסגרת המסע להכשרת נישואין אזרחיים. והדובדבן שבקצפת (שלא להזכיר את אנשי מפלגת חד"ש ששורצים בשטח) הנה עוכרת ישראל ידועה בשם יהודית אילני, שהוצגה כאחת שהחליפה 10 דירות לאחרונה. וכיכבה בשידור הישיר. מה שנוני מוזס ואנשיו לא מספרים לנו זה, שהאישה הזו הנה חברת מפלגת בל"ד והם עוד אומרים שזה בכלל לא קשור אל פוליטיקה .

goldy

New member
../images/Emo124.gifכל המחירים עולים כל הזמן../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

לא יתכן שאני אסכים לכך רק כי זה באופנה לשנוא את השמאל הקיצוני. גיברת; אני לא הולך להצביע שרון כי חמיצנע יתן את עזה לערבים. עזה לא מעניינת אותי, וגם "יציבות שילטונית" לא מעניינת אותי: אני רוצה להצליח לקנות במחירים שפויים, לפני שיועצי המס והמכשור הביתי שמחליף אספקה מבחוץ לא יעמדו בעומס! אין שום סיכוי שאוותר על המחאה *רק כי* אני שונא את ווינט!

אני לא חסיד של ביבי ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif|!

אני לא חסיד של ביבי ושל התוכניות שלו . אבל רואים בבירור ש-כל אנשי השמאל תפסו טרמפ על כל המצב וזה עוד בשיא החוצפה שלהם שהם אומרים שזה בכלל לא נושא פוליטי

goldy

New member
ככה זה שמאל חברתי

שמאל חברתי אומר ועושה בנושאי חברה.

אז אתה אומר לי שאתם צבועים

כי מצד אחד אמרתם שזה לא מחאה פוליטית - אבל מצד שני - אתם זורקים קופסאות קוטג' ------------------ על בניין הליכוד ברחוב קינג ג'ורג' , אתם מרביצים לפעילי ימין - בעוד שאתם מניפים דגלים של מיצעד הגאווה ושל מיפלגות השמאל אתם מפגינים במרכז תל אביב ולא בדרום תל אביב .
להקיא עליכם כמה שאתם צבועים שקרנים - מחפשים רק ללקק תחת לפוליטיקה אז אני מבין שאתם צבועים יותר מכל דבר אחר

goldy

New member
1. אני ימיני ביטחוני ושמאלני חברתי

2. מעולם לא הייתי ת"אי ואין לי שום קשר לת"א. 3. לזרוק אוכל זה משהו שהתנגדתי לו מאז ומעולם. 4. אני נגד אלימות (רק כי אני זה שנענש, לרבות כשיש לי את החוצפה להגן על עצמי).

naf86

New member
זה פוליטי ולא פוליטי

זה עניין שנוגע לכולם, אז מן הסתם כולם מאשימים את הממשלה הנוכחית כי הם אחראים לתקון המצב. מי שתומך בממשלה הנוכחית מאשים את הממשלה הקודמת, כי זה לא יכול להיות הוד מעלתו נתניהו. כולם מאשימים את כולם והעם הוא זה שסובל.

בהתחלה אמרו שזה לא פוליטי ../images/Emo254.gif

עכשיו שהם צברו כוח - אז ההפגנות הם כן פוליטיות

Buki Sruki

New member
שוב - צדק חברתי וכלכלי -

הוא תמיד פוליטי - כי הוא תפיסה פוליטית. רק שמסתבר שהשמאל פה רחב ממה שאתה חושב - והוא בהחלט כולל גם אנשים עם תפיסה "ימנית" בהקשר של יו"ש. (וגם זה - שוב: אין שום קשר לימין ושמאל - כי עובדתית רק הימין והשמאל הקיצונים תומכים בסיפוח וכל היתר - ימין ושמאל - לא. כל מה שצריך זה להקשיב לראשי המפלגות ולהבין שאין שום חלוקה ברורה בין ימין ושמאל בעניין יו"ש - וגם אין סיבה שתהיה...)

למעלה