כן
אני גיליתי שדווקא אנשים שבאים מרקע סוציואקונומי גבוה מבינים עד כמה רע פה. דליה מירוחם לא ביקרה אף פעם בדנמארק והיא בטוחה שכל העולם גר בדיוק כמוה, אפילו פעם היא שמעה שבאפריקה אנשים רעבים ללחם והיא אומנם משלמת על לחם 10 שקל אבל היי לפחות יש לה לחם, לכן חיה טובים. נכון שמי שמרוויח הרבה כסף חי יחסית טוב . (יכול לשכור או לקנות דירה קטנה, טס מידי פעם לחול, הולך לבריכה) , אבל אותם אנשים שמרוויחים וטסים לחו"ל מגיעים לארצות מתקדמות ואז הם מבינים מה מעמדם האמיתי וכמה חייהם היו טובים יותר אם המדינה הייתה מאמצת רעיונות מעבר לים ומיישמת אותם כאן. האמת שזה די כואב לדעת שחבר שלך בארצות הברית עם אותה ההשכלה וותק בעבודה מרוויח כפול ממך ומשלם חצי ממך על ההוצאות (כלומר יכול לחסוך פי 4 כל חודש). ואז אתה מטייל קצת באירופה ומבין שאפשר לקנות לחם שיפון מלא בחצי יורו , סלסת תותים (מוכרים אותם בסלסלאות עץ) ביורו וקילו עגבניות ב 20 סנט (תוצרת ישראל,זה הרג אותי לגמרי) , ואפשר ללמוד על חשבון המדינה, או לשכור דירה 3 חדרים ב 250 יורו כולל ארנונה. כנראה שאותם "שמאלנים עשירים ומפונקים" החליטו שמספיק להם לעבוד קשה ולא להגיע לשום השגים יחסית חבריהם בחול, אולי אפילו המחשבה הנוראית הזאת שלא בא להם למשכן את הכבד שלהם ל 30 שנה הבאות עבור דירת 3 חדרים בפרדס חנה (שעולה היום כבר 800,000 ש"ח ) עברה להם בראש. אולי אותם "שמלאנים עשירים" מפלצות האדם האלה יצליחו במלחמתם ויורידו את יוקר המחיה הזאת רחמנא לצלן ואז יהיה נעים פה.אני מפחדת לחשוב על מה אני אעשה עם כל הכסף שאני סוף סוף אצליח לחסוך, אולי אסתום את החורים בשיניים.בכלל מי רוצה שיהיה פה קל? קל זה משעמם, אנשים שקל להם קוראים ספרים, או יורדים לגינה ואם כל האנשים יקראו ספרים וישבו בגינות ויהיה להם טוב המדינה תתפרק! סבא שלי אמר לי לפני כמה ימים שאני מפונקת בגלל שאני לא מוכנה לגור עם בעלי, 3 ילדים(היפוטטים) ו 3 חתולים בדירת חדר בגודל של 30 מטר,הוא אמר שככה הוא גדל בגטו והוא יצא בסדר.