המחלקה הטיפולית

• פותח הנושא 2eye
  • פורסם בתאריך

2eye

New member
../images/Emo193.gif המחלקה הטיפולית ../images/Emo193.gif

או במילים אחרות "בעיות ברכיבה"... למי שלא מכיר את הפינה, כאן, אני (ושירלי - שבוע הבא
) מעלה (מעלים
) בעיה מרכזית ברכיבה, ואתם מוזמנים לתת רעיונות לפתור אותה. כמובן שאתם מוזמנים גם להעלות בעיות משלכם.
אז ככה: הבעיה שרציתי לעלות היא כתפיים-קדימה: בד"כ הרוכב לא מרגיש שהכתפיים שלא נסגרות, או בטוח שהוא לא סוגר כתפיים, ולפעמים אפילו לא מודע. כאשר הכפתיים סגורות קימה, מקשה על היכולת להחזיר את הסוס, ולפעמים אפילו מלחיץ את הסוס. בנוסף לזה שזה גורם לישיבה שלך להיות פחות טוב, משמע, אי נוחות של הסוס, מה שגורם בעיות.
יש לכם רעיונות איך להתגבר על הנטייה של לסגור כתפיים פנימה?

MC sApiR

New member
ואי..זה כל הזמן קורה לי..=\

שבוע שעבר ברכיבה (בדנו על עבודה על המתג וכל זה..) וכל הזמן כאילו באתי אליה עם הכתפיים והגב.. אז המדריכה אמרה לי לנסות לעגל אותה ואז שהיא תבוא על המתג (לעשות את זה בלי ארכובות)ואז זה עזר לי,זתומרת לפי דעתי שאתה רוכב בלי ארכובות זה נותן לך יציבות ואתה לא בא קדימה עם הכתפיים\גוף. קצת חפרתי לא?
..לא נראה לי שכתבתי מובן..אבל בקטנה..

LordHorse

New member
אמ.

נראה אם הבנתי נכון. אני (וגם המדריכה שלי
) סבלנו מזה בהתחלה,אני אם הזמן למדתי לפתח את השרירים בשכמות,ואני כבר פחות סובלת מזה,אבל לפעמים כשזה קורה אז אני שמה את שוט או משהו ארוך ודק מאחורי הגב,ומביאה את המרפקים מאחורי זה ואז זה מעגל טיפה את הגב ומיישר אותי,ברכיבה זה קשה(כי צריך לתפוס את המושכות),אבל כדי להתיישר צריך לסבול

stary1

New member
אוי, בעיה מעצבנת..

קיימת אצל המון רוכבים ומאוד קשה לטיפול.. אני אישית מתמודדת איתה ממש בתקופה זו, כלומר..אני מאמנת את אלינור ויש לה את הבעיה הזו. עיקר הבעיה היא שהרוכב מאוד מתקשה להבחין בה. גם כשהוא מודע לנוכחותה הוא מאוד מתקשה לשים לב מתי הכתפיים שלו סגורות\נעולות. אני אישית עובדת עליה בצורה די פרמיטיבית אני מניחה. בתחילת כל רכיבה אני עושה לאלינור לונג' כשהיא רוכבת על הסוס. מה בעצם אנחנו מפיקות מזה?! [או יותר נכון היא..] מבט מאוד צמוד, בעיקר.. באופן הזה כל הרכיבה מתחילה ממבט סוקר ותיקון בעיות שעלולות לצוץ בהמשך הרכיבה. אני נותנת לה כמה סיבובי הליכה להתחבר לסיטואציה ולסוס להכנס קצת למסגרת עבודה. אח"כ מבקשת ממנה לקחת את המושכות ונותנת לה להכנס לרכיבה עצמה, ואז פשוט מתחילה לתקן את הבעיות שלה תוך נתינת צ'אנס לתיקון בעצמה. כמו כן אני אוהבת לצרוח עליה בזמן הצפיה "אלינור, כתפיים!!!" או "בייקון" (אבל זה כבר משהו בינינו
). אין ממש מה לעשות, צריך ללמוד לשים לב לזה כל הזמן ולתקן את עצמך כל הזמן...מתרגלים בסופו של דבר

קקע!! רשמתי תגובה וזה נמחקקק

אז שוב: אני לא מסכימה איתך על זה שזאת בעיה קשה מאוד לטיפול. אני לא חושבת שזאת בעיה קשה יותר לטיפול מאשר עקבים למטה או מבט נמוך. כשאר הבעיה הנ"ל, גם זאת בעיה זו נפתרת בעזרת וע"י עקביות. צריך פשוט לשים לב לבעיה ולהקפיד לתקן אותה. אם הרוכב עצמו לא מזהה את הבעיה ולא מרגיש בה בזמן רכיבה תמיד אפשר לבקש מהמאמן (שלדעתי זו חובתו ותפקידו להעיר לנו על זה בכל מקרה) או חבר/מישהו שרואה אותנו רוכבים ויכול לזהות את הבעיה כמובן, להעיר בכל פעם שהכתפיים נסגרות. אני למשל פעם הייתי רוכבת נורא סגור וזה כמובן היה משפיע על הרכיבה, ואז ראיתי תמונות שלי רוכבת ופתאום קלטתי את זה והקפדתי על זה נורא בזמן רכיבה, עד כדי כך שמאמן אחד שרכבתי אצלו חד פעמי (לצערי) העיר לי על זה וביקש ממני לסגור מעט את הרווח, ז"א לא לפתוח את הכתפיים ע"י דחיפת החזה קדימה, שזו אגב גם בעיה שנוצרת בעיקבות נסיון לפתור את הבעיה הראשונה שהיא כתפיים סגורות מידי. יש אנשים שאומרים שצריך לפתוח את הכתפיים ע"י דחיפת החזה קדימה. בהתחלה זה יכול להיות פתרון לא רע, אבל עם הזמן כאשר הרוכב מתיישר כבר, יש לו נטיה להמשיך לדחוף את החזה קדימה ואז הוא שוב 'מתעקם'. בגלל זה- זה לא תמיד פתרון, או יותר נכון להגיד, ניסוח נכון. לאט לאט ועם תשומת לב נכונה של המאמן והרגשה של הרוכב הבעיה נפתרת פחות או יותר, וכמובן שתמיד יש לה נטיה לחזור אבל באופן כללי ברגע שהרוכב מבחין ומרגיש את הבעיה בזמן רכיבה היא נעלמת. אז לסיכום, אני מנסה להגיד שזאת לא בעיה קשה יותר לטיפול מרב שאר הבעיות ברכיבה וכמובן שזה תלוי בכל אחד ואחד.

כשאר הבעיה=כשאר הבעיות..

אגב, יש כאלה ששמים שוט מאחורי הגב ומכניסים אותו כזה בין הידיים כאילו..בין המרפקים ומאחרי הגב... קשה לי להסביר איך אז סתכלי בציור המושקע
|שמאלה| חחחח יצא גרוע, אם לא הבנת תגידי אני אנסה להסביר.. זאת גם שיטה..כואבת, ועובדת על אותו עיקרון של דחיפת החזה קדימה..

fliperit

New member
זה גם מה שאני הצעת למי שלא הבין...

סחטיין על התמונה..אני התעצלתי

stary1

New member
?

לא אמרתי שהיא יותר קשה מצ'ארלי או מבעיות אחרות. היא פשוט קשה.. לשים לב לצ'ארלי או עקבים גבוהים זה יותר קל מאשר לכתפיים נעולות, במיוחד לרוכבים מתחילים.

לא אמרתי

שאמרת שהיא יותר קשה מבעיות אחרות..זאת לא הייתה הנקודה.. מה שאמרתי זה שזאת לא בעיה קשה כ"כ לטיפול, ואני לא מסכימה איתך שזאת בעיה שקשה יותר לשים לב אליה מבעיות אחרות...עובדה שתראי לא פחות רוכבים עם צ'ארלי או עקבים גבוהים מאשר עם כתפיים סגורות..

stary1

New member
הממ

צ'ארלי ועקבים גבוהים זו בדר"כ בעיה יותר נפוצה לא בגלל שיותר קשה לטפל בה, אלא כי היא פשוט יותר נפוצה
הבעיה העיקרית עם כתפיים ננעלות היא שזו בעיה שמתחילה הרבה לפני ומחוץ לרכיבה. אנשים שנועלים כתפיים עושים את זה גם בהליכה ובחיי היומיום שלהם ובגלל זה כדי להתרגל לפתוח אותן הם צריכים לעשות את זה כל הזמן ולא רק ברכיבה.

2eye

New member
אני חצי עיוור גמככה ../images/Emo67.gif

אז לא ישנה משהו XD

stary1

New member
כן, פשוט את הוספת:

"עובדה שתראי לא פחות רוכבים עם צ'ארלי או עקבים גבוהים מאשר עם כתפיים סגורות.." ולזה התייחסתי..

fliperit

New member
כן...פתרון יצירתי...

שאי אפשר כ"כ לעבוד ממש בזמן שעושים אותו...אבל אפשר לעשות אותו בלונג', ואז הוא לא מסוכן. לקחת קל ולשים אותו מאחורי הגב של הרוכב, והמרפקם מסביבו...קשה להסביר את זה ממש בטקסט..אם תרצו אני אשים תמונה..

שירלי317

New member
../images/Emo122.gifמוכר לי יותר מדי טוב..

המצב אצלי השתפר למרות שאני כבר לא יודעת כי רק אתמול רכבתי פעם ראשונה אחרי חודש וחצי בערך שלא עליתי על סוס, וזה עוד היה טיול.. אבל עד שקים נפצעה המצב אצלי די השתפר בעיקר בזכות משמעת עצמית ולא יותר מזה, כשהמדריכה כל השעור צועקת עלי לפתוח כתפיים, להבליט חזה
או "כתום"
חיחי זה בעיקר משמעת עצמית ולחזק את השרירי כתפיים-שכמות-גב בלי קשר לרכיבה, בתרגילים שונים ומשונים.. ואחרי זה ליישם את זה ברכיבה, מה שגם מחזק.. בשבילי זה יותר קשה לתיקון מאשר צ'ארלי או משו כזה.. כי זה פשוט כי הגב שלי חלש ויש לי גמישות יתר ואפילו עקמת קלה.. אני חושבת שברגע שפותחים את הכתפיים זה משפר הכל בישיבה, כי אז מזדקפים יותר, הגב ישר יותר, והרגליים בפוזיציה נכונה יותר, זה כמו שמישהו מושך אותך למעלה פשוט, זה מאריך את הגוף ומשנה הכל. =] מנסה לחשוב על בעיה לשבוע הבא =] כולם מוזמנים כמובן להעלות בעיות נוספות משלהם פה..

shirli0811

New member
:|||

ממ.... אני בד"כ [נראה לי] עם כתפיים בסדר, אבל בתחרויותת
קורה לי תמיד כשאני בלחץ.. אני תמיד לא שמה לב לזה במקצה ואז כשאני רואה את התמונות אני פשוט נגעלת מהישיבה שליי :||||| אבבל בכל זאת הבעיה הזאאת לדעתי הרבה יותר קל לתקן אותה מבעיות רגליים [להוריד עקבים, למתוח רגליים וכו'] למרות שלתקן כל בעיה זה קל כל עוד מתייחסים אליהה ;]]] שבוע טוב :]]

למעלה