סאדיזם קדוש

../images/Emo197.gif../images/Emo157.gifסאדיזם קדוש

לפי מה שהבנתי מהסיפורים של הילד שלי,השבת קוראים פרשת וארא. (או פרשה לפניה-אחריה,אל תכנסו איתי לקטנות )ואני מתפוצץ מלשמוע את בן השלוש 'עגול העיניים וזך המבט', מתאר בהתלהבות רבה, את כל העינויים שעברו על המצרים בעשרת המכות. כל כך התרגלנו לזה ,אבל כשחושבים על מה שמלמדים אותם שם, זה מטורף. חטפתי הלם כשקלטתי, שהסיפור של כיבוש הארץ הוא פשוט שואה ! באו לארץ והרגו את כולם בגלל שהם 'טמאים', מה זה אם לא תורת הגזע ? יש לי בעיה להעריך את כל החסד שיש בציבור החרדי, בגלל שמבחינתם ליהודים צריך לעזור, אבל למי שלא יהודי מותר מהתורה אפילו לגנוב. שלא לדבר על זרע עמלק שצריך להרוג . הדה הומניזציה הזאת הופכת את החסד לעוד מצוה מהתורה, ולא לטוב לב אנושי אמיתי. כמובן שעדיין יש הערכה לכל מעשה טוב, התיחסתי למה שמפריע לי.

answers2

New member
"באו לארץ והרגו את כולם בגלל שהם 'טמאים'"

אז זהו שלא. לא הרגו את כולם. צוו על זה, אך לא עשו.

עץ שתול

New member
לא הרגו את כולם אבל את רובם כן

וגם את אלה שלא הרגו - "ויהי למס עובד"!

עץ שתול

New member
חשבתי שאדם אינטלקטואל כמוך

לפני שהוא נכנס לויכוח הוא לפחות הספיק קצת ללמוד ולהכיר את הנושא. לצערי מתברר שלא. אם אתה באמת רוצה שאני אלמד אותך תנ"ך תחתום קודם הוראת קבע

answers2

New member
מי אינטלקטואל?

ומי נכנס לויכוח? שאלתי מאיפה אתה יודע משהו. זה הכל. לא רוצה, אל תגלה.

rachel437

New member
לֹא הִשְׁאַרְנוּ, שָׂרִיד.

וַיֹּאמֶר יְהוָה, אֵלַי, רְאֵה הַחִלֹּתִי תֵּת לְפָנֶיךָ, אֶת-סִיחֹן וְאֶת-אַרְצוֹ; הָחֵל רָשׁ, לָרֶשֶׁת אֶת-אַרְצוֹ. לב וַיֵּצֵא סִיחֹן לִקְרָאתֵנוּ הוּא וְכָל-עַמּוֹ, לַמִּלְחָמָה--יָהְצָה. לג וַיִּתְּנֵהוּ יְהוָה אֱלֹהֵינוּ, לְפָנֵינוּ; וַנַּךְ אֹתוֹ וְאֶת-בָּנָו, וְאֶת-כָּל-עַמּוֹ. לד וַנִּלְכֹּד אֶת-כָּל-עָרָיו, בָּעֵת הַהִוא, וַנַּחֲרֵם אֶת-כָּל-עִיר מְתִם, וְהַנָּשִׁים וְהַטָּף: לֹא הִשְׁאַרְנוּ, שָׂרִיד. לה רַק הַבְּהֵמָה, בָּזַזְנוּ לָנוּ, וּשְׁלַל הֶעָרִים, אֲשֶׁר לָכָדְנוּ. מהעיר יריחו לא נשאר שריד חוץ מרחב ומשפחתה כמו כן מעי, .ועוד כמה ערים שהשמידו, כולל נשים וילדים.

answers2

New member
נכון מאוד

אבל הכותב טען שכל יושבי הארץ הושמדו, ולזה חיפשתי תימוכין.

senhadrin

New member
"ויהי למס עובד"!

זה היה מרצונם החופשי להשאר ולעבוד בארץ

עץ שתול

New member
לא בדיוק

א. כתוב מפורש שזה היה בגלל שהם גברו על ישראל, ואלוהים באמת כעס על ישראל על מה שהם לא נכנסו בהם בכל זאת כי הם היו צריכים לסמוך ולבטוח על עזרתו. ב. הברירה של הגוים שנשארו היתה, או למות או להפוך לעבדים, אז ברור שהם העדיפו את האפשרות השניה.

nini132

New member
בא עם כובש

נותן לך ג` אפשרויות: מוות/גלות/עבדות... מי שבחר עבדות, זה מרצונו החופשי?

senhadrin

New member
גם זה לא נכון

כי טומאה מדובר רק ביהודי ולא בגוי רואים שאתו אדם בור כי יהושע נצתווה קודם לעשות שלום ,ולבקש יפה לעזוב את הארץ,ואם הם לא ירצו מרצונם ,אז יש היתר למלחמה להלחם עבור אדמת הקודש

answers2

New member
ברור שזה לא קשור לטומאה

אבל המקדתי במסר העיקרי של דבריו.

answers2

New member
חשבתי שאדם אינטלקטואל שכמוך

לפני שהוא נכנס לויכוח הוא לפחות הספיק קצת ללמוד ולהכיר את הנושא. לצערי מתברר שלא. אם אתה באמת רוצה שאני אלמד אותך תנ"ך תחתום קודם הוראת קבע

למעלה