זה לא משנה
כמה תירוצים ודמגוגיות תמצא לעצמך, היהדות מתייחסת בצורה גזענית לגויים, כלומר, יהדות = גזענות אין קשר בין חוקים של ממסד לחוקים של דת, כיוון שדת נותן חוקים הקשורים בבני האדם, בשביל עצמם, ובינם ובין עצמם, אם אתה אומר שיש משהו שהוא טוב ליהודי, ולא טוב לגוי, זאת אומרת שאתה מפלה בין בני אדם על רקע מוצאם זהו ההסבר התיאורתי, ובפועל אני יכול להגיד לך שראיתי איך אנשים דתיים מדברים על גויים (בזמן הצבא ובטיולים בעולם) זה פשוט בושה,מדברים עליהם ואליהם כאילו הם פחות מבני אדם, לא רוצים לדבר איתם, לא רוצים שהילדים שלהם יסתובבו לידם, פוחדים לגעת בהם בטעות, מדהים איך הדת הכי נרדפת בעולם נהפכה (או שתמיד היתה) כל כך גזענית. דרך אגב מה שאמרת מקודם לגבי החוק באמריקה שהוא שונה לגבי מהגרים, אין קשר בין זה ולבין הדת, זה סתם עוד תירוץ בשביל עצמך כדי שתוכל להמשיך להגיד שהחינוך שקיבלת הוא בסדר, למרות שהוא לא, תנסה לחשוב על זה קצת, אני לא מבין מה הבעיה שלך להגיד שוואלה, אולי אתם צודקים. אני יודע שאתה חושב שבגלל שאתה יהודי אז אתה יותר טוב או משהו כזה (עכשיו אתה תגיד לי:"לא יותר טוב אבל שונה" - זה אותו דבר) אבל אתה בסך הכל עוד בן אדם שנמצא על הכוחב הזה כמו כל שאר בני האדם.