שלום לגלעד שליט מכורדיסטאן

אתה ועדת חקירה של איש אחד?

לתומי חשבתי שמלחמת לבנון השניה התחילה בעקבות הפגיעה בסיור של צה"ל על גדר הגבול עם לבנון. השמאל בטח כפה על צה"ל גם את מבצע עופרת יצוקה. ואני שם לב שעברת להיות ימני לרגע- יש משהו שלא משתנה בעמדות שלך, מלבד התמיכה בשחרור מחבלים ורק שחרור מחבלים תמורת גלעד שליט?

המתוק26

New member
יש לי חוש ריח מפותח,לשלטונות מסריחים

וזה בדיוק מה שהרחתי,שנפתחה מלחמת לבנון השניה בהפתעה כול כך גדולה ,בזמן שהיתה צריכה להתחיל הרבה יותר קודם,ובתכנון והכנה טובים יותר,אותו הסיפור עם עופרת יצוקה,שיחרור שליט הוא אכן הנושא הכי חשוב בעיני, מלבד שמירה על ביטחון ישראל,שהוא הנושא ההחשוב ממנו,בנסיבות של היום,ניתן להגיע לעיסקת שבויים שלא תסכן את עם ישראל, יותר מהסיכון הנמוך לפיגועים, בו הוא נמצא בכול מקרה היום. ,ואכן לא צריך להיות חוקר גדול,בשביל להגיע למסקנות נכונות של ועדת חקירה,הכול גלוי לעין כול דחפין.

חוכמה גדולה

אם אני הייתי כורדי שגר בשבדיה גם אני הייתי בעד העיסקה. מה אכפת לי שייהרגו אחר כך עשרות או מאות חפים מפשע. העיקר שיגידו עליי שאני הומאני ואקבל פרסומת, כמו כל האומנים ה"מתגייסים". חוץ מזה, התמיכה של הכורדי הזה בעיסקה מזכירה לי בדיחה: דייג כורדי שעלה לארץ תפס פעם דג זהב מול נמל אשדוד. הדייג מסתכל עליו וחושב מה לעשות איתו כשפתאום הדג מדבר: "תשמע מר דייג. אני לא דג רגיל. אני דג משאלות. אם תשחרר אותי אתה יכול לבקש ממני משאלה אחת. מה שתרצה". הדייג מתאושש מההלם אחרי כמה שניות ואומר לו: "תשמע, יש לי כל מה שאני צריך פה, אבל בלילות אני מתגעגע לפעמים לכורדיסטאן. אני רוצה שתבנה לי גשר ישיר מפה לכורדיסטאן עם מנורות בכל הדרך, שאם אני מתגעגע הבייה אני אוכל ללכת בו לכורדיסטאן, להירגע ולחזור". הדג נרתע ואומר לו: "תשמע, אני מבין אותך, אבל זה קצת יותר מדי. תחשוב, מפה לכורדיסטאן זה גשר ממש גדול. צריך המון עובדים בשביל זה. וזה יכול להפריע למטוסים בדרך. זה כמעט בלתי אפשרי. ותחשוב גם כמה חשמל צריך בשביל מנורות לכל הדרך. לא חבל על כל החשמל? תבקש משהו אחר. מה שאתה רוצה". הדייג מהנהן בראש להסכמה, חושב קצת, ואז אומר לו: "אז אני רוצה שהבן שלי יגיע יום אחד לאוניברסיטה". הדג מסתכל עליו ואז משפיל את מבטו ואומר לו בשקט: "כמה מנורות אמרת שאתה רוצה על הגשר?".

למעלה