IDAN1815

New member
עונה

1. מה אתה אוהב בערבים/יהודים? (הבהרה: אם במידה אתה יהודי, אתה יכול לכתוב גם מה אתה אוהב בעם היהודי וגם בעם הערבי, כנ"ל לערבים, מקווה שכולם מבינים) * אצל הערבים: משפחתיות, כוח רצון , מסורת, האמונה והדת. * אצל היהודים: המשפחיות, אהבת המולדת, הצבא, צורת השלטון, הבחורות .. 2. מה הייתם רוצים שישתנה אצל ערבים/יהודים..(כאן מומלץ לכתוב בפרט ביקורת עצמית) * אצל היהודים: דעות קיצוניות מדיי כלפיי הערבים, אגואיסטיות , הנוער ה"ערסי" שנהיה לנו במדינה, אלימות... * אצל הערבים: ארגוני טרור למיניהם (ותמיכת האזרחים בארגונים אלה) , לנסות להבין קצת את הצד השני, אגואיסטיות, אלימות, פיגועים.... 3. מה המשותף לערבים וליהודים ומה השונה לדעתכם? בני דודים בכל זאת, לא? אמורים להיות משפחה. יש הרבה במשותף עוד מאלפי שנים אחורה.. השפה קצת דומה, יש דמיון בדת , למשל יום כיפור וצום הרמאדאן - שניהם נערכים פחות או יותר מאותה סיבה. (הורדת הקוראן לערבים , ואצל היהודים לוחות הברית ) 4. מה המאכל האהוב עליכם אצל הערבים/יהודים? אוהב את כל הפיתות של הערבים , הגדולות האלה . הייתי בכפר דרוזי בעבר היה שם גם אחלה אוכל.

mike00

New member
וואו איזה חפירה דפקתי..ועוד ב-5 וחצי בבוקר../images/Emo9.gif

1. אוהב אצל ערבים-אוכל,משפחתיות,דברים קטנים בתרבות[נרגילה קלאב
],עממיות ופשטות,הכנסת אורחים. אוהב אצל יהודים[בישראל]-מסורת,תרבות וחגים,עממיות ופשטות[לא בשיינקין ורמת אביב
],פתיחות,בטחון עצמי,יכולת להסתדר בכל מקום,יכולת להתחבר ברגעים קשים. 2. שינוי אצל ערבים[ישראלים]-ענייני כבוד[במיוחד אלימות בגלל כבוד המשפחה],אלימות נוער,רגשות נחיתות,חתירה תחת המדינה ואזרחיה היהודים,הצדקה והבנה כלפי ארגוני טרור,כיבוד חוקים בסיסיים[בניה בלי אישורים,תשלומי מיסים],הדבקות ל"עיסוקים של ערבים"[בנייה,חקלאות,שווקים.....שישתלבו במגזר העסקי בצורה יותר מגוונת....ואני מדבר על הרוב לא על המיעוט],השתתפות בשירות לאומי,ערסים,פתרון בעיות "פנימיות"[של הקהילה]דרך הגופים שאמורים לטפל בהן ולא בצורה עצמאית או דרך ראשי המגזר והשייחים,שימוש בחופש הביטוי לא רק נגד היהודים אלא גם נגד ראשי המגזר והמנהיגים שלהם[כשצריך]... שינוי אצל יהודים[ישראלים]-כיבוד החוק,תחושת רדיפה,קבלה של השונה,ערסים,שלא יפדחו אותנו בחו"ל[שלא יפרקו ברזים במלונות
],יותר סבלנות בכבישים ובכלל,שייצאו לרחובות כשדופקים אותם[ממשלה או חברות עסקיות גדולות],אלימות נוער,כפייה דתית,ייצוג שלנו בחו"ל על ידי ההנהגה. 3. משותף-אבא[אברהם אבינו
],חמי מזג,משפחתיים,חברותיים,בעלי כבוד,שורדים,אלימים[ברמות וסיטואציות שונות],בעלי מסורת,אוהבי הארץ[כל אחד מסיבותיו הוא],עקשנים. שונה-כל השאר. 4. ערבים-חומוס פול. יהודים-חמין. בקשר ל-4,המטבחי היהודי הוא די מעפן,את האוכל המזרחי אני מחשיב כאוכל ערבי מכיוון שהגיע מארצות ערב.. האוכל היהודי תאכלס הוא,מרק עוף,חמין,גפילטע[בעעעע],קרישה,דג מלוח,חזרת[מין סחוג אשכנזי עלוב],קריפלך וקניידלך[איזה שמות אשכנזים
],בלינצ'ס.

Nitay112

New member
יש לך בעיות עם אשכנזים?!? ../images/Emo46.gif

יש לנו אחלה אוכל!! (ולא גפילטע)
אני אעלה את שלי מאוחר יותר..........

למעלה