בוקר טוב כורדישראל

../images/Emo198.gif../images/Emo42.gifבוקר טוב כורדישראל../images/Emo42.gif../images/Emo198.gif

۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞ ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼
בוקר חורף נעים וטוב לכם
שלום לחברים ותיקים ושלום לכל החברים החדשים שהצתרפו אלינו לפורום
ברוכים הבאים
נשמח אם תשארו איתנו אין צורך ברישום חובה כן לרשום ולהתכתב בפורום כל מה שתעלו לפורום מבורך אם זה קשור ליהדות כורדיסטאן או כל דבר אחר,בכייף נקרא ונגיב - כמו שאומרים תזרמו עם הרוח סופות ברקים ורעמים פקדו את ישראל גשם גשם - עוד שבועיים שלושה במושבים יתחילו לחגוג על הצמחים הנהדרים שיצמחו להם בשדות שאיתם מכינים תבשילים נהדים מהמטבח הכורדי,כבר מריחים את אדי התבשילים והתבלינים למה אנחנו מצפים פטריות יער ושדה , קראדי נואה בעברית לוף , עקוב , חובזה , סלק בר , אם יש לכם מתכונים טובים בבקשה תעלו לפורום הודעה מאחרי הקלעים
הפורום קיבל קופלימנטים חיוביים ממנהלת הפורומים תרבות ואומנות
נמשיך במסורת וביחד נטפס - כורדים והרים הולך ביחד ,הטורקים מכנים את הכורדים "אנשי ההרים" שיהיה לכולם המשלך יום חורפי וכמה שיותר גשם הרי זה מבורך ואם נתגבר על המכשולים צפויה הפתעה בפורום - רמז קטן - צבע אדום אוהבת אותכם עמנואלה
 
../images/Emo198.gifקראדי נאווה - בעברית לוף - הכרות

۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞ ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼ ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ עליו הירוקים הגדולים של הלוף הארצישראלי נחשבים מאכל שמגביר את התאווה. יהודי כורדיסטאן קוראים לו קראדי נאווה. בישול עלי הלוף הוא תהליך ארוך. יש להרתיח אותם במים כמה פעמים, שכן בלוף יש גבישים שמעקצצים את הלשון ויש להיפטר מהם. לאחר הבישול טעמו מזכיר את התרד והגבר שאוכל ממנו מצטיין בתאווה מוגברת (לא רק לאוכל). סוג במשפחת הלופיים, ובו 12 מיני גיאופיטים. העלים מגיחים לאחר הגשם כשהם מגולגלים כפיגיון, ועם היפתחם, הטרף שלהם דומה לחץ. העלים יוצאים מתוך פקעת חד-שנתית, דמוית דיסקוס, ופחוסה בעיקר בצידה הבסיסי, שם נותרים שרידי הפקעות הישנות סגולות רפואיות הפאלחים ובני עדות ישראל שעלו ארצה מארצות ערב, ( הכוונה עלינו הכורדים - משתמשים בלוף הגדל בר, והם מתקינים מעליו ומפקעותיו מאכלים רבים. כמו כן הוא משמש ברפואה העממית שלהם כתרופה לשיעול המלווה בליחה, לטחורים, לתולעים בבטן, לעצירות בדרכי השתן ולפצעונים בעור
 
../images/Emo198.gifמתכון קראדי מהמטבח הכורדי../images/Emo238.gif

☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼ ۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞
۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞ תבשיל עלי לוף קראדי נואה ארץישראלי, בנוסח יהודי כורדיסטאן
זהירות: עלי הלוף מכילים חומר בשם אוקסלט הסידן שעלול להיות רעיל! יש לבשל את העלים במשך כמה שעות על מנת לנטרל את החומר.
הכורדים קוראים ללוף: נואה, נווא וגם קראדי
. 1/2 ק"ג עלי לוף 2 בצלים גדולים 3/4 כוס שמן לימון או מלח לימון מעט מלח קוצצים את עלי הלוף השטופים לרצועות. מעבירים את הרצועות למסננת ושוטפים היטב. לשטוף היטב את הידיים לאחר קיצוץ העלים! מקלפים וקוצצים גס, את הבצלים. בסיר, מחממים את השמן ומשחימים מעט את הבצל הקצוץ. מוסיפים מים עד ל-3/4 מגובה הסיר. ממליחים וסוחטים לימון שלם למים (יש המשתמשים במלח לימון) מביאים לרתיחה ומוסיפים את עלי הלוף הקצוצים. מבשלים כשלוש שעות (3 שעות!) עך אש בינונית. אחרי שלוש שעות ממשיכים לבשל עוד כשעה על אש נמוכה. בזמן הבישול לשים לב שיש מספיק מים - לא פחות מרבע גובה הסיר. אם חסרים מים מוסיפים מים רותחים. מגישים על אורז לבן. יש המוסיפים ללוף בתחילת הבישול, קוביות בשר בקר קטנות.
הצעות הגשה צלחת קראדי ולנגב עם פיתה כורדית ' לחמה דקיקה דוקא רטוב צלחת קארדי בתוספת אורז לבן אפשר לבשל את הקראדי המבושל עם אורז לבן שיוצא מעדן נפלא והכי הכימ מומלץ 20 דק' אחרונות של בישול הקראדי לזרוק קובה לסיר - שילוב מנצח וסיבה למסיבה בתאבון
 
../images/Emo198.gifתמונת היום שלי - סהרנה בעין העמק

۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞ ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼
מושב עין העמק - צפון הארץ (המושב שלי לא להאמין שולטים בפייסבוק גם האחינים שלי
כן כן חגגו השנה סהרנה קטנה - זמר אורח משה ממוקו ונגן הזורנה יניב עובדיה תמונה מתוך אלבום תמונות בפייסבוק איך לא ידענו על זה !!!
תזכורת לכול החדשים שבפורום - בקומונה נהגנו מדי יום להעלות את תמונת היום שלי אתם מוזמנים להעלות כול תמונה שבא לכם לשתף אותנו
 
../images/Emo198.gifבתמונה משה ממוקו

۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞ ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼ ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ בתמונה: משה ממוקו סהרנה בעין העמק
 

מלי 6011

New member
משה ממוקו זמר מס' 1

לדעתי משה ממוקו זמר מס' 1 בארץ, יודע לבטא את המילים בצורה נכונה,מכיר את המקאמים שלנו, אני מעריצה אותו,אגב הבן שלי מנגן איתו הרבה
 
../images/Emo198.gifגם אני חושבת שמשה זמר טוב

אני אוהבת לשמוע אותו המון,קשה לי להכתיר אותו רק במקום הראשון מפני שאני מאוד מעריכה את המוזיקה כורדית שנעשת כאן בארץ כול אחד לפי הקישרון וסגנון המוזיקה כן ירבו ושתמיד יוציאו מוזיקה חדשה עם להטים חדשים FLIX - חאפלה עם מושה ממוקו + תמונות מפסטיבל מחולות כורדיסטאן 2008 גוננים ירושלים
 
../images/Emo198.gifבתמונה יניב עובדיה

۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞ ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼ ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ בתמונה יניב עובדיה מנגן על זורנה סהרנה בעין העמק
 
למעלה