אני ה ר ו ס ה......לא ישנתי כל הלילה

יוכי68

New member
../images/Emo199.gifאני ה ר ו ס ה......לא ישנתי כל הלילה

הילדה שתהיה בריאה לא נתנה לי לישון כל הלילה ועוד אחרי טרחה מהנה אך מרובה במטבח ולהלן התוצרים........חחחחחחח דגים - נסיכה בחומוס הבעלול הכין.......אני אוהבת שהוא מכין.......הוא מתבל נהדר. חמין - הבעלול הכין (אפשר לומר שזה מיועד בעיקר בשבילו - כי אחרי הדגים כמעט לא אוכלים) מרק אפונה חמים וטעים סלטים טריים עוגות שמרים בפרג ובסגנון ההונגרי שהציעה חנה........נהדר. עוגת גבינה ושוקולד שהביאה ג'ודי - נהדרת. בראוניז שנאפו קצת יותר מידי....אבל טעימים משהו (כתוב 30 דקות אפייה, אפיתי 25 דקות וזה היה יותר מידי) פיתות בסיר גריל.......כמעט 3 ק"ג.
 

יוכי68

New member
דגים בחומוס - הכין הבעלול היקר

כבר נתתי מתכון המוני פעמים......אם יהיה דורש נמסור שוב בשמחה.
 

ענתי42

New member
יוכי אני מבקשת את המתכון דגים בחומוס

אני השמח אם תישלחי לי את המתכון ואני חייבת לספר לך כי הכנתי את קציצות הדגים ברוטב וזה משנע תודה לך יוכי ושבת שלום
 

יוכי68

New member
ענתי אני שמחה שהצליח לך......אני אוהבת קציצות

דגים. מצציה שני מתכונים מעט שונים ברוטב.......ניתן להכין עם קציצות או עם חתיכות פילה או מושט במבחר מצעים מתכון "בגדול" לקציצות דגים ברוטב/יוכי קציצות: ) ( או חתיכות דג מושרות במלח ולימון ושטופות – נסיכה/טונה/סלמון/פילה מושט/מושט) מס' חתיכות פילה מרלוזה או /ונסיכת הנילוס (מומלץ להכין כמות גדולה לשלוק במים ולהקפיא) לפחות 2 שקיות 2 בצלים גדולים כוסברה ופטרוזיליה כמות נכבדה שיני שום לפחות 6 2 ביצים שלמות מלח, מעט כורכום, פפריקה מתוקה וחריפה, כמון, פלפל שחור פירורי לחם עד ליצירת בצק נוח לכדרור קציצות (מס' כפות) לטחון במכונת בשר את הדגים (לאחר השרייה במלח ולימון, שטיפה וסחיטה) + בצל+שום+כוסברה ופטרוזיליה אפשר גם כרפס - מוסיף הרבה טעם. להוסיף תבלינים וביצים ולבסוף את פירורי הלחם, לערבב היטב ולתת לנוח לספיגה. להרתיח סיר עם מים ומעט מלח ולשלוק קציצות גדולות ויפות למס' דקות עד שיצופו......להוציא (ניתן להקפיא). בסיר רחב וגדול: לטגן בחצי כוס שמן (לפחות) 2 בצלים קצוצים דק דק, להוסיף שום קצוץ, ניתן להוסיף פולים יבשים מושרים או חומוס מושרה ולטגן קלות, 2 עגבניות מרוסקות בפומפיה, פלפל ירוק חריף חתוך, פלפלים יבשים חריפים שטופים....לטגן קלות את הכל..להוסיף כף רסק עגבניות + תבלינים: מלח, כורכום, פלפל שחור, פפריקה להוסיף את הקציצות או חתיכות הדג ולהוסיף מים עד גובה הקציצות./הדג ...לפזר קוסברה קצוצה להביא לרתיחה ולהנמיך עד לצמצום הנוזלים. טעים בטירוף. דגים חריפים/יוכי חתיכות דג כמס' הסועדים: פילה מושט, נסיכה, בקלה, מרלוזה, מושט, טונה........... להשרות את הדגים כשהם חתוכים למנות במלח ובלימון כשעה. בסיר רחב ושטוח: מצע ירקות לבחירה: - תפו"א פרוסים לפרוסות - גזר פרוס + חומוס מושרה - פולים יבשים מושרים/טריים - עגבניות פרוסות ופלפלים חריפים יש לסדר את הירק הנבחר בתחתית הסיר ומעליו את חתיכות הדג שנשטפו מעל להוסיף שיני שום עפ"י הטעם, כוסברה קצוצה בכמות נדיבה. פלפלים חריפים + גמבה חתוכה לרצועות לפי הטעם אפשר גם פלפלים אדומים יבשים - יש לפתוח ולשטוף. לצקת כחצי כוס שמן לפחות, לפזר פפריקה מתוקה באופן שווה על כל הדגים, מעט כורכום, מלח בכמות נדיבה ופלפל לבן/שחור. להוסיף מים עד גובה הדגים ולהביא לרתיחה.....להנמיך ולבשל עד לצמצום הנוזלים.........טעיםםםםםםם במיוחד אם מכינים לחם ביתתתתתת.
 

ענתי42

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo141.gifיוכי את מקסימה

תודה לך יוכי את ממש מקסימה .את הקציצות הכנתי היום לפי המירשם שלך וזה ממש מעולה תודה בעזרת ה' בשבוע הבא אני יכין את הדגים החריפים לפי המתכון שלך. יוכי אם לא קשה לך אני מבקשת את המתכון לעוגת שמרים עם פרג .אני ממש לא יודעת לאפות אני מאוד אוהבת עוגות שמרים והעוגה שלך ניראת מעולה ,,,,,,,,תודה לך מראש ושבת שלום ענתי42
 

ענתי42

New member
../images/Emo24.gifיוכי אני רואה שכתבת לי את המתכון לשמרי

אני רואה שכתבת לי את המתכון לשמרים תודה לך יוכי את מקסימה
 

יוכי68

New member
../images/Emo41.gifמתכון לפיתות בסיר גריל

פיתות בסיר גריל/יוכי 1 ק"ג קמח רגיל מנופה 2 כפות שמרים יבשים.......לערבב עם הקמח כף סוכר כפית מלח רבע כוס שמן 3 כוסות מים פושרים (כוס של 240 מ"ל) ללוש בצק מכל החומרים הנ"ל.........מתקבל בצק רך ומעט דביק - לא להוסיף קמח.....ללוש מס' דקקות. להתפיח עד להכפלת הנפח ללוש את הבצק ולהוציא אויר - התפחה שנייה. לחלק את הבצק לכדורים בינוניים כ 8-9 כדורים בערך - לעשות זאת בידיים משומנות. לחמם סיר גריל להרטיב את הידיים ולשטח כדור בצק על החלק העליון של הסיר........להמתין עד שהחלק התחתון של הפיתה מזהיב להרים את הפיתה בעזרת מרית מתכת.........לפתוח את הסיר ולהחליק את הפיתה פנימה לסיר כשהחלק הלא אפוי כלפי מעלה.......לאפות עד להזהבה.......בשלב זה רוב הפיתות מתנפחות - שימו לב לא לשרוף. מעל הסיר שוב יש לשים פיתה נוספת וכך הלאה. אין לעזוב את הסיר לשנייהההההההההההההההההה.
 
מחפשת בנירות סיר גריל היכן קונים

מחפשת את הסיר היום הלחם יקר 5 ילדים כל יום 2 וחצי לחם מעדיפה את הפיתות אבל לא מוצאת את הסיר גם לא בשוק
 

רותי410

New member
יש שני סוגים של סיר גריל

יש עם תחתית נמוכה, ואותו אני כבר לא מוצאת (מזל שקניתי לפני כמה שנים והשארתי), הוא נפלא לא רק לפיתות אלא גם לצליית דגים, עוף, תפו"א ועוד. ויש סיר עם תחתית גבוהה, ואותו ראיתי לפני כמה שנים בירושלים, כך שאני מניחה שעדיין מוכרים אותו. נראה לי שאין הבדל מבחינת הצלייה בין שני הסירים. שווה שיהיה אחד כזה בבית
 

ענתי42

New member
סיר גריל יש,,,,,,,,,,

בדרום ת"א באזור לוינסקי ויש גם בשכונת התיקוה
 

רותי410

New member
את יודעת איפה בדיוק באזור לווינסקי?

אני מזדמנת לשם ביום שלישי.
 
למעלה