../images/Emo41.gifמתכון עוגת שמרים במלית פרג
בצק שמרים בסיסי שאני מכינה תמיד/יוכי......פרווה 1 קג' קמח מנופה 2 כפות שמרים יבשים 1 חב' מחמאה חצי כוס שמן 3/4 כוס סוכר 3 ביצים ככוס ורבע מים פושרים (להתחיל בכוס) ליצור מכל הנ"ל בצק רך ונעים לעבודה...בהתחלה הבצק נראה דביק אבל לאחר לישה טובה מתקבל בצק מעולה...להתפיח עד להכפלת הנפח.....כ40 דקות.....להוציא אויר ולהתפיח שוב............... לחלק ל 6 כדורים וליצור מכל כדור עלה מרודד......למלא בכל מלית נבחרת.....לגלגל או ליצור כל צורה שחשקה נפשכם להתפיח כ 10 דקות לפני האפייה לצפות בביצה טרופה בתוספת דבש/שמן/ריבה ולפזר שומשום לאפות בתנור חם 200 מעלות עד להשחמה יפה. מלית פרג..מספיק ל3 כרוכיות: 150 גר' פרג טחון 1/2 כוס סוכר 2 כפות דבש 1/2 כוס מים צימוקים לבשל הכל בסיר קטן על להבה קטנה....לערבב........כמה דקות. להוריד מהאש......לערבב ולהוסיף כשתיים עד שלוש כפות פירורי לחם/פירורי ביסקויטים/קמח מצה........מעולה ניתן להכין מלית כפולה או לשאר הכרוכיות להכין מלית של קקאו, סוכר וקינמון או ממרח שוקולד או ריבה וקוקוס.