שוקלד אגוזים
New member
קבלו מעדן מערמונים....../images/Emo215.gif
בימי הביניים השתמשו בהם תושבי היערות של אירופה כמקור עיקרי לפחמימות. אמנם הם באים ממשפחת האגוזים, אבל יחסית מכילים מעט שומן, רק 3 אחוזים. ב-100 גרם ערמונים יש כ-200 קלוריות. הם עשירים בסידן ובעמילן. את הערמונים מבשלים, קולים וטוחנים לקמח, שממנו מכינים לחם, עוגות ופסטה. הצרפתים הגישו לעולם את המעדן הנחשק ערמונים מסוכרים (marron glace). מחית ערמונים משמשת להכנת ממתקים ומאפים שונים. בארץ ניתן לרכוש אותם טריים או באריזות ואקום. ערמונים טריים יש לקנות כשהם בעלי קליפה בצבע חום עמוק, קשים וללא כתמים או חורים. כשהם טריים, הכי כיף זה לקלות אותם על גחלים או על תנור נפט. אפשר גם לקלותם בתנור הביתי או במחבת על להבת הגז. יש לזכור לחרוץ את קליפתם לפני הקלייה, וכשהם מוכנים – לקלף בעדינות רבה, כדי להימנע מכוויות. ניתן גם לבשל אותם במים רותחים או לטגן בזהירות בשמן עמוק עד שקליפתם תתבקע. הם מהווים תוספת נהדרת לתבשילי קדרה ולמרקים. שכבות מוס ערמונים, מוס שוקולד לבן וקראנץ’ שוקולד מריר של השף אבי ביטון,- ממסעדת אדורה - ================================================================= אל תיבהלו מרשימת הרכיבים ומספר השלבים. כל מה שצריך זה להכין קצפת, ואז לערבב אותה עם ערמונים וחלב או עם שוקולד לבן וחלמונים. לבסיס הקצפת: 500 מ”ל (2 מיכלים) שמנת מתוקה למוס שוקולד לבן: 400 גרם שוקולד לבן קצוץ 150 מ”ל (1/2 כוס + 2 כפות) שמנת מתוקה 2 חלמונים למוס ערמונים: 200 גרם ערמונים קלופים 360 מ”ל (½1 כוסות) חלב 120 גרם (1/2 כוס + כף) סוכר תוכן של מקל וניל לקראנץ’ שוקולד: 200 גרם שוקולד מריר איכותי קצוץ 50 גרם קורנפלקס הכנה: 1. מכינים את בסיס הקצפת: מקציפים שמנת לקצפת יציבה ושומרים בקירור. מכינים מוס שוקולד לבן: ממיסים שוקולד לבן עם שמנת על ביין-מארי עד לקבלת קרם אחיד. מקררים מעט וטורפים פנימה חלמונים. מקפלים פנימה קצת יותר ממחצית הקצפת שהכנו ושומרים בקירור. 3. מכינים מוס ערמונים: מבשלים את כל החומרים כ-10 דקות. טוחנים ומסננים. מצננים. מקפלים פנימה את יתרת הקצפת ושומרים בקירור. 4. מכינים את הקראנץ’: ממיסים שוקולד מריר במיקרוגל. מוסיפים קורנפלקס ומערבבים. יוצקים לתבנית רחבה, כך שתיווצר שכבה בעובי 1/2 ס”מ. כשהשוקולד מתגבש, קוצצים בסכין לפירורים דקים. 5. מרכיבים את המנה ומגישים: יוצקים שכבות של מוס שוקולד לבן ומוס ערמונים בכוסות הגשה לסירוגין, ומפזרים מעל את קראנץ’ השוקולד.
בימי הביניים השתמשו בהם תושבי היערות של אירופה כמקור עיקרי לפחמימות. אמנם הם באים ממשפחת האגוזים, אבל יחסית מכילים מעט שומן, רק 3 אחוזים. ב-100 גרם ערמונים יש כ-200 קלוריות. הם עשירים בסידן ובעמילן. את הערמונים מבשלים, קולים וטוחנים לקמח, שממנו מכינים לחם, עוגות ופסטה. הצרפתים הגישו לעולם את המעדן הנחשק ערמונים מסוכרים (marron glace). מחית ערמונים משמשת להכנת ממתקים ומאפים שונים. בארץ ניתן לרכוש אותם טריים או באריזות ואקום. ערמונים טריים יש לקנות כשהם בעלי קליפה בצבע חום עמוק, קשים וללא כתמים או חורים. כשהם טריים, הכי כיף זה לקלות אותם על גחלים או על תנור נפט. אפשר גם לקלותם בתנור הביתי או במחבת על להבת הגז. יש לזכור לחרוץ את קליפתם לפני הקלייה, וכשהם מוכנים – לקלף בעדינות רבה, כדי להימנע מכוויות. ניתן גם לבשל אותם במים רותחים או לטגן בזהירות בשמן עמוק עד שקליפתם תתבקע. הם מהווים תוספת נהדרת לתבשילי קדרה ולמרקים. שכבות מוס ערמונים, מוס שוקולד לבן וקראנץ’ שוקולד מריר של השף אבי ביטון,- ממסעדת אדורה - ================================================================= אל תיבהלו מרשימת הרכיבים ומספר השלבים. כל מה שצריך זה להכין קצפת, ואז לערבב אותה עם ערמונים וחלב או עם שוקולד לבן וחלמונים. לבסיס הקצפת: 500 מ”ל (2 מיכלים) שמנת מתוקה למוס שוקולד לבן: 400 גרם שוקולד לבן קצוץ 150 מ”ל (1/2 כוס + 2 כפות) שמנת מתוקה 2 חלמונים למוס ערמונים: 200 גרם ערמונים קלופים 360 מ”ל (½1 כוסות) חלב 120 גרם (1/2 כוס + כף) סוכר תוכן של מקל וניל לקראנץ’ שוקולד: 200 גרם שוקולד מריר איכותי קצוץ 50 גרם קורנפלקס הכנה: 1. מכינים את בסיס הקצפת: מקציפים שמנת לקצפת יציבה ושומרים בקירור. מכינים מוס שוקולד לבן: ממיסים שוקולד לבן עם שמנת על ביין-מארי עד לקבלת קרם אחיד. מקררים מעט וטורפים פנימה חלמונים. מקפלים פנימה קצת יותר ממחצית הקצפת שהכנו ושומרים בקירור. 3. מכינים מוס ערמונים: מבשלים את כל החומרים כ-10 דקות. טוחנים ומסננים. מצננים. מקפלים פנימה את יתרת הקצפת ושומרים בקירור. 4. מכינים את הקראנץ’: ממיסים שוקולד מריר במיקרוגל. מוסיפים קורנפלקס ומערבבים. יוצקים לתבנית רחבה, כך שתיווצר שכבה בעובי 1/2 ס”מ. כשהשוקולד מתגבש, קוצצים בסכין לפירורים דקים. 5. מרכיבים את המנה ומגישים: יוצקים שכבות של מוס שוקולד לבן ומוס ערמונים בכוסות הגשה לסירוגין, ומפזרים מעל את קראנץ’ השוקולד.