בוקר יום שלישי נפלא לכולנו - מה ניתן היום?

יוכי68

New member
../images/Emo20.gifבוקר יום שלישי נפלא לכולנו - מה ניתן היום?

אתן פחזניות לבוקר טעים ונעים ויום טוב.........תנו משלכם בכיף פחזניות/זהביטוש גיסתי מתכון לפחזניות פרווה שקיבלתי מגיסתי שקיבלה מדודה שלה הבשלנית שמכינה אלפי פחזניות לחיילים בבית גוברין......חחחחחחח הכינה וצילמה: יוכי פחזניות/הביאה זהביטוש גיסתה של יוכי 1 מרגרינה 200 גרם 2 כוסות מים מעט מלח כ 1/2 כפית שמה על הגז ברגע שזה רותח מכבה את האש ושמה 3 כוסות קמח לאט לאט ומערבבת היטב היטב אפשר עים מיקסר- מומלץ לאחר מכן שמה 7 ביצים אחת אחת וממשיכה לערבב עד לקבלת תערובת אחידה מזלפת לתבנית ולאפות בחום גבוה של 200 מעלות למשך 20 דקות או עד שזה מזהיב. ברגע שזה התקרר מכינה קרם מ1 אינסטנט פודינג ו1 קצפת צימחית אופן ההכנה מקציפה קודם את הקצפת כמה דקות ולאחר מכן מוסיפה בהדרגה את האינסטנט עד שזה מתקשה . חותכת עים סכין באמצע ומכניסה את הקרם . לקישוט אפשר לשים סירופ שוקולד / גנאש מעל בקיצור שווה ניסיון מומלץ בחום .
 

מאיוש י

New member
הנה רולדה טעימה טעימה

שהכנתי לשבת מזמן מזמן המתכון של לבנה שכתבה את הספר העוגות של לבנה אני לא מפרסמת מתכונים מספרים אבל המתכון הזה היה בעיתון ולכן הוא מותר לכולם 5 ביצים מופרדות 5 כפות סוכר 4 כפות קקאו להקיץ חלבונים עם סוכר וכשהקצף יציב להוסיף חלבונים וקקאו לשטח בתבנית ולאפות 10 דקות. למלא במה שרוצים.
 

מאיוש י

New member
קחי לך עוד כמה מתכונים ששמרתי לי

ותכניסי למאמרים עוגת בננות מקור מאיוש מרעיון של מספר עוגות בננות שאני מכירה עוגת בננות בקערה מערבבת 3 ביצים עם שלושת רבעי כוס שמן חצי כוס מיץ תפוזים או מים או חלב כוס וחצי סוכר חום כהה לערבב היטב ולהוסיף 2 כפות דבש או סילאן. להוסיף 2 כוסות קמח ושקית אפיה ו4 בננות מעוכות היטב לצקת לתבנית חד פעמי בינוני ולפזר מעל אגוזים לאפות עד שמוכן. ב180 כשמוציאים אפשר לזלף סילאן או מייפל מעל כשהעוגה חמה עדיין ואפשר לפזר בננות למעלה ולקרמל אותם
 

מאיוש י

New member
עוגת תפוזים הפוכה

עוגת תפוזים הפוכה. מתכון שקיבלתי מחברה לעבודה לפני שנים ומאז כל חורף היא מככבת אצלנו. תבנית 26 חומרים: 4 ביצים 2 וחצי כוסות קמח, אפשר במקום חצי כוס קמח לשים קוקוס כוס וחצי סוכר שלושת רבעי כוס שמן כוס מיץ תפוזים 1 שקית אבקת אפיה רבע כוס מים קליפת תפוז מגוררת אופן ההכנה: מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים מסביב. יש להכין את פרוסות התפוז כך: לפרוס תפוז גדול לפרוסות לא דקות מדי להרתיח אותם 2 דקות עם כוס מים ולשפוך את המים, זאת על מנת להיפטר ממרירות הקליפה. ואז לשים בסיר חצי כוס סוכר עם חצי כוס מים ולהכניס את פרוסות התפוז ולתת להם להתבשל בערך 7 או 8 דקות להוציא מהסיר ולהניח בתחתית התבנית כמו שרואים בתמונה. ניגשים להכנת העוגה: בקערה אחת מערבבים במטרף ידני את הביצים והסוכר מוסיפים שמן , מים ומיץ תפוזים, מערבבים היטב ומוסיפים את כל השאר. יוצקים שבושל עם 2 כפות סוכר. ניתן לשפוך עליה סירופ גם כשהיא יוצאת מהתנור לפני שהופכים אותה למי שאוהב עוגה מאוד הכל על התפוזים ואופים ב 180 עד שהעוגה מוכנה. לצנן אותה מעט ואז להפוך אותה בזהירות ולשפוך עליה רוטב מחצי כוס מיץ תפוזים רטובה. בתאבון
 

מאיוש י

New member
גלילות חצילים במילוי קבב

מקור שלי בהשראת הרבה מתכונים שאני מכירה להכין קציצות אני מכינה כך מערבבת חצי קילו בשר טחון אפשר גם פחות אני רושמת איך שאני מכינה ואת תקטיני או תגדילי כמויות לפי צרכייך. חצי קילו בשר טחון חצי צרור פטרוזיליה חצי צרור כוסברה כרישה אחת חתוכה לקוביות אם זו לא העונה אפשר לוותר ולשים בצל מטבלת בפלפל שחור,מלח,מרק עוף, מוסקט ,מעט גינג'ר טחון,כורכום 2 שיני שום כתושות ומוסיפה פירורי לחם בערך 5 כפות גדושות אם צריך תוסיפי עוד ליצור קציצות מאורכות . בסיר לטגן 2 בצלים קצוצים וגמבה קצוצה ושן שום קצוצה. להוסיף את הקציצות בזהירות ולתת להן טיגון קצר מאוד מכל צד ולהוציא מהסיר. לשים כל קציצה בפרוסת חציל מוארכת שטוגנה קודם{ אני מטגנת אותם במחבת פסים כמעט ללא שמן} לשים בסיר שטיגנו בו את הקציצות 2 וחצי כוסות מים או יותר לפי גודל הסיר.כשהמים רותחים לתבל ב 2 כפות רסק כף פפריקה ואותו תיבול כמו בקציצות...... כשהמים רותחים להכניס בזהירות את גלילות החצילים ולבשל עד לצמצום הרוטב.אפשר גם לשים בתנור אם רוצים
 

מאיוש י

New member
ואפשר לשים אותם ברוטב

אפשר גם ללא רוטב אבל אז צריך ליצור קציצות שמטוגנות היטב ולא רק חצי טיגון אם משאירים ללא רוטב אפשר להכין אותם בתור ארוחת מזנון מה שאני הכנתי פעם זה חצילים מטוגנים במחבת פסים פרוסות קישואים מטוגנות במחבת פסים ופרוסות בטטה דקות דקות מטוגנות גם כמובן לטגן במחבת פסים בשביל היופי של הדוגמא וגם להמעיט בשמן אבל אפשר לטגן גם בשמן עמוק למי שרוצה ואז גלגלתי בתוך כל פרוסה קבב קן ושמתי עגבנית שרי על כל אחת והכנסתי קיסם,זה מאוד מאוד מאוד מרשים ומומלץ כמובן שכל הפרוסות צריכות להיות לאורך ולא לרוחב
 

מאיוש י

New member
עוגת גבינה שוקולד

המתכון הוא של רות אוליבר מהספר עוגות גבינה והוא פורסם גם בנענע ולכן אני מרשה לעצמי לרשום אותו כאן ההערות שלי רשומות למטה חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ: לבסיס: 250 גרם (2 כוסות) ביסקוויטים בטעם שוקולד, מפוררים 150 גרם חמאה 100 גרם שוקולד מריר קצוץ למלית: 200 גרם חמאה 350 גרם שוקולד מריר קצוץ 4 גביעים (1 ק”ג) גבינת שמנת בטעם טבעי 1 כפית תמצית או משחת וניל 250 גרם (¼1 כוסות) סוכר 4 ביצים 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 15% שומן לקישוט: 50 גרם שוקולד מריר קצוץ גס (תמונה מתוך הספר: עוגות גבינה) אופן ההכנה: הכנת הבסיס: 1. ממיסים חמאה ושוקולד על ביין מארי או במיקרוגל ומערבבים. 2. יוצקים את התערובת על הביסקוויטים ומערבבים לתערובת אחידה. 3. מפזרים על תחתית התבנית בשכבה אחידה ומהדקים. מעבירים למקפיא לרבע שעה להתייצבות. 4. מחממים תנור ל-150 מעלות. הכנת הבסיס: 1. ממיסים חמאה ושוקולד על ביין מארי או במיקרוגל. מצננים. 2. מערבלים גבינת שמנת במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים את השוקולד המומס, וניל וסוכר, מערבלים ומוסיפים ביצים אחת-אחת תוך כדי ערבול. מוסיפים שמנת ומערבלים לקבלת תערובת אחידה. 3. יוצקים לתבנית ואופים שעה. כשמוציאים את העוגה מהתנור, היא עדיין רוטטת מעט וזה בסדר. מצננים מחוץ למקרר (במהלך הצינון העוגה תתמצק, בזכות השוקולד). מכסים ומקררים למשך 24 שעות לפחות לפני ההגשה. מקשטים בשוקולד קצוץ או באבקת קקאו לפני ההגשה. המתכון מתוך הספר "עוגות גבינה" של רות אוליבר ועל השולחן אני השתמשתי בגבינה לאפיה לא גבינת שמנת שהוספתי לה 4 כפות קורנפלור
 

cial 1

New member
יוכילה עשית לי את היום קבלי אחת ענקית פפפפפפפ

והמתכון שלך ואפשרי גם עם בצק עלים המתכון מעלי עם בצק עלים המתכון של יוכילה להכנת הבצק הכי משונה בעולם לעמוד על הגז להכין אותו האם זה לא שונה הכן כן? טוב למה שאני כאן מצרפת בידינות עושים עגול טבעת ענקית פשוט כמו פחזניה רגילה? אבל גדולה וכמובן בצורה של הטבעת מעל ביצה שלמה טרופה לעדינות לםני כמה שקדים לבן חצי יש במרכולים מדביקים מעל ואז להבריש את הביצה אחרי האפיה עם מזלף הכי גדול או עם שקית זילוף מוסיפים את הקרם שמנת כאן יש גם שמנת מתוקה עם מעט פודינג וניל ושוב עוד קרם שוקולד מריר גם עם שמנת מתוקה וכאן הקרמים חזקים מה זה חזק זה להרתיח את השמנת לקרר ולהקציף ועם השוקולד םשוט מומס יחד בחימום עם השמנת המתוקה חני ויוכי68 במתכון אחיד ומודה למנהלת הפורום על המתכון של הפחזניה היא מתאימה לכול אירוע חגחגי
 
למעלה