תשובות לסוזי
היי סוזי אחרי שנים רבות שלא יכולתי להגיע לטריאתלון נשים, היות ואני לא נמצאת בארץ בתקופה זו, היתה לי הזכות והעונג לבוא ולסייע. אז תודה! 1. שמירה על כושר במהלך פציעות אני מאוד גרועה בלעשות פעילות אלטרנטיבית כשאני פצועה. אני שונאת קרוס טריינינג, כך שאני לא דוגמא טובה. כמובן שמי שמסוגלת לשלב שחייה או אקווה ג'וגינג או חדר כושר תוכל לשמור על רמת כושר יותר טובה. למזלי לא נעדרתי בגלל פציעות לתקופה של יותר ממספר ימים. כמובן שטיפול פיזיותרפיה צמוד מסייע מאוד בהתאוששות מפציעה היות שאני מסתייעת באיגוד האתלטיקה ובספורט ההישגי אנו זוכים לליווי צמוד של פיזיותרפיה ומסאז/ רפואי, כך שגם כשאני לא פצועה אני דואגת להגיע לפיזיותרפיסט ומסאז'יסט באופן שבועי כדי למנוע פציעות. 2. אהבה לריצה – אפשר לטפח את זה? כפי שעניתי לאפרת יצירתיות היא דבר שמאוד יכול לסייע כאן. אם את רצה עם אנשים נוספים, דבר שיכול מאוד לעזור הוא להתרכז בהם, ולא לחשוב על כמה שאת כבדה. הרבה פעמים אני מסתכלת על אנשים סביבי, מתרכזת בהם, ולא חושבת על כמה כואב לי וכמה זה קשה גם באימונים וגם בתחרויות. וחשוב לדעת גם לא להילחם כנגד הגוף. אם הרבה יותר זמן על הרגליים יגרום לך לשנוא את הריצה – לא השגת דבר לפעמים להוריד קצת, זה יותר טוב, מאשר לגרום לסלידה מריצה. הרבה פעמים אני רצה פעמיים ביום, גם מרחקים שניתן לרוץ בפעם אחת, כדי לא להשתעמם, ולא להיות זמן רב על הרגליים. 3. אנטיביוטיקה וריצה עד כמה שידוע לי, ניתן לרוץ כשלוקחים אנטיביוטיקה כל עוד אין חום. ברגע שהחום יורד מתחת ל-37 מעלות, אין שום מניעה לרוץ. מנסיוני זה עובד, וגם מנסיוני האישי כשרצים עם חום מעל 37 מעלות, זה רק עושה דברים רעים. ולא מומלץ לנסות את זה, בדרך כלל זה לא נגמר טוב, ובדיעבד התשלום הוא כפול. עדיף להפסיד אימון אחד, מאשר לעגל פינות כשחולים. 4. ריצה עם בייבי ג'וגר לגבי עגלת בייבי ג'וגר – מעולם לא רצתי עם ליאל בעגלה. אני שונאת לרוץ עם משהו שמגביל אותי אפילו מפתח כבד לי מדי. גם כשלא הייתה לי עזרה העדפתי לקחת אותה לאצטדיון, ולרוץ בסיבובים 10 ק"מ ולא לרוץ איתה בעגלה. אין ספק שאפשר לרוץ עם בייבי ג'וגר, ריצה קלה אך לא איכותית. אבל כמובן שאם אין ברירה אחרת, עדיף ריצה כזו, מאשר כלום. התסכול כשלא רצים בכלל הוא גדול יותר, מאשר אם רצים לאט יותר.