זה היה השבוע שהיה

מור שלז

New member
../images/Emo20.gifזה היה השבוע שהיה../images/Emo20.gif

וחלק מהכיף של סוף שבוע זה להגיע לכאן ולספר ולשתף מה שהיה לנו. מוזמנות לשרשר מה שבא לכן: סיכום שבועי, חוויות, תובנות, שאלות, קיטורים. יש כאן מקום להכל..... שנה טובה

מור שלז

New member
ואני אתחיל../images/Emo13.gif איזה כיף לפתוח ככה שנה חדשה

קודם כל השבוע שהיה: היה קל... תחושה נפלאה במיוחד מפני שאובייקטיבית - לא עשיתי פחות משבוע קודמים. אבל הגוף פשוט מתחיל לחזור לעצמו אחרי החופשה. ומה שלפני שבועיים הרגיש לי קשה, וכל הגוף נתפס, השבוע כבר פשוט היה קל. סיימתי אימונים שוב ושוב בתחושה של: "מה, זה הכל?
" אבל הבוקר, היתה לי רכיבה מיוחדת, חגיגית משהו, של ראש השנה. הכבישים הפנויים, הרוכבים המועטים בדרך, מעט מאוד קבוצות, ו.... רכבתי לבד. איכשהוא כל התכניות השתנו שוב ושוב במהלך השבוע, עד שאתמול אחר הצהריים הבנתי שבעצם, אין לי פרטנרים. והאמת, היה נהדר. אני, עם עצמי, עם השקט שלי. זמן למחשבות, לחשבון נפש (מתאים במיוחד לתקופה זו של השנה) והיה לי טוב. רכבתי לי עם השקט שלי, עם שמיים אדומים של זריחת בוקר, עם הקרירות של הבוקר. טיפסתי לבקר מנזרים קטנים, ורכבתי בין כרמים וגפנים, וגם פגשתי חברים, ואפילו ליהי הצטרפה אלי לחלק מהרכיבה (היה כיף ליהי
), ונהניתי. איזה דרך נפלאה לפתוח שנה חדשה. היה נחמד לגלות שאני עדיין זוכרת איך רוכבים לבד, ונחמד עוד יותר לדעת שמחר אני מאזנת את זה עם רכיבת קבוצה, ועם הרבה ביחד.

rasheric

New member
ולי היתה רכיבה הכי ביחד שאפשר :"רוכבים וחיים"

קודם כל פעם ראשונה שרכבתי מעל שעה וחצי - זה השגת אחד היעדים שלי לשנה החדשה.... אם מדברים על הצבת יעדים ברי השגה. לקח לי ולבעלי שעתיים וחצי שזה כולל חצי שעה של הפסקות בצמתים. היו שם המוני רוכבים. לא יודעת כמה. בשבילי שזהו הארוע הראשון של רכיבה אי פעם וזה היה מהמם למדי. פחדתי שלא אצליח לתמרן.... אבל הכל הסתדר. הכבישים היו ללא מכוניות והיה ים של מקום. מלטרון עד נחשון - ירידה, היה קל. מנחשון להתחלת 424 ירידות ועליות היה כיף. עד חצי הדרך מתחילת 424 ללטרון התאמצתי אבל נהניתי. והסוף היה - קשה. אבל הרגשתי שאני באמת חייבת לא לוותר לעצמי ולרכב עד הסוף - והצלחתי. המנוחות היזומות בצמתים כדי לאחד את טור הרוכבים הגדול לגוש היו טובות וגם מעניינות. רוכבים מכל מיני סוגים והרכבים. זיהיתי קבוצה ממזכרת בתיה. היתה קבוצה של נכי צהל שעשו את המסלול באופני יד, כולל אחד מהם שמדווש ביד אחת שזה פשוט ... וואו. מלמד אותך משהו על מה זה מאמץ וכוחות גוף ונפש. חזרנו הבייתה לארוחת בוהוריים עם הילדים שהייתה כיף גדול. השבוע הייתי בפעמיים פילאטיס ואתמול רכבנו. אני לא מצליחה להוסיף רכיבה באמצע השבוע, בעיקר כי אני לא מצליחה לקום לשם כך מוקדם בבוקר. היום גם הייתה הפעם הראשונה שקמנו מוקדם - חמש וחצי כדי לרכב. וגם זה הישג. בקיצור - שיהיה שבוע טוב לכולכן! וכמובן שנה טובה.

מור שלז

New member
איזה דרך נפלאה לפתוח שנה חדשה - כל הכבוד

איזה כיף להשיג את אחד היעדים שלך, כבר ביום הראשון לשנה החדשה. כל הכבוד על הרכיבה הארוכה, על ההעזה להצטרף לארוע רכיבה ראשון, למרות החששות (ועוד ארוע חשוב שכזה, למטרה חשובה שכזו!) שמחה בשבילך

נשמעת רכיבה חלומית. איזה כיף לשוב לכושר

למרות שהחופשה שלך לא נשמעה בכלל כמו משהו שמוציא מכושר.... בכל זאת הגוף צריך לחזור ולהתרגל למה שהיה קודם. חופשה עם ספורט זו לא עבודה לחוצה עם ספורט... נשמע שהיה לך נפלא עם עצמך וגם עם חברים. אין על שילוב של לבד בשביל המחשבות וביחד בשביל הכיף.

השבוע שלי- שוב לא הספקתי הכל...

ביום ראשון בבוקר- רכיבה מישורית בין מטעי בננות-45 ק"מ (זה יום המנוחה אחרי ריצה ארוכה של 29 ק"מ...). בערב- מכון כושר. ביום שני- בבוקר ריצה בזריחה בכרמל, כולל שויצריה הקטנה, 1:20 שעות של תענוג צרוף, "ריצת נפש" שזו ריצה תוך כדי ניהול שיחת נפש עם שותפי לריצה. ביום שלישי- בבוקר ריצת הרים, 1:15 שעות של עליות תלולות מאוד ומופע אימים של חזירי בר ולהקת תנים בדרך. אימוני אחה"צ והערב בוטלו לטובת מפגש הפורום הנפלא
רביעי- אימון הבוקר (ריצה ושחיה) בוטל עקב חזרה מאוחרת מאוד מהמפגש. ישנתי 4 שעות בקושי אבל העייפות+לקוח ששתה לי את הזמן ואת האנרגיה עשו את שלהם ומצאתי עצמי ביום מנוחה לא מתוכנן. חמישי- שעתיים רכיבה ביערות הכרמל בבוקר, סינגלים ושבילים רחבים, מפגש מקרוב עם חזירי בר... ששי- בבוקר אימון ריצה קשהההה (אינטרוולים עם הקבוצה), צהריים- מכון כושר. אחה"צ- שעתיים רכיבה ביערות הכרמל, המון סינגלים, הפעם ללא חזירים... שבת בבוקר- שעה ריצה קלה לאורך החוף ומיד אחריה- שחיה עד למצוף וחזרה תוך כדי משחק תופסת עם המדוזות. מה לא הספקתי השבוע? לשחות בבריכה, אימון אקוותלון בים, ועוד 2 ביקורים בחדר הכושר... לעומת זאת הכרתי נשים נפלאות מהפורום הזה, גם נפגשתי לראשונה עם שותפיי לקבוצה במירוץ האתגרי שיתקיים בחוה"מ סוכות, יש למה לצפות
שבוע דבש ושנה מתוקה

מור שלז

New member
שוב התעייפתי רק מלקרוא../images/Emo178.gifו... אני רק שאלה?

קרן, איך את מספיקה הכל? כל הכבוד! את אולי חולמת על איש ברזל, אבל בשבילי את כבר מזמן אשת ברזל! ועכשיו לשאלות: "מופע אימים של חזירי בר" (יום שלישי) ו"מפגש מקרוב עם חזירי בר"?
את יכולה להרחיב? איך, איך, איך הצלחת אימון אינטרוולים בשישי בבוקר ואז חדר כושר בצהריים? יש לי רק שתי מילים להגיד על זה: גדולה מהחיים

הבהרות והסברים...

בריצת ההרים ביער הזורע אפשר לראות חזירי בר מתרוצצים במורדות ההרים ומדלגים בקלילות מפתיעה במדרונות ובעמק. ככל שהם קרובים יותר אלינו, כך המופע הופך מסתם מופע למופע אימים... ברכיבה בכרמל בחי-בר ביום חמישי בבוקר נכנסתי לעיקול בשביל, וביציאה מהעיקול במרחק של כמה מטרים ממני פרצו מבין השיחים חזירה וגוריה, חצו את השביל והמשיכו בדרכם למטה. לזה אני קוראת "מפגש מקרוב"... למרבה הצער, בשל מיעוט ימים בשבוע, אני תמיד נאלצת להגיע לחדר כושר כאימון שני באותו יום, כך שהגוף רגיל לבצע אימון כח אחרי אימון ריצה או רכיבה או שחיה. כמובן יש לכך מחיר- והוא מתבטא בעיקר במשקל שביכולתי לדחוק כנגד החזה. משום מה הכח בדחיקת חזה (bench press) נפגע אנושות בעקבות הגברת אימוני הריצה והוספת הרכיבה, בעוד שהכח בידיים ובכתפיים לא נפגע כלל. ואיך מספיקים הכל? ובכן, כמעט בכל שבוע אני מגיעה למצב בו לא הספקתי לבצע את כל האימונים שתכננתי, אם בשל עייפות, שינויים בלתי צפויים, עומס עבודה או עומס משפחה, ולא נותר אלא לבדוק את חצי הכוס המלאה ולשמוח על מה שכן בוצע... ותודה על הפירגון, בשבילי, מור, את גדולה לא פחות

איזה כיף לרוץ בטבע ולראות בעלי חיים

אנחנו מטיילים המון אבל לא זכינו לראות חזירי בר עדיין. בחיפה יש המונים אבל לא יצא. השבוע שלך נראה בהחלט כמו משהו שלא חסר בו כלום....

השבוע שהיה - מחול שדים

והאמת ממש לא זוכרת מה היה השבוע... הכל מסביב להכנות לברלין, למרתון ולפגישות במילאנו שאחריהן. זוכרת רק את יום רביעי, ההתארגנות לטיסה לא לשכוח לקחת חגורת ריצה, בגדי ריצה (כמה סטים), 2 זוגות נעלי ריצה וכל היתר (כולל קצת חגיגי לחג, קצת מחויט למילאנו) ושהכל יתאים למזג האוויר הלא ברור שראיתי ב-WEB בכל שלושת הערים אליהן אגיע כולל גם התארגנות לגשם. הגעה למלון ברביעי בלילה, קבלת המסר מנילי שסידר לי את הראש וזהו אני מוכנה... כך לפחות חשבתי. חמישי, חוגגת יום-הולדת בברלין, פותחת את הבוקר בריצה קלה, עוברת לשופינג מאד מתון (הכל כי לא להתאמץ/להתעייף), מסעדה טובה. שישי, ריצה של 8 ק"מ ממש בקטנה בחלק המזרחי לכיוון החומה, בערב אירוח אצל משפחה יהודית מקומית, אחלה אירוח, אחלה חג, אכלתי כמו בהמה... לו רק הייתי חוזה את התוצאות... הבוקר, הבטן מתהפכת, לא ריצה ולא נעליים, רוב היום סטארבקס על קודם סטרסה עם כוסות תה אין סופיות, יום ללא אוכל, לא מסוגלת... במקום להעמיס פחמימות, אני מעמיסה תה.. עכשיו יותר טוב, עדיין לא מסוגלת לאכול, בטח לא פחמימות. מחר, נקווה לטוב

נשיקולדה, המון הצלחה והנאה מחר במרתון../images/Emo140.gif

מזל טוב ליום ההולדת, מחר בבוקר תשכחי שיש לך בטן. לא חייבים העמסת פחמימות בעידן האיזוטוני והג'לים, אפשר לסיים מרתון בהצלחה גם בלי להפוך למשאבת פסטה בימים שלפני. יהיה בסדר, תהני בכל רגע ושהקילומטרים ירוצו לך במהירות

../images/Emo50.gifנשיקולדה

מכיוון שעד היום לא הבנתי כלום בריצות ארוכות, שאלתי חבר לעבודה מה מיוחד במרתון ברלין בו השתתף לפני שנה. לפי התשובה שלו, הבנתי שמחכה לך חווית ריצה מדהימה. תהני מכל רגע. מחכה לסיפורים שלך. מקווה שבמפגש הבא נצליח להפגש.

אכן

יש משהו מיוחד בברלין, אולי הארגון (יקים), אולי המסלול השטוח והנוח לריצה,אולי עצם הריצה העוברת בין שני חלקי העיר,ההסטוריה... זוהי הפעם השניה שלי כאן... הפעם הראשונה היתה בכלל המרתון הראשון ולכן יש טעם מיוחד לאירוע... חן חן לכולכן על האיחולים, מקוה שיהיה לי כוח כבר מחר לדווח, אם לא אז כבר ממילאנו שם יש לי לפטופ ובין הפגישות אוכל לגנוב זמן ולגלוש. ותודה למקלדת העברית הוירטואלית...

efroch99

New member
מקווה שהבוקר כבר יותר טוב../images/Emo140.gif

שיהיה לך המון בהצלחה!!!

סוף סוף מתחילה להתאפס

חזר מחו"ל ובנימה אופטימית זאת התחלתי להתאפס על עצמי גם בריצה. רצתי 4 פעמים השבוע. בין היתר גיליתי למה היה לי כל כך קשה לרוץ על המסילה - במצב מנוחה יש לה שיפוע של 2 מעלות! שמתי קרש מתחת לרגליות האחוריות והכל הסתדר. השיא היתה ריצה כיפית של 10 ק"מ ברחובות בבוקר הסתוי של היום
שנה טובה

בכל זאת, אין כמו בחוץ...

אף מזגן בעולם לא ישתווה לבריזה של עיר הקודש בסתיו. כיף לשמוע ששובו של האיש השיב אותך אל הריצה.

מור שלז

New member
נשמע נהדר

איזה יופי שגילית מה הבעיה עם המסילה (לפחות בינתיים שיפרת קצת על הריצה שלך בעליות
) גם אני גיליתי שהרבה יותר קשה להתמיד עם שגרת אימונים באותם שבועות שבהם אני אם חד הורית.... איזה כיף שהוא חזרה (מכל הבחינות) ועוד יותר כיף לך שיצאת לרוץ בחוץ, גם אני עם נועה: אין כמו ריצה בחוץ

למעלה