חדשה כאן, ברוכות הנמצאות

אמיתמי

New member
../images/Emo20.gifחדשה כאן, ברוכות הנמצאות

לפני חודשיים ושבוע נולדה הפשושה בניתוח קיסרי. למרות השמחה הגדולה ושהיא חמודה אמיתית, המון דברים לא קרו לפי מה שציפיתי. חיכיתי ללידה רגילה, ולא יצא, התינוקת נולדה עם סוכר נמוך והיתה זקוקה להאכלות דחופות, לכן הוסיפו לה מטרנה כבר מן היום הראשון, כל ההנקה התחרבשה. שאבתי המון זמן עד לפני שבוע וניסיתי להניק מדי פעם אבל הקטנה לא הסכימה לינוק. נוסף להכל , היא מקיאה לפעמים ואוכלת נורא לאט. אני כל כך עסוקה בהאכלות, גרפסים וכל מיני, כול כולי בתוך זה. בינתיים, הבעל שמאוד מעורב בטיפול בילדה, משדר כל מיני דברים. הוא טוען שאני עסוקה מדי בהאכלה ושבעצם ההקאות קשורות לזה. נורא נעלבתי ממה שהוא אמר וגם ברור לי שזה לא נכון, כיון שהיא מקיאה גם לו. אבל אני מנסה להקשיב מעבר למה שהוא אומר ואני חושבת שאולי משהוא שאני משדרת , הטוטאליות של העיסוק בתינוקת ובהאכלה, קשה לו. התינוקת עכשיו ישנה ואני מנסה לחשוב מה לעשות. אני נכנסת לפורומים של יעוץ להורים, נו באמת יש לי הרבה שאלות לשאול, אבל מה חוץ מזה? לפני שנה וקצת, מיד לאחר הנישואין שלנו פוטרתי מן העבודה, פנימייה שסובלת מקשיים אירגוניים מתמשכים. הפיטורין נורא כאבו לי , כי נתתי למקום המון. מהר מאוד נכנסתי להריון , חיפשתי עבודה כמה חודשים ואחר כך הפסקתי, כי במקצוע טיפולי אי אפשר לבוא לעבוד כמה חודשים ולעשות הפסקה גדולה. ומה עכשיו, זו לא חופשת לידה שנגמרת תקופה וחוזרים למקום מוכר. יש ריק גדול. אומרים לי אנשים להנות מן החופשה וגידול הילדה, ואני חושבת שיש בזה הרבה. אני מאמינה שזה טוב לילדה, אבל מה עם הנישואים שלי- מאז הנישואים אני בעצם תלויה כלכלית בבעלי, זה לא מצב בריא כל כך. זהו, סיכום המצב, לרגע זה. אני מקווה למצוא כאן אוזן קשבת ומקום להתלבט בו על המשך הדרך. מקום בשבילי.

ארנט

New member
../images/Emo24.gif ברוכה הבאה

קודם כל מזל טוב. התקופה הראשונה הזו היא לא קלה. אומרים לך להנות, אבל זה לא פשוט- בינינו, אין הרבה הנאה ממונוטוניות של האכלה, גרעפס, השכבה, החתלה. ובטח שאין הרבה הנאה כשקשה וכשהתינוקת מקיאה... למעשה, ההנאה מתחילה עם תום "חופשת" הלידה בסביבות גיל 3 חודשים, כשהם מתחילים להגיב ביום ולישון קצת יותר בליילה. ואין ספק שכשאת מצפה ללידה רגילה ומסיימת בקיסרי ההתאוששות (הפיזית והנפשית) יותר קשה. הייתי שם לפני 4 שנים עם לידת בני הבכור (בניתוח חירום) ואני באמת יודעת כמה האכזבה הזו דורשת כוחות והתמודדות. מאחלת לך להתמקד גם בעצמך ובהחלמה שלך- אל תתני לאף אחד (כן, גם לא לבעל...) לטעת בך רגשי אשם על מצבה הבריאותי של הילדה. ההורות מעורבת בכל כך הרבה התלבטויות ורגשי אשם- קחי מהם כמה שפחות... ולגבי העבודה- קחי את הזמן את לא חייבת לקבל החלטות בנושא כבר עכשיוץ בהמשך תראי מה מתאים לך- להשאר בבית או לחפש עבודה. יש שנהנות מהשארות בבית במשך השנה הראשונה, ויש ש"משתגעות" מכך וחשות טוב יותר עם עצמן כשהן יוצאות החוצה- מה מתאים לך? אני מאמינה שימים יגידו, אבל רק את תדעי מה נכון עבורך, עזבי את "האנשים".

ברוכה הבאה!

ומזל טוב להולדת הפשושית! בנוגע לדברים שכתבת, אני יכולה רק להביע את דעתי, תקחי מזה את מה שמתאים לך... לגבי ההקאות והקשר שלך אליהן - אני מאוד מאמינה שאת, כאמא שלה, יודעת מה טוב בשבילה ותחושת הבטן שלך יודעת הכי טוב להגיד אם את עושה משהו לא בסדר. מן הסתם יש טוטליות עצומה בכל מה שקשור לתינוקת, ואוי ואבוי אם זה לא היה כך... ייתכן שקצת זמן איכות שלכם "ביחד לבד" (להיעזר בסבתא, חברה או כל מי שמוכן לשמור על האוצרית לשעה), ישפר את המצב. לגבי העבודה - גם אני עבדתי עד סוף ההיריון בתחום דומה לשלך, ובחרתי (בעצה אחת עם האיש) להישאר בבית עם נועה. אם את שלמה עם החלטה כזו, ובעלך מסכים איתך - לכו על זה. אם לא - נראה לי שעדיף לפשושה שלך אמא מאושרת בחלק משעות היום ולא אמא מתוסכלת כל היום. וחוצמזה, נסי למלא את שעות היום בפעילויות שונות (חברות, קניונים וכל מקום אחר שיש בו מזגן...), אחרת אפשר להשתגע...

אמיתמי

New member
שם יפה נועה, גם לשלי קראנו כך

איך באמת מעבירים את חופשת הלידה. אני לא ממש מתפקסת על סדר יום. קניון בכל יום?

../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif

שם נפלא... נועה שלי קצת יותר גדולה (4 וקצת חודשים). רוצות להיות חברות שלנו? נרשמנו לשיעורי שחיה לקטנטנים - מתאים מגיל 3 או 4 חודשים ובינתיים נפלא. יש המון חוגים ופעילויות לתינוקות, חלקם אפילו לא מאוד יקרים, אבל נראה לי שהרוב יתאים לכן עוד חודש או חודשיים. בינתיים - גינה (אם לא חם מדי), משחקים בבית (זה נפלא שכל חדר נראה בעיני הקטנים כעולם אחר לגמרי, ושוילון שעף ברוח (בתקופה הזו זו הרוח של המאוורר או המזגן...) יכול להעסיק חצי שעה. אני מצרפת לך קישור לאתר שיכול לעזור למצוא פעילויות מכל מיני סוגים, וחוזרת על ההצעה להיות חברות שלנו...

תשובות

השיר של יזהר אשדות (אולי במקור לא, אבל משם אני מכירה אותו). אנחנו מהמרכז, אז אם אתן באזור - אתן מוזמנות לקפה (וסימילאק).

נונינקה

New member
ברוכה הבאה ומזל טוב

אני יכולה לספר לך על עצמי שמזה שנה וארבעה חודשים (כמעט) אני מבררת עם עצמי את מהלך הלידה שלי שהחלה רגיל והסתיימה בניתוח קיסרי. תאמצי לך משפט כמנטרה: "אמא בריאה - תינוק בריא" זה מה שחשוב בסופו של עניין. את צודקת בזה שחשוב שיהיה לנו זמן לעצמנו. לצערי, אני גרועה בהיבט הזה, כי לי אין כזה. אני עובדת, לומדת ומגדלת ולא קל לי, לכן אני חיה מסוף שבוע אחד למשנהו ומשתדלת לנוח בחיק המשפחה. רק עצה קטנה: אולי כדאי לשבת עם האיש לשיחה ובה תעשו תיאום ציפיות ותבררו עם עצמכם איך מתמודדים עם השינויים ואיך את נתפסת בעיניו. שיחת הבהרה כזו יכולה לעשות פלאים. אולי אפילו תנסי ליזום אותה מחוץ לבית, במקום שקט ונעים?! מאחלת לך המון מזל טוב ושתדעי שיש לך כאן אוזן קשבת.

אמיתמי

New member
../images/Emo13.gifמחמם את הלב

ממש כיף להיות כאןץ תודה על קבלת הפנים

../images/Emo39.gif ../images/Emo49.gif

אם מותר לי משהו על הבעל - לדעתי הוא פשוט רוצה להיות חלק מזה. ואולי הוא מפחד שאת תקחי הכל על עצמך ולא תקשיבי לו. אני בעד לנהל דו שיח - גם אם זה דבר שכביכול שייך לאמא. שיהיה הרבה מזל טוב. ובהצלחה לכולכם.

daldan

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

זה המקום בשבילך.
אומרים שלוקח עד שנה אחרי הלידה לחזור למסלול (זה יכול לקחת גם הרבה פחות אבל אפשר לקבל בהבנה כשזה לוקח זמן). באיזה בחינה? בהכל! ובעיקר בזוגיות. אל תהיי מוטרדת הדברים לאט לאט יכנסו למסלול וגם בעלך ימצא את מקומו. בנתיים תשתפי אותו במחשבות שלך ובדאגות שלך, זה מאד עוזר כשיודעים מה השני מרגיש. ובקשר להקאות של הקטנה - בדקת אם יש לה ריפלוקס? יתכן מאד שההקאות נובעות מזה ואז בעזרת תרופה אפשר בהחלט להקל עליה ועליכם את החיים.

ברוכה הבאה ומזל טוב!../images/Emo24.gif

את מתארת מצב לא קל, אבל נורמלי בסה"כ. חודשיים וחצי אחרי הלידה, זה עוד סמוך מאוד ללידה ומנגד - כבר קצת פחות מקודם. אני אדם שמעדיף להתמודד עם קשיים אחד-אחד ולא לנסות לפתור הכל, הן מהסיבה שאז הם נראים הרבה פחות מאיימים מבחינתי והן בגלל שאני מאמינה שכשפותרים קושי אחד, הרבה פעמים הוא מתיר את ה"פלונטר" כולו. לגבי ההקאות - האם היית באבחון אצל רופא\ת ילדים? האם חוסר האיזון בסוכר גורם לזה? לגבי ההתמסרות להאכלה. אני מודה שלא עמדתי במצב שלך, כי אצלי ההנקה הלכה טוב, אבל אני מאוד מזדהה עם הטוטאליות. וככה זה אצל הרבה אמהות. האינטנסיביות, הלחץ שמייצרת התלות של יצור כל-כך קטן בך ורק בך. לגבי האוכל - אם מבחינה רפואית אין בעיה, הייתי מנסה להוריד לחץ מעניין האוכל, ממשיכה כמה שאפשר לשאוב, מקבלת החלטה משותפת עם בן זוגי לגבי ההאכלה ותוך כדי כך מבהירה לו שהלחץ שהוא מפעיל לא מוסיף, אלא גורע. אני מניחה שברגע שהלחץ יירד, גם התינוקת שלך תרגיש בכך, תהיה רגועה יותר ותאכל היטב. לגבי העבודה שלך - מצד אחד אני מבינה שאת רוצה לצאת לעבוד, אבל אל תרגישי שאת חייבת. כלומר, קחי לעצמך את המרחב לגדל את בתך ולהחליט מתי ואיך את רוצה לחזור לעבוד. לגבי התלות הכלכלית בבעלך - אני מאוד לא מקבלת את הגישה הזאת ומציעה לך לשנות אותה ומהר, בעיקר אם גם בן זוגך חושב כמוך. אם את בבית ומגדלת את הילדה שלכם, את "חוסכת" לבית המשותף שלכם המון המון כסף, שהיה יוצא על מסגרת כלשהי (מטפלת, גן) ו"בין היתר" גם נותנת ערך רב לילדתך והיא הלא הדבר החשוב בחייכם כרגע, נכון? בעלך תורם למשפחה מצד ההכנסות, את תורמת למשפחה מצד החיסכון בהוצאות.

ושכחתי משהו

(שהיה הכי חשוב לי). אני מכירה את הרגשת האכזבה אחרי ניתוח קיסרי, כשהתכניות ללידה אחרת מתפוצצות לך בפנים. זה עלול להיות מרכיב מאוד חזק בלחץ, בדימוי עצמי נמוך ובמערבולת הרגשית שנראה שאת נמצאת בה. שיחות עם נשים אחרות שעברו את זה, או עיבוד של החוויה בטיפול מקצועי עשויים לעזור במקרה הזה.

yaelia

New member
הצעה פרקטית

אחרי הלידה של הללי הייתי במצב דומה לשלך. גם מובטלות שנמשכה במהלך ההריון ויותר משנה אחרי הלידה. אל תסתכלי על הדברים בצורה של 'את תלויה בבעלך כלכלית', הוא כרגע מפרנס את כולכם וזה מצב נתון. את כרגע בחופשת לידה ומגדלת את התינוקת שלכם, את לא עושה 'פחות' או תורמת פחות למשפחה, כלכלית אמנם כן אבל מבחינה טכנית/תפעולית ממש לא. שניכם עובדים קשה, הוא מחוץ לבית ואת בתוכו. דבר נוסף, אל תשבי ותחשבי כל הזמן בתסכול על מה שאין (אין עבודה, אין לך יכולת לחפש עכשיו וכו' וכו'), תסתכלי על מה שיש והוא החשוב, את כרגע בבית עם התינוקת שלך, את מגדלת אותה ומעניקה לה, מן הסתם בשלב מאוחר יותר, כן תחזרי למעגל העבודה ואז תראי את הדברים ממקום אחר. גם אם מצב כלכלי קשה, אל תבזבזי את הזמן שיש לך על התסכול של מה שאין זה לא יפתור את הבעיה בכל מקרה וימנע ממך להנות ממה שיש. בנושאי האוכל אין לי תובנות אמיתיות. יש לי ילד שכתינוק הייתי צריכה ליזום האכלות כי הוא מעולם לא ביקש וגם היום אני צריכה להזכיר לו לאכול.

yaelia

New member
כלכלית=מבחינת הכנסות

לאו דווקא חיסכון בהוצאות.

למעלה