טו בשבט בפתח - שרשור רעיונות

lorli

New member
../images/Emo20.gifטו בשבט בפתח - שרשור רעיונות

הנה כמה רעיונות לעבודה עם ילדים לכבוד טו בשבט: 1. פרחים מקרטון ביצים גוזרים את קרטון הביצים כך שכל בית של ביצה יהיה עלי הכתורת של הפרח צובעים בצבעי גואש או אצבעות או מקשטים בנצנצים או חול צבעוני מחברים מנקה מקטרות צבעוני לתחתית שיבצבץ וזה יהיה הגבעול והאבקנים 2. פרחים דו שלביים מקרטון גוזרים פרחים מבריסטול בצבע אחד ופרח יותר קטן מצבע אחר (אפשר יותר) מחברים בסיכת נעץ כך שזה גם יוכל להסתובב ותוקעים שיפוד בתחתית. 3. עציץ עם פרחים מבצק סוכר קונים עציץ קטן במשתלה צובעים בצבע מקשר ומקשטים במפיות או בצבעים שמים חתיכה של קלקר או ספוג שאפשר לנעוץ בתחתית העציץ (אפשר גם עוגה) צובעים את הבצק באיזה צבע שרוצים בעזרת חותכנים חותכים מבצק סוכר פרחים (אפשר גם בצק מלח) ומחברים לשיפוד. נועצים בעציץ. זהו ממני

יופי של מקבץ רעיונות לטו בשבט

אפשר להמשיך לשרשר לפה רעיונות יצירה לטו בשבט

נילקי1

New member
פירות יבשים

אפשר לפסל חיות וחייזרים אפשר ליצור מסגרת לתמונה ולהדביק "פסיפס" של פירות יבשים (לצפות היטב היטב אח"כ בכמה שכבות של לקה).

נילקי1

New member
אז שנתחיל עם שאלות????

הוזמנתי להעביר פעילות בכיתה ד' בבית ספר. ועד ההורים נעול על הרעיון של פיסול עם פירות יבשים - רעיון ישן נושן שחשבתי שכולם מיצו מזמן. ניסיתי להציע רעיונות מקוריים יותר והם לא בענין. אז עכשיו אני צריכה להלהיב את עצמי וליצור כמה דוגמאות. אם יש למישהו תמונות אני אשמח (אני אישית לצערי לא צילמתי את מה שעשיתי לפני כמה שנים) ואני מבטיחה להעלות רעיונות ותמונות משלי בהמשך.
רבה רבה. נילי

RAMDN

New member
אפשר להכין שרשרת מ..

תפוחים מיובשים. יש להם צורה וצבע מקסים בעיני. ואפשר להכין שרשרת סגנון מצרים העתיקה איתם. להדביק בעזרת ריבה או לחבר עם חוטי ליקוריץ.

הכוונה לפסל ואח"כ שתהיה האפשרות

לאכול אותם? כי אישית מטריד אותי הרעיון של לפסל באוכל...ואם אני לא טועה אז נדמה לי שבמשרד החינוך יש הוראה למורים לאמנות שאסור לפסל במוצרי מזון, בכל מקרה שלמדתי במדרשה זו היתה ההוראה. אולי תוכלי להוריד את הוועד מהרעיון בגלל המידע הזה?

ואם כן לפסל ואח"כ לאכול....

אפשר לעשות מוביילים של פירות יבשים. משחילים חוט ומחט ומעבירים פירות כמו חרוזים, אפשר לשלב גם מרשמלו, יאמי. את החוטים המוכנים קושרים על ענף קטן וממנו מוציאים גם חוטים לתליה... מובייל ליום אחד מתוק וטעים. אפשר עם הפירות הגדולים יותר כמו תמרים ושזיפים ליצור יצרוים חמודים ע"י נעיצת הפירות בקיסמים ויצירת הבובה - סורי, אין לי תמונות. אבל פה יבוא לידי ביטוי דמיון הילדים, הם יעשו יצורים מוזרים ומצחיקים. אפשר לעשות שיפודי פירות יבשים ולעטוף בצלופן, גם יפה וגם טעים.

RAMDN

New member
באסה כלום לא עבר.

כתבתי DRIED FRUIT בגוגל יש שמה המון תמונות.

יופי של רעיון לפורום שכזה!להזכירכן.

אין לפסל , ליצור במזון- / אוכל!!!!! חישבו על כך שישנם ילדים שאין ביכולתם לקנות!! יש שפע של רעיונות ליצירה לט"ו בשבט.(בלי הפיסול מפירות יבשים... ביננו זה פסה ממזמן!!...) ההוראה היא חד משמעית!! *** ולך אילאיל--
על פתיחת הפורום! דרך צלחה! ( אבוא לבקר כל יום.) מיכל.

נילקי1

New member
זו פעילות פרטית שממומנת ע"י

ועד ההורים והם קונים את הפירות... גם אני לא התלהבתי מהרעיון (כפי שכתבתי בראש ההודעה) אבל זה מה שההורים רוצים.... אבל אני איידע אותם על התקנה הזו ואולי ישתכנעו לרדת מהרעיון.

אם בכל זאת רוצים לפסל מאוכל

אולי לפסל פירות ועצים ממרציפן צבעוני? גם יפה וגם טעים, ושהייתי קטנה מאוד אהבתי לפסל במרציפן.

RAMDN

New member
איזה כיף של פורום!!! רעיון שלי:

אפשר ליצור פרחים מפירות יבשים. למשל: לחתוך משמש מיובש לחצי לאורך ולשפד על שיפוד ועז לדחוף צימוק עליו ויוצא פרח כתום ויפה. אפשר לקחת גם לדר פירות ולסובב מסביב לשיפוד כדי ליצור ורד. גם שזיף מגולען מיובש עם שקד מקולף באמצע וכו' וכו' וכו'

../images/Emo142.gifרעיונות נוספים

* הכנת פירות/ירקות מעיסת נייר ואח"כ צביעתם בגואש. * הכנת "ראש דשא" * סידורי פרחים על איצטרובלים לדוגמא * אפשר להכין סלסלות לפירות היבשים - לוקחים סלסלת פטריות (התכולות המרובעות) ומשחילים בחורים שרוכים צבעוניים.. או אורגים פסי נייר לקופסא (בסגנון שנוגה הכינה את הפח הארוג שלה) או מכינים קופסא מאוריגמי. עוד כמה למי שיש סבלנות להתעסק במטבח - * הכנת קליפות תפוזים מסוכרות * הכנת מיץ טבעי סחוט * סלט פירות וחוויה נוספת היא הנבטת קטניות על צמר-גפן, שלא מעטים מאיתנו בטח זוכרים זאת מהילדות..
אם יש פרדס בסביבת מקום המגורים - החוויה בקטיף היא נפלאה.. חשוב מאוד לשים לב ולהשגיח מהפירות עם הגלעינים!!!

למעלה