פינת "מה למדתי השבוע?"

אחמס1

New member
זה היה יכול לעזור לי בקריאת הארי פוטר

אני קורא בקצב של ~1.4 מילים אנגליות בשנייה (ספר פיזיקה בטח פי 10 יותר לאט). לפי החישוב הזה קראתי את הארי פוטר במשך יותר מ-40 שעות לא רצוף.
 

AnarchistPhilosopher

Well-known member
דווקא אני קורא ספרים באנגלית יותר מהר מבעברית

כמובן שהספר באנגלית האחרון שקראתי הוא בחדו"א, כך שזה לא הארי פוטר, אבל עבה כרס באותה מידה. האמת זה לא שווה לקרוא מהר, כי ככה מחמיצים איזשהו פרט חשוב, אבל בהארי פוטר מה כבר יכול להיות חשוב, עוד חבר של הארי מת... (-:
 

SpyKid

New member
לדעתי יש הבדל בין קריאת ספר קריאה

לקריאת ספר לימוד מבחינת הרלוונטיות של קריאה מהירה. כלומר, אני לא רואה טעם לקרוא ספר לימוד מהר, כי צריך לעצור ולהתעמק בפרטים כל הזמן. כלומר, במילא אין טעם לקרוא מהר ממה שאתה מבין. לעומת זאת כן עוזר לקרוא ספר קריאה מהר, כי לא צריך לחשוב הרבה בזמן הקריאה שלו.
 

אחמס1

New member
../images/Emo45.gif כשאני קורא מאמר / ספר לימוד, אז פרק הזמן

של הסתכלות על המילים וקריאתן בראש ממש זניח לעומת הזמן שעובר מאז שאני מתיישב על זה עד שאני עוזב את זה. כתלות בנושא המאמר, יש הרבה חזרות והרבה ניאנסים שדורשים הבהרה, הרבה פעמים ויקיפדיה צמודה בשביל לברר שם משהו ואז אני נסחף עם איזשהו פרט קטן.
 

AnarchistPhilosopher

Well-known member
אז את אומרת שספר קריאה לא צריך לחשוב בזמן

הקריאה (הרבה), אז איך את זוכרת את הפרטים? לא יודע, אבל בקריאה מהירה שוכחים את הפרטים, לא כך? נ.ב כשאמרתי שאני קורא מהר באנגלית ביחס לעברית, זה כמובן ביחס אליי, עשיתי פעם איזו בחינה, ומצאו שאני קורא מאוד איטי ביחס לשאר האנשים בטווח גילי בעברית, אבל באנגלית יותר מהר, וקריאה בבחינה שקולה לקריאת חומר לימוד ולא לקריאת ספר קריאה כמדומני. בקריאה מהירה גם בספרי קריאה, גם אפשר להחמיץ פרט חשוב, זה בייחוד רלבנטי בספרי בלשים.
 

SpyKid

New member
תלוי עד כמה הקריאה מהירה...

(בעניין השאלה שלך), כשאני קוראת ספר קריאה אני לרוב לא עוצרת או קוראת שוב קטעים שכבר קראתי (חוץ מאולי קטעים מיוחדים), ואילו כשאני לומדת מספר לימוד כן יוצא לי לחזור על קטעים או לעצור ולחשוב למה מתקיים מה שכתוב שם וכו'.
 
לקריאת הארי פוטר יש שיטה מיוחדת..

קוראים לה "שיטת התבנית" והיא אומרת דבר כזה: ספר הארי פוטר ניתן לתמצת לחמישה משפטים פשוטים: 1. וולדמורט עומד לחזור/ חזר. 2. חבר של הארי פוטר בסכנת חיים/ מת. 3. הארי פוטר לומד קסמים חדשים. 4. הארי פוטר מנצח/ גורם לאויב שלו לברוח." 5. ג'יי קיי רולינג עושה סמבה כסף, כי לא שמים לב שהיא מעתיקה משר הטבעות. כך קראת 700 עמודים בחצי דקה.
 
האם זה באמת עובד?

למיטב ידיעתי, רוב או אפילו כל שיטות הקריאה המהירה זה די חרטא. למה חרטא? כי זה בא על חשבון ההבנה. יש גבול מסוים של מילים בדקה שניתן להגיע אליו גם בלי שיטות וטריקים מיוחדים. כאשר כשאתה קורא יותר מילים בדקה מהגבול (לא זוכר על איזה ערך מספרי מדובר), אתה פוגע בהבנה. רוב שיטות הקריאה המהירות בנויות על 'סקימינג', דהיינו מעין סריקה של הכתוב. זה יכול להיות נחמד ויעיל לכתבות בYנט וONE, אבל אם תנסה בשיטה הזו לקרוא חומר עיוני בפיזיקה (סתם דוגמא), חששני שלא תצליח להבין הרבה. בשורה התחתונה, זה יכול להיות יעיל במידה מסוימת, זה נחמד, אבל צריך לקחת את כל השיטות האלה בערבון מאד מוגבל. תחת זאת, אולי שווה להשקיע ביעול הקריאה, כמו שיטת הPQRST, שאמנם נראת טריוויאלית למדי, אבל לפחות אין מחלוקת אודות יעילותה. ד"א, בארה"ב יש תעשייה שלמה סביב השטויות האלה, ולרוב זה לא יותר ממחירת חארטות (מלמדים 'סקימינג', שאפשר ללמוד לבד בכמה שעות וקצת תרגול, באיזה 10 מפגשים קבוצתיים עם איזה מומחה-ד"ר-למדעי-הדשא. וכמובן כל התענוג עולה סכומים די מטורפים).
 

The Independent

New member
קריאה מהירה יכולה לעבוד בהחלט

הייתי מעלה חומרים שחולקו באחד השיעורים בנושא, אבל אני חושש שזה לא חוקי. זה עניין של תרגול. בהתחלה צריך להתאמן על "סתם" טקסטים, לפתוח את האנציקלופדיה בעמוד רנדומלי ולקרוא בקריאה מהירה. בשלבים הראשונים יש לי חברים שהשתמשו באצבע או בעיפרון (כמו בכיתה א') כדי להבטיח שלא יחזרו אחורה. אחרי שעוברים את המחסום שבין התאוריה ליישום, אפשר להשתפר בקלות ובהחלט להבין טקסטים. המורה שלימד אותי את זה למד ככה באוניברסיטה. אני אישית הפסקתי לתרגל את זה בשלב מסוים, אבל אני מסוגל לחזור לזה עוד היום (אם אשקיע קצת זמן בחזרה ל"כושר"), כי תרגלתי בעבר. נכון, לא ניסיתי את זה עם חומר עיוני בפיזיקה, אבל אפשר להגיד את זה על הרבה חומרים אחרים. לגבי ההתמסחרות - נכון, זה בזבוז כסף, קיימים (אם אני זוכר נכון) ארבעה עקרונות פשוטים, שחוץ מהם זה רק תרגול.
 

spake

New member
גם אני מתצטרף...

טוב השבוע (בגלל שיש חופש מחינות) לקחתי חופש מפיזיקה והתחלתי לקורא ספר על איך התחילו החיים....("הנס החמישי" את מי שזה מעניין) אפרט שאגמור לקורא אותו........
 

חייסוס

New member
השבוע למדתי בעיקר על בשרי

השבוע למדתי על בשרי שאם אני יכול לשים break point ו- watch למשתנים, כדאי מאד לא להתעצל לעשות את זה. ע"ע הפילטר של אמיר...
 
לפעמים כדאי מאד להתעצל לעשות את זה...

breakpoints יכולות לגרום לבעיות תזמון. ע"ע המון דברים.
 

the new L

New member
???

קוד שכתוב טוב לא אמור להיות מושפע מ"בעיות של תזמון", בשביל זה יש מיוטקסים.
 
במערכות זמן אמת ומערכות תקשורת

הפרשים של שניות בגלל breakpoints יהרסו לך הכל. (הדוגמה הכי פשוטה היא channel-check, מיוטקסים ממש לא יעזרו לך כשיש יותר מתהליך אחד בעסק.) יש מקרים שבהם פשוט אסור להכניס breakpoints
 
למעלה