הגשתי מקדים פטנט

michaly2003

New member
../images/Emo201.gifהגשתי מקדים פטנט

הגשתי מקדים פטנט אשר כתוב בצורה מפורטת ומקצועית, עם "תענה" כללית אחת. עוד מעט לצערי פג התוקף, ועדין לא נימצא משקיע שאלתי היא האם אוכל להגיש את אותו מקדים פטנט עם התענה הכללית לרישום פטנט כפי שהוא? (מכוון שאין לי אפשרות לשלם על רישום פטנט)

חבל שלא הסבירו לך את המונחים והמשמעות

שלום michaly2003, האם הבקשה נכתבה ע"י משרדי עורכי פטנטים? אני שואל משום שהמונחים בהם את משתמשת לא נכונים וזה מעלה חשש שהתשובה לכך היא לא. אין דבר כזה "מקדים פטנט", את כנראה מתכוונת לבקשה זמנית בארה"ב. אף אחד לא יוכל לענות על שאלתך בצורה רצינית מבלי לקרוא לעומק את הבקשה שהוגשה. בקשת פטנט צריכה להיות ערוכה בצורה ספציפית וצריכה להיות מוגשת בצורה ספציפית. קיומה של תביעה אחת יכול שיהווה בעיה משמעותית מאוד בשלבי הבחינה ויכול שלא, היא בכל מקרה תקשה על הבחינה מאוד ותייקר אותה משמעותית. אני ממליץ בחום לפנות למשרד עורכי פטנטים לקבלת ייעוץ מסודר. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

אדנדום

New member
תוספת קטנה לגבי התביעה הבודדת

עריכת תביעות היא משימה הדורשת מקצועיות וניסיון רבים, ואפילו הרבה עורכי פטנטים כושלים בה לעיתים, לצערנו. התביעות מכתיבות את היקף ההגנה המשפטית על ההמצאה, והן מהוות את החלק החשוב ביותר בפטנט. עריכתן באופן שאינו נכון צורנית (מבחינת כללי שפה, ניסוח וכד') או מהותית (למשל ניסוח שלא לוקח בחשבון את אופן האכיפה העתידית) - יגרור בהכרח את הפיכתו של הפטנט לנייר יפה אך חסר ערך. בשל כך, ואף מבלי לראות את בקשת הפטנט שערכת בעצמך, אני מרשה לעצמי לקבוע ב-99.99% שהתביעה שכתבת הינה חסרת-ערך ולא תאפשר לעשות בפטנט (אם יתקבל, מה שלא סביר שיקרה בכל מקרה) כל שימוש.

למעלה