אבל מי הם האבות ומי הבנים אתה לא יודע,נכון?
לי אין חששות, טענות בכלל אין לי, ובודאי לא לבורא העולם, ואני בטח לא פוחד על החיים שלי, ולאחר שהגיעה לי היראה, הדבר היחידי שממנו אני פוחד הוא לאכזב באופן כלשהו את הבורא. "וָאֶשְׁמַע אֶת-קוֹל אֲדֹנָי, אֹמֵר, אֶת-מִי אֶשְׁלַח, וּמִי יֵלֶךְ-לָנוּ; וָאֹמַר, הִנְנִי שְׁלָחֵנִי. ט וַיֹּאמֶר, לֵךְ וְאָמַרְתָּ לָעָם הַזֶּה: שִׁמְעוּ שָׁמוֹעַ וְאַל-תָּבִינוּ, וּרְאוּ רָאוֹ וְאַל-תֵּדָעוּ. י הַשְׁמֵן לֵב-הָעָם הַזֶּה, וְאָזְנָיו הַכְבֵּד וְעֵינָיו הָשַׁע: פֶּן-יִרְאֶה בְעֵינָיו וּבְאָזְנָיו יִשְׁמָע, וּלְבָבוֹ יָבִין וָשָׁב--וְרָפָא לוֹ." מצחיק, אולי לי חסרות הרבה מהדעות המנוגדות והסותרות של חזלנו, ואל תחשוב שלא דרשתי הרבה מהם, וגם למדתי מחלקם, ותתפלא, ראיתי אותם גם סותריםאחד את השני, וגם מבטלים ועוד. האם אתה חושב שהבורא בישעיהו מתכוון לאנשים/דרשנים מהסוג שלי, שלהם סגר את "העיניים", או דרשנים בימנו שעדיין חושבים שישיב הכל ע"י תקיעת שופר ובשלושה ימים. (זכור, אליה באחרית, זו עבודה ארצית לבן אדם, ולא פעולה מהשמיים. בגלל זה הוא אומר "שלחתי" ו"פן אבוא". אם היה עושה זאת הבורא "מלמעלה", לא היה מעמיד את מילות התנאי:"פן אבוא", ומאחר ויצאה ממנו הסמכות והשליטה הנקודתית, ועברה לאליה שעושה עבודה ארצית, הוא גם מעמיד מצב תנאי.) אם הדברים בישעיהו נכונים, מה שאתה אומר עלי, תקף בעצם עליך. ואיך תדע זאת? הרי העיניים והאוזניים סגר לכם. אבל, בחן עצמך: אם אתה לא יודע מי הם הבנים ומי האבות, ומה משמעות ותכלית שאר הלאומים, הדתות, הטכנולוגיה ועוד, (שמציאותם כמובן מאת הבורא לבצע תפקיד, ומה תפקיד כלל התשתיות הפיזיות לתוכניתו של הבורא אתה יודע? ואיך תדע?) הינה עוד קטע מהנביאים שאתה יכול לבחון את עצמך: כֹּה, אָמַר יְהוָה, אִם-תָּפֵרוּ אֶת-בְּרִיתִי הַיּוֹם, וְאֶת-בְּרִיתִי הַלָּיְלָה; וּלְבִלְתִּי הֱיוֹת יוֹמָם-וָלַיְלָה, בְּעִתָּם. כא גַּם-בְּרִיתִי תֻפַר אֶת-דָּוִד עַבְדִּי, מִהְיוֹת-לוֹ בֵן מֹלֵךְ עַל-כִּסְאוֹ; וְאֶת-הַלְוִיִּם הַכֹּהֲנִים, מְשָׁרְתָי. כֹּה אָמַר יְהוָה, אִם-לֹא בְרִיתִי יוֹמָם וָלָיְלָה--חֻקּוֹת שָׁמַיִם וָאָרֶץ, לֹא-שָׂמְתִּי. כו גַּם-זֶרַע יַעֲקוֹב וְדָוִד עַבְדִּי אֶמְאַס, מִקַּחַת מִזַּרְעוֹ מֹשְׁלִים, אֶל-זֶרַע אַבְרָהָם, יִשְׂחָק וְיַעֲקֹב: כִּי-אשוב (אָשִׁיב) אֶת-שְׁבוּתָם, וְרִחַמְתִּים. {פ} והשאלות הן כאלו: מה משמעות היום והלילה, והדואליות/אלגוריה למה? מהם שתי דרכי הפרת הברית? האם הדבר כבר נעשה? עדיין לא? אולי לא הכרחי להיעשות? מה משמעות יום והלילה בעיתם, לחטאי העם? וראה איזה דבר חשוב זה לבורא, ומאחר ואומר שימאס מכל זרע אברהם אם יכשלו!! אתה יודע במה מדובר? ידידי המלומד.. לסיכום, אל תחשוב שאני חושב כי מתוך ענישה סגר את עיניהם עד הימים האחרונים, אלא בכדי לעשות עבורו תפקיד חשוב מאוד. והרי עם ישראל בסדנת בניית העולם הזה מהווה כלי שלו להשתית ולקדם דברים.