טוב נו ... ../images/Emo3.gif
בינואר עד שהגיע הזמן לשירי טו בשבט, למדו בגן על צורות ימים רבים הקינמון מלמלה לי "לש" "גול" וכו' ואני אהבלה לא הבנתי מה היא רוצה ממני. בסוף תוכנית הלימודים החשובה הזו (לא מזלזלת) הייתה בתיק שקית קטנה, עם סיפור על עיגול, משולש מרובע וריבוע ואת ארבעת הצורות הללו מודבקים על מקלות של ארטיק. הגננת לא איפשרה לי למצוא את זה במקרה, אלא ישר אמרה לי שיש את זה בתיק. פתחתי והקינמון לא עזבה את זה מחזיקה את ארבעת הצורות, ומגישה לי מחכה שאומר את הצורה ומדקלמת חלק מהסיפור בדרך לאוטו, בנסיעה עצמה וכל הערב היא רדפה אחרי בבית מגישה לי משולש "לש" ריבוע "בוע" עיגול "גול" וכו' באמבטיה היא התרחצה איתם ואפילו לא עזבה אותם שכהלכה לישון. עד היום היא מדי פעם נזכרת במשולש ועינה זורחות כשאני מוצאת אותו (שאר הצורות כבר מזמן נפלו מהמקל "אוי אוי אוי" היא אומרת כשהיא רואה אותן ללא המקל) הייתה איזו שהיא התקפת בכי שהתחילה בכך כשהעזתי לומר לה "לא" על משהו והסתיימה ב"שולש" ולי לקח כל כך הרבה זמן להבין מתוך בכי שמשלוש קטן וירוק ירגיע אותה... כמובן שהיה לו אחר כך נקיפות מצפון על זה. אחרי טו בשבט עברנו למקלות עם ציורים של פירות , שזה ממש פחות מעניין מהצורות, אבל עושה אותי גאה כשהיא אומרת "פוז" על התפוז... אבל הכי מעניין זה להמשיך ולשיר את שירי חנוכה כד קטן מככב בגדול בעיקר כשהיא משחקת עם הדגים באמבטיה ואני לא מצליחה להזכר בשירי דגים אז אני שרה לה "דג קטן" במנגינת כד קטן. אבל היא לא נותנת לניואנסים הקטנים האלה לבלבל אותה, ומיד דורשת שאשיר איתה את "באנו חושך לגרש" ומכה ביד ועם הרגל חזק כמו שלימדה אותם המנגנת על מנת לגרש את החושך. מתי פורים?