השבוע הספורטיבי שלי

מור שלז

New member
התגעגעתי../images/Emo24.gif ברוכה השבה.

איזה תמונה מהממת, איזה יופי של זריחה
כיף לקרוא על הריצות שלך! ואני איתך - כיף לגוון לפעמים, לפגוש אנשים בריצה, לרוץ בשעות שונות, אבל אין, אין על הריצה של שש בבוקר

efratramati

New member
העלאת WORKOUT לשירות

לגבי ה sorts tracked מציעה להתחבר לנקודת הגישה האינטרנטית של המפעיל ולבדוק אם עובד. לפעמים יש הבדלים בין נקודות הגישה. הקבצים האלה די קטנים עד כמה שיכולתי לשפוט.

אגשית

New member
ואני רק רצתי

לצערי הספקתי רק ריצה אחת באמצע השבוע אבל עכשיו חזרתי מ-26 ק"מ (לראשונה בחיי) כמידי שבוע אנחנו עושים "פריסה" כשהשכנים הקבועים שלנו לפיקניק הם מרת"א. היום התארחה אצלם נילי אברמסקי ונהננו לקשקש איתה על ריצה ובכלל.

השבוע שלי- קצת פחות עומס...

ביום ראשון- שחיה 3 ק"מ בבריכה בצהריים, בערב- פגישת צעדה עם חברה- צעידה על החוף 6 ק"מ לצרכי רכילות ועדכונים- במקום לשבת בבית קפה. לא התאפקנו ובכל זאת ישבנו לקפה בסוף... ביום שני- ריצה בדרך נוף כרמל 1:20 שעות בבוקר, אימון משקולות ובטן מושקע שעתיים בחדר כושר בצהריים. ביום שלישי- ריצת הרים עם עליות רעות במיוחד ועוד כמה ק"מ טמפו ביער הזורע- עמק השלום 1:15 ש' בבוקר, רכיבה בשבילי הכרמל שעתיים אחה"צ (לא הספקתי חדר כושר בגלל חתונה של חברה). ביום רביעי- בבוקר אימון אקוותלון עם חבר אלוף- 50 דקות שחיה בים+40 דקות ריצת קצב (כמה שיכולתי אחרי השחיה), בערב- חיזוקי רגליים ומתיחות מושקעות בחדר כושר. ביום חמישי- מנוחה מוחלטת. תכננתי לשחות או לבקר בחדר הכושר אבל הקשבתי לגוף שלא רצה והברזתי לעצמי... ביום ששי- אימון אינטרוולים עם הקבוצה בבוקר. אח"כ כבר התלבשתי לחדר כושר אבל שוב הגוף הודיע שהוא עייף. נחתי. אחה"צ רציתי לרכב, אבל נזכרתי שיש הופעה של ד"ר צחי בן ציון (מומלץ!!!) שתשאיר לי 4.5 שעות שינה בלבד בלילה, אז הענקתי לעצמי שנת צהריים נדירה של שעה וחצי-שעתיים. שבת בבוקר- ריצה ארוכה- 28-29 ק"מ על כביש 4, בזמן של 2:14 שעות. נגטיב ספליט- 1:10 ש' הלוך, 1:04 ש' בחזור. אחרי הריצה- שחיה בים עד המצוף וחזרה- 600 מ'. הים היה מדהים. עד שמדוזה בת ז%#@ התלבשה לי על הפרצוף תוך כדי שחיה, נמרחה לי על הלחי ועל השפתיים והחליקה ישר על המותן שלי (שחיתי עם בגדי הריצה- טייץ קצר וגוזיה). שרף כל כך ששחיתי את הדרך חזרה מהר מאוד... אז לא הספקתי לרכב ולבקר בחדר הכושר כפי שתכננתי, אבל לפחות הריצות השבוע זרמו יפה למרות שהכאבים בברך עדיין קיימים, אם כי ישנה הטבה
מה שעוד מעניין השבוע- התארגנתי עם קבוצה למירוץ האתגרי של פרוספורט ועז הרים- יש לי קבוצה פצצה
שבוע דבש לכולן וכל הכבוד לכל אחת מכן על העשייה המבורכת

אילת52

New member
../images/Emo153.gif../images/Emo2.gifוואו, זה פחות עמוס??

ועכשיו ברצינות, איך את מתאוששת בין אימון לאימון? יש משהו מיוחד שאת עושה?

אהממממ... סקס? ../images/Emo6.gif

אחרי ריצה ארוכה של שבת- מנוחה ואף ריצה ביום ראשון... משתדלת להקפיד על שעות שינה ולאכול מספיק, וכשהגוף צועק "הצילו"- להקשיב לו. פחות או יותר...

מור שלז

New member
../images/Emo178.gifגם אני התעייפתי רק מלקרוא. הרבה כבוד!

ואיזה יופי לשמוע שיש הטבה עם הברך סחתיין על הריצות! (אין לך ברירה עכשיו, עם כאלו עדכונים, לא רק המאמן שלך מפתח ציפיות לטבריה לגביך, גם אנחנו
)

אילת52

New member
השבוע הלא ממש ספורטיבי שלי...

ביום שני הלכתי לאימון שחייה, כרגיל נכנסתי קצת באיחור.. הפעם גם יצאתי מוקדם כי כאבה לי הבטן (ממש נדיר אצלי, לא זוכרת מתי פעם אחרונה שזה קרה). שחיתי בערך חצי שעה, אימון עם דגש על רגליים (אני שוחה בקבוצה). יום רביעי התכוונתי לרוץ בבוקר, אבל כשהשעון צלצל החלטתי להשאר במיטה ואמרתי לעצמי, לא נורא, אני ארוץ בערב... אז זהו, שלא. לא רצתי גם בערב. אימון הריצה של יום רביעי אמור להיות אימון ריצה עצמאי, בו כל אחד צריך למצוא את הקצב האישי שלו. אני ממש לא טובה בלעשות ספורט לבד, חייבת מסגרת. יום שישי - אימון שחיה בים - היה אחלה אימון. שחייה של שעה וחצי בערך, לא רצופה וקצת ריצה על החול. שבת - אימון אופניים, עליות קשות (לא רגילה לעליות, בדרך כלל רוכבים באיזור מישורי פחות או יותר) לא היה קל אבל היה טוב כי זה הכריח אותי להתאמץ. הירידה בסוף היתה מפחידה ונגמרה עם כאבים בידיים (מלחיצה על הברקסים...) בכל זאת, נראה לי שיש שיפור עם הזמן בתפקוד שלי בירידות, אבל דרוש עוד הרבה אימון. המשך השבת הולך להיות אימון בשתיית קפה. אחד מאחורי עוד שניים בדרך! שבוע טוב לכולן, בתקווה לשבוע ספורטיבי יותר.

מור שלז

New member
../images/Emo45.gifלי זה דוקא נשמע שבוע מאוד ספורטיבי

איזה יופי שאת כאן, להכניס קצת "שפיות" לפורום שלנו בואי נראה: שחית, רצת, שחית בים, שוב רצת, ואז עוד עשית אימון עליות קשה באופניים. אני עדיין מחפשת את החלק ה"לא ממש ספורטיבי"
וברצינות, לפעמים אנחנו מכניסות את עצמנו למן "סד של ציפיות", בעיקר ציפיות שלנו מעצמנו, ואז סתם מתאכזבות (אני אלופה בזה דרך אגב, אני כותבת לך את מה שאני צריכה לחזור ולהזכיר לעצמי). עשית המון, שבוע הבא, שבוע חדש כל הכבוד לך!

אילת52

New member
הכל יחסי בחיים

אני רגילה לשבוע עם 2 אימוני ריצה, 2 אימוני שחיה ואימון אופניים אחד. אבל, כמובן שיש שבועות שנראים אחרת. מסכימה עם מה שכתבת, תודה. הבעייה היא שאני הולכת לעשות אולימפי ראשון בעוד שבועיים, נראה לי שזה ממש לא הזמן להתעצל... למרות שתמיד אני יכולה לטעון שאני בטייפר... רק תיקון קטן, לא ממש רצתי, זאת היתה ריצה קצרה מאד על החוף, לא נכנס לספירת הק"מ. בענייני שפיות, מקווה (זה חלק מהמקצוע שלי
).

מור שלז

New member
והשבוע שלי: בסימן הסתגלות

אז סיימתי את השבוע השני שלי בחזרה לאימונים מסודרים, ותכנית מסודרת אחרי שקיטרתי לכן שהגוף שלי שכח מה זה טריאתלון ובאמת השבוע הראשון פשוט הכניס את הגוף שלי להלם טוטאלי, כל שריר אפשרי נתפס... השבוע כבר היה הרבה יותר טוב, התחלתי תפוסה, ולאט לאט מיום ליום הגוף כאילו נזכר. הרגשה שאני חוזרת לעצמי, חוזרת לכושר. פחות תפוס, פחות כואב, יותר זורם. אז עדיין ארוכה הדרך עד שאני אחזור לעצמי (כפי שחשתי על בשרי הבוקר כשטיפסתי שוב ושוב את נס הרים), אבל המגמה חיובית. איזה כיף לחזור לעצמי

טיפסת את נס הרים שוב ושוב../images/Emo35.gif../images/Emo236.gif

אם אני אצליח אי פעם לעלות את נס הרים, אני אהיה מאושרת. איזה כיף לך שזה מה שאת עושה כשהכל תפוס אצלך. מאחלת לך חזרה נעימה ולא תפוסה לעצמך.

dalitrin

New member
ואני גם "רק רצתי"

וזה בכלל לא הרגיש כמו רק. השבוע בפעם הראשונה רצתי את כל המכסה השבועית של האימון ש"עוד נעה" המליצה עליו פה. רצתי את השבוע ש-11 עם שינוי קטן בסוף - 10 ק"מ במקום ה-9 המומלצים כי זה ריצה שאני כבר עושה כמה שבועות. סה"כ 32 ק"מ שבועיים שהיו מאוד לא פשוטים. הספקתי לשלב גם שחיית צהריים אחת קצרה של חצי שעה בערך(44 בריכות) ועכשיו אני מגיעה לשאלות: 1. לכל מי שמשלבת ריצה ושחייה,האם באימוני השחיה הדגש עובר יותר לידיים? הכוונה האם אתן משתמשות במצוף לנטרל את הרגליים על מנת לחזק את הידיים ואולי אף לתת לרגליים לנוח? 2. שאלה לאותן בנות שהתחילו לרוץ מאוחר יחסית, למשל רונה או מור- אני מבינה את הרגע בו התחלתן אבל איך זה הפך מתחביב לא מזיק למשהו כל-כך מרכזי בחייכן? אני אמנם מבוגרת קצת יותר מהגיל שלכן כאשר שהתחלתן אבל אני לא מצליחה לראות,למרות הדרך הארוכה יחסית שעשיתי השנה איך אני מתקדמת הרבה מעבר. דלית

אמנם לא התחלתי "מאוחר" אבל...

גם ריצה וגם קונג פו הפכו מתחביב לא מזיק למשהו כ"כ מרכזי בחיי (ומקווה שלא מזיק) בשנייה שבה התחלתי. זאת היתה לחלוטין אהבה ממבט ראשון. האינטנסיביות אולי הגיעה אח"כ אבל החלק של זה בהגדרה העצמית שלי ממש מיד - זה כאילו תמיד הייתי "רצה" רק לא ידעתי את זה. בכל זאת כן היו שלבים: - הפעם הראשונה שבה התחלתי ריצה וידעתי בברור שאסיים אותה - הפעם שבה בעודי מתלבטת האם לצאת לרוץ שמתי לב שאני כבר עם הנעליים וזה בהחלט שינה דברים, אבל אני לא יכולה לשים את האצבע על איך הגעתי לשם. פשוט מתרגלים לרוץ והתהליך קורה. לאן בעצם את מנסה להתקדם?

למעלה