מינכן

שפילברג נתן הזדמנות לכ"כ הרבה

ישראלים! זה היה כ"כ יפה. הוא השתמש בקטעים מהסרט הדוקומנטרי על רצח הספורטאים והכניס אותם לסרט: את הראיונות עם המחבלים, את התמונה המפורסמת של המחבל עם כובע הגרב על המרפסת ועוד. אהבתי שהם הקריאו את שמות הישראלים ובמקביל את שמות המחבלים, את רצח המחבלים אחד אחד. מתפוצצים בזה אחר זה. אפשר להבין למה הרבה יהודים אומרים שסרט מוציא את ישראל הרעה. מאותה סיבה שעשו את הסרט המצוייר ששמתי בפורום פעם שהחיילים שלנו רוצחים ערבים וילדים "בלי סיבה" ובלי רחמים. בסרט מתייחסים לזה גם ככה- רצח של ילדים ערבים ושל ההורים שלהם מול העניים שלהם וכשערבי מסביר לאבנר (אריק באנה) שהוא לא יודע איך זה להיות במקומם כי להם אין בית (למרות כל המדינות הערביות שיש בעולם) ובגלל זה הם נלחמים ואריק באנה הוא יענו הרע כי הוא משכנע את הערבי שהוא נלחם לחינם אבל, אנחנו צודקים, ויש להעניש את המחבלים אז אנחנו לא סתם "רעים". יש עוד קטע דומה: אבנר אומר שצריך היה להביא אותם לארץ ולערוך להם משפט כמו אייכמן במקום להרוג אותם. אז אתם מבינים? יצאנו הרעים כי לא ערכנו להם משפט למרות שאנחנו יודעים שצריך. אחרי הכל אני לא חושבת שניסו להוציא את ישראל הרעה פה. לכל דבר יש סיבה. "מטבח יפה.גם לך יהיה מטבח כזה." "המטבח יקר" "בית עולה ביוקר..."

maya metal

New member
מסכימה איתך ב119%

הסרט היה עשוי בצורה מעעולה [שזה נורא מפתיע יחסית לשפילברג] אין לי מה להוסיף יותר מידי למה שאמרת, רק שאני ממליצה מאוד ושיש שם מתח מעולה וקטעים מרגשים [כמו שמקריאים את שמות הספורטאים וההמנון הישראלי מתנגן ברקע]. והרשו לי להפריח את השמועה שהסרט מאיר על היהודים באור שלילי, כי זה ממש לא!. הסרט עשוי בצורה כמעט אובייקטיבית, הנוטה מעט לטובת היהודים! באמת סרט טוב!

חחח כן ../images/Emo6.gif

דרך אגב, מראות קשים במיוחד (ואריק באנה בלי חולצה ואקדח ביד מחפה על זה). באמת, מתוארים שם דברים נוראיים

למעלה