משפחה חורגת

DE BE

New member
../images/Emo202.gifמשפחה חורגת

האם ראיתם את התוכנית אתמול בטלביזיה? מה דעתכם על התוכנית? מה דעתכם על המאמן?

shosh arie

New member
אני לא בטוחה שהמשפחה היתה החורגת

במקרה זה. לצערי,כל מה שהיה בתוכנית הראה, בעיני, מה זה לא אימון!!! אלון, המאמן, היה מפקד/מכתיב, אפילו לא יועץ, מי שבוודאות הוא לא היה - זה מאמן. מה לא תלוי באלון בעיני: לצערי, התקשורת רוצה קצב מסויים, דרמות, אקשן- גם אם באופן מלאכותי ומוקצן וגם אם זה יהיה על חשבון המתאמנים אשר עלולים להפגע בדרך. מה שתלוי באלון: זכות הבחירה אם "ללכת על זה" כמאמן. נראה לי שמאמן בעל אינטגריטי, מחוייב ומכבד את המקצוע שלו - לא היה לוקח את התפקיד. אני מניחה שבבחירה של אלון היו כפי הנראה שיקולים אחרים, וחבל מאד! שוש מעוז-אריה מאמנת אישית ועיסקית ומאמנת להפרעות קשב וריכוז www.vcoda.co.il

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
אימון כמו בתוכנית...

לא ראיתי, אבל היום התקשר מישהו וביקש אימון כמו בתוכנית. מאחר ולא ידעתי במה המדובר, נפגשנו - מסתבר שמה שהוא בעצם זקוק לו הוא ייעוץ פיננסי ומהתוכנית זה מה שהוא שהשתמע שהמאמן עושה. בקיצור, נראה לי שהתוכנית עשתה שירות דוב לאימון.

oferatad

New member
התוכנית והמאמן עשו רע למקצוע האימון

חבל שזה הרושם שהקהל הישראלי מקבל על נושא האימון ולצערינו בעידן הטלביזיה זה מה שקובע...:( גם ככה יש מספיק אנשים שמתהדרים בתואר מאמן ומוציאים שם רע למקצוע, אז עכשיו מגיע אחד מאלה שהכי נחשבים בתחום האימון בארץ (מבחינתי לפחות עד אתמול) מנכ"ל תות ועושה כמעט הכל בניגוד לאתיקה הבסיסית של תהליך האימון ... מייעץ מכתיב קובע אם כבר זה קרוב יותר לייעוץ...אימון ?! ...ממש לא... ומה זו האגרסיביות הזו...איפה ההקשבה, הקבלה הבלתי מותנית... רע מאוד... התאכזבתי. עופר מאמן אישי ועסקי, בוגר התוכנית באונ' ת"א.

tlingit

New member
ברוך הבא oferatad ../images/Emo140.gif

יופי שאתה מצטרף אלינו לפורום
אני מסכימה עם דבריך, למעשה סיכמת כל מה שקומם אותי בתכנית הזו ואכן, גם לתחושתי נעשה לנו שירות דוב ברושם שזה יוצר על אימון אישי אני מזמינה אותך להציג קצת את עצמך, אם אתה רוצה
לקרא בדפי הפורום הקודמים, להכיר קצת את הכותבים ואת הנושאים המעסיקים אותנו ולעיין בכללי הפורום, במאמרים
ובקישורים
שלנו באיחולים לדיונים מרתקים ופורים

oferatad

New member
תודה על קבלת הפנים והצגה עצמית

תודה ל tlingit על קבלת הפנים. קצת עלי : בן כמעט 38 מאמין אישי ועסקי, בוגר התוכנית לאימון במגמת פסיכותרפיה בבית הספר לעבודה סוציאלית באוניברסיטת ת"א. בעל תואר ראשון במדעי ההתנהגות מאוניברסיטת בן גוריון ותואר שני במנהל עסקים מאוניברסיטת ת"א. לומד כיום לדוקטורט בסוציולוגיה של הבריאות באוניברסיטת בן גוריון. בעל שורשים עמוקים בעולם הספורט. נהנה לאמן ומאמין מכל הלב שלכל אחד ואחת מגיע לממש את הפוטנציאל ולחיות חיים מלאים וחיוביים. עופר.

../images/Emo204.gif,תגובה על התוכנית

רק שמעתי מה היה בתוכנית.הקשבתי וניכנסתי פנימה אלי.אני יודעת מי אני באימון ובחיים ואף אחד לא יכול להוריד את ערכי. כל אחד מאמן בדרך שלו ולאלון גל יש את הדרך שלו.כן,הדרך שונה משלי אין בה טוב או רע היא פשוט אחרת מדרך האימון שאני ובהקשבה שלי אליכם שונה גם מהדרך שלכם. אני מאמינה שבגדולה שלנו לכל אחד בדרך החיים יש את הבחירות שלו ועלינו לקבל ולראות את האחר בגדולתו.זו רק דרך ושיטה אחרת.אוהבת שרית

הצגה לצורך התכנית

לא התחברתי לאימון הזה ולו לשניה אחת אני חושבת שיש אילוצים של הטלויזיה ועריכות וחיתוכים. אני עושה גם יעוצים ואימום לאיזון תקציב, לפתיחת עסק ולנושאים שונים בתחום ומעולם לא עבדתי בצורה כזו.

אם אנחנו מבינים

שהאימון הוא מיקשה רחבה מאד של סגנונות, שמערבת בתוכה דיסציפלינות רבות ולא נתונה בתוך תבנית מוגבלת של תהליכים, קריטריונים וכלים (וזו לדעתי הגדולה שבאימון) אין כל פסול באימון שנעשה באופן שבוצע בתכנית הזו. בוודאי לא כזה שיצדיק אמירה כמו "זה לא אימון". אימון מגיע משתי הנחות מוצא 1. הנחת המומחה - המאמן הוא המומחה בתחום הידע והוא מאמן את הלקוח שלו מתוך תחום הידע שלו. כך פועל מאמן כדורסל או כל מאמן ספורט אחר והוא לא פחות מאמן מאיתנו. בתהליך האימון שמתנהל כך, המאמן הוא האוטוריטה המקצועית וגדולתו היא ביכולת לרתום, להניע קדימה, להקשיב למתאמן, לדעת מתי לתת לו לנוח ומתי להוריד אותו למגרש שימשיך לכדרר בהתאם להוראות שניתנו לו .... תוך כדי הוא מגדל את המתאמן שלו, מקשיב לו, מעצים אותו ,רותם אותו וכו' בסופו של דבר ישיג המתאמן את המטרות שלו, בין השאר על ידי הידע של המאמן, על ידי הסמכות שלו ועל ידי המיומניות האימוניות שיפגין. 2. ההנחה שהידע אצל המתאמן - ותפקידו של המאמן הוא לעזור בקילוף השכבות שחוסמות את הידע , במיגור פרדיגמות ודפוסים תוקעים, ביצירת דפוסים והרגלים מקדמים, בצעידה קדימה ומדידה של ההתקדמות, תוך הקשבה למתאמן ולדרך שיעצב. אלו שני כיוונים מוכרים של אימון ושניהם לגיטימיים, קיימים ומצליחים. בתכנית הופיעה האסכולה הראשונה והיא אימון לכל דבר ועניין.אם נקלף מהתכנית את אפקט הדרמה, המעברים החדים, העובדה ש-12 מפגשים אימון תומצתו ל שעת שידור אחת דרמתית לחלוטין - אם נזכך את כל אלו - נראה שהיה פה אימון לכל דבר ועניין אמנם... לא אימון בסגנון שלי אבל בהחלט אימון קלאסי של אסכולת המומחה לא נכון ולא בריא לפסול שיטת אימון שכזו , רק משום שאינה תואמת את האסכולה מתוכה אנחנו באים (בדרך כלל האסכולה שלמדנו במוסד ההכשרה שלנו.). אני בטוחה שאלו שמשוטטים באתרי אימון שונים בעולם מכירים טוב גם את האסכולה הזו. רק טוב ענת

IrisPeleg

New member
זה היה יעוץ פיננסי ולא אימון

האם מישהו ראה את התוכניות של אופרה וינפרי בנושא ? משם זה לקוח אך בצורה גרועה. אצל אופרה יש יעוץ פיננסי אמיתי ולא דברים כגון הקמת עסק מוצלח בשבוע. אני בטוחה שרובנו עברו את החויה של כמה זמן לוקח להקים עסק מרויח. גם אם אני אבוא לחברה שמחפשת פרסום ואציע לה מול מצלמות הטלויזיה אימון הם יסכימו. פירסום, פירסום, פירסום... זה גם לא אימון כמו שנאמר אלא ייעוץ פיננסי עם הכוונות מיוחדות. לצעריינו אימון זה היום בז-וורד שכל אחד מתהדר בה.

ליפט

New member
ראיתי בחטף

כמה משפטים פה ושם ובאמת חשבתי שמדובר ביעוץ פיננסי לאותה משפחה. לא תארתי לעצמי לרגע שמדובר באימון....את זה אני מבינה פעם ראשונה בפורום זה. מה שבטוח זה שאני אצפה בתוכנית הזו בפרק הקרוב - תראו איך הטלויזיה יודעת לעשות רייטינג...לאור הבקורת שאני קוראת כאן, ממש בא לי לראות במה מדובר...הנה עוד צופה הצטרף. ועל זה נאמר, לא משנה מה יגידו עליך, העיקר שיבטאו את שמך נכון.

הכי אימון שרק אפשר

מרבית המגיבים מתפארים שהם מאמנים והם יודעים איך לעשות את ואיך לא. הייתי מציע לכם להסתכל על מה שיש ולא על הדעות שלכם. האם הזוג הזה הגיע לתוצאות? בהחלט כן . האם התקשורת והפירגון ההדי גדלו? כן מאוד. האם ניתן לפתוח עסק בשבוע ושהוא ירוץ? כן ראינו עסק שעשה ביום הראשון לפעילותו הכנסה של 9000 ש"ח... ואתם לא הייתם רוצים ככה? לפני שאתם שופטים שימו לב האם אתם מסתכלים על המציאות או על דעות שלכם ומנסים להיות צודקים הרבה אהבה

PbD

New member
אפשר לשאול כמה שאלות../images/Emo35.gif

- היכן בתוכנית ראית התיחסות לבני הזוג כאל אנשים בוגרים, בעלי כושר שיקול דעת. עד כמה ההחלטות שהתקבלו (כגון מעבר מבית לדירה או פתיחת עסק עצמאי) היו החלטות של בני הזוג לעומת החלטות של המאמן והיועצים הכלכליים? - האם המדד העיקרי להצלחה הוא כמה כסף הם חסכו (וחיסכון איננו הכנסה, כפי שאנחנו יודעים) ביום הראשון? - מה בא להבנות שינוי שיחזיק לאורך זמן (sustainable change) לעומת "דיאטות הבזק" שראינו בפרק הראשון?

התייחסות לזוג

כמובן שלא ראינו את כל תהליך האימון שנחתך בעריכה ואולי זה החסרון. ישנם כמה דרכים לאפשר לאנשים להגיע למסקנות בעצמם. קודם כל הצד הפיננסי נתמח ע"י מומחים שכן אם אני לא מומחה פיננסי אני אלך לאחד שיתן לי עצות, המאמן לא יודע הכל. על מנת לאפשר לאנשים להבין דברים אתה יכול לשבת ולדבר איתם, מה שמרבית המאמנים עושים, שיטה מעולה אך יכולה לקחת זמן שכן ההתקדמות היא דרך השכל. שיטה אחרת היא דרך חוויתית שבה תן לאדם משימה בלי שיבין למה ותוך כדי העשייה תבוא לו התובנה. לדוגמה המשימה שהוטלה על הזוג לעשות רשימת מלאי בבית ולעשות השוואת מחירים נתנה להם להבין בעצמם האם הם קונים מוצרים סתם או אוגרים וכמה הם משלמים על כך. העימות לא היה על האם ביצאו את המשימה אלא על העובדה שלאחר שהגיעו בעצמם למסקנה על הטעות שעשו עד עכשיו והחליטו לשנות הם עשו זאת שוב. מרבית הפרק עשקה בעימות של זוג שאומר שהוא רוצה לצאת ממצב כלכלי גרוע ולא עושה כלום אפילו כשהוא יודע מה לעשות ומחליט אחרת. אי עמידה באינטגריטי היא הבסיס לרוב הצרות שלנו אנו אומרים משהו ועושים משהו שלא מביא אותנו לאן שאמרנו שאנו רוצים להגיע. הלמידה דרך חוויה היא לדעתי הרבה יותר חזקה כיוון שאף אחד לא אומר לי מה ללמוד ואני יכול ללמוד בהתאם למקומי כרגע. אור ואהבה

oferatad

New member
תגובה לאריק

קודם כל ולפני הכל...הכל ברוח טובה...:) אני מכבד כל אדם ומעריך כל מאמן הרואה לנגד עיניו את טובת מתאמניו. עם זאת... אתה טוען לשיפוטיות מצד המאמנים שהגיבו (ואני ביניהם) ומיד במשפט הראשון שלך אתה שיפוטי בעצמך..:)...כבר אמרו חכמים...הפוסל במומו פוסל... ולקביעות שבתגובתך : האם הזוג הגיע לתוצאות ? - מתי אתה מודד את התוצאות ?, בסוף השבוע או אחרי חצי שנה שלא יהיה ליווי אימוני ?, תהליך של שינוי לא מבוצע תוך שבוע. האם התקשורת פרגנה ? - מה הקשר לתהליך אימוני ?, מה שחשוב להם זה רק הרייטינג...והפרסום חינם שכולם מקבלים. האם ניתן לפתוח עסק שירוץ בשבוע (ואגב לא שבוע אלא 3 ימים אפקטיביים של עשייה)? - האם העסק ממשיך לרוץ ?, האם ללא זריקות מרץ ממאמן סמכותי שיתן להם פקודות ימשיכו בני הזוג בדרך החדשה ?, או אולי שסביר יותר שיחזרו לדפוסי החשיבה וההתנהגות הקודמים שלהם ?...מה נראה לך סביר יותר ?! העסק עשה בשבוע הראשון 9000 ש"ח ? - אולי תאורטית...אני מפנה אותך כאן למאמר הביקורת של אריאנה מלמד : פתאום הבנק נדיב ופורס חובות, פתאום משום מקום ארזה הופכת בדקה לאשת שיווק המשכנעת את הספר לקנות ממנה תלושים באלפי שקלים..ואם המצלמות לא היו שם זה גם היה קורה ?! כולנו היינו רוצים...אבל...ליצירת שינוי משמעותי וקבוע חייב להצטרף שינוי אמיתי בדפוסי ההתנהגות והשיבה של המתאמן. לא של המאמן !!! או בקיצור אין מתנות חינם. שינוי מחייב עבודה מעמיקה של המתאמן בליווי ותמיכה של המאמן כך שגם כאשר המאמן לא יהיה שם המתאמן יצעד לו בבטחה על מסלול חדש לאחר שביצע שינוי פנימי אמיתי. האם זה מה שקורה בתוכנית ? לדעתי ושוב לדעתי בלבד - חש משמעית לא. רק טוב, עופר.

נפלא

נכון גם אני שופט, איני טוען שאני יותר טוב ממשהו אחר, השאלה היא האם אני מודע לכך? והאם אני שולט ברשימות שלי הם הן בי? תוצאות נמדדות בכל רגע כיוון שבכל רגע יש תוצאות. האם עסק שהרוויח במשך שנים ימשיך להרוויח? לא בהכרך. בקשר לתקשורת, דיברתי על התקשורת בין בני בזוג, שים לב שהם יצרו שיתוף פעולה נוסף והיחסים שלהם השתפרו. ארזה התחילה לבטא את עצמה ואת העוצמה שלה ובעלה ויתר , לפחות לעכשיו, על הכוחניות שלו. לפי דעתי, שינוי הוא לא ארוך, שים לב שבתהליך אימון לא משתנה דבר עד שהוא משתנה כלומר הבחירה של האדם בגישה שונה היא מיידית ולכן גם השינוי. אני מברך על כל שינוי כאן ועכשיו, כין אין זמן אחר ואין מקום אחר. אני מוקיר את הזוג על השינוי שעשו בזמן הזה. האם זה ימשיך? לא יודע, זה תלוי רק בהם. ההבדל שיצר האימון הוא שעכשיו הם יודעים שהשינוי תלוי רק בהם ושהם יודעים לעשות אותו, כיוון שכבר עשו אותו. כן בכמה ימים בלבד. בעיני הצלחה של אימון היא בהגדלת האפשרויות של המתאמן. אם המתאמן יוצא מהאימון עם יכולות ואפשרויות שהוא לא ידע שיש לו אז הצלחנו. בקשר למה שהוא בוחר, אני לא שופט, אם הוא בוחר משהו ומשיג אותו זו הצלחה, אפילו אם הוא בוחר לסבול או לחיות באוברדרפט או להמשיך לריב עם אישתו. אני משתדל לא להדביק על אנשים אחרים את הרעיונות שלי למה עליהם לבחור. כמובן שגם אני אנושי וטועה גם בזה. אור ואהבה

isaacm

New member
אולי אני חוזר על דברים שאחרים כתבו

אבל איכשהו, ולא מתוך נסיוני העשיר, נראה לי שתוצאות זה דבר חשוב. אבל עוד יותר חשוב שהמאומן ירכוש את היכולות להגיע לאותן תוצאות. לא ראיתי את התכנית - אני רק קורא את מה שכותבים כאן. קשה לי מאד להאמין שהמאומנים יוכלו בצורה כלשהי לחזור על התרגיל בכוחות עצמם. אז אני שואל את עצמי, זו הייתה הדרכה מוצלחת, ייעוץ מעולה או אימון? וברור לכל שהכוונה הייתה לקיים אימון. הצלחה או לא? איציק

תוצאות

האם הם יכולים לחזור על התרגיל? לא יודע ולפי דעתי זה לא משנה.. מה שכן משנה זה שהם יודעים איך לגשת לבעיות שלהם ואי להגיע לפתרון יצירתי. אנחנו לא אחראים על כל מה שהמאתאמן עושה, אם נתנו לו את הכלים הנכונים אז כן הוא יכול לעשות דברים לבד ופעמים אפילו יותר טוב ממה שחשבנו שאפשר.. בתור מאמן אני לא מניח שאני יודע יותר מהאדם שמולי על איך לפתור את הבעיות שלו.... נכון תוצאות זה דבר חשוב, אך מי קובע אילו תוצאות צריך להשיג? בעיני רק המתאמן יקבע מה הוא רוצה להשיג ועלי בתור מאמן לסייע לו להשיג את זה, ושוב אני מבהיר שלא משנה מה אני חושב שכדאי ונכון להיות אלא מה שהוא.... נזכור שאלה החיים שלו לא שלנו אני לא טוען שהדרך שלי היא הנכונה גם לאחרים, היא נכונה לי.... אם הוא רוצה להשתמש בדרכי יופי ואם לא יופי גם כן... האם מטרת האימון היא להשיג מטרות או לתת כלים להשגת מטרות? אלה דברים שונים מה אתה חושב? אור ואהבה אריק

למעלה