אני לא רבה איתך..
ממש לא.. ולא נראה לי שהיה רמז כלשהו לנימה עצבנית חח אניוואי, אוליבר עושה באקים כמעט תמיד שעוברים לקאנטר. זה לא קשור ממש לרוכב ולכמה הוא "מלחיץ" אותו. הוא סוס עם מספיק נסיון והוא יודע שאם הוא עושה טיפה באקים הרוכב נבהל ועוזב אותו בשקט. עובדה שכשהייתי רוכבת עליו, או אפילו עזבי אותי..כשאת היית רוכבת הוא היה עושה לך באקים בהתחלה, היית מראה לו שאת לא מפחדת ממנו והוא היה נרגע ולאחרים שכן היו נבהלים מזה הוא היה ממשיך והם היו עוזבים אותו בשקט. וסזר סתם מניאק. היו מלא פעמים שבאתי איתו בקצב, הוא ישב על האחוריות ועבד נהדר, הצעד הסתדר ופשוט לא התחשק לו לקפוץ. הוא סוס מנוסה גם כן, והוא גדול ויודע את זה. הוא מנצל את הגודל הזה ודרך זה מתחמק מעבודה. הוא עקשן מאוד ויש לו יותר כח מהרוכב ככה שהרבה פעמים הרכיבה הייתה יותר מלחמה איתו מאשר רכיבה מהנה, רגועה והרמונית. הוא מכיר את רב הטריקים איך לברוח מעבודה ואיך לגרום לרוכב לוותר לו ולהתפשר על פחות. ויודעת מה, עזבי אותם... סוס טוב ו"נחמד" הוא סוס שגם אם לא מביאים אותו פיקס יקפוץ..אולי הוא יפיל, אולי זה לא יהיה מושלם. אבל הוא יקפוץ ויתן מעצמו למרות שהמצב הוא לא אידיאלי מבחינתו.. לסוסים אין ממש בעיה לקפוץ מכשולים של 100 מעמידה אפילו..ככה שמבחינתי, בעיות מרחק וקצב הן בעצם "תירוץ" של הרוכב ל-"למה לא הלך לי" . נכון, יכול להיות שאם הייתי באה עם יותר קצב הוא היה קופץ. אבל זה לא רק בגלל שזה היה לו יותר קל אלא בגלל שהיה לו פחות זמן להתעסק בדברים אחרים כגון הסירוב לדוגמא. ואני חושבת שגם צריך לעשות הפרדה בין סוס "מניאק" לסוס עם לב "רע". סוס מניאק זה סוס שמנצל חולשות של הרוכב. הוא לא עושה את זה מתוך רוע אלא בגלל שהוא רוצה להתחמק מעבודה ולהקל על עצמו. לעומתו סוס באמת רע יעשה דברים כדי לפגוע ברוכב, יעשה דווקא. כי למרות שאין לו בעיה לדלג מעל מכשול של 80 הוא יעדיף לעשות באקים, לעלות על 2, להפיל את הרוכב ואח"כ לדרוס אותו. ואני חושבת שאחוז הסוסים ה'רעים' הוא דיי אפסי. סוס מטבעו לא רע כמו שילדים מטבעם לא רעים. יש מקים שצורת האילוף לא מתאימה לסוס או משהו כזה והוא "נאבד" שם בתוך הכל ואז ישר אומרים "חרא סוס"..זה לא נכון..עם כל הרצון להתקדם צריך להבין ולהתחשב בסוס ויש הרבה רוכבים שמפספסים את החלק הזה לפעמים. יש משפט שאומר "אין ילד רע, יש ילד שרע לו"..המשפט הזה לפי דעתי תקף גם לגבי סוסים כיוון שהמנטליות שלהם שווה למנטליות של ילד קטן. בכל אופן, אם סוס לא נהנה ממה שהוא עושה צריך לבדוק למה ואיך אפשר לשפר את המצב. חשוב להבין שסוסים לא עושים משהו 'סתם'..לכל דבר יש סיבה..אם הסוס לא נהנה ומתנגד צריך לבדוק למה זה קורה. לבדוק בעיות רפואיות למניהן ואם הכל נשלל אז צריך לבדוק אם הסוס אוהב את מה שהוא עושה..אם לא אני חושבת שצריך לשנות לו את הדרך חיים כי סוס סובל זה סוס שיגרום סבל בסופו של דבר.