אירוח פאר ויסנר בפורום

../images/Emo203.gif אירוח פאר ויסנר בפורום

מחר (חמישי ה-16.03.06) בשעה 19:00 יתארח בבלוג TV של תפוז ובפורום הזה, יו"ר מפלגת הירוקים פאר ויסנר. באירוח יתאפשר לגולשים לשאול את פאר שאלות בנוגע לבחירות הקרבות, מפלגת הירוקים, איכות הסביבה, זיהום אויר, זכויות בעלי חיים, השטחים הירוקים הפתוחים ההולכים ומתמעטים ועוד. אנא צרפו שאלותיכם לשרשור זה. שיהיה לנו אירוח מהנה, פורה ומשכיל

lior02010201

New member
מספר שאלות למר וייסנר

א) המצע שלכם מדבר על חלק קטן מאוד מן החוקים שעולים על סדר היום מה תעשו בשאר החוקים? האם אתם פונים יותר לשמאל? אם תענה שלא לשמאל ולא לימין מה תעשו כאשר תעלה לסדר היום תוכנית התנתקות מיו"ש? ב) אני בתור גולשש קבוע בתפוז שם לב שאין דף בתפוז שאין בו פרסומת לירוקים, אין ספק שזה עולה המון כסף מאיפה הכסף הזה מגיע? ולמה רק בתפוז, יש קשרים? נגיד ואתם לא עוברים את אחוז החסימה, לא חבל לבזבז כל כך הרבה כסף כאשר היה אפשר להשקיע אותו נגיד בפחי אשפה (סתם דוגמה לא משהו) ביערות? בתודה מראש ליאור.

טולאי

New member
מר ויסנר שלום,

כשוחר סביבה, אני רוצה להכניס את האג'נדה הסביבתית לכנסת. בבחירות הללו מסתמנות שתי רשימות ירוקות: האחת, הירוקים, השנייה, חד"ש. על פי כל הסקרים מפלגת הירוקים אינה עוברת את אחוז החסימה וחד"ש מקבלת לפחות שלושה מנדטים. לי יש רק קול אחד, וכשוחר סביבה, אני אתן אותו לחד"ש, לה יש סיכויים גדולים יותר לקדם את האג'נדה הסביבתית.

מפלגת הירוקים תוכל לעבור

את אחוז החסימה ויותר מזה , אם היא תכניס למצעה וגם בתשדירי הבחירות שלה את נושא זכויות בעלי חיים . וזכויות בעלי חיים משמעם : זכותו של כל יצור חי לחיות ולהיות חופשי . ומכאן סגירת בתי המטבחיים והמשחטות . ביטול מוחלט של הויויסקציה . איסור מוחלט על דיג וציד . איסור מוחלט על מסחר בבעלי חיים . איסור מוחלט על שימוש בבעלי חיים בקרקסים . אם הירוקים יאמצו את הדברים האלה , הם יצליחו מאוד בבחירות הקרובות .

אודלינה

New member
הירוקים יותר "טובים" מה שנקרא

הם פועלים גם כשהם לא בכנסת.. שווה "לבזבז" קול למענם כי הסיכוי שמצב איכות הסביבה\איכות החיים ישתפר בארץ גדול יותר מהסיכוי שחדש תשפר אותו. למשל בנושא זיהום ובניה בים, מקום שלישי נמצא אוריאן שהוא ממיסדי תרבות גלישת הגלים בארץ, זאת אומרת שנושא זה יותר חשוב לו מאשר מומעד בחדש.

jino29

New member
כמה שאלות

בנוגע לזכויות בעלי חיים - מה עמדתכם לגבי חוק ה"כלבים המסוכנים". שהכליל כמה גזעים כמסוכנים בהתעלמות מוחלטת מחוסר האחריות של הבעלים שלהם. האם תפעלו לטיפול במארגני קרבות כלבים? כיצד? האם יהיה לכם את הכח להפסקת הבניה לאורך החופים? האם אתם תומכים בכך? מדוע שלעשירים יהיה ים פרטי ולנו הורגים את הנוף?

danezeq

Member
קראתי את המצע של מפלגת הירוקים

והסכמתי עם כל דבר חוץ מדבר אחד: התנגדות להקמת איים מלאכותיים בתור אדם שמודאג מאוד מהיעלמות השטחים הפתוחים והנופים הטבעיים בארצינו, אני לא יכול להבין איך מפלגת הירוקים שוללת מהיסוד את רעיון האיים המלאכותיים, הדרך היחידה בה ניצור לעצמינו עוד שטח לבנייה ואיכלוס, במקום להמשיך לפזר את הבנייה במישור החוף. אז נכון, אי מלאכותי עלול לפגוע בזרימת החול לחופים ובכך לגרום להם נזק. אבל במקום לשלול את הרעיון מיסודו עלינו לעודד אותו תוך הבטחה שהקמת איים מלאכותיים תיעשה בצורה שפוגעת כמה שפחות (אם בכלל) בחופים וזאת ע"י שימוש בעצותיהם של מומחים לדבר, הרחקת האיים מהחופים ובנייתם בצורה מיוחדת עם תיעלות בכיוון זרימת החול שתאפשר לחול להגיע לחוף. עצוב לי מאוד שהירוקים שוללים את הרעיון שיכול להיות הירוק ביותר אם ניקח בחשבון את השלכותיו הירוקות.

איים מלאכותיים

שלום דינאל, איים מלאוכתיים בים התיכון יהיו קטסרופה לחופי ישראל, הנזק שנגרם לחופי הרצליה יהיה קטן לעומת הנזק שיגרם לחופים. צריך לזכור שכדי לבנות אי כזה יהיה צריך להוריד הר! אני לא רואה הר מיותר בישראל. עוד עובדה מעניינת שאיים כמו שרוצים להקים בישראל מול הים הפתוח לא קיימים בעולם. איים מלאכותיים ביפן למשל נבנו בתוך מפרצים סגורים, ולא מול הים הפתוח. לגבי המומחים, מומחים מן הטכניון אמרו לנו שבנו את המרינה בהרצליה שלא יהיה שום נזק לחופים וכל מי שגר באזור השרון יודע שהם טעו בגדול! אני מאמין שבני אדם צריכים להפסיק לנסת לנצח את הים, כי הים בסופו של דבר תמיד ינצח ויחזר על הנזק שאנו עושים לו. פשוט צריך לקבל את הים איך שהוא. שמירה על שטחים פתוחים חייבת להיות על הארץ יש להפסיק לבנות כבישים וישובים חדשים, צריך להשתמש בקרקע בצורה הרבה יותר חסכונית. תודה, דרור

אודלינה

New member
אני איתך

לגבי המומחים, מומחים מן הטכניון אמרו לנו שבנו את המרינה בהרצליה שלא יהיה שום נזק לחופים וכל מי שגר באזור השרון יודע שהם טעו בגדול! אבי סיפר לי שבילדותו הם היו נוהגים לטייל מתחת לאפולוניה, היום יש שם ים. הים אוכל את הצוקים. וזה לא רק העיקרון הזה, זה גם העיקרון של לבנות מרינה. כלומר התועלת שלה. למי? למי שבנה אותה ולעירייה, לא לתושבים. זה אפילו מזיק לתושבים (ולגולשים.. הגלים נהרסים עוד ועוד כל שנה..) "אני מאמין שבני אדם צריכים להפסיק לנסת לנצח את הים, כי הים בסופו של דבר תמיד ינצח ויחזר על הנזק שאנו עושים לו. פשוט צריך לקבל את הים איך שהוא." אותו דבר כמו שהאדם מזהם את האוויר, בסוף האוויר "מחזיר לו" ע"י חור באוזון ואפקט החממה. וכמה אתרים שימחישו לך את הנזק שנעשה בחופי הרצליה. תראה את הנזק שמרינה אחת עשתה, ותבין כבר מה איים יכולים לעשות.

חחחח..

אחרי שנהרוס את האדמה נתחיל להשחית גם את הים ????? האיים זה נזק לסביבה וממש לא רעיון ירוק..

shay or eli

New member
ירוקים והפרטה?

שלום פאר ויסנר, קראתי את המצע של הירוקים ורציתי לשאול איך ההתנגדות שלכם לפגיעה בסביבה מסתדרת עם תמיכה בהפרטה? הרי בעלים של חברות פרטיות חושבים רק על הכיס של עצמם, ואם זה רווחי להם למה שלא יזהמו?

למה אתם פוגעים באיכות הסביבה ?

אתם בעד זכויות בע"ח ? אז למה אתם אוכלים אותם ? אכילת בע"ח היא לא טבעית ומיותרת במציאות של 2006, בגלל שאוכלים פרות למשל, כתוצאה מהרבעה מלאכותית (ומזרק),נוצר המצב שגורם להשמדת יערות הגשם לצורך גידול תבואה להאכלת פרות מלאכותיות.מצב של השמדת הירוק. הפרשות של מיליונים רבים של פרות מהווה גורם נוסף לאפקט החממה. כיצד יתכן שנדבר על שמירת הטבע וזכויות בע"ח כשאתם עצמכם פוגעים בטבע ,פוגעים בבע"ח ובזכויותהם ויכולים בקלות להמנע מזה ? תודה מראש על התשובה. אישעם.

פלגיה

New member
שלום מר ויסנר

רציתי לשאול מה דעתך לגבי תעמולת הבחירות שלכם באתרי אינטרנט כדוגמת "תפוז". הבאנרים הקולניים ששימשו לפרסומת מעוררים אנטגוניזם יותר מכל פרסומת אחרת באתר. ברור לי גם שאין כאן עבודה על תת מודע כפי שעושות פרסומות אחרות, כי הרי אם אני קונה מעדן חלב זה או אחר יכול להיות שהוא נכנס לי לתת המודע למרות שבאופן מודע אני נרתעת מהפרסומת שלהם, לעומת זאת אין הדבר כך בהצבעה חד פעמית בקלפי. האם אינך חושב שבדרך פרסומת אגרסיבית זו צברתם יותר נזק מתועלת ועוררתם הרבה אנטי למפלגה שלכם ולמצע שלה?

בחירות ואיכות הסביבה

כידוע לכולם הבחירות מזהמות את הסביבה... עשרות אלפי עצים נכרתית עבור נייר שמחר יזרק לפח השלטים עשויים פלסטיק וחומרים לא ידידותיים לסביבה. האם גם הירוקים במזהמים?

אם הירוקים רוצים בתמיכת הצמחונים

אתם חייבים להפגין מול בתי המטבחיים והמשחטות בדרישה שטבח החפים מפשע יופסק לאלתר !

erantamam

New member
שאלה למר פאר ויסנר

שלום רב כאב מודאג שמתי לב שהרבה מפלגות "מתקשטות" בליברליות לפני הבחירות ופועלות ללגליזציה של השימוש בסמים קלים. מה עמדתם של הירוקים בנידון?

למעלה