ועכשיו האיש והמעדר Crurifragium

veredmp

New member
../images/Emo203.gif ועכשיו האיש והמעדר Crurifragium ../images/Emo203.gif

זה הזמן לשאול את ירון כל מה שעולה על דעתכם. רק קחו בחשבון שהתשובות יהיו ארוכות ומפורטות

veredmp

New member
השאלות שלי

עד כמה אתה שמח/לא שמח/כועס שהכנסתי אותך לכל עניין מירי/קרן?
וכמובן, איך אפשר שלא - האם אתה סובל ממחלות כרוניות, מומים ונכויות, פגמים גנטיים, בעיות ניורולוגיות, וכו'?

Crurifragium

New member
תשובות

עד כמה אתה שמח/לא שמח/כועס שהכנסתי אותך לכל עניין מירי/קרן?
המממ... אם אני צריך להשתמש במונחים האלו, אני מניח ששמח קלות תהיה התשובה היחסית יותר נכונה. גם לפני שהכרת לי את מירי, קרן, וחבריהן, שמעתי הרבה מוזיקה, והלכתי להופעות. כך שברמת העקרון לא היה פה איזשהו שינוי מאוד משמעותי בחיי. הרפרטואר שאני מאזין לו גדל, אבל זה קורה מפעם לפעם. מצד שני זה לא היה זניח בדיוק כמו שהפסקה הקודמת יוצרת רושם, כי כן היו שני הבדלים יותר מורגשים. הראשון הוא שבגדול עד השלב הזה הטעמים המוזיקליים שלי היו, איך אני אגדיר את זה, אנטישמיים משהו
. שמעתי מוזיקה קלאסית, גא'ז ובלוז, וגם רוק ופופ אבל לא כל כך בעברית. היו זמרים ולהקות בעברית שאהבתי, כמובן, אבל זה היה שברמת התאוריה אני אוהב את המוזיקה שלהם, ולא שבאמת אני שומע דיסקים שלהם או הולך להופעות שלהם. היה לי אוסף דיסקים די גדול, אבל אלו בעברית היו גם מאוד מעטים, וגם לא זכו לשימוש רב. מירי וקרן היו בערך הראשונות שהתחלתי לשמוע באופן יחסית קבוע, וקניתי דיסקים כדי לשמוע אותם, עם שירים בעברית. אבל זה לא רק הן, זה ההתחיל מגמה אצלי, כי גם חזרתי לשמוע מעט יותר את הדיסקים בעברית הקודמים שהיו לי, וגם התחלתי מאז לשמוע עוד זמרים ישראליים ששרים בעברית. היום אחוז הזמרים/להקות בעברית שאני מכיר עדיין קטן מאלו באנגלית ושפות אחרות, אבל גדול משמעותית מקודם, וגם יוצא לי לשמוע אותם באחוז שהוא משמעותית יותר גדול (כ10% מהדיסקים אבל כ50% מהזמן). השינוי השני, שקשור לראשון אבל נפרד ממנו, הוא שגם התחלתי ללכת יותר להופעות בעברית. הלכתי גם קודם להופעות וקונצרטים, אבל זה היה קונצרטים קלאסיים, אופרות, ג'אז, ולפעמים מישהו שהגיע מחו"ל או ישראלים ששרים באנגלית. אבל אחרי שהפנמתי שהאנטישמיות המוזיקלית (
) שלי לא מוצדקת, ושאני בהחלט נהנה גם אם שרים לי בעברית, אז התחלתי ללכת יחסית להרבה הופעות "רגילות", גם של מירי וקרן שהייתי בהופעות שלהן כמה וכמה (אהמ... וכמה ) פעמים, וגם אחרים ואחרות. או בקיצור, עלית לי בקצת זמן וכסף, אבל זה לא סיבה לכעוס כי אני נהנה ממה שאני עושה בזמן ובכסף האלו.
(ואחרי האזהרה שלך הייתי די חייב לענות תשובה ארוכה מדי למשהו) האם אתה סובל ממחלות כרוניות, מומים ונכויות, פגמים גנטיים, בעיות ניורולוגיות, וכו'? כן.

Crurifragium

New member
חשבתי שנאזן אחת ארוכה עם אחת קצרה ../images/Emo3.gif

אבל אין בעיה. אין לי סודות. או לפחות, את הדברים שהם סודות אני גם לא מזכיר ב "כן, יש לי, אבל אני לא רוצה שאף אחד ידע, אז תעמידו פנים שאמרתי לא". יש דרך יותר פשוטה לעשות את זה, עם "לא".
קודם קל, וזה כבר נראה חשוב לציין בפורום הזה, אין לי דיסלקציה.
גם אין לי ליקויי למידה (נטיה לריב עם מורים שלא יודעים את החומר שלהם נחשב?) או בעיות ריכוז (או שכן? אם זה משעמם מדי בשביל להתרכז אני עושה משהו אחר, לדוגמא שלל הרצאות באוניברסיטה בהן הקשבתי למרצה שהסביר משהו פעם ראשונה, ואז קראתי ספר בזמן שהוא הסביר אותו דבר בפעם השניה והשלישית וענה על שאלות. אבל זה כי הבנתי מה הם רצו בפעם הראשונה, לא כי לא הצלחתי להבין. הבעיה היא שאני מבין משהו כשמסבירים לי אותו פעם אחת, ומפסיק כשמסבירים אותו שוב ושוב ושוב). בשלב המחלות הכרוניות, יש לי סכרת נעורים. לא נורא סימפטי, אבל בימינו כבר לא נורא בעייתי וכמעט ולא מפריע לכלום. וזהו זה, אני חושב. בתנאי שלא סופרים עצלנות כרונית. שלם, בריא, ומתפקד.

Crurifragium

New member
תשובה

מה הבאת לי מחו"ל? המון המון דברים! הבאתי הרבה תמונות שצילמתי בטיול. נוכל לשבת, ולעבור תמונה תמונה, ותוכלי לראות חלק מהדברים שיהיו לך לראות בגדול טבעי אם תטיילי לאותם מקומות. הבאתי גם הרבה סיפורים, שרובם משתלבים עם המקומות ולכן עם התמונות, ואני אוכל לספר לך אותם. לא, כמובן, שאת מעוניינת ושזה ייקרה, אבל הבאתי
הבאתי גם את אחי, אבל אני לא בטוח עד כמה זה עוזר לך בשלב זה. הוא אחרי לימודי רפואה, אז אי אפשר לדעת, אולי הבאתי מישהו שיום אחד יוכל לעזור בבעיה שתהיה לך או לקרוב שלך. סטטיסטית לא, אבל זה מה יש. חוץ מזה גם הבאתי את כל מה שבקשת ממני להביא לך. את הרשימה המלאה, בלי פיספוסים, בלי דברים שלא מצאתי, בלי דברים שהיו יקרים מדי, בלי שום מגבלה. כמובן שלא בקשת כלום, אבל זה כבר לא אשמתי. כל מה שאמרת שאת רוצה מחו"ל, הבאתי.
והכי חשוב, הבאתי את עצמי. כי אם הייתי נשאר בחו"ל ולא חוזר, לא היית רואה אותי יותר. אבל ככה ירדה ממך הדאגה הגדולה הזו, כי אני שבתי, הבאתי את עצמי חזרה לארץ, אני כאן, ונוכל להתראות בפעם הבאה שאנחנו קונים כרטיסים לאותה הופעה.

למה אני צריכה לבקש שתקנה ../images/Emo35.gif

אני בחורה. אז מן הסתם אני אוהבת מתנות
אני אסתפק בטובלרון (אבל לבן)
אבל יהיה גם נחמד איזה בושם

Crurifragium

New member
משיקולים אתיים טהורים

אם את לא אומרת מה את רוצה אז אני צריך לקרוא את המחשבות שלך. אני מתנגד מוסרית באופן מאוד חזק לקריאת מחשבות בלי אישור, ואפילו לקריאת מחשבות עם אישור במדה ולא מדובר בצורך חיוני בהחלט ברמה גלובאלית. יש כמובן את האופציה החילופית של לנחש, אבל זאת אופציה ממש גרועה. למשל אם אני אנחש שאת לא רוצה מתנות, זאת תהיה טעות שתגרום לי במיוחד לא לקנות לך מתנה כי אני חושב שזה מה שאת רוצה, אפילו אם אני אתקל במשהו שצועק לי "עדי רוצה אותי! קנה! עכשיו!". גם אם אני מנחש שכן, המבחר הוא עצום ורב, והטעמים שלנו שונים. מכיוון שאת רוב הדברים לא תרצי, אז כל ניחוש הוא למעשה קניית מתנה מתוך ידיעה שאני כנראה קונה לך משהו שאת לא רוצה ולא מעוניינת בו. להביא לאנשים מתנות שיודעים שהם לא רוצים אותן זה לא תרבותי, לא מנומס, והרגל גרוע ביותר. זה יוצר קושי ועומס על מקבל המתנה כדי למצוא דרך להפטר ממנה, ובד"כ גם מחייב את מקבל המתנה או להיות נורא לא מנומס ולהגיד שהמתנה גרועה במעמד של קבלת המתנה, או לשקר ולרמות ולהגיד שהמתנה טובה בזמן שהיא לא. כלומר, הדבר האתי והמוסרי היחידי שאפשר לעשות הוא לא להביא מתנה למישהו שלא מבקש אותה במיוחד.
(למשל, אם הייתי בוחר איזשהו שוקולד לפי טעמי, זה לא היה טובלרון לבן. ואם הייתי בוחר בושם... מבין כל הבשמים שאפשר לקנות, איזה אחוז את מעריכה שכן היית מספיק אוהבת בשביל לרצות להשתמש בהם? חוץ מזה, אם הייתי קונה לך בושם בלי בקשה מראש אז זה היה יכול להראות לדני כאקט לא תקין בהתנהגות כלפייך, והוא היה מנסה להרביץ לי, והייתי צריך להגן על עצמי ולשלוח אותו שבור ופצוע לבית חולים. לא נראה לי שפעולה שמתחילה בסבירות גבוהה של לשלוח אותו לבית חולים היא באמת אקט קוקרטי של מתן מתנה
)

Crurifragium

New member
זאת לא התגובה המתבקשת

או לפחות די נפוצה, כשבחור זר מביא, לגמרי מיוזמתו, בושם במתנה לחברה?

Crurifragium

New member
לכולם

חשבתי שהסברתי את ההגיון. סה"כ הסבירות של תוצאות לא מוצלחות גדולה משמעותית מזו של תוצאות כן מוצלחות. כלומר בתוחלת הנסיון יביא לתוצאה שלילית לעומת חוסר נסיון. אז עדיף לעשות מה שכנראה יהיה הכי טוב, ולא להביא כלום אם לא ביקשת.

ady18

Well-known member
שאלות

מאכל אהוב? פאסט פוד מועדף? טעם גלידה מועדף? ממתק אהוב? עיר אהובה בארץ? עיר אהובה בחו"ל? מעשה מטורף שעשית ? אומנים אהובים חוץ ממירי? דיסק אחרון שאהבת וממליץ? סרט שממליץ? שיר אהוב של מירי? שיר אהוב לא של מירי? שיר העשור שלך(לא של מירי)? בילוי אהוב? הופעה שהיית וממליץ(לא מירי)?

Crurifragium

New member
תשובות

מאכל אהוב? שאלה בעייתית, אני אוהב הרבה מאוד מאכלים, אבל אין משהו אחד ספציפי שהוא "ה"מאכל. כל עוד המרכיבים איכותיים, התבלון במדה, והשילובים אכן משתלבים, זה טוב. אם בכל זאת לבחור מאכל, סטייק. זה לא שאין דברים שאם אצטרך לבחור בינם לבין סטייק אבחר סטייק, בהחלט יש. אבל זה יהיה תלוי במצב הרוח שלי, במקום, ובהרבה משתנים אחרים. סטייק טוב זה סיבה מספיקה ללכת לאכול במקום שמגיש אותו, ושאני אשמח לאכול, אז זה בסדר כהגדרת מאכל אהוב גם אם לא לגמרי מדוייק. גם "פירות ים" כגון שרימפס וקלמארי בד"כ יהיו מנות שאני אוהב, בתלות כמובן במה עושים איתם. כנ"ל לגבי אורז ופסטות. מעבר לזה, ברמה הכללית, אני יותר בכיווני ה"גורמה". מזון פשוט ובסיס הוא גם בסדר, אבל יהיה טוב רק אם המרכיבים הם באמת כולם ברמה גבוהה, והכל עשוי באופן מדוייק. ברמת התאוריה אני אוהב גם את הסגנונות הצרפתיים, וגם האיטלקיים (תני לאיטלקי ביצה, והוא יעשה חביתה. תני לצרפתי ביצה, והוא יעשה סופלה). ברמה הספציפית חוץ מאכן צרפתי ואיטלקי אני גם אוהב את הסגנון הטורקי, הספרדי, וכו'. אני פחות אוהב את הסגנונות הכבדים ועמוסים יותר, דוגמת אזורי מזרח אירופה, למרות שכמובן יש מאכלים ספציפיים שכן, כמו שבסגנונות שאני כן אוהב יש מאכלים ספציפיים שלא. חלק מזה זה האוכל עצמו, וחלק זה הגישה לבישול שבמסורות האלו בד"כ בנויה על לקחת כמה שיותר זמן בשביל להכין מנה, במקום לקחת כמה שפחות זמן כדי להכין מנה מקבילה. פאסט פוד מועדף? אני משתדל לא לערב את המונחים "פאסט פוד" ו "מועדף" באותו משפט...
טעם גלידה מועדף? חזיר
לא שטעמתי אי פעם, אבל אם חיפוש של שנים רבות אחרי מאכל מסויים לא מזכה את המאכל באיזה "מועדף", אז אני לא יודע מה כן. זה בסדר, יש סיפור. לפני כמה וכמה שנים נסעתי ברכבת ולידי התיישבה מי שהייתה המורה שלי לאנגלית בבי"ס. במהלך הנסיעה היא בדקה בחינות בגרות בתרגום (אנגלית). בשלב מסויים היא התחילה לצחוק, ושאלתי אותה במדה מדובר. מסתבר שחלק מהבחינה כולל, באופן לא נורא מפתיע, לתרגם קטע מאנגלית לעברית. בחינה עם חומר פתוח, כולל שלל מילונים שמותר להשתמש בהם. הקטע הספציפי דיבר בין השאר על גלידות, ואחד הטעמים שהוזכרו היה fig icecream, כלומר גלידת תאנים. הפותר של המבחן החליט לתרגם בתור "גלידת חזיר". מקור הבלבול אולי מובן, חזיר זה Pig, ותאנה זה Fig, שהן מילים קצת דומות. אבל הן לא אותה מילה. ומותר להשתמש במילונים. וכנראה שבכלל לא נראה לפותר/ת מוזר, חריג, לא סביר, ודורש ווידוא, שבין שלל טעמי הפירות הנפוצים הייתה שם גלידה בטעם חזיר. מאז החלטתי שאני צריך למצוא גלידת חזיר אמיתית, בשביל לראות שיש. הכי קרוב שהגעתי היו כל מני גלידות יפניות ביזאריות עם דגים וקלאמרי. איפשהו נתקלתי בגלידה עם עוף (או ברווז? לא זוכר בדיוק, משהו מהסוג). אבל מישהו שממש מוכר גלידת חזיר מצאתי רק לפני שבוע (תזמון טוב!), בגלידריה בסאן-פרנסיסקו עם טעמים מיוחדים, כולל גלידה פרושוטו. לא שיצא לי לטעום, הפעם האחרונה שהייתי בארה"ב הייתה לפני כמה שנים, אבל ראיתי דיווח, ותמונה, והמקום אמיתי. מבחינת דברים שממש יוצא לי לאכול, אני כן מנסה ללכת הרבה לכיוון הטעמים היותר יחודיים, אבל החביבים עלי מהיותר "רגילים" הם בד"כ קוקוס וחלבה. ממתק אהוב? שוקולד. מריר. חזק. ברמת הממתקים הנמכרים, ולא חומרי גלם, הדברים של Anton Berg ברובם מעולים (ביחוד הקווים של שוקולדים ממולאים במרציפן, ריבת פירות, ואלכוהול/ליקר), למרות שהם יקרים וקשה למצוא אותם מחוץ לדיוטי-פרי. http://www.anthonberg.dk/Default.aspx?ID=3353 עיר אהובה בארץ? אני מניח שתל-אביב. אין לי יותר מדי חיבה לשום עיר בארץ, אבל כל עוד היא המרכז של מקומות בילוי, מסעדות, והאזורים בהם יוצא לי בד"כ להפגש עם חברים, היא מובילה. אם את רוצה גם עיר הכי לא אהובה בארץ, שתי המתחרות הגדולות יהיו חיפה וירושליים, בעיקר בגלל סידור הרחובות והכבישים המזעזע שלהן. בתל אביב גם יש בעיות כבישים, בעיקר מחלה כרונית של חוסר פניה שמאלה בצמתים, אבל אני יותר רגיל אליה, ולפחות הרחובות מספיק מסודרים בשביל שלא תהיה בעיה להגיע מכיוון אחר. עיר אהובה בחו"ל? מה שאני זוכר כרגע, לונדון, מינכן, רומא, ואמסטרדם. בסדר (יורד) זה. מקומות שאשמח לחזור אליהם, כיף להסתובב בהם, ויש לי עוד מה לעשות בהם. למרות שאולי אני צריך להוסיף את סאן-פרנסיסקו, לאור הגלידריה שגיליתי.
מעשה מטורף שעשית ? להסכים להשתתף באושפיזין כאן נחשב?
אני לא מצליח כרגע להזכר בשום דבר אחרי איזור כיתה ב'. אני מניח שבד"כ אני רגוע ושקול מדי בשביל לעשות מעשים מטורפים. אומנים אהובים חוץ ממירי? ישראלים: ק. פלס, עפר בשן, דני רובס, רונית שחר, ועוד כמה שאני בטח אזכר בהם אח"כ כשייצא לי להסתכל על הדיסקים שלי, או כשאני אתקל בשם. לא ישראלים: יש המון. מבחר אקראי (הראשונים שעולים לי בראש, בסדר בערך אלפבתי) : A-Ha, Aimee Mann, Becka Brown, Beautiful South, Enya, Karen Matheson, Loreena McKennitt, Martina McBride, Melisa McClain, Princessa, Shania Twain, Sissel Kyrkjebo, Suzanne Vega, The Corrs, Tori Amos דיסק אחרון שאהבת וממליץ? עברו כמה חודשים מאז רכישת הדיסקים האחרונה שלי, ואני כבר לא זוכר מה היה שם ומה קודם... סרט שממליץ? אם נצמד לקלאסיקות מודרניות: The Usual Suspects, 12 Monkeys, The Princess Bride, Chocolat, Life of Brian , ואני בטוח שעוד כמה שאני לא מצליח להזכר בהם עכשיו אבל מגיע להם. שיר אהוב של מירי? יש כמה שאני מאוד אוהב. אם אני אצטרך לבחור אחד, אז לפי הקריטריון של במהלך מי הכי יפריע לי לסגור את הרדיו באמצע, אז עכשיו אתה חוזר בחזרה. שיר אהוב לא של מירי? שיר העשור שלך(לא של מירי)? הרבה יותר מדי אופציות, כל אחד בסוג שלו, ובתלות במצב הרוח שלי ברגע נתון. בילוי אהוב? אוכל טוב, שיחה עם חברים, קריאה, מוזיאונים. לא בו"ז.
הופעה שהיית וממליץ(לא מירי)? סיוון יחיה. הייתי בהופעה שלה בשבת האחרונה (אחרי הופעה קודמת, קצרה יותר, בתמונע לפני כמה חודשים). היא ממש טובה.

ady18

Well-known member
תוסיף בבקשה עוד שאלה

ספר על הילדות שלך מבחינת עיצוב מוזיקלי ,איפה נולדת ומה היו האהבות \תחביבים שהיית קטן ? ומהו האירוע הכי בולט שזוכר מהילדות שלך שוב תודה

למעלה