תשובות
מאכל אהוב? שאלה בעייתית, אני אוהב הרבה מאוד מאכלים, אבל אין משהו אחד ספציפי שהוא "ה"מאכל. כל עוד המרכיבים איכותיים, התבלון במדה, והשילובים אכן משתלבים, זה טוב. אם בכל זאת לבחור מאכל, סטייק. זה לא שאין דברים שאם אצטרך לבחור בינם לבין סטייק אבחר סטייק, בהחלט יש. אבל זה יהיה תלוי במצב הרוח שלי, במקום, ובהרבה משתנים אחרים. סטייק טוב זה סיבה מספיקה ללכת לאכול במקום שמגיש אותו, ושאני אשמח לאכול, אז זה בסדר כהגדרת מאכל אהוב גם אם לא לגמרי מדוייק. גם "פירות ים" כגון שרימפס וקלמארי בד"כ יהיו מנות שאני אוהב, בתלות כמובן במה עושים איתם. כנ"ל לגבי אורז ופסטות. מעבר לזה, ברמה הכללית, אני יותר בכיווני ה"גורמה". מזון פשוט ובסיס הוא גם בסדר, אבל יהיה טוב רק אם המרכיבים הם באמת כולם ברמה גבוהה, והכל עשוי באופן מדוייק. ברמת התאוריה אני אוהב גם את הסגנונות הצרפתיים, וגם האיטלקיים (תני לאיטלקי ביצה, והוא יעשה חביתה. תני לצרפתי ביצה, והוא יעשה סופלה). ברמה הספציפית חוץ מאכן צרפתי ואיטלקי אני גם אוהב את הסגנון הטורקי, הספרדי, וכו'. אני פחות אוהב את הסגנונות הכבדים ועמוסים יותר, דוגמת אזורי מזרח אירופה, למרות שכמובן יש מאכלים ספציפיים שכן, כמו שבסגנונות שאני כן אוהב יש מאכלים ספציפיים שלא. חלק מזה זה האוכל עצמו, וחלק זה הגישה לבישול שבמסורות האלו בד"כ בנויה על לקחת כמה שיותר זמן בשביל להכין מנה, במקום לקחת כמה שפחות זמן כדי להכין מנה מקבילה.
פאסט פוד מועדף? אני משתדל לא לערב את המונחים "פאסט פוד" ו "מועדף" באותו משפט...
טעם גלידה מועדף? חזיר
לא שטעמתי אי פעם, אבל אם חיפוש של שנים רבות אחרי מאכל מסויים לא מזכה את המאכל באיזה "מועדף", אז אני לא יודע מה כן. זה בסדר, יש סיפור. לפני כמה וכמה שנים נסעתי ברכבת ולידי התיישבה מי שהייתה המורה שלי לאנגלית בבי"ס. במהלך הנסיעה היא בדקה בחינות בגרות בתרגום (אנגלית). בשלב מסויים היא התחילה לצחוק, ושאלתי אותה במדה מדובר. מסתבר שחלק מהבחינה כולל, באופן לא נורא מפתיע, לתרגם קטע מאנגלית לעברית. בחינה עם חומר פתוח, כולל שלל מילונים שמותר להשתמש בהם. הקטע הספציפי דיבר בין השאר על גלידות, ואחד הטעמים שהוזכרו היה fig icecream, כלומר גלידת תאנים. הפותר של המבחן החליט לתרגם בתור "גלידת חזיר". מקור הבלבול אולי מובן, חזיר זה Pig, ותאנה זה Fig, שהן מילים קצת דומות. אבל הן לא אותה מילה. ומותר להשתמש במילונים. וכנראה שבכלל לא נראה לפותר/ת מוזר, חריג, לא סביר, ודורש ווידוא, שבין שלל טעמי הפירות הנפוצים הייתה שם גלידה בטעם חזיר. מאז החלטתי שאני צריך למצוא גלידת חזיר אמיתית, בשביל לראות שיש. הכי קרוב שהגעתי היו כל מני גלידות יפניות ביזאריות עם דגים וקלאמרי. איפשהו נתקלתי בגלידה עם עוף (או ברווז? לא זוכר בדיוק, משהו מהסוג). אבל מישהו שממש מוכר גלידת חזיר מצאתי רק לפני שבוע (תזמון טוב!), בגלידריה בסאן-פרנסיסקו עם טעמים מיוחדים, כולל גלידה פרושוטו. לא שיצא לי לטעום, הפעם האחרונה שהייתי בארה"ב הייתה לפני כמה שנים, אבל ראיתי דיווח, ותמונה, והמקום אמיתי. מבחינת דברים שממש יוצא לי לאכול, אני כן מנסה ללכת הרבה לכיוון הטעמים היותר יחודיים, אבל החביבים עלי מהיותר "רגילים" הם בד"כ קוקוס וחלבה.
ממתק אהוב? שוקולד. מריר. חזק. ברמת הממתקים הנמכרים, ולא חומרי גלם, הדברים של Anton Berg ברובם מעולים (ביחוד הקווים של שוקולדים ממולאים במרציפן, ריבת פירות, ואלכוהול/ליקר), למרות שהם יקרים וקשה למצוא אותם מחוץ לדיוטי-פרי.
http://www.anthonberg.dk/Default.aspx?ID=3353 עיר אהובה בארץ? אני מניח שתל-אביב. אין לי יותר מדי חיבה לשום עיר בארץ, אבל כל עוד היא המרכז של מקומות בילוי, מסעדות, והאזורים בהם יוצא לי בד"כ להפגש עם חברים, היא מובילה. אם את רוצה גם עיר הכי לא אהובה בארץ, שתי המתחרות הגדולות יהיו חיפה וירושליים, בעיקר בגלל סידור הרחובות והכבישים המזעזע שלהן. בתל אביב גם יש בעיות כבישים, בעיקר מחלה כרונית של חוסר פניה שמאלה בצמתים, אבל אני יותר רגיל אליה, ולפחות הרחובות מספיק מסודרים בשביל שלא תהיה בעיה להגיע מכיוון אחר.
עיר אהובה בחו"ל? מה שאני זוכר כרגע, לונדון, מינכן, רומא, ואמסטרדם. בסדר (יורד) זה. מקומות שאשמח לחזור אליהם, כיף להסתובב בהם, ויש לי עוד מה לעשות בהם. למרות שאולי אני צריך להוסיף את סאן-פרנסיסקו, לאור הגלידריה שגיליתי.
מעשה מטורף שעשית ? להסכים להשתתף באושפיזין כאן נחשב?
אני לא מצליח כרגע להזכר בשום דבר אחרי איזור כיתה ב'. אני מניח שבד"כ אני רגוע ושקול מדי בשביל לעשות מעשים מטורפים.
אומנים אהובים חוץ ממירי? ישראלים: ק. פלס, עפר בשן, דני רובס, רונית שחר, ועוד כמה שאני בטח אזכר בהם אח"כ כשייצא לי להסתכל על הדיסקים שלי, או כשאני אתקל בשם. לא ישראלים: יש המון. מבחר אקראי (הראשונים שעולים לי בראש, בסדר בערך אלפבתי) : A-Ha, Aimee Mann, Becka Brown, Beautiful South, Enya, Karen Matheson, Loreena McKennitt, Martina McBride, Melisa McClain, Princessa, Shania Twain, Sissel Kyrkjebo, Suzanne Vega, The Corrs, Tori Amos
דיסק אחרון שאהבת וממליץ? עברו כמה חודשים מאז רכישת הדיסקים האחרונה שלי, ואני כבר לא זוכר מה היה שם ומה קודם...
סרט שממליץ? אם נצמד לקלאסיקות מודרניות: The Usual Suspects, 12 Monkeys, The Princess Bride, Chocolat, Life of Brian , ואני בטוח שעוד כמה שאני לא מצליח להזכר בהם עכשיו אבל מגיע להם.
שיר אהוב של מירי? יש כמה שאני מאוד אוהב. אם אני אצטרך לבחור אחד, אז לפי הקריטריון של במהלך מי הכי יפריע לי לסגור את הרדיו באמצע, אז עכשיו אתה חוזר בחזרה.
שיר אהוב לא של מירי? שיר העשור שלך(לא של מירי)? הרבה יותר מדי אופציות, כל אחד בסוג שלו, ובתלות במצב הרוח שלי ברגע נתון.
בילוי אהוב? אוכל טוב, שיחה עם חברים, קריאה, מוזיאונים. לא בו"ז.
הופעה שהיית וממליץ(לא מירי)? סיוון יחיה. הייתי בהופעה שלה בשבת האחרונה (אחרי הופעה קודמת, קצרה יותר, בתמונע לפני כמה חודשים). היא ממש טובה.